Spijt van je tatoeage? Laat je tattoo verwijderen met een laserbehandeling

Is een tatoeage mislukt of heeft de tatoeëerder een spelfout gemaakt? Spijt gekregen van die ene tattoo? Is het zetten van permanente make-up helemaal verkeerd gegaan? Je bent niet de eerste en zeker niet de enige die een tattoo verwijderen wil. Gelukkig zijn er genoeg behandelingen die een tatoeage verwijderen mogelijk maakt.

Dat kunnen redenen zijn om je permanente make-up of tatoeage te laten verwijderen. Dat kan met behulp van een laserbehandeling, of het nu een zwart-wit tatoeage is of een gekleurde tatoeage.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor de tattoo verwijdering? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste consult met een van onze huidspecialisten in Utrecht. Tijdens dit consult kijken we naar jouw situatie en beantwoordt de huidspecialist al je vragen. Maak direct een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Om je tattoo littekenvrij te kunnen verwijderen, hebben we drie verschillende lasers in huis die op verschillende frequenties werken om alle kleuren tatoeages te verwijderen. De laser geeft een zeer intense, korte puls waardoor er een soort explosie van energie plaatsvindt in de inkt van de tatoeage. Hierdoor splitst de inkt zich op in kleinere inktdeeltjes die het lichaam zelf zal afvoeren. Het lichaam heeft hiervoor een eigen methode om afvalstoffen te verwerken. Tijdens het laseren van de tatoeage koelen we de opperhuid en het omliggende weefsel zodat hier geen schade kan ontstaan. Na de behandeling kunnen wel korstjes of kleine blaren ontstaan. De huidtherapeut zal je adviseren over hoe je dit kunt verzorgen.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van een aantal zaken:

 • de kleur van de inkt
 • de gebruikte kleurstof
 • hoe diep de tatoeage is gezet
 • of het vetweefsel is getatoeëerd
 • de techniek van de tatoeëerder
 • hoe lang geleden de tatoeage is gezet

Gemiddeld zijn er vijf tot vijftien behandelingen nodig om een tatoeage te verwijderen.

Voordat je een tatoeage laat verwijderen, is het belangrijk dat je:

 • vier tot zes weken niet in de zon bent geweest of onder de zonnebank gaat. Je kunt de tattoo wel afplakken met een pleister als je toch de zon in gaat.
 • geen zelf-bruinende crème gebruikt voorafgaand aan de laserbehandeling.

Nadat je de tattoo hebt laten laseren, moet je ook een aantal dingen doen:

 • smeer de tatoeage in met antibioticazalf
 • blijf uit de zon zolang je bezig bent met de behandeling en ga niet onder de zonnebank
 • het laseren kan korstjes of kleine blaren veroorzaken. Het is heel belangrijk om niet te krabben, want dan voorkom je littekens
 • de huidtherapeut zal je een crème adviseren die je moet gebruiken om je huid te laten herstellen na de behandeling
 • zolang je huid niet volledig hersteld is, kun je zwembaden en sauna’s het beste vermijden. Je mag wel douchen na de laserbehandeling

Veel mensen die een tatoeage hebben laten zetten, krijgen later spijt. Er zijn ook andere redenen om een tattoo te laten verwijderen. Een tatoeage kan ontstaan door metaal oxidatie door het dragen van sieraden of door een ongeluk op het asfalt. Er zijn ook cosmetische redenen voor het verwijderen van een tatoeage:

 • de tattoo is vervaagd
 • de tattoo is niet mooi meer of past niet meer bij de drager
 • de tattoo is slecht gezet
 • de tattoo kan om privéredenen verwijderd worden

Het is niet geheel pijnloos. De pijn is te vergelijken met het zetten van de tatoeage. Het pijnlijke gevoel wordt wel minder, naarmate de tattoo minder zichtbaar wordt.  Voor en tijdens het verwijderen van de tatoeage wordt de huid gekoeld met koude lucht. De koude lucht verdooft de huid een beetje en daardoor doet de behandeling minder pijn.

Het verwijderen van een tatoeage met een laserbehandeling gaat erg snel. Een kleine tatoeage is binnen vijf minuten behandeld. Na de behandeling kan de huid wat branderig aanvoelen, maar de pijn zal weg zijn.

In de meeste gevallen verdwijnt de tatoeage helemaal. Het is wel afhankelijk van hoe diep de tattoo is gezet en hoeveel inkt er is gebruikt. Een oude tattoo is meer vervaagd. Hoe meer inkt er is gebruikt, hoe langzamer het gaat. In de meest gevallen is de tatoeage na de behandeling helemaal weg.

Er kunnen na de behandeling korstjes of blaren ontstaan en de huid zal rood zijn. De huid is na een of twee weken weer genezen.

Voordat we een tattoo behandelen, doen we eerst een intakegesprek. Daarin bespreek je met een van onze huidtherapeuten het te verwachten resultaat en het behandelplan. Het starttarief voor het weghalen van een tatoeage is €75 per behandeling. Daarnaast zijn de prijzen afhankelijk van een aantal factoren:

 • De gebruikte laser: de traditionele laser of de picolaser
 • De oppervlakte van de tatoeage

Dit zijn de prijzen bij gebruik van de traditionele laser:

 • tot en met 5 cm² = € 75
 • tot en met 10 cm² = € 100
 • tot en met 15 cm² = € 125
 • tot en met 20 cm² = € 150
 • tot en met 25 cm² = € 175
 • tot en met 40 cm² = € 200
 • tot en met 80 cm² = € 225
 • tot en met 250 cm² = € 250
 • boven 250 cm² = Offerte

Dit zijn de prijzen van de Picolaser:

 • tot en met 5 cm² = € 93,75
 • tot en met 10 cm² = € 125
 • tot en met 15 cm² = € 156,22
 • tot en met 20 cm² = € 187,50
 • tot en met 25 cm² = € 218,75
 • tot en met 40 cm² = € 250
 • tot en met 80 cm² = € 281,75
 • tot en met 250 cm² = € 312,50
 • boven 250 cm² = Offerte

De Picolaser verwijdert tatoeages sneller dan de traditionele laser. De traditionele laser doet er een nanoseconde over, terwijl de Picolaser er een picoseconde over doet.

Zie tarieven

Bij ons weet je precies waar je aan toe bent, door onze transparante werkwijze. We vertellen je precies wat er gebeurt als je je tatoeage laat verwijderen.

Bij ons krijg je een duidelijk behandelplan dat specifiek voor jouw situatie wordt opgesteld. De huidtherapeut heeft een HBO-opleiding gevolgd en heeft een BIG-registratie, wat betekent dat zij steeds bijgeschoold wordt. Zo is ze steeds op de hoogte van de laatste technieken en behandelingen. We hebben vaste tarieven voor het verwijderen van tatoeages en werken met gespecialiseerde lasers zodat we ook jouw huid kunnen behandelen.

Plan een vrijblijvend intakegesprek om de mogelijkheden te bespreken met een van onze huidtherapeuten in Utrecht, Amsterdam, Almere, Den Haag of Eindhoven-Best. Bel 030 214 59 09 of mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl.

Tijdens het consult geeft de huidtherapeut je alle informatie m.b.t. de behandeling. Als aanvulling hebben wij leefregels opgesteld. Wij adviseren iedereen om dit voorafgaand aan de behandeling door te nemen.

Download leefregels (PDF)

Tatoeage verwijderen in beeld

Visia Huidanalyse

Benieuwd hoe het met je huid gesteld is? Visia huidanalyse weet exact wat jouw huid nodig heeft. Meer weten?

Naar Visia huidanalyse

Tatoeage verwijderen resultaten

Bezoek één van onze klinieken

Lasercentrum Utrecht

Biltstraat 405
3572 AV Utrecht
Telefoon: +31 (0)30 - 214 5909
Gratis parkeren

Lasercentrum Amsterdam

Staringplein 16hs
1054 VL Amsterdam
Telefoon: +31 (020) 618 7201
Betaald parkeren

Lasercentrum Almere

Antilopestraat 45
1338 KP Almere
Telefoon: +31 (0)36-549 0064
Gratis parkeren

Lasercentrum Den Haag

Kamperfoeliestraat 193
2563 KG Den Haag
Telefoon: +31 (0)70-200 2230
Gratis parkeren

Lasercentrum Eindhoven-Best

De Ronde 12-14
5683 CZ Best
Telefoon: +31 (0)40-209 2023
Gratis parkeren

Lasercentrum Haarlem

Kruisweg 68-A
2011 LE Haarlem
Telefoon: +31 (0)30-214 5909
Betaald parkeren

Lasercentrum Den Bosch

Van Broeckhovenlaan 93
5213 HZ Den Bosch
Telefoon: +31 (0)73-205 3005
Gratis parkeren

Tattoo verwijderen behandelingen

Bestralingspuntjes verwijderen

Zwarte puntjes door bestralingstherapie? Wij helpen je graag om ervan af te komen. Wanneer je bestralingstherapie moet ondergaan, komt het wel eens voor dat er permanente zwarte puntjes gezet worden. Dit wordt gedaan, zodat het bestralingsgebied te herkennen is voor de arts.

Lees meer

Metaaloxidatie behandelen

Wanneer je vaak sieraden draagt, is er kans op verkleuring van de huid. Het metaal van een sieraad reageert namelijk op de omgeving, waardoor het kan oxideren en dus verkleuring geeft aan de huid. Wanneer je last hebt van deze verkleuring, is laserbehandeling de juiste behandeling om de kleur van de huid terug te krijgen.

Lees meer

Straatvuil verwijderen

Door een vervelende val op het asfalt kunnen kleine asfaltdeeltjes in een wond en dus in je huid terechtkomen. Je merkt dit niet altijd direct, maar het heeft helaas vervelende nadelen. Zo kan de huid een grijsachtige verkleuring krijgen, die niet meer weggaat. Dit noemen we dan straatvuil in de huid.

Lees meer

Tevreden klanten / reviews

Tatoeage verwijderen tarieven

Gemiddeld aantal behandelingen pigment is 3 keer, tatoeage 3 tot 5 amateur gezet (picolaser 2 tot 4), 8 tot 15 professioneel gezet (picolaser 6 tot 12), Striae/wijnvlek 6 tot 8 keer, litteken 4 tot 6 keer. Het aantal behandelingen van een tatoeage is slechts een indicatie omdat het resultaat afhankelijk is van verschillende factoren zoals: diepte, inktsoort, ouderdom dan wel amateur of professioneel gezet. In de onderstaande tabel vind je de prijzen per cm2 per behandeling voor een tattoo verwijderen.
cm² ≤ 5 cm² ≤ 10 cm² ≤ 15 cm² ≤ 20 cm² ≤ 25 cm² ≤ 50 cm² ≤ 100 cm² ≤ 500 cm² ≤ 1000 cm²
Tatoeage € 75,- € 100,- € 125,- € 150,- € 175,- € 200,- € 225,- € 250,- € 300,-
Tatoeage d.m.v. picolaser € 95,- € 125,- € 160,- € 190,- € 220,- € 250,- € 280,- € 315,- € 375,-
PMU wenkbrauwen € 125,-

Waarom Huidzorg Laserklinieken?

 • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
 • Gevestigd in Almere, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Haarlem en Utrecht
 • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
 • Persoonlijke behandeling op maat
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten
 • 20+ jaren ervaring

Meer weten over onze behandelingen?
Vraag de gratis brochure aan.

"*" geeft vereiste velden aan

*

Volg ons op Instagram

Op de hoogte blijven van nieuws & ontwikkelingen rondom onze kliniek? Volg ons dan op Instagram of bekijk #huidzorgklinieken.

© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat