Pigmentvlekken verwijderen kan met lasertherapie of peeling

Veel mensen willen graag hun pigmentvlekken verwijderen. Pigmentvlekken, moedervlekken of sproetjes kunnen namelijk je gezicht of andere lichaamsdelen ontsieren. Vooral die lichaamsdelen die het meest blootgesteld worden aan de zon, zijn vatbaar voor dit soort vlekken. Pigmentvlekken zijn niet schadelijk, maar kunnen wel cosmetisch als storend worden ervaren.

Een andere, veelvoorkomende vraag die ons vaak gesteld wordt, is: “Help, mijn pigmentvlek wordt groter!” Er zijn veel soorten pigment waarvan de vlekken goed te behandelen zijn met een laser. Het grootste gedeelte van de pigmentvlek(ken) kunnen we verwijderen of verminderen. Andere pigmentvlekken kunnen beter met een peeling behandeld worden of met een thuistherapie van ZO medical of Dermaceutic.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw pigmentvlekken te verwijderen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste consult met een van onze huidspecialisten. Tijdens dit consult kijken we naar jouw situatie en beantwoordt de huidspecialist al je vragen. Maak direct een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

030-214 5909Lees onze reviews
Bel ons nuLees onze reviews

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Pigmentvlekken verwijderen in beeld

Veel gestelde vragen en antwoorden over pigmentvlekken verwijderen

Hoe verwijder je pigmentvlekken?

Er zijn veel soorten pigmentvlekken, zoals moedervlekken, ouderdomsvlekken, café-au-laitvlekken of een zwangerschapsmasker. Het (volledig) verwijderen van pigmentvlekken is afhankelijk van de diepte van de vlekken. Tijdens het vrijblijvende intakegesprek zal de huidtherapeut met jou bekijken of het mogelijk is om een laserbehandeling in te zetten voor je pigmentvlekken. Als dat niet kan, overleggen we met jou over andere behandelopties.

Tijdens de behandeling geeft de laser een puls af op de pigmentplek. De pigmentcellen nemen de laserpuls in zich op en er ontstaat een soort explosie van energie in de pigmentvlek. Het pigment valt in kleine stukjes uiteen, waardoor het lichaam dit kan afvoeren via het lichaamseigen afvalverwerkingssysteem. Na de laserbehandeling kan een klein korstje ontstaan op de plek van de behandeling. De huidtherapeut zal je adviseren hoe je dit kunt verzorgen.

Waardoor ontstaat een pigmentvlek?

Pigment- en moedervlekken zijn opeenhopingen van pigmentcellen in de huid. De oorzaken van de verschillende vlekken zijn verschillend. Het kan ook voorkomen dat een pigmentvlek groter wordt. Oorzaken van pigment- en moedervlekken zijn onder meer:

 • zonschade door zonnebank of zonnen, vaak al in de jeugd opgelopen, maar op latere leeftijd pas zichtbaar
 • erfelijke belasting
 • hormonen
 • na een wondje of puistje
 • aangeboren

Als je een behandeling begint voor het verwijderen van moeder- of andere pigmentvlekken, let dan op de volgende aandachtspunten:

 • zorg dat het te behandelen gebied niet zongebruind is
 • vermijd de zonnebank vier tot zes weken voor de behandeling
 • gebruik geen zelf-bruinende crèmes

Om pigmentvlekken te voorkomen is het belangrijk dat je dagelijks een crème gebruikt met een hoge factor. De huidtherapeut zal je adviseren hoe je na de behandeling je huid moet verzorgen om nieuwe vlekken te voorkomen en je huid te beschermen.

Is de behandeling pijnlijk?

Nee, het is verwijderen van pigmentvlekken is niet pijnlijk. Tijdens de behandeling voel je alleen wat kleine warme speldenprikjes. Na de behandeling kan je huid nog branderig aanvoelen. Dit gevoel verdwijnt al binnen enkele uren.

Krijg ik een litteken na het verwijderen van een pigmentvlek of moedervlek?

Nee, een laserbehandeling laat geen moedervlek achter, omdat er niets wordt weggesneden of gehecht. Na de behandeling zal het pigment verdwenen zijn of lichter van kleur zijn. Het eindresultaat is afhankelijk van de diepte van het pigment. Gemiddeld is een moedervlek of pigmentvlek na de behandeling 60% tot 100% lichter van kleur.

Worden de behandelingen vergoed door mijn zorgverzekering?

Nee, het laseren van pigmentvlekken wordt niet vergoed. Met een laser kunnen we alleen pigmentvlekken verwijderen die cosmetisch storend zijn. Voor medische problemen verwijzen we je altijd naar de huisarts, omdat deze niet met een laser verwijderd kunnen worden. Het verwijderen van pigmentvlekken vanwege medische redenen wordt wel vergoed door de zorgverzekeraar.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Je hebt ongeveer één tot vier behandelingen nodig voor het verwijderen van een pigmentvlek. Na de behandelingen zal de vlek 60% tot 100% lichter zijn dan ervoor. Het aantal behandelingen en het resultaat daarvan zijn afhankelijk van de soort pigmentvlek en de diepte van het pigment. De behandelingen worden met tussenpozen van vier weken uitgevoerd, omdat het lichaam tijd nodig heeft om het pigment af te voeren.

Kunnen alle pigmentvlekken verwijderd worden door de laserbehandeling?

Nee, alleen vlekken die gelijk liggen met de huid kunnen worden verwijderd met de laser. De dermatoloog waarmee wij samenwerken, verwijdert de opliggende moedervlekken.  Pigmentvlekken die kwaadaardig zijn, of waar we over twijfelen worden ook niet verwijderd met de lezer. Dan verwijzen we je door naar de huisarts of dermatoloog.

We laseren pigment op elk lichaamsdeel: soms zijn mensen een beetje angstig voor het laseren van pigmentvlekken in het gezicht, omdat het misschien pijnlijk is. Dat is niet het geval. De laserbehandeling is ook in het gezicht pijnloos. Heb je vragen over het laseren van pigmentvlekken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom moet ik naar Lasercentrum Biltstraat?

Bij ons weet je precies waar je aan toe bent, door onze transparante werkwijze. We vertellen je precies wat er gebeurt als je je pigmentvlekken laat verwijderen.

Bij ons krijg je een duidelijk behandelplan dat specifiek voor jouw situatie wordt opgesteld. De huidtherapeut heeft een HBO-opleiding gevolgd en heeft een BIG-registratie, wat betekent dat zij steeds bijgeschoold wordt. Zo is ze steeds op de hoogte van de laatste technieken en behandelingen. We hebben vaste tarieven voor het verwijderen van je pigmentvlekken en werken met gespecialiseerde lasers zodat we ook jouw huid kunnen behandelen.

Plan een vrijblijvend intakegesprek om de mogelijkheden te bespreken met een van onze huidtherapeuten in Utrecht, Amsterdam, Almere, Den Haag of Eindhoven-Best. Bel 030 214 59 09 of mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl.

Voor/ na het verwijderen van pigment vlekken

Cafe au lait vlek voor de behandeling - Pigmentvlekken weghalen - Lasercentrum BiltstraatCafe au lait vlek na de behandeling - Pigmentvlekken weghalen - lasercentrumbilstraat
sproeten voor de behandeling - Pigmentvlekken - Lasercentrum Biltstraatsproeten na de behandeling - Pigmentvlekken verwijderen - Lasercentrum Biltstraat
Pigmentvlek voor de behandeling - Pigmentvlekken verwijderen - Lasercentrum BiltstraatPigmentvlek na de behandeling - Pigmentvlekken verwijderen - Lasercentrum Biltstraat

Welkom bij Lasercentrum Biltstraat!

Utrecht

Biltstraat 405
3572 AV Utrecht
Gratis parkeren

Tel: 030-2145909

Amsterdam

Staringplein 16hs
1054 VL Amsterdam
Betaald parkeren

Tel: 020-6187201

Almere

Antilopestraat 45
1338 KP Almere
Gratis parkeren

Tel: 036-5490064

Den Haag

Kamperfoeliestraat 193
2563 KG Den Haag
Gratis parkeren

Tel: 070-2002230

Eindhoven-Best

De Ronde 12-14
5683 CZ Best
Gratis parkeren

Tel: 040-2092023

Haarlem

Kruisweg 68-A
2011 LE Haarlem
Betaald parkeren

Tel: 030-2145909

Pigmentvlekken verwijderen

Moedervlekken verwijderen - Lasercentrum Biltstraat

Moedervlek verwijderen

Vrijwel iedereen heeft een of meerdere moedervlekken op het lichaam. Maar jij ervaart ze als storend. Je moedervlek(ken) laten verwijderen is dan een goede optie. Bij Huidzorg Laserklinieken ben je in ervaren en vertrouwde handen.

Lees meer
Sproeten verwijderen - Pigmentvlekken verwijderen - Lasercentrum Biltstraat

Sproeten verwijderen

Sommige mensen vinden ze mooi en zijn er blij mee maar sommige mensen storen zich er aan: sproetjes. Door middel van lasertherapie is het mogelijk om sproetjes te verwijderen.

Lees meer
Ouderdomsvlekken verwijderen - Pigmentvlekken verwijderen - Lasercentrum Biltstraat

Ouderdomsvlekken verwijderen

Naarmate je ouder wordt verschijnen er soms donkere plekken op je huid. Met name in het gezicht en op de handen, de plaatsen die het meest worden blootgesteld aan de zon. Dit verschijnsel noemen we ouderdomsvlekken.

Lees meer
Zwangerschapsmasker (melasma) verwijderen - Pigmentvlekken verwijderen - Lasercentrum Biltstraat

Zwangerschapsmasker verwijderen

Een zwangerschapsmasker (ook wel melasma genoemd) geeft een vlekkerige, bruine verkleuring op je huid. Vanwege de naam van de aandoening zou je verwachten dat het alleen tijdens een zwangerschap speelt. Niets is minder waar. Een zwangerschapsmasker heeft meestal een hormonale oorzaak en dankt zijn naam daarom aan de zwangerschap.

Lees meer
Cafe au lait vlek verwijderen - Pigmentvlekken verwijderen - Lasercentrum Biltstraat

Café au lait vlek verwijderen

Cafe au lait vlekken zijn goedaardige, aangeboren vlekken die tijdens of vlak na de geboorte ontstaan. Het zijn ovaalvormige, donkere vlekken die op alle plekken van je lichaam voor kunnen komen.

Lees meer
Post inflammatoire hyperpigmentaties behandelen - Pigmentvlekken verwijderen - Lasercentrum Biltstraat

Post inflammatoire hyperpigmentaties behandelen

Na herstel van een wondje of ontsteking kan een donker plekje achter blijven. Deze donkere plekjes worden Post Inflammatoire Hyperpigmentaties genoemd, afgekort ook wel PIH. Bij donkere mensen heeft de huid met name de neiging te herstellen met pigment na een wondje. Post inflammatoire hyperpigmentaties wordt ook veel gezien na acne in het gezicht, de borst of op de rug.

Lees meer

Tevreden klanten / reviews

Tarieven pigmentvlekken verwijderen

Gemiddeld zijn 1 tot 4 behandelingen nodig om je pigmentvlekken te verwijderen. Dit is afhankelijk van het soort en de diepte van het pigment. We communiceren graag transparant over het behandelplan en de bijbehorende tarieven. Zodoende weet je altijd waar je aan toe bent. De prijs voor het verwijderen van pigmentvlekken is afhankelijk van de volgende factoren:

 1. De grootte van de pigmentvlekken
 2. Het aantal vlekken dat je wilt verwijderen

Heb je last van kleine pigmentvlekjes dan zijn de volgende tarieven van toepassing:

Stuks pigment≤ 5≤ 10≤ 20≤ 40≤ 60≤ 100> 100
Prijs per behandeling€ 110,-€ 135,-€ 160,-€ 185,-€ 215,-€ 250,-Offerte

Ontvang onze gratis brochure

Jouw huid is onze zorg!

Een succesvolle behandeling begint met de juiste laser!

Daarom beschikken wij over 13 verschillende lasers. Dat maakt ons uniek.

Met welk huidprobleem je ook zit; wij kunnen het behandelen. Welke kleur je tattoo ook heeft, of wat je huidskleur ook is, wij beschikken over de juiste lasers om jou te helpen. Onze lasers in combinatie met onze zeer goed opgeleide en vakkundige huidtherapeuten zorgen al jarenlang voor super resultaten en tevreden klanten.

 • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
 • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
 • Persoonlijke behandeling op maat
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten

 • 20+ jaren ervaring