Wijnvlekken verwijderen met een laserbehandeling

Een wijnvlek, ook wel naevus flammeus, is een afwijking waar veel mensen last van hebben. Ze kunnen op verschillende plekken voorkomen, bijvoorbeeld op het lichaam of in het gezicht. Met behulp van een laserbehandeling kun je de wijnvlek verwijderen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste consult met een van onze huidspecialisten. Tijdens dit consult kijken we naar jouw situatie en beantwoordt de huidspecialist al je vragen. Maak direct een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

030-214 5909Lees onze reviews
Bel ons nuLees onze reviews

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Vaatafwijkingen behandelen in beeld

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Wat zijn de oorzaken van een wijnvlek?

Een wijnvlek is een aangeboren afwijking in de aderen. Ongeveer vier op de duizend kinderen wordt geboren met een wijnvlek. Een wijnvlek wordt veroorzaakt door sterk uitgezette adertjes in de huid. Waarom deze adertjes zo sterk uitzetten, is onbekend. Er blijkt geen relatie te zijn tussen eventueel medicijn- of alcoholgebruik, drugs, roken of ziektes van de moeder en het ontstaan van de wijnvlek bij de geboorte. De vlekken ontstaan in het gezicht, maar ook op andere plekken van het lichaam.

Een wijnvlek is een verkleuring op de huid, meestal roze tot paars. Bij de geboorte is de vlek vaak roze, maar naarmate je ouder wordt, kan de vlek donkerder en dikker worden. Dat komt omdat de bloedvaatjes dan vaak nog meer uitzetten.

De behandeling van een wijnvlek

De wijnvlek kan over het hele lichaam voorkomen en is vaak vooral cosmetisch storend. Vaak is zo’n vlek al met een paar laserbehandelingen te corrigeren. Het behandeltraject is op te delen in drie stappen.

 1. Vrijblijvend intakegesprek
  Tijdens dit gesprek maak je samen met de huidtherapeut een plan van aanpak op basis van jouw persoonlijke situatie. De huidtherapeut bespreekt met jou de te verwachten resultaten en je kunt natuurlijk ook al je vragen stellen.
 2. De behandeling
  De beste resultaten voor het verwijderen van de wijnvlek wordt behaald door de Pulsed Dye laser. Deze laser geeft in een hele korte heel veel warmte aan de bloedvaten. Daardoor scheuren de vaatwanden en het lichaam voert de resten af. De wijnvlek kleurt tijdens de behandeling donkerpaars of zwart.
  Tijdens de behandeling wordt je huid gekoeld met koude lucht, waardoor het laseren niet pijnlijk is en het weefsel erom heen beschermd wordt. Soms kan de wijnvlek volledig verwijderd worden, maar in andere gevallen wordt de vlek lichter van kleur en kleiner, maar is volledig verwijderen niet mogelijk.
 3. De nabehandeling

De wijnvlek zal een tijdje donkerpaars tot zwart blijven na de behandelijk. De kleur wordt in de langzaam weer lichter en na ongeveer tien dagen is de vlek weer bijgetrokken. Als de huid wat geïrriteerd aanvoelt, dan mag je je huid koelen met een koelelement. De huidtherapeut zal je een crème adviseren om je huid te verzorgen na de behandeling.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn er zo’n vier tot acht laserbehandelingen nodig om een wijnvlek te verwijderen. Sommige vlekken kunnen volledig verwijderd worden, andere kunnen lichter en kleiner gemaakt worden. De huidtherapeut zal aangeven wat je kunt verwachten in jouw situatie.

Is het laseren van een wijnvlek pijnlijk?

De behandeling van wijnvlekken is vrijwel pijnloos. De laser voelt aan alsof je warme speldenprikjes in je huid krijgt. Doordat de omliggende huid beschermd wordt met koude lucht, zal de pijn daardoor ook gereduceerd worden.

Wat kost het verwijderen van een wijnvlek?

 • kleiner dan 5cm2 = €125
 • kleiner dan 10cm2 = €150
 • kleiner dan 15cm2 = €175
 • kleiner dan 20cm2 = €200
 • kleiner dan 25cm2 = €225
 • kleiner dan 40cm2 = €250
 • kleiner dan 80cm2 = €275
 • kleiner dan 250cm2= €300
 • groter dan 250cm2 = offerte

Valt het verwijderen van de wijnvlek onder de verzekering?

Als er een medische reden is om de wijnvlek te verwijderen, dan kan de verzekeraar de kosten vergoeden. Kijk hiervoor in je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar. De huidtherapeut zal je meer vertellen over de behandeling van de wijnvlek tijdens het intakegesprek.

Waarom moet ik naar Lasercentrum Biltstraat?

Bij ons weet je precies waar je aan toe bent, door onze transparante werkwijze. We vertellen je precies wat er gebeurt als je je wijnvlekken laat verwijderen.

Bij ons krijg je een duidelijk behandelplan dat specifiek voor jouw situatie wordt opgesteld. De huidtherapeut heeft een HBO-opleiding gevolgd en heeft een BIG-registratie, wat betekent dat zij steeds bijgeschoold wordt. Zo is ze steeds op de hoogte van de laatste technieken en behandelingen. We hebben vaste tarieven voor het verwijderen van je wijnvlekken en werken met gespecialiseerde lasers zodat we ook jouw huid kunnen behandelen.

Plan een vrijblijvend intakegesprek om de mogelijkheden te bespreken met een van onze huidtherapeuten in Utrecht, Amsterdam, Almere, Den Haag of Eindhoven-Best. Bel 030 214 59 09 of mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl.

Behandelingen voor/ na

Wijnvlek voor de behandeling - Vaatafwijkingen behandelen - Lasercentrum BiltstraatWijnvlek na de behandeling - Vaatafwijkingen behandelen - Lasercentrum Biltstraat

Welkom bij Lasercentrum Biltstraat!

Utrecht

Biltstraat 405
3572 AV Utrecht
Gratis parkeren

Tel: 030-2145909

Amsterdam

Staringplein 16hs
1054 VL Amsterdam
Betaald parkeren

Tel: 020-6187201

Almere

Antilopestraat 45
1338 KP Almere
Gratis parkeren

Tel: 036-5490064

Den Haag

Kamperfoeliestraat 193
2563 KG Den Haag
Gratis parkeren

Tel: 070-2002230

Eindhoven-Best

De Ronde 12-14
5683 CZ Best
Gratis parkeren

Tel: 040-2092023

Haarlem

Kruisweg 68-A
2011 LE Haarlem
Betaald parkeren

Tel: 030-2145909

Tevreden klanten / reviews

Tarieven vaatafwijkingen behandelen

Vaatlaser

VaatafwijkingGebiedPrijs per behandelingOpmerking
Couperose/ rosaceaNeus€ 130,-
Wangen€ 175,-
Neus en wangen€ 180,-
Neus, wangen en kin€ 195,-
Hele gezicht€ 225,-
Spider Naevus (spinnetje)Gehele lichaam€ 110,-t/m 5 stuks
Angioma’s (bloedblaasjes)Gehele lichaam€ 110,-t/m 5 stuks
SpataderenBenen€ 200,-Per 15 minuten
WijnvlekkenGehele lichaam€ 125,-Zie tabel* Alleen in Utrecht mogelijk
Venous LakeLip€ 125,-

De prijs voor het behandelen van een wijnvlek of litteken is afhankelijk van het formaat.

Wijnvlek

cm²≤ 5 cm²≤ 10 cm²≤ 15 cm²≤ 20 cm²≤ 25 cm²≤ 50 cm²≤ 100 cm²≤ 500cm²≤ 1000 m²
Wijnvlek€ 125,-€ 150,-€ 175,-€ 200,-€ 225,-€ 250,-€ 275,-€ 300,-Offerte

Ontvang onze gratis brochure

Jouw huid is onze zorg!

Een succesvolle behandeling begint met de juiste laser!

Daarom beschikken wij over 13 verschillende lasers. Dat maakt ons uniek.

Met welk huidprobleem je ook zit; wij kunnen het behandelen. Welke kleur je tattoo ook heeft, of wat je huidskleur ook is, wij beschikken over de juiste lasers om jou te helpen. Onze lasers in combinatie met onze zeer goed opgeleide en vakkundige huidtherapeuten zorgen al jarenlang voor super resultaten en tevreden klanten.

 • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
 • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
 • Persoonlijke behandeling op maat
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten

 • 20+ jaren ervaring