Laserbehandelingen in je gezicht: resultaat en kwaliteit

Ongewenste haargroei in het gezicht komt steeds vaker voor en is daarmee een veelvoorkomend probleem. Het komt vooral voor bij vrouwen, maar ook steeds vaker bij mannen. Ongewenste haargroei kan echter tegengegaan worden door laserbehandelingen.

Een laserbehandeling voor het gezicht wordt steeds meer gekozen, maar daarbij kijken veel mensen naar de kwaliteit. De kwaliteit kun je onder andere beoordelen aan de hand van een BIG-registratie en het aantal lasers.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste consult met een van onze huidspecialisten. Tijdens dit consult kijken we naar jouw situatie en beantwoordt de huidspecialist al je vragen. Maak direct een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

030-214 5909Lees onze reviews
Bel ons nuLees onze reviews

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Gezicht ontharen met laser in beeld

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Waarom laserbehandelingen voor het gezicht?

De belangrijkste redenen dat er voor laserbehandelingen in het gezicht wordt gekozen, zijn cosmetische doeleinden. Je gezicht is immers altijd zichtbaar, waardoor ongewenste haargroei in het gezicht goed opvalt. Ongewenste haargroei komt voor op bijvoorbeeld:

 • Kin;
 • Bovenlip;
 • Wangen;
 • Neus;

Vaak ontstaat ongewenste haargroei in het gezicht door hormonen, geslachtsverandering en ontstekingen door ingegroeide haren. Naast de gezichtsbehandeling wordt ook regelmatig gekozen voor sinus pilonidalis laseren, bikinilijn ontharen en schaamhaar laseren.

De behandeling voor gezichtsontharing

Je gezicht ontharen kan erg snel gebeuren door middel van laserbehandeling.  Laserbehandelingen zijn namelijk snel, effectief en er is weinig tot geen pijn. Doordat wij verschillende soorten lasers hebben, kunnen wij alle huidtypes behandelen. De volgende lasers gebruiken wij:

 • Alexandrite laser voor het behandelen van overbeharing bij een licht huid;
 • Nd:YAG laser voor overbeharing bij een donker gekleurde huid.

Hoe werkt een laserbehandeling?

Bij een laserbehandeling wordt gebruik gemaakt van een laser om gezichtsharen te verwijderen. Het verwijderen van die haren in het gezicht begint bij het afgeven van een lichtbundel. Deze lichtbundel is intensief en verwarmt de haartjes, waardoor de haarzakjes vernietigd worden. Terwijl de haartjes verwarmd worden, zal de huid gekoeld worden met een koelsysteem. Het koelen van de huid zorgt voor bescherming van het omliggende weefsel. Gemiddeld zijn er tussen de 6 en 15 behandelingen nodig om haar in het gezicht te verwijderen.

Voor- en nazorg bij de behandeling

Wanneer je kiest voor laserbehandelingen is het belangrijk om rekening te houden met de voor- en nazorg van de behandeling. Wanneer het om het gezicht gaat, is het belangrijk om op de volgende punten te letten voor de behandeling:

 • Harsen, epileren en blonderen kun je drie tot vier weken voor de behandeling beter niet doen;
 • Vermijd de zon en de zonnebank, ook zelfbruinende crèmes kun je beter niet gebruiken;
 • Zorg dat er stoppeltjes zichtbaar zijn tijdens de behandeling. Je kunt het gebied dat behandeld wordt beter een paar dagen van tevoren scheren;
 • Gebruik geen make-up of parfum op het gebied dat behandeld gaat worden.

Na de behandeling zijn de volgende punten belangrijk:

 • Vermijd de zon en de zonnebank. Bescherm je huid daarnaast met een antizonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor van minimaal 25;
 • Het behandelde gebied mag wel geschoren worden, epileren mag daarentegen niet;
 • Douchen en sporten is geen probleem na de behandeling.

Waarom kies je voor Lasercentrum Biltstraat?

Bij Lasercentrum Biltstraat garanderen wij het beste resultaat in een korte tijd. Doordat al onze huidspecialisten BIG-geregistreerd zijn en er met professionele lasers gewerkt wordt, kunnen wij garanderen dat je bij ons in goede handen bent. Onze andere voordelen zijn:

 • Vaste tarieven voor behandelingen;
 • Persoonlijk plan op maat, zodat je weet wat je kunt verwachten;
 • We kunnen iedereen helpen. Door dertien verschillende lasers kunnen we alle huidtypes behandelen voor een effectieve behandeling met gegarandeerd resultaat;
 • Altijd een gratis en een vrijblijvend eerste intakegesprek met een huidspecialist.

Heb je eerder al vragen? Neem dan telefonisch contact op met onze huidspecialisten op 030-2145909.

Kan elk huidtype behandeld worden?

Ja en dat maakt ons uniek! Wij beschikken namelijk over verschillende lasers. De ene is perfect te gebruiken bij lichte, blanke huiden. De andere is beter geschikt voor het ontharen van een donkere huid.

Wat kost laserbehandeling in mijn gezicht?

De prijs voor het ontharen van het gezicht is afhankelijk van de plek die je wenst te behandelen. Aangezien wij met vaste tarieven werken, hebben we alles voor je op een rij gezet:

 Gebied  Prijs in €  Opmerkingen 
 Bovenlip  80,00
 Kin  80,00
 Wenkbrauwen (2)  80,00  Actie* € 17,50
 Oren  80,00  Actie* € 17,50
 Nek  80,00  Actie* € 17,50
 Bovenlip & kin  130,00
 Hals  100,00  Actie* € 17,50
Bakkebaarden  100,00
 Wangen  130,00
 Bovenlip & kin & wangen & bakkebaarden  160,00
 Bovenlip & kin & wangen & bakkebaarden & hals  175,00
 Gezicht geheel excl. hals  175,00
 Gezicht geheel incl. hals  200,00

Voor het ontharen van het gezicht staan gemiddeld 6 tot 15 behandelingen, echter dit is per persoon verschillend. Tijdens een gesprek met een van onze huidspecialisten krijg je inzicht in hoeveel behandelingen je ongeveer nodig hebt. Na vijf behandelingen ontvang je standaard een korting van 10%.

Wordt de behandeling vergoed door de verzekering?

Het ontharen van het gezicht wordt door veel zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Wij voldoen aan alle eisen van de zorgverzekeraars om in aanmerking te komen voor vergoeding. Bekijk je polisvoorwaarden of neem contact op met je zorgverzekeraar om na te gaan of je recht hebt op een vergoeding voor het ontharen van het gelaat.

Waar moet ik voor en na de behandeling op letten?

Als je een ontharing laser behandeling ondergaat om definitief te ontharen, dan zijn er aantal punten waar je op moet letten voordat je start met de behandeling:

 • Zorg dat je 3 tot 4 weken voor de laserbehandeling niet harst, epileert of blondeert.
 • Zorg dat je de zon 4 tot 6 weken voor de behandeling vermijdt. Ook de zonnebank mag je niet gebruiken. Gebruik ook geen zelf-bruinende crèmes.
 • Het is van belang dat er een stoppeltje zichtbaar is tijdens de behandeling. Scheer het gebied dat behandeld wordt een paar dagen voor de laserbehandeling van het gelaat (haren laten staan mag ook).
 • Gebruik geen parfum of make up op het gedeelte van gezicht dat behandelt wordt.

Na de behandeling moet je op het volgende letten:

 • Vermijd zonblootstelling zoveel mogelijk. Ga niet onder de zonnebank en gebruik dagelijks een antizonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor (minimaal 25).
 • Na de behandeling mag niet behandelde haargroei niet worden geëpileerd. Scheren mag wel.
 • Na de behandeling mag je douchen en/of sporten.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om je gezicht te ontharen?

Bij iedereen wordt een behandelplan op maat gemaakt, daarbij geven we je altijd een indicatie van het aantal behandelingen dat wij verwachten nodig te hebben. Een aantal factoren als de keur en de dikte van de haren zijn daarbij belangrijk.

Gemiddeld zijn er zes tot vijftien behandelingen nodig voor het ontharen van een gezicht. Tijdens het intakegesprek vertelt de huidtherapeut je meer over je persoonlijke behandelplan en het te verwachten resultaat. Zo weet je dus altijd waar je aan toe bent!

Doet een gezicht laseren pijn?

De meeste mensen die het gezichtshaar laten laseren omschrijven het gevoel van de laser als een ‘speldenprikje’. Je voelt dus wel een prikje, maar verder doet het geen pijn. Voorafgaand aan de behandeling kan onze huidtherapeut een proefpuls doen met de laser, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Leefregels voor laser ontharen

Tijdens het consult geeft de huidtherapeut je alle informatie m.b.t. de behandeling. Als aanvulling hebben wij leefregels opgesteld. Wij adviseren iedereen om dit voorafgaand aan de behandeling door te nemen.

Anderen zijn je al voor geweest, lees de ervaringen

We hebben naast jarenlange ervaring ook al veel mensen mogen helpen bij het weglaseren van gezichtshaar. De ervaring van onze klanten delen we dan ook graag:

Rachelle (32 jaar): “Ik kamp al jaren met haartjes op mijn bovenlip. Ik schaamde me hier erg voor en was er continu op gefocust of een ander mijn snorretje niet zag. Ik heb zeven behandelingen gehad bij lasercentrum Biltstraat en ben enorm blij met het eindresultaat. Weg schaamte, weg onzekerheid!”

Dominique (48 jaar): “Ik ben in transitie en mijn mannelijke haargroei is natuurlijk verschrikkelijk aangezien ik mij helemaal vrouw voel. Na een behandeling waren al meer dan de helft van mijn haren verdwenen. Ik moet nog een paar behandelingen ondergaan, maar ben al zo blij dat de haren bijna niet meer opvallen. Zo voel ik me nog meer vrouw.”

Tom (29 jaar): “Ik kwam bij lasercentrum Biltstraat, omdat ik veel puistjes in mijn hals heb. Ik dacht dat het acne was, maar de huidtherapeut vertelde mij dat deze puistjes ontstekingen zijn als gevolg van ingegroeide haren. We zijn gestart met het ontharen van mijn hals en mijn huid is nu helemaal rustig en mooi glad. De huidtherapeuten zijn erg professioneel en stellen je goed op je gemak.”

Ben je benieuwd naar meer ervaringen? Kijk dan hier voor meer verhalen van onze klanten.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Door jarenlange ervaring en BIG-geregistreerde huidspecialisten kunnen wij in een korte periode een goed resultaat voor je bereiken. Een persoonlijk behandelplan zorgt voor het beste resultaat, omdat het op jou is afgestemd. Tijdens een gratis en vrijblijvend eerste consult kijk je samen met een huidspecialist naar de mogelijkheden voor jouw huid. Neem telefonisch contact op of vul onderstaand contactformulier in voor een gratis consult.

Welkom bij Lasercentrum Biltstraat!

Utrecht

Biltstraat 405
3572 AV Utrecht
Gratis parkeren

Tel: 030-2145909

Amsterdam

Staringplein 16hs
1054 VL Amsterdam
Betaald parkeren

Tel: 020-6187201

Almere

Antilopestraat 45
1338 KP Almere
Gratis parkeren

Tel: 036-5490064

Den Haag

Kamperfoeliestraat 193
2563 KG Den Haag
Gratis parkeren

Tel: 070-2002230

Eindhoven-Best

De Ronde 12-14
5683 CZ Best
Gratis parkeren

Tel: 040-2092023

Haarlem

Kruisweg 68-A
2011 LE Haarlem
Betaald parkeren

Tel: 030-2145909

Tevreden klanten / reviews

Laser Ontharen Prijs

Na je consultafspraak kan je kiezen voor een behandeling laser ontharen. Gemiddeld zijn 6 tot 15 behandelingen nodig.

*Combineer je behandeling met een actiegebied à € 22,50 per gebied!

Wenkbrauwen, oren, nek, oksels, vingers, handen, tepelhof, buikstreepje, tenen en voeten, deze actiegebieden in combinatie met een “normale behandeling” kost € 22,50 per keer. Dit mogen alle behandelingen zijn, dus niet alleen laser ontharen.

Je kunt per keer aangeven of je deze behandeling wilt. Je mag natuurlijk ook, meerdere gebieden à € 22,50 meenemen in jouw behandeling of wisselen van te behandelen ‘actiegebied’.

Voorbeeld: je laat jouw bikinilijn laseren voor een prijs van € 155,- dan mag je ook nog één of meerdere actiegebieden à € 22,50 extra laten behandelen. Totaalkosten bikinilijn en oksels (2) = € 177,50. (€ 155,- (= bikinilijn laseren prijs) + 22,50 (= oksels laseren prijs))

Gezicht laseren prijs

GebiedPer behandelingOpmerking
Bovenlip€ 80,-
Kin€ 80,-
Wenkbrauwen (2)€ 80,-Actie* € 22,50
Oren€ 80,-Actie* € 22,50
Nek€ 80,-Actie* € 22,50
Bovenlip en kin€ 130,-
Hals€ 100,-
Bovenlip en kin en hals€ 150,-
Bakkebaarden€ 100,-
Wangen€ 130,-
Baard modelleren wangen€ 100,00
Baard modelleren wangen en hals€ 125,00
Bovenlip, kin, wangen en bakkebaarden€ 160,-
Bovenlip, kin, wangen, bakkebaarden en hals€ 175,-
Gezicht incl. voorhoofd excl. hals€ 175,-
Gezicht geheel incl. hals€ 200,-

Lichaam laseren prijs

GebiedPer behandelingOpmerking
Oksels (2)€ 100,-Actie* € 22,50
Bovenarmen€ 175,-
Onderarmen€ 160,-
Armen geheel€ 225,-
Vingers€ 80,-Actie* € 22,50
Handen (2)€ 100,-Actie* € 22,50
Tepelhof (2)€ 80,-Actie* € 22,50
Gehele borsten€ 130,-
Buikstreepje€ 80,-Actie* € 22,50
Borst€ 205,-
Buik€ 180,-
Borst en buik€ 300,-
Schouders€ 250,-
Rug incl. schouders€ 350,-
Billen€ 210,-

Benen laseren prijs

GebiedPer behandelingOpmerking
Liezen€ 155,-
Schaamstreek€ 180,-
Schaamstreek incl. bilnaad€ 205,-
Bovenbenen€ 325,-
Onderbenen€ 275,-
Benen geheel incl. liezen€ 500,-
Tenen€ 80,-Actie* € 22,50
Voeten (2)€ 100,-Actie* € 22,50
Sinus pilonidalis€ 150,00

Meer weten over de prijs voor haar laseren? Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze vestigingen. We nemen rustig de tijd om het behandelplan voor haar weglaseren door te spreken. Daarnaast schetsen we ook een helder behandelplan, zodat je direct weet waar je aan toe bent.

Ontvang onze gratis brochure

Jouw huid is onze zorg!

Een succesvolle behandeling begint met de juiste laser!

Daarom beschikken wij over 13 verschillende lasers. Dat maakt ons uniek.

Met welk huidprobleem je ook zit; wij kunnen het behandelen. Welke kleur je tattoo ook heeft, of wat je huidskleur ook is, wij beschikken over de juiste lasers om jou te helpen. Onze lasers in combinatie met onze zeer goed opgeleide en vakkundige huidtherapeuten zorgen al jarenlang voor super resultaten en tevreden klanten.

 • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
 • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
 • Persoonlijke behandeling op maat
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten

 • 20+ jaren ervaring