Spijt van je tattoo? Laat je tatoeage verwijderen met een laserbehandeling

Is een tatoeage mislukt of heeft de tatoeëerder een spelfout gemaakt? Spijt gekregen van die ene tattoo? Is het zetten van permanente make-up helemaal verkeerd gegaan? Je bent niet de eerste en zeker niet de enige. Gelukkig zijn er genoeg behandelingen die een  tatoeage verwijderen mogelijk maakt.

Dat kunnen redenen zijn om je permanente make-up of tatoeage te laten verwijderen. Dat kan met behulp van een laserbehandeling, of het nu een zwart-wit tatoeage is of een gekleurde tatoeage.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor de tattoo verwijdering? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste consult met een van onze huidspecialisten. Tijdens dit consult kijken we naar jouw situatie en beantwoordt de huidspecialist al je vragen. Maak direct een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

030-214 5909Lees onze reviews
Bel ons nuLees onze reviews

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Tatoeage verwijderen in beeld

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Permanente make-up verwijderen

Om je wenkbrauwen op te vullen of een eyeliner of lipliner te plaatsen, laten mensen permanente make-up plaatsen. Wanneer dat niet mooi gedaan is of je bent er niet meer blij mee, dan kan dit met een laser verwijderd worden. Het verwijderen van permanente make-up werkt hetzelfde als het verwijderen van een tatoeage.

Hoe werkt het verwijderen van een tattoo met een laser?

Om je tattoo littekenvrij te kunnen verwijderen, hebben we drie verschillende lasers in huis die op verschillende frequenties werken om alle kleuren tatoeages te verwijderen. De laser geeft een zeer intense, korte puls waardoor er een soort explosie van energie plaatsvindt in de inkt van de tatoeage. Hierdoor splitst de inkt zich op in kleinere inktdeeltjes die het lichaam zelf zal afvoeren. Het lichaam heeft hiervoor een eigen methode om afvalstoffen te verwerken. Tijdens het laseren van de tatoeage koelen we de opperhuid en het omliggende weefsel zodat hier geen schade kan ontstaan. Na de behandeling kunnen wel korstjes of kleine blaren ontstaan. De huidtherapeut zal je adviseren over hoe je dit kunt verzorgen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor het verwijderen van een tattoo?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van een aantal zaken:

 • de kleur van de inkt
 • de gebruikte kleurstof
 • hoe diep de tatoeage is gezet
 • of het vetweefsel is getatoeëerd
 • de techniek van de tatoeëerder
 • hoe lang geleden de tatoeage is gezet

Gemiddeld zijn er vijf tot vijftien behandelingen nodig om een tatoeage te verwijderen.

Voor- en nazorg bij het verwijderen van een tatoeage

Voordat je een tatoeage laat verwijderen, is het belangrijk dat je:

 • vier tot zes weken niet in de zon bent geweest of onder de zonnebank gaat. Je kunt de tattoo wel afplakken met een pleister als je toch de zon in gaat.
 • geen zelf-bruinende crème gebruikt voorafgaand aan de laserbehandeling.

Nadat je de tattoo hebt laten laseren, moet je ook een aantal dingen doen:

 • smeer de tatoeage in met antibioticazalf
 • blijf uit de zon zolang je bezig bent met de behandeling en ga niet onder de zonnebank
 • het laseren kan korstjes of kleine blaren veroorzaken. Het is heel belangrijk om niet te krabben, want dan voorkom je littekens
 • de huidtherapeut zal je een crème adviseren die je moet gebruiken om je huid te laten herstellen na de behandeling
 • zolang je huid niet volledig hersteld is, kun je zwembaden en sauna’s het beste vermijden. Je mag wel douchen na de laserbehandeling

Wat zijn de meest voorkomende reden om een tattoo te verwijderen?

Veel mensen die een tatoeage hebben laten zetten, krijgen later spijt. Er zijn ook andere redenen om een tattoo te laten verwijderen. Een tatoeage kan ontstaan door metaal oxidatie door het dragen van sieraden of door een ongeluk op het asfalt. Er zijn ook cosmetische redenen voor het verwijderen van een tatoeage:

 • de tattoo is vervaagd
 • de tattoo is niet mooi meer of past niet meer bij de drager
 • de tattoo is slecht gezet
 • de tattoo kan om privéredenen verwijderd worden

Is het pijnlijk om een tatoeage te verwijderen?

Het is niet geheel pijnloos. De pijn is te vergelijken met het zetten van de tatoeage. Het pijnlijke gevoel wordt wel minder, naarmate de tattoo minder zichtbaar wordt.  Voor en tijdens het verwijderen van de tatoeage wordt de huid gekoeld met koude lucht. De koude lucht verdooft de huid een beetje en daardoor doet de behandeling minder pijn.

Het verwijderen van een tatoeage met een laserbehandeling gaat erg snel. Een kleine tatoeage is binnen vijf minuten behandeld. Na de behandeling kan de huid wat branderig aanvoelen, maar de pijn zal weg zijn.

Verdwijnt de tatoeage volledig door de laserbehandeling?

In de meeste gevallen verdwijnt de tatoeage helemaal. Het is wel afhankelijk van hoe diep de tattoo is gezet en hoeveel inkt er is gebruikt. Een oude tattoo is meer vervaagd. Hoe meer inkt er is gebruikt, hoe langzamer het gaat. In de meest gevallen is de tatoeage na de behandeling helemaal weg.

Hoe lang blijft de huid rood of geïrriteerd na de behandeling?

Er kunnen na de behandeling korstjes of blaren ontstaan en de huid zal rood zijn. De huid is na een of twee weken weer genezen.

Wat kost het om een tattoo te laten laseren?

Voordat we een tattoo behandelen, doen we eerst een intakegesprek. Daarin bespreek je met een van onze huidtherapeuten het te verwachten resultaat en het behandelplan. Het starttarief voor het weghalen van een tatoeage is €75 per behandeling. Daarnaast zijn de prijzen afhankelijk van een aantal factoren:

 • De gebruikte laser: de traditionele laser of de picolaser
 • De oppervlakte van de tatoeage

Dit zijn de prijzen bij gebruik van de traditionele laser:

 • tot en met 5 cm² = € 75
 • tot en met 10 cm² = € 100
 • tot en met 15 cm² = € 125
 • tot en met 20 cm² = € 150
 • tot en met 25 cm² = € 175
 • tot en met 40 cm² = € 200
 • tot en met 80 cm² = € 225
 • tot en met 250 cm² = € 250
 • boven 250 cm² = Offerte

Dit zijn de prijzen van de Picolaser:

 • tot en met 5 cm² = € 93,75
 • tot en met 10 cm² = € 125
 • tot en met 15 cm² = € 156,22
 • tot en met 20 cm² = € 187,50
 • tot en met 25 cm² = € 218,75
 • tot en met 40 cm² = € 250
 • tot en met 80 cm² = € 281,75
 • tot en met 250 cm² = € 312,50
 • boven 250 cm² = Offerte

De Picolaser verwijdert tatoeages sneller dan de traditionele laser. De traditionele laser doet er een nanoseconde over, terwijl de Picolaser er een picoseconde over doet.

Waarom moet ik naar Lasercentrum Biltstraat?

Bij ons weet je precies waar je aan toe bent, door onze transparante werkwijze. We vertellen je precies wat er gebeurt als je je tatoeage laat verwijderen.

Bij ons krijg je een duidelijk behandelplan dat specifiek voor jouw situatie wordt opgesteld. De huidtherapeut heeft een HBO-opleiding gevolgd en heeft een BIG-registratie, wat betekent dat zij steeds bijgeschoold wordt. Zo is ze steeds op de hoogte van de laatste technieken en behandelingen. We hebben vaste tarieven voor het verwijderen van tatoeages en werken met gespecialiseerde lasers zodat we ook jouw huid kunnen behandelen.

Plan een vrijblijvend intakegesprek om de mogelijkheden te bespreken met een van onze huidtherapeuten in Utrecht, Amsterdam, Almere, Den Haag of Eindhoven-Best. Bel 030 214 59 09 of mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl.

Behandelingen voor/ na

Tatoeage verwijdering voorTatoeage verwijderen resultaat
Tattoo verwijderen voorTatoeage verwijdering na
tattoo laten verwijderentattoo na verwijdering
tattoo verwijderen voortattoo verwijderen na
tattoo verwijderen gezicht voortatoeage verwijderen nek na

Welkom bij Lasercentrum Biltstraat!

Utrecht

Biltstraat 405
3572 AV Utrecht
Gratis parkeren

Tel: 030-2145909

Amsterdam

Staringplein 16hs
1054 VL Amsterdam
Betaald parkeren

Tel: 020-6187201

Almere

Antilopestraat 45
1338 KP Almere
Gratis parkeren

Tel: 036-5490064

Den Haag

Kamperfoeliestraat 193
2563 KG Den Haag
Gratis parkeren

Tel: 070-2002230

Eindhoven-Best

De Ronde 12-14
5683 CZ Best
Gratis parkeren

Tel: 040-2092023

Haarlem

Kruisweg 68-A
2011 LE Haarlem
Betaald parkeren

Tel: 030-2145909

Tatoeage verwijderen

Metaaloxidatie behandelen - Tatoeage verwijderen - Lasercentrum Biltstraat

Metaaloxidatie behandelen

Door het dragen van sieraden kan er een verkleuring ontstaan in de huid. Dit komt doordat het metaal van het sieraad reageert op zijn omgeving en daardoor kan oxideren en een verkleuring kan afgeven aan de huid. Indien de verkleuring permanent aanwezig is, is het mogelijk om dit met laserbehandelingen weer te verwijderen.

Lees meer
Straatvuil voor de behandeling - Tatoeage verwijderen - Lasercentrum Biltstraat

Straatvuil verwijderen

Door een val op het asfalt kunnen kleine asfaltdeeltjes in een wond terecht komen. Dit kan een grijsachtige verkleuring in de huid geven die soms niet meer weg gaat, dit noemen we straatvuil. Wanneer deze verkleuring permanent aanwezig is kunnen we door middel laserbehandeling de verkleuring verwijderen.

Lees meer
Bestralingspuntjes verwijderen - Tatoeage verwijderen - Lasercentrum Biltstraat

Bestralingspuntjes verwijderen

Wanneer iemand een bestralingstherapie moet ondergaan kan het zijn dat er zwarte puntjes in de huid worden getatoeëerd om de locatie van het bestraalde gebied aan te geven. Deze puntjes kunnen permanent zijn en voor sommige mensen storend wanneer de bestralingsbehandelingen niet meer nodig zijn. Door middel van laserbehandeling kunnen deze puntjes worden verwijderd.

Lees meer

Tevreden klanten / reviews

Tarieven tatoeage verwijderen

Gemiddeld aantal behandelingen pigment is 3 keer, tatoeage 3 tot 5 amateur gezet (picolaser 2 tot 4), 8 tot 15 professioneel gezet (picolaser 6 tot 12), Striae/wijnvlek 6 tot 8 keer, litteken 4 tot 6 keer. Het aantal behandelingen van een tatoeage is slechts een indicatie omdat het resultaat afhankelijk is van verschillende factoren zoals: diepte, inktsoort, ouderdom dan wel amateur of professioneel gezet.

In de onderstaande tabel vind je de prijzen per cm2 per behandeling voor een tattoo verwijderen.

cm²≤ 5 cm²≤ 10 cm²≤ 15 cm²≤ 20 cm²≤ 25 cm²≤ 50 cm²≤ 100 cm²≤ 500 cm²≤ 1000 cm²
Tatoeage€ 75,-€ 100,-€ 125,-€ 150,-€ 175,-€ 200,-€ 225,-€ 250,-€ 300,-
Tatoeage d.m.v. picolaser€ 95€ 125,-€ 160,-€ 190,-€ 220,-€ 250,-€ 280,-€ 315,-€ 375,-

Meer weten over de kosten voor het verwijderen van je tatoeage? Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze vestigingen. We nemen rustig de tijd om het behandelplan door te spreken. Daarnaast schetsen we ook een helder behandelplan, zodat je direct weet waar je aan toe bent.

Ontvang onze gratis brochure

Jouw huid is onze zorg!

Een succesvolle behandeling begint met de juiste laser!

Daarom beschikken wij over 13 verschillende lasers. Dat maakt ons uniek.

Met welk huidprobleem je ook zit; wij kunnen het behandelen. Welke kleur je tattoo ook heeft, of wat je huidskleur ook is, wij beschikken over de juiste lasers om jou te helpen. Onze lasers in combinatie met onze zeer goed opgeleide en vakkundige huidtherapeuten zorgen al jarenlang voor super resultaten en tevreden klanten.

 • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
 • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
 • Persoonlijke behandeling op maat
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten

 • 20+ jaren ervaring