Rimpels onder ogen verminderen zonder botox

Zie je rimpels onder je ogen als je in de spiegel kijkt? Je kan hierdoor vermoeider en ouder lijken dan hoe jij je van binnen voelt. Als je daar wat aan wilt doen, hoef je niet direct aan botox te denken. Wij hebben namelijk een prima alternatief beschikbaar om rimpels onder je ogen te verminderen zonder botox te gebruiken. De focus bij de behandeling is in dit geval gericht op huidverjonging en huidvernieuwing. Vind je het tijd om je gezicht in de spiegel te zien met een frisse en jongere huid en wil je niet aan de botox? Ontdek dan de mogelijkheden die onze huidtherapeuten bieden om rimpels onder je ogen zonder botox te verminderen.

Ontstaan van rimpels onder je ogen

Er vindt gedurende je leven een structurele verandering van je huid plaats die invloed heeft op de huidconditie. Vanaf je dertigste jaar neemt de elasticiteit van de huid al af. Je algehele gezondheid en genetische aanleg zijn factoren die bijdragen aan huidveroudering. Zo kan je levensstijl daar eveneens invloed op hebben. Bijvoorbeeld als je te weinig slaapt, rookt of weinig water drinkt. Daarnaast kan je te maken hebben met gezichtsexpressie die bij je persoonlijkheid hoort en voor lijntjes onder en rond je ogen zorgt. Je lacht of knippert bijvoorbeeld veel met je ogen en natuurlijk frons je af en toe. Het gebied rond de ogen betreft de dunste huid van je lijf met 0,3-0,5 mm als gemiddelde dikte. Ook zijn er minder talgklieren aanwezig en is de hydratie van de huid rond de ogen minder goed te optimaliseren. Het is dan ook logisch dat je rond en onder je ogen vaak als eerste rimpels ziet verschijnen.

Natuurlijk proces van huidveroudering

Bij het toenemen van de leeftijd is het verouderen van je huid dus een natuurlijk proces. Dit is niet te voorkomen, maar het is natuurlijk wel mogelijk om je huid te verjongen en de conditie ervan te verbeteren. Heb je eenmaal rimpels onder je ogen dan kan je rimpels verminderen zonder inspuitingen en is het daarna uiteraard belangrijk om te voorkomen dat je rimpels krijgt. Daar zijn allerlei tips voor, variërend van het hydrateren van je huid tot het gebruik van een goede dagcrème. Overigens is huidveroudering vaak als eerste rond de ogen waar te nemen, zoals in de vorm van kraaienpootjes en lachrimpels.

Rimpels onder je ogen verminderen: alternatief voor botox

Wij maken voor het verminderen van rimpels onder je ogen zonder botox gebruik van diverse behandelmethoden. Onze huidtherapeut bespreekt je wensen tijdens het eerste consult en beoordeelt je huid om aan de hand hiervan de behandeling op jouw situatie af te stemmen. Wij behandelen rimpels zonder botox onder meer met microneedling, peeling en laser. De behandeling of combinatie van behandelmethoden is gericht om een verfijning van de rimpels te realiseren en voor verbetering en verfrissing van de huid te zorgen. Er is dan ook altijd sprake van huidvernieuwing.

Peeling

Een peeling is een behandelmethode om rimpels te verminderen en je huid te verbeteren, waarbij er sprake is van een intensieve exfoliatiebehandeling. De bestanddelen van peelings variëren en bevatten bijvoorbeeld zuren van een bepaalde sterkte. Een peeling zorgt voor het effect dat op de opperste laag van de huid de dode huidcellen worden verwijderd. Dit schept ruimte om een nieuwe huidlaag naar boven te laten komen. Daarnaast stimuleert een peeling groeifactoren die ervoor zorgen dat je huid er egaler, frisser en strakker uitziet.

Microneedling

Microneedling is een behandeling met een speciale pen met vibrerende naaldjes die kleine prikjes in je huid geeft. Er vindt hierdoor een stimulans plaats om je huid op een natuurlijke manier te laten herstellen, waarbij er sprake is van aanmaak van elastine en collageen die je huid egaler en gladder maken. Dit is eveneens een prima alternatief voor rimpels rond je ogen te verminderen zonder botox.

Laserbehandeling

Fijne rimpels bij het gebied rond je ogen zijn te verminderen met toepassing van de Erbium Glass Laser of CO2 laser. De laser stimuleert de aanmaak van collageen en elastine door in je huid minieme gaatjes te schieten. Deze gaatjes zijn bij de CO2 laser zichtbaar, omdat er sprake is van verdamping van weefsel. Bij de Erbium Glass laser ontstaan er geen zichtbare gaatjes, want deze laser maakt warmtebundels in je huid. Het effect is hetzelfde, want de huid rond je ogen wordt strakker.

Voorbereiding voor de behandeling

Je krijgt als je een behandeling boekt om rimpels onder je ogen te verwijderen zonder botox uitgebreid advies van onze huidtherapeut. Het is bijvoorbeeld belangrijk om, voordat je de behandeling start, thuis al te beginnen met de voorbereiding door bepaalde producten te gebruiken. Je maakt je huid op deze manier klaar voor een diepe behandeling om het beste resultaat te verkrijgen. Zo krijg je eveneens advies over nazorg en het onderhoudt van je huid.

Boek een gratis consult

Wil je rimpels onder je ogen verwijderen zonder botox boek dan een eerste gratis consult bij Huidzorg Laserklinieken in een vestiging naar keuze.

Categorie: Laser
© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat