Ontharen van de bovenlip

Ongewenste haargroei op de bovenlip is erg vervelend, aangezien het in het zicht zit. Het komt voornamelijk voor bij vrouwen en die kiezen er vaak voor om het te laten verwijderen.

De meest gekozen behandeling is een laserbehandeling. Doordat wij beschikken over 13 verschillende lasers kunnen wij alle huidtypes behandelen en kunnen wij je altijd resultaat garanderen. Naast dat wij verschillende lasers hebben, beschikken wij ook over BIG-geregistreerde huidspecialisten. Samen met onze huidspecialisten bereik je in korte tijd een goed resultaat.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste consult met een van onze huidspecialisten. Tijdens dit consult kijken we naar jouw situatie en beantwoordt de huidspecialist al je vragen. Maak direct een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

030-214 5909Lees onze reviews
Bel ons nuLees onze reviews

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Bovenlip laseren in beeld

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Welk proces komt er kijken bij het ontharen van de bovenlip?

Om een goed beeld te schetsen van het proces om de bovenlip te ontharen, geven we je een beeld van de stappen die doorlopen worden.

Stap 1: vrijblijvende intake
Een goede samenwerking staat bij ons hoog in het vaandel en vinden wij belangrijk om een uitstekend resultaat te leveren. Wanneer je last hebt van ongewenste haargroei op de bovenlip, maken we tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek een behandelplan op maat. Zo weet je waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Tijdens dit gesprek is er ook alle ruimte om je vragen te stellen en is er de mogelijkheid om een proefbehandeling te doen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Stap 2: De behandeling
Voorafgaand aan de behandeling is het belangrijk om je aan de voorzorgadviezen te houden. Vooraf is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten:

 • Zorg dat je minstens vier weken voor de behandeling niet harst of epileert;
 • Vermijd de zon en zonnebank vier tot zes weken voor de behandeling, ook zelfbruinende crème kun je beter vermijden;
 • Zorg dat er stoppeltjes zichtbaar zijn, scheer enkele dagen voor de behandeling de bovenlip voor het laatst;
 • Parfum en make-up kun je beter vermijden.

De behandeling is zo goed als pijnloos, je kunt het gevoel vergelijken met een klein speldenprikje. Wij zorgen er tijdens de behandeling voor dat je huid goed gekoeld wordt met een speciaal koelsysteem. Dit doen wij om je huid te beschermen en om het maximale resultaat te behalen.

Tijdens de behandeling worden er intense lichtbundels op de bovenlip afgegeven. De haartjes absorberen dit licht en zetten het licht om in energie en warmte. De warmte gaat hierdoor naar de haarzakjes, die door de warmte uiteindelijk vernietigd worden waardoor er geen nieuwe haarzakjes meer kunnen ontstaan. Na de behandeling geven je we adviezen mee over de nazorg, dat is als volgt:

 • Vermijd de zon en de zonnebank na de behandeling;
 • Gebruik zonnebrand van minimaal factor 30;
 • Zorg dat je nieuwe haargroei niet harst of epileert;
 • Douchen en sporten is na de behandeling geen probleem.

Hoe ontstaat ongewenste haargroei op de bovenlip?

Ongewenste haargroei is erg vervelend, zeker als het zichtbaar is. Er zijn verschillende oorzaken die deze vervelende haargroei kunnen veroorzaken. Mogelijke oorzaken zijn:

 • Bepaalde medische aandoeningen
 • Bepaald medicijngebruik
 • Erfelijke aanleg
 • Verhoogde hormoonproductie
 • Verandering van hormonen bij onder andere zwangerschap, overgang en anticonceptiepil

Hoe veel behandelingen zijn er uiteindelijk nodig?

Gemiddeld zijn er tussen de zes en vijftien behandelingen nodig om de bovenlip definitief te ontharen. Doordat de haarzakjes vernietigd worden, zal er geen nieuwe haargroei meer plaatsvinden. Haren groeien in verschillende fases en zitten dus op verschillende plekken in het haarzakje, de een wat dieper dan de ander. Hierdoor zijn er meerdere behandelingen nodig om alle haartjes definitief te verwijderen.

Doet het laseren van de bovenlip pijn?

De behandeling is zo goed als pijnloos, de meeste mensen ervaren het laseren van de bovenlip als kleine speldenprikjes. Dit komt door het opwarmen van het haartje. Tijdens de behandeling wordt de huid gekoeld om het omliggende weefsel te beschermen en de pijn te verminderen.

Is je bovenlip laseren écht definitief?

Ja, nadat de laserbehandeling is afgerond is de ontharing definitief. Hierdoor is laser ontharen een betere methode dan bijvoorbeeld, scheren, harsen of epileren. In die gevallen is ontharing niet definitief.

Kan elk type haar worden behandeld?

Wij kunnen veel verschillende haartypen behandelen met onze diverse gespecialiseerde lasers. Helaas is het niet mogelijk om elk haartype te behandelen. Haar moet namelijk voldoende pigment bevatten om gelaserd te worden. Witte, rode en grijze haren bevatten niet genoeg pigment en zijn hierdoor niet behandelbaar. Dunne donshaartjes zijn ook bijna niet behandelbaar met lasertherapie, omdat deze ook weinig pigment bevatten. Wij kunnen de volgende lichaamsdelen behandelen:

 • Bikinilijn
 • Oksels
 • Rug
 • Gezicht
 • Schaamstreek

Kan elk type huid behandeld worden?

Het is bij elk huidtype mogelijk om de bovenlip te laseren. Wij hebben dertien gespecialiseerde lasers, waarmee we elk huidtype kunnen behandelen. Zo hebben wij de Nd:YAG laser voor de donkere huid en de Alexandrite laser voor de lichtere huid.

De tarieven voor het ontharen van de bovenlip

Wanneer je aan de slag gaat met het ontharen van de bovenlip, heb je gemiddeld tussen de zes en vijftien behandelingen nodig om de haren definitief te verwijderen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de kleur van de huid en de haartjes en van de dikte van die haartjes. Op basis van het persoonlijke plan ontvang je een inschatting van hoe veel behandelingen je ongeveer nodig hebt. Daarbij geldt het volgende tarief:

 • Bovenlip € 80,00
 • Bovenlip & kin € 130,00

Ben je benieuwd naar meer informatie over het ontharen van de bovenlip? Kijk dan verder op de tarievenpagina.

Wordt deze behandeling vergoed door verzekeraars?

Veel zorgverzekeraars vergoeden laserontharing vanuit een aanvullend pakket. Deze vergoeding geldt alleen voor permanent ontharen in het gelaat bij vrouwen. Wij voldoen aan alle eisen die een zorgverzekeraar stelt om jouw behandeling vergoed te krijgen. Indien nodig kunnen wij een aanvraag indienen.

Is de behandeling gevaarlijk? Wat zijn de risico’s?

Bij elke medische ingreep, hoe eenvoudig dan ook, bestaat een kleine kans op bijwerkingen. Enkel HBO geschoolde en BIG geregistreerd huidtherapeuten voeren de behandelingen uit. Hierdoor is de kans op het ontstaan van eventuele risico’s zo klein mogelijk.

Een fijne samenwerking

Wij staan voor een duidelijke en transparante samenwerking. Daarom vinden wij het belangrijk dat er duidelijkheid is over onze werkwijze en het resultaat dat mag worden verwacht. Tijdens het eerste vrijblijvende gesprek met een huidspecialist spreken we daarom door wat het plan is en wat je kunt verwachten. Daarnaast zal de huidspecialist je ook informeren over onze voordelen:

 • Duidelijk en persoonlijk behandelplan op maat;
 • Vaste tarieven voor de behandelingen;
 • BIG-geregistreerde huidtherapeuten;
 • Dertien verschillende lasers, zodat wij iedere huid kunnen behandelen;
 • Een vrijblijvend intakegesprek.

Lasercentrum Biltstraat is actief in de omgeving van Amsterdam, Almere, Den Haag, Eindhoven-Best en Utrecht. Wil je aan de slag met het verwijderen van de haren van je bovenlip? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze huidspecialisten voor een gratis eerste intakegesprek. Neem hiervoor contact op via het contactformulier, e-mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl of bel op 030-2145909.

Welkom bij Lasercentrum Biltstraat!

Utrecht

Biltstraat 405
3572 AV Utrecht
Gratis parkeren

Tel: 030-2145909

Amsterdam

Staringplein 16hs
1054 VL Amsterdam
Betaald parkeren

Tel: 020-6187201

Almere

Antilopestraat 45
1338 KP Almere
Gratis parkeren

Tel: 036-5490064

Den Haag

Kamperfoeliestraat 193
2563 KG Den Haag
Gratis parkeren

Tel: 070-2002230

Eindhoven-Best

De Ronde 12-14
5683 CZ Best
Gratis parkeren

Tel: 040-2092023

Tevreden klanten / reviews

Tarieven laser ontharen

Na je consultafspraak kan je kiezen voor een behandeling. Na vijf behandelingen krijg je 10% korting. Gemiddeld zijn 6 tot 15 behandelingen nodig.

*Actie Prijzen tot 75% korting!

Oksels, wenkbrauwen, nek, buikstreepje, tepelhof, handen, voeten, oren, neus of hals, deze actiegebieden in combinatie met één ander gebied kost € 17,50 per keer. Je kunt per keer aangeven of je deze behandeling wilt. Je mag natuurlijk ook meerdere gebieden à € 17,50 meenemen in jouw behandeling of wisselen van te behandelen ‘actiegebied’.
Voorbeeld: je laat jouw bovenlip behandelen à € 80,- dan mag je ook nog één of meerdere actiegebieden à € 17,50 extra laten behandelen. Totaalkosten bovenlip en oksels (2)= € 97,50 en na de 5 keer zijn de kosten: € 72,- bovenlip + € 17,50 oksels = €89,50 i.v.m. 10% korting.

Gelaat

GebiedPer behandelingOpmerking
Bovenlip€ 80,-
Kin€ 80,-
Wenkbrauwen (2)€ 80,-Actie* € 17,50
Oren€ 80,-Actie* € 17,50
Nek€ 80,-Actie* € 17,50
Bovenlip en kin€ 130,-
Hals€ 100,-Actie* € 17,50
Bakkebaarden€ 100,-
Wangen€ 130,-
Bovenlip, kin, wangen en bakkebaarden€ 160,-
Bovenlip, kin, wangen, bakkebaarden en hals€ 175,-
Gezicht geheel excl. hals€ 175,-
Gezicht geheel incl. hals€ 200,-

Romp

GebiedPer behandelingOpmerking
Oksel€ 100,-Actie* € 17,50
Bovenarmen€ 175,-
Onderarmen€ 175,-
Armen geheel€ 275,-
Vingers€ 75,-Actie* € 17,50
Handen (2) - incl. vingers€ 100,-Actie* € 17,50
Tepelhof (2)€ 80,-Actie* € 17,50
Gehele borsten€ 130,-
Buikstreepje vrouwen€ 80,-Actie* € 17,50
Buik vrouwen€ 180,-
Borst mannen€ 205,-
Buik mannen€ 180,-
Borst en buik mannen€ 350,-
Schouders€ 250,-
Rug mannen incl. schouders€ 350,-
Billen mannen€ 210,-
Billen vrouwen€ 210,-

Benen

GebiedPer behandelingOpmerking
♂ + ♀ Bikinilijn klein€ 155,-
♂ + ♀ Bikinilijn geheel€ 180,-
Bikinilijn geheel incl. bilnaad€ 205,-
Bovenbenen€ 325,-
Onderbenen€ 275,-
Benen geheel€ 500,-
Tenen (2)€ 80,-Actie* € 17,50
Voeten (2) - incl. tenen€ 100,-Actie* € 17,50

Meer weten over de kosten voor haren weglaseren? Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze vestigingen. We nemen rustig de tijd om het behandelplan door te spreken. Daarnaast schetsen we ook een helder behandelplan, zodat je direct weet waar je aan toe bent.

Ontvang onze gratis brochure

Jouw huid is onze zorg!

Een succesvolle behandeling begint met de juiste laser!

Daarom beschikken wij over 13 verschillende lasers. Dat maakt ons uniek.

Met welk huidprobleem je ook zit; wij kunnen het behandelen. Welke kleur je tattoo ook heeft, of wat je huidskleur ook is, wij beschikken over de juiste lasers om jou te helpen. Onze lasers in combinatie met onze zeer goed opgeleide en vakkundige huidtherapeuten zorgen al jarenlang voor super resultaten en tevreden klanten.

 • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
 • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
 • Persoonlijke behandeling op maat
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten

 • 20+ jaren ervaring