Wijnvlekken verwijderen met een laserbehandeling

Een wijnvlek, ook wel naevus flammeus, is een afwijking waar veel mensen last van hebben. Ze kunnen op verschillende plekken voorkomen, bijvoorbeeld op het lichaam of in het gezicht. Met behulp van een laserbehandeling kun je de wijnvlek verwijderen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste consult met een van onze huidspecialisten. Tijdens dit consult kijken we naar jouw situatie en beantwoordt de huidspecialist al je vragen. Maak direct een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Een wijnvlek is een aangeboren afwijking in de aderen. Ongeveer vier op de duizend kinderen wordt geboren met een wijnvlek. Een wijnvlek wordt veroorzaakt door sterk uitgezette adertjes in de huid. Waarom deze adertjes zo sterk uitzetten, is onbekend. Er blijkt geen relatie te zijn tussen eventueel medicijn- of alcoholgebruik, drugs, roken of ziektes van de moeder en het ontstaan van de wijnvlek bij de geboorte. De vlekken ontstaan in het gezicht, maar ook op andere plekken van het lichaam.

Een wijnvlek is een verkleuring op de huid, meestal roze tot paars. Bij de geboorte is de vlek vaak roze, maar naarmate je ouder wordt, kan de vlek donkerder en dikker worden. Dat komt omdat de bloedvaatjes dan vaak nog meer uitzetten.

De wijnvlek kan over het hele lichaam voorkomen en is vaak vooral cosmetisch storend. Vaak is zo’n vlek al met een paar laserbehandelingen te corrigeren. Het behandeltraject is op te delen in drie stappen.

 1. Vrijblijvend intakegesprek
  Tijdens dit gesprek maak je samen met de huidtherapeut een plan van aanpak op basis van jouw persoonlijke situatie. De huidtherapeut bespreekt met jou de te verwachten resultaten en je kunt natuurlijk ook al je vragen stellen.
 2. De behandeling
  De beste resultaten voor het verwijderen van de wijnvlek wordt behaald door de Pulsed Dye laser. Deze laser geeft in een hele korte heel veel warmte aan de bloedvaten. Daardoor scheuren de vaatwanden en het lichaam voert de resten af. De wijnvlek kleurt tijdens de behandeling donkerpaars of zwart.
  Tijdens de behandeling wordt je huid gekoeld met koude lucht, waardoor het laseren niet pijnlijk is en het weefsel erom heen beschermd wordt. Soms kan de wijnvlek volledig verwijderd worden, maar in andere gevallen wordt de vlek lichter van kleur en kleiner, maar is volledig verwijderen niet mogelijk.
 3. De nabehandeling

De wijnvlek zal een tijdje donkerpaars tot zwart blijven na de behandelijk. De kleur wordt in de langzaam weer lichter en na ongeveer tien dagen is de vlek weer bijgetrokken. Als de huid wat geïrriteerd aanvoelt, dan mag je je huid koelen met een koelelement. De huidtherapeut zal je een crème adviseren om je huid te verzorgen na de behandeling.

Gemiddeld zijn er zo’n vier tot acht laserbehandelingen nodig om een wijnvlek te verwijderen. Sommige vlekken kunnen volledig verwijderd worden, andere kunnen lichter en kleiner gemaakt worden. De huidtherapeut zal aangeven wat je kunt verwachten in jouw situatie.

De behandeling van wijnvlekken is vrijwel pijnloos. De laser voelt aan alsof je warme speldenprikjes in je huid krijgt. Doordat de omliggende huid beschermd wordt met koude lucht, zal de pijn daardoor ook gereduceerd worden.

 • kleiner dan 5cm2 = €125
 • kleiner dan 10cm2 = €150
 • kleiner dan 15cm2 = €175
 • kleiner dan 20cm2 = €200
 • kleiner dan 25cm2 = €225
 • kleiner dan 40cm2 = €250
 • kleiner dan 80cm2 = €275
 • kleiner dan 250cm2= €300
 • groter dan 250cm2 = offerte

Zie tarieven

Als er een medische reden is om de wijnvlek te verwijderen, dan kan de verzekeraar de kosten vergoeden. Kijk hiervoor in je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar. De huidtherapeut zal je meer vertellen over de behandeling van de wijnvlek tijdens het intakegesprek.

Bij ons weet je precies waar je aan toe bent, door onze transparante werkwijze. We vertellen je precies wat er gebeurt als je je wijnvlekken laat verwijderen.

Bij ons krijg je een duidelijk behandelplan dat specifiek voor jouw situatie wordt opgesteld. De huidtherapeut heeft een HBO-opleiding gevolgd en heeft een BIG-registratie, wat betekent dat zij steeds bijgeschoold wordt. Zo is ze steeds op de hoogte van de laatste technieken en behandelingen. We hebben vaste tarieven voor het verwijderen van je wijnvlekken en werken met gespecialiseerde lasers zodat we ook jouw huid kunnen behandelen.

Plan een vrijblijvend intakegesprek om de mogelijkheden te bespreken met een van onze huidtherapeuten in Utrecht, Amsterdam, Almere, Den Haag of Eindhoven-Best. Bel 030 214 59 09 of mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl.

Tijdens het consult geeft de huidtherapeut je alle informatie m.b.t. de behandeling. Als aanvulling hebben wij leefregels opgesteld. Wij adviseren iedereen om dit voorafgaand aan de behandeling door te nemen.

Download leefregels (PDF)

Wijnvlek laseren in beeld

Visia Huidanalyse

Benieuwd hoe het met je huid gesteld is? Visia huidanalyse weet exact wat jouw huid nodig heeft. Meer weten?

Naar Visia huidanalyse

Wijnvlek laseren resultaten

Bezoek één van onze klinieken

Lasercentrum Utrecht

Biltstraat 405
3572 AV Utrecht
Telefoon: +31 (0)30 - 214 5909
Gratis parkeren

Lasercentrum Amsterdam

Staringplein 16hs
1054 VL Amsterdam
Telefoon: +31 (020) 618 7201
Betaald parkeren

Lasercentrum Almere

Antilopestraat 45
1338 KP Almere
Telefoon: +31 (0)36-549 0064
Gratis parkeren

Lasercentrum Den Haag

Kamperfoeliestraat 193
2563 KG Den Haag
Telefoon: +31 (0)70-200 2230
Gratis parkeren

Lasercentrum Eindhoven-Best

De Ronde 12-14
5683 CZ Best
Telefoon: +31 (0)40-209 2023
Gratis parkeren

Lasercentrum Haarlem

Kruisweg 68-A
2011 LE Haarlem
Telefoon: +31 (0)30-214 5909
Betaald parkeren

Lasercentrum Den Bosch

Van Broeckhovenlaan 93
5213 HZ Den Bosch
Telefoon: +31 (0)73-205 3005
Gratis parkeren

Tevreden klanten / reviews

Wijnvlek laseren tarieven

Vaatlaser

Vaatafwijking Gebied Prijs per behandeling Opmerking
Couperose/ rosacea Neus € 150,-
Wangen € 175,-
Neus en wangen € 180,-
Neus, wangen en kin € 195,-
Hele gezicht € 225,-
Spider Naevus (spinnetje) Gehele lichaam € 110,- t/m 5 stuks
Angioma’s (bloedblaasjes) Gehele lichaam € 110,- t/m 5 stuks
Spataderen Benen € 200,- Per 15 minuten
Wijnvlekken Gehele lichaam € 125,- Zie tabel* Alleen in Utrecht mogelijk
Venous Lake Lip € 125,-

Wijnvlek

cm² ≤ 5 cm² ≤ 10 cm² ≤ 15 cm² ≤ 20 cm² ≤ 25 cm² ≤ 50 cm² ≤ 100 cm² ≤ 500cm² ≤ 1000 m²
Wijnvlek € 125,- € 150,- € 175,- € 200,- € 225,- € 250,- € 275,- € 300,- Offerte

Waarom Huidzorg Laserklinieken?

 • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
 • Gevestigd in Almere, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Haarlem en Utrecht
 • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
 • Persoonlijke behandeling op maat
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten
 • 20+ jaren ervaring

Meer weten over onze behandelingen?
Vraag de gratis brochure aan.

"*" geeft vereiste velden aan

*

Volg ons op Instagram

Op de hoogte blijven van nieuws & ontwikkelingen rondom onze kliniek? Volg ons dan op Instagram of bekijk #huidzorgklinieken.

© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat