Met welke laser ontharen van het gezicht?

Het is bij het laser ontharen van het gezicht belangrijk om de juiste laser te gebruiken. De keuze voor een bepaalde laser hangt onder meer af van je huid. Heb je een donkere huid dan gebruiken wij een andere laser dan wanneer je een lichte huid hebt. Bij ons ben je daarom altijd in vertrouwde en professionele handen als je van ongewenste haargroei in je gezicht af wilt. Wij beoordelen de huid van je gezicht en stellen een behandelplan op. Daarbij geven wij je eveneens informatie over welke laser wij gebruiken en waarom.

Alexandrite laser voor de lichte huid

Wij maken voor laser ontharen van het gezicht onder meer gebruik van de Alexandrite laser. Dit is een laser die in het bijzonder geschikt is om van ongewenste haargroei in je gezicht af te komen als je een lichte huid hebt. De Alexandrite laser geeft van een lichtbundel energie af en absorbeert het pigment in het haar. Hierdoor gaat het voedingscentrum van het haar kapot.

De Alexandrite laser is uitsluitend geschikt voor laser ontharen van een lichte huid. Het is een krachtige laser die een kortere golflengte heeft in vergelijking met een standaard diodealaser. Dit heeft als voordeel dat het ook mogelijk is om bruine haren definitief uit je gezicht te verwijderen. Ontdek hier meer over laser ontharen en wegblijven van haren.

Nd YAG laser voor donkere huid

De meeste lasers zijn vooral geschikt om ongewenste haargroei bij een lichte huid te behandelen. Een donkere huid bevat in de bovenste huidlaag meer pigment. Bij het gebruik van de meeste lasers kan de warmte, wat af wordt gegeven aan het pigment in de haar, hierdoor ook in de huid terechtkomen. Dit zorgt voor risico’s op verbranding van de huid, pigmentverschuiving en op blaarvorming.

Heb je een donkere huid dan maken wij voor laser ontharen gebruik van een Nd YAG laser. Dit is namelijk een laser om op een veilige manier je gezicht te ontharen. De Nd YAG laser werkt net even anders als de Alexandrite laser. Er is namelijk sprake van het absorberen van bloed in een haarvaatje in plaats van het absorberen van pigment. Hierdoor is deze laser geschikt voor een donker huidtype.

Meerdere behandelingen nodig

Om een mooi resultaat te behalen met laser ontharen, zijn er meerdere behandelingen nodig. Dit heeft te maken met de groeicyclus van de haren. Wanneer de haren in de eerste haargroeifase zitten is laseren het meest effectief. Het is helaas niet zo dat alle haren op het moment van de behandeling in de eerste haargroeifase zitten. Daarom is het niet mogelijk om alle haren in één behandeling te verwijderen.

Er zijn voor laser ontharen vaak minimaal zes behandelingen nodig en het exacte aantal is afhankelijk van meerdere factoren. Het aantal behandelingen voor laser ontharen van het gezicht verschilt per persoon. Daarom beoordeelt onze gecertificeerde huidtherapeut altijd een aantal punten, zoals je huidtype net als de haargroei en dikte van haren.

Niet alle haartypes zijn te behandelen

Het is niet mogelijk om alle haartypes te behandelen, zoals rode, grijze en witte haren. Het ontbreken van pigment is de reden waarom laser ontharen voor deze haartypen niet geschikt is. Heb je dunne donsharen in je gezicht? Dunne donsharen bevatten maar heel weinig pigment en komen daarom evenmin voor laser ontharing in aanmerking. Er valt namelijk geen succesvol en mooi resultaat mee te behalen.

Pijnloos laser ontharen

Het is zowel met de Alexandrite laser als met de Nd YAG laser mogelijk om je gezicht pijnloos te ontharen. Dit betekent niet dat je helemaal niets voelt, want je ervaart wel een bepaalde warmtesensatie van de krachtige lichtbundels van de laser. De gevoelsprikkel is te vergelijken met een elastiekje dat tegen je huid aankomt. De behandeling is in elk geval pijnvrij.

Bijwerkingen laser ontharen gezicht

Direct na de behandeling van het laser ontharen van je gezicht kan de behandelde plek roodheid vertonen. Dit is een normale reactie en binnen een uur is de roodheid meestal wel weer weggetrokken. Naast de roodheid is het mogelijk dat er zich eventueel op de behandelde plek vocht ophoopt rond het haarzakje, oftewel perifolliculair oedeem. Dit is een bijwerking die wij zien als een teken dat de behandeling geslaagd is want dan heeft er een warmte effect in het haarzakje plaatsgevonden. Overigens verdwijnt de vochtophoping net zo snel als de roodheid van de huid.

Boek een gratis en vrijblijvend consult

Wil je op een veilige manier van ongewenste haargroei in je gezicht af? Boek dan een eerste gratis en vrijblijvend consult bij Lasercentrum Biltstraat. Je bent bij onze gecertificeerde huidtherapeuten met BIG-registratie in vertrouwde handen. Tijdens het eerste consult krijg je alle informatie over laser ontharen in het gezicht en heb je alle ruimte om zelf vragen te stellen.

 

© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat