Laser ontharen voor een glad en langdurig resultaat!

Ongewenste haargroei is een probleem waar veel mensen last van hebben en een probleem dat met enige regelmaat terug komt. Scheren of harsen levert vaak irritatie, rode bultjes, jeuk en ingegroeide haartjes op en dat is het laatste wat je wil. Laser ontharen zorgt ervoor dat dit allemaal verleden tijd wordt en dat je kunt genieten van een glad en blijvend resultaat.

Wij hebben ruim twintig jaar ervaring met laserontharing. Daarnaast beschikken we over meerdere soorten lasers waardoor alle huidtypen (van blank tot donker) gebruik kunnen maken van laser ontharen.

Is een gratis en vrijblijvend eerste consult iets voor jou? Dan kijkt een van onze huidspecialisten samen met jou naar de mogelijkheden voor jouw huid en situatie. Tijdens het consult kan je alle vragen stellen zodat je met een gerust gevoel een keuze kunt maken. Bel voor een afspraak of reserveer direct.

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Veel gestelde vragen en antwoorden over laser ontharen

Bij alle soorten behandelingen maken wij gebruik van een driestappenplan, dat ziet er als volgt uit:

Stap 1: Gratis en vrijblijvend consult

 • Dit consult is bedoeld om kennis te maken
 • Je hebt de gelegenheid om al je vragen aan de huidspecialist te stellen
 • We kijken naar een behandelplan voor jouw situatie en huid

Hierna kan je een weloverwogen beslissing maken of je aan de slag wil met laserontharing.

Stap 2: De laserbehandeling(en)

Bij één van onze vestigingen bij jou in de buurt kom je langs voor de eerste behandeling. Daarna maken we een vervolgafspraak voor eventuele verdere behandelingen.

Stap 3: Goede nazorg

 • Na de behandeling krijg je tips en adviezen mee om de huid goed te verzorgen na de behandeling
 • Zijn de behandeling al afgerond? Dan kan je ook daarna altijd bij ons terecht voor vragen.

Het aantal behandelingen is wisselend per persoon. Gemiddeld zijn er 6 tot 15 behandelingen nodig om de haren definitief te verwijderen. Het hangt namelijk van de volgende punten:

 • De indicatie vooraf
 • De haargroei
 • Huidtype
 • De plaats van de ontharing (de oksels, gezicht, benen ect.)

Tijdens het eerste consult kunnen wij een gerichte schatting geven van het aantal behandelingen dat wij verwachten nodig te hebben.

Nee, de behandeling is vrijwel pijnloos maar je voelt wel speldenprikjes. Tijdens de behandeling zorgen we ervoor dat de huid gekoeld wordt, waardoor je geen pijn hebt.

Na de behandelingen zijn alle haartjes op die plek definitief weg. De haartjes komen niet zomaar terug net als bij scheren, harsen of epileren. Daarom is laser ontharen een goede behandeling om van je ongewenste haargroei af te komen.

Nee, niet elke type haar is geschikt om gelaserd te worden. Een haar moet namelijk pigment bevatten om door middel van een laserbehandeling verwijderd te worden. Witte, grijze en rode haren bevatten geen pigment en zijn helaas niet te behandelen. Dunne donsharen zijn ook een voorbeeld van haren die weinig pigment bevatten. Het is daarom nauwelijks mogelijk om deze dunne donsharen te verwijderen met een laserbehandeling.

Ja, dat is wat huidzorg klinieken uniek maakt! Doordat wij verschillende soorten lasers hebben, kunnen wij alle huidtypes behandelen. Of je nu een blanke of een donkere huid hebt, we hebben voor ieder huidtype de perfecte laser.

Om je een idee van de kosten te geven, hebben we alles voor je op een rijtje gezet. Lees hier meer over onze tarieven!

Diverse zorgverzekeraars vergoeden laserbehandelingen vanuit een aanvullend pakket. Wel is het verschillend per verzekeraar hoe dit in zijn werking gaat. De meeste vergoedingen zijn namelijk alleen bij ontharen van het gelaat van vrouwen. Wij voldoen aan alle eisen van de zorgverzekeraars om jouw behandeling vergoed te krijgen. Als het nodig is, kunnen wij zelfs jouw aanvraag indienen!

Wanneer je aan de slag gaat met laserontharing, is er een aantal punten waar je op moet letten, zowel voor als na de behandeling. We zetten ze even voor je op een rijtje.

Vooraf moet je letten op:

 • Je mag twee tot vier weken voor de behandeling niet harsen, epileren of blonderen
 • Zo’n vier tot zes weken voor de eerste behandeling kan je het beste de zonnebank vermijden.
 • Voor de behandeling moet er een stoppeltje zichtbaar zijn. Zorg dus dat je enkele dagen voor de behandeling voor de laatste keer het gebied scheert.
 • Gebruik geen parfum of make-up op het gebied dat behandeld gaat worden.
 • Gebruik geen zelf-bruinende crème en zorg dat het gebied dat behandeld gaat worden niet zongebruind wordt.

Na de behandeling moet je letten op:

 • Je kunt het beste blootstelling aan de zon en de zonnebank vermijden. Mocht je toch in de zon gaan, gebruik dan een zonnebrandcrème met een hoge factor (minimaal SPF 30).
 • Koel de huid zodra het branderig aanvoelt. Hiervoor kan je het beste koude kompressen gebruiken.
 • Na de behandeling mag je gewoon douchen, dit zorgt niet voor problemen.
 • Het behandelde gebied mag je gewoon scheren. Harsen of epileren mag niet!

Bij iedere medische ingreep of behandeling is er een kans op een kleine bijwerking. Alleen BIG-geregistreerde huidspecialisten die ook nog eens HBO-geschoold zijn mogen deze behandelingen uitvoeren. Al onze specialisten voldoen aan deze eisen waardoor de risico’s zo veel mogelijk beperkt zijn.

Tijdens het eerste gratis en vrijblijvende consult geeft de huidspecialist je alle informatie als het gaat om jouw behandeling. Om deze informatie aan te vullen en je goed te informeren hebben wij leefregels opgesteld. Voor je behandeling adviseren we je om deze leefregels goed door te nemen zodat je op de hoogte bent van alle belangrijke informatie.

DOWNLOAD HIER DE LEEFREGELS

Laser ontharen in beeld

Visia Huidanalyse

Benieuwd hoe het met je huid gesteld is? Visia huidanalyse weet exact wat jouw huid nodig heeft. Meer weten?

Naar Visia huidanalyse

Laser ontharen resultaten

Bezoek één van onze klinieken

Lasercentrum Utrecht

Biltstraat 405
3572 AV Utrecht
Telefoon: +31 (0)30 - 214 5909
Gratis parkeren

Lasercentrum Amsterdam

Staringplein 16hs
1054 VL Amsterdam
Telefoon: +31 (020) 618 7201
Betaald parkeren

Lasercentrum Almere

Antilopestraat 45
1338 KP Almere
Telefoon: +31 (0)36-549 0064
Gratis parkeren

Lasercentrum Den Haag

Kamperfoeliestraat 193
2563 KG Den Haag
Telefoon: +31 (0)70-200 2230
Gratis parkeren

Lasercentrum Eindhoven-Best

De Ronde 12-14
5683 CZ Best
Telefoon: +31 (0)40-209 2023
Gratis parkeren

Lasercentrum Haarlem

Kruisweg 68-A
2011 LE Haarlem
Telefoon: +31 (0)30-214 5909
Betaald parkeren

Lasercentrum Den Bosch

Van Broeckhovenlaan 93
5213 HZ Den Bosch
Telefoon: +31 (0)73-205 3005
Gratis parkeren

Laserontharingen

Gezicht ontharen

Veel mensen hebben last van ongewenste haargroei in het gezicht. Het is een veelvoorkomend probleem bij voornamelijk vrouwen, maar ook worden regelmatig mannen bij ons in de kliniek behandeld.

Lees meer

Bikinilijn laseren

Een verzorgde bikinilijn waar je niet meer naar om hoeft te kijken is voor veel vrouwen de reden om de bikinilijn te laseren. Naast dat je er niet meer naar om hoeft te kijken, is het ook een stuk hygiënischer dan dat je het iedere keer moet scheren, epileren of waxen. Rode bultjes en irritatie van de huid zijn namelijk verleden tijd met laserontharing van je bikinilijn!

Lees meer

Bilnaad laseren

Wanneer je last hebt van de haren in je bilnaad, is laserbehandeling een geschikte behandeling die steeds vaker ingezet wordt. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor ontharing van de bilnaad uit voorzorg voor vervelende ontstekingen of vanuit hygiënisch oogpunt. Door ingroeiende haren kunnen ontstekingen ontstaan, we snappen dat je dat wilt voorkomen en daarom voor een laserbehandeling kiest.

Lees meer

Borsthaar laseren

Overbeharing op de borst komt vaak voor en is voor sommigen erg storend. Behandelingen als epileren, harsen of waxen zijn slechts tijdelijk, bieden dus geen definitieve oplossing en zijn vaak ook pijnlijk. Wanneer je ervoor kiest om borsthaar te laten laseren, ben je verzekerd van resultaat en is dat resultaat ook echt definitief.

Lees meer

Bovenlip laseren

Ongewenste haargroei op de bovenlip is erg vervelend, aangezien het in het zicht zit. Het komt voornamelijk voor bij vrouwen en die kiezen er vaak voor om het te laten verwijderen.

Lees meer

Buikhaar laseren

Overbeharing op de buik komt vaak voor en in veel verschillende vormen. Van smalle strookjes tot aan overbeharing op de hele buik, we zien het allemaal voorbijkomen en snappen dat het vervelend is.

Lees meer

Fistel behandeling

Fistel staat ook wel bekend als sinus pilonidalis. Fistel is een vervelende aandoening die in de meeste gevallen bij mannen voorkomt. Bij de aandoening ontstaat er een haarnestcyste in de huid bij de bilspleet. In de cyste is de kans op een ontsteking groot en daarbij komen flinke pijnklachten kijken.

Lees meer

Hals ontharen

Haargroei in je hals kan erg vervelend en storen zijn. Het is een gevoelige plek, waar vaak irritatie ontstaat en die ook met regelmaat zichtbaar is. Op het moment dat je deze haartjes gaat scheren of epileren vergroot je deze kans. Naast de irritatie kost het ook veel tijd om het scheren en epileren bij te houden.

Lees meer

Kin ontharen

Ongewenste haargroei is erg vervelend en al helemaal als het zichtbaar is, zoals in je gezicht. Haargroei op je kin is daar een voorbeeld van. Wij begrijpen dat het vervelend is en dat je graag van deze haartjes af wilt. Harsen, scheren en epileren zijn daar opties voor, maar die opties kosten veel tijd.

Lees meer

Oksels laseren

Als je last hebt van een ontstoken haarzakje, rode of andere vlekken of je wil je oksels gewoon ontharen, dan kun je kiezen voor laserbehandeling. Zowel vrouwen als mannen kiezen voor het ontharen van hun oksels met een laser.

Lees meer

Overbeharing bij geslachtsverandering

Bij Huidzorg Klinieken werken we intensief samen met de genderafdeling van het VUmc. Deze samenwerking is voor ons belangrijk om mensen te kunnen helpen die voor een geslachtsverandering kiezen. Door de intensieve samenwerking kunnen we het proces zo goed mogelijk laten verlopen.

Lees meer

Rug ontharen

Veel mannen, maar ook vrouwen, hebben last van overbeharing op de rug. Dat zorgt ervoor dat er wel eens haartjes ingroeien die ontstekingen kunnen veroorzaken. Gelukkig gebeurt dat niet snel, maar vaak speelt ook het cosmetische deel mee.

Lees meer

Schaamstreek laseren

Overbeharing of ongewenste haargroei is erg vervelend en komt vaak voor bij zowel mannen als vrouwen. Wanneer je bijna dagelijks bezig bent om deze haartjes te verwijderen kan dat al helemaal vervelend zijn. Als je last hebt van overbeharing in de schaamstreek kunnen daar bijvoorbeeld irritaties aan de huid ontstaan door scheren, epileren of waxen.

Lees meer

Wangen ontharen

De zichtbare delen van je lichaam wil je er goed uit laten zien, zo ook je wangen. Ongewenste haargroei op je wangen kan erg vervelend zijn, omdat je het steeds moet scheren, epileren of harsen. Naast dat het vervelend is, kost het ook een hoop extra tijd.

Lees meer

Wenkbrauwen laseren

Een van de meest kenmerkende en sprekende onderdelen van je gezicht zijn de wenkbrauwen. Het is dan ook niet gek dat zowel mannen als vrouwen hier graag aandacht aan besteden en hun wenkbrauwen goed onderhouden.

Lees meer

Tevreden klanten / reviews

Laser ontharen tarieven

Na je consultafspraak kan je kiezen voor een behandeling laser ontharen. Gemiddeld zijn 6 tot 15 behandelingen nodig.

Combineer je behandeling met een actiegebied à € 25,00 per gebied!

Wenkbrauwen, oren, nek, oksels, vingers, handen, tepelhof, buikstreepje, tenen en voeten, deze actiegebieden in combinatie met een “normale behandeling” kost € 25,00 per keer. Dit mogen alle behandelingen zijn, dus niet alleen laser ontharen. Je kunt per keer aangeven of je deze behandeling wilt. Je mag natuurlijk ook, meerdere gebieden à € 25,00 meenemen in jouw behandeling of wisselen van te behandelen ‘actiegebied’. Voorbeeld: je laat jouw bikinilijn laseren voor een prijs van € 155,- dan mag je ook nog één of meerdere actiegebieden à € 25,00 extra laten behandelen. Totaalkosten bikinilijn en oksels (2) = € 180,- (€ 155,- (= bikinilijn laseren prijs) + 25,00 (= oksels laseren prijs)).

Gezicht laseren

Gebied Per behandeling Opmerking
Bovenlip € 80,-
Kin € 80,-
Wenkbrauwen (2) € 80,- Actie* € 25,00
Oren € 80,- Actie* € 25,00
Nek € 80,- Actie* € 25,00
Bovenlip en kin € 130,-
Hals € 100,-
Bovenlip en kin en hals € 150,-
Bakkebaarden € 100,-
Wangen € 130,-
Baard modelleren wangen € 100,-
Baard modelleren wangen en hals € 125,-
Bovenlip, kin, wangen en bakkebaarden € 160,-
Bovenlip, kin, wangen, bakkebaarden en hals € 175,-
Gezicht incl. voorhoofd excl. hals € 175,-
Gezicht geheel incl. hals € 200,-

Lichaam laseren

Gebied Per behandeling Opmerking
Oksels (2) € 100,- Actie* € 25,00
Bovenarmen € 175,-
Onderarmen € 160,-
Armen geheel € 225,-
Vingers € 80,- Actie* € 25,00
Handen (2) € 100,- Actie* € 25,00
Tepelhof (2) € 80,- Actie* € 25,00
Gehele borsten € 130,-
Buikstreepje € 80,- Actie* € 25,00
Borst € 205,-
Buik € 180,-
Borst en buik € 300,-
Schouders € 250,-
Rug incl. schouders € 350,-
Billen € 210,-

Benen laseren

Gebied Per behandeling Opmerking
Liezen € 155,-
Schaamstreek € 180,-
Schaamstreek incl. bilnaad € 205,-
Bovenbenen € 325,-
Onderbenen € 275,-
Benen geheel incl. liezen € 500,-
Tenen € 80,- Actie* € 25,00
Voeten (2) € 100,- Actie* € 25,00
Sinus pilonidalis € 150,-

Meer weten over de prijs voor haar laseren? Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze vestigingen. We nemen rustig de tijd om het behandelplan voor haar weg laseren door te spreken. Daarnaast schetsen we ook een helder behandelplan, zodat je direct weet waar je aan toe bent.

Waarom Huidzorg Laserklinieken?

 • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
 • Gevestigd in Almere, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Haarlem en Utrecht
 • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
 • Persoonlijke behandeling op maat
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten
 • 20+ jaren ervaring

Meer weten over onze behandelingen?
Vraag de gratis brochure aan.

"*" geeft vereiste velden aan

*

Volg ons op Instagram

Op de hoogte blijven van nieuws & ontwikkelingen rondom onze kliniek? Volg ons dan op Instagram of bekijk #huidzorgklinieken.

Laser ontharen, hoe werkt het precies?

Ontharen kan op ieder gebied van het lichaam. Bij zowel mannen als vrouwen. En omdat wij beschikken over meerdere lasers, kunnen we ieder type huid behandelen. Van donker tot licht. Doordat de laser is aangesloten op een koude lucht cooler, voelt u nauwelijks iets van het laseren. Enkel een prikkelend gevoel.

De laser stuurt gericht een bundel licht op het haarzakje van de haren af. Het pigment van de haarwortel zal het licht opnemen waardoor deze vernietigd wordt en in kleine stukje afbreekt. Het lichaam vervoert deze kleine deeltjes vervolgens af, als afvalstoffen. Dit alles gebeurt met de grootste precisie zodat de omliggende huid niet wordt beschadigd.

Omdat de haarwortel alleen aanwezig is als het haarzakje in het groeistadium zit kan niet al het haar in 1 behandeling worden verwijderd. De meeste mensen hebben zo’n 6 tot 15 behandelingen nodig om van hun haar af te zijn. Afhankelijk van het gebied dat je wilt ontharen via een laser is de tijd tussen de behandelingen tussen de 6 en 10 weken.

© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat