Pigmentvlekken verwijderen kan met lasertherapie of peeling

Veel mensen willen graag hun pigmentvlekken verwijderen. Pigmentvlekken, moedervlekken of sproetjes kunnen namelijk je gezicht of andere lichaamsdelen ontsieren. Vooral die lichaamsdelen die het meest blootgesteld worden aan de zon, zijn vatbaar voor dit soort vlekken. Pigmentvlekken zijn niet schadelijk, maar kunnen wel cosmetisch als storend worden ervaren.

Een andere, veelvoorkomende vraag die ons vaak gesteld wordt, is: “Help, mijn pigmentvlek wordt groter!” Er zijn veel soorten pigment waarvan de vlekken goed te behandelen zijn met een laser. Het grootste gedeelte van de pigmentvlek(ken) kunnen we verwijderen of verminderen. Andere pigmentvlekken kunnen beter met een peeling behandeld worden of met een thuistherapie van ZO medical of Dermaceutic.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw pigmentvlekken te verwijderen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste consult met een van onze huidspecialisten. Tijdens dit consult kijken we naar jouw situatie en beantwoordt de huidspecialist al je vragen. Maak direct een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Veel gestelde vragen en antwoorden over pigmentvlekken verwijderen

Er zijn veel soorten pigmentvlekken, zoals moedervlekken, ouderdomsvlekken, café-au-laitvlekken of een zwangerschapsmasker. Het (volledig) verwijderen van pigmentvlekken is afhankelijk van de diepte van de vlekken. Tijdens het vrijblijvende intakegesprek zal de huidtherapeut met jou bekijken of het mogelijk is om een laserbehandeling in te zetten voor je pigmentvlekken. Als dat niet kan, overleggen we met jou over andere behandelopties.

Tijdens de behandeling geeft de laser een puls af op de pigmentplek. De pigmentcellen nemen de laserpuls in zich op en er ontstaat een soort explosie van energie in de pigmentvlek. Het pigment valt in kleine stukjes uiteen, waardoor het lichaam dit kan afvoeren via het lichaamseigen afvalverwerkingssysteem. Na de laserbehandeling kan een klein korstje ontstaan op de plek van de behandeling. De huidtherapeut zal je adviseren hoe je dit kunt verzorgen.

Pigment- en moedervlekken zijn opeenhopingen van pigmentcellen in de huid. De oorzaken van de verschillende vlekken zijn verschillend. Het kan ook voorkomen dat een pigmentvlek groter wordt. Oorzaken van pigment- en moedervlekken zijn onder meer:

 • zonschade door zonnebank of zonnen, vaak al in de jeugd opgelopen, maar op latere leeftijd pas zichtbaar
 • erfelijke belasting
 • hormonen
 • na een wondje of puistje
 • aangeboren

Als je een behandeling begint voor het verwijderen van moeder- of andere pigmentvlekken, let dan op de volgende aandachtspunten:

 • zorg dat het te behandelen gebied niet zongebruind is
 • vermijd de zonnebank vier tot zes weken voor de behandeling
 • gebruik geen zelf-bruinende crèmes

Om pigmentvlekken te voorkomen is het belangrijk dat je dagelijks een crème gebruikt met een hoge factor. De huidtherapeut zal je adviseren hoe je na de behandeling je huid moet verzorgen om nieuwe vlekken te voorkomen en je huid te beschermen.

Nee, het is verwijderen van pigmentvlekken is niet pijnlijk. Tijdens de behandeling voel je alleen wat kleine warme speldenprikjes. Na de behandeling kan je huid nog branderig aanvoelen. Dit gevoel verdwijnt al binnen enkele uren.

Nee, een laserbehandeling laat geen moedervlek achter, omdat er niets wordt weggesneden of gehecht. Na de behandeling zal het pigment verdwenen zijn of lichter van kleur zijn. Het eindresultaat is afhankelijk van de diepte van het pigment. Gemiddeld is een moedervlek of pigmentvlek na de behandeling 60% tot 100% lichter van kleur.

Nee, het laseren van pigmentvlekken wordt niet vergoed. Met een laser kunnen we alleen pigmentvlekken verwijderen die cosmetisch storend zijn. Voor medische problemen verwijzen we je altijd naar de huisarts, omdat deze niet met een laser verwijderd kunnen worden. Het verwijderen van pigmentvlekken vanwege medische redenen wordt wel vergoed door de zorgverzekeraar.

Je hebt ongeveer één tot vier behandelingen nodig voor het verwijderen van een pigmentvlek. Na de behandelingen zal de vlek 60% tot 100% lichter zijn dan ervoor. Het aantal behandelingen en het resultaat daarvan zijn afhankelijk van de soort pigmentvlek en de diepte van het pigment. De behandelingen worden met tussenpozen van vier weken uitgevoerd, omdat het lichaam tijd nodig heeft om het pigment af te voeren.

Nee, alleen vlekken die gelijk liggen met de huid kunnen worden verwijderd met de laser. De dermatoloog waarmee wij samenwerken, verwijdert de opliggende moedervlekken.  Pigmentvlekken die kwaadaardig zijn, of waar we over twijfelen worden ook niet verwijderd met de lezer. Dan verwijzen we je door naar de huisarts of dermatoloog.

We laseren pigment op elk lichaamsdeel: soms zijn mensen een beetje angstig voor het laseren van pigmentvlekken in het gezicht, omdat het misschien pijnlijk is. Dat is niet het geval. De laserbehandeling is ook in het gezicht pijnloos. Heb je vragen over het laseren van pigmentvlekken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Bij ons weet je precies waar je aan toe bent, door onze transparante werkwijze. We vertellen je precies wat er gebeurt als je je pigmentvlekken laat verwijderen.

Bij ons krijg je een duidelijk behandelplan dat specifiek voor jouw situatie wordt opgesteld. De huidtherapeut heeft een HBO-opleiding gevolgd en heeft een BIG-registratie, wat betekent dat zij steeds bijgeschoold wordt. Zo is ze steeds op de hoogte van de laatste technieken en behandelingen. We hebben vaste tarieven voor het verwijderen van je pigmentvlekken en werken met gespecialiseerde lasers zodat we ook jouw huid kunnen behandelen.

Plan een vrijblijvend intakegesprek om de mogelijkheden te bespreken met een van onze huidtherapeuten in Utrecht, Amsterdam, Almere, Den Haag of Eindhoven-Best. Bel 030 214 59 09 of mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl.

Tijdens het consult geeft de huidtherapeut je alle informatie m.b.t. de behandeling. Als aanvulling hebben wij leefregels opgesteld. Wij adviseren iedereen om dit voorafgaand aan de behandeling door te nemen.

Download leefregels (PDF)

Pigmentvlekken verwijderen in beeld

Visia Huidanalyse

Benieuwd hoe het met je huid gesteld is? Visia huidanalyse weet exact wat jouw huid nodig heeft. Meer weten?

Naar Visia huidanalyse

Pigmentvlekken verwijderen resultaten

Bezoek één van onze klinieken

Lasercentrum Utrecht

Biltstraat 405
3572 AV Utrecht
Telefoon: +31 (0)30 - 214 5909
Gratis parkeren

Lasercentrum Amsterdam

Staringplein 16hs
1054 VL Amsterdam
Telefoon: +31 (020) 618 7201
Betaald parkeren

Lasercentrum Almere

Antilopestraat 45
1338 KP Almere
Telefoon: +31 (0)36-549 0064
Gratis parkeren

Lasercentrum Den Haag

Kamperfoeliestraat 193
2563 KG Den Haag
Telefoon: +31 (0)70-200 2230
Gratis parkeren

Lasercentrum Eindhoven-Best

De Ronde 12-14
5683 CZ Best
Telefoon: +31 (0)40-209 2023
Gratis parkeren

Lasercentrum Haarlem

Kruisweg 68-A
2011 LE Haarlem
Telefoon: +31 (0)30-214 5909
Betaald parkeren

Lasercentrum Den Bosch

Van Broeckhovenlaan 93
5213 HZ Den Bosch
Telefoon: +31 (0)73-205 3005
Gratis parkeren

Pigment behandelingen

Post inflammatoire hyperpigmentaties behandelen

Wanneer je last hebt gehad van een wondje of een ontsteking, kan er wel eens een donker plekje achterblijven na het herstel. Dat donkere plekje wordt Post Inflammatoire Hyperpigmentatie (PIH) genoemd.

Lees meer

Sproeten verwijderen

Waar de een blij is met sproetjes, kan de ander zich er enorm aan storen. Dankzij laserbehandeling is het tegenwoordig mogelijk om op een eenvoudige en effectieve manier van je sproetjes af te komen.

Lees meer

Ouderdomsvlekken verwijderen

Ouderdomsvlekken komen veel voor bij mensen die ouder worden. Met het verstrijken van de tijd kan de huid steeds meer donkere vlekken gaan vertonen. Bijna iedereen heeft er mee te maken. De een heeft er meer last van dan de ander.

Lees meer

Zwangerschapsmasker verwijderen

Een zwangerschapsmasker is een vlekkerige bruine verkleuring van de huid. In tegenstelling tot wat de naam suggereert, kan een melasma ook ontstaan zonder dat je zwanger bent. Het is een hormonale aandoening waardoor er extra pigment wordt aangemaakt die voor de verkleuring zorgt.

Lees meer

Café au lait vlek verwijderen

Café-au-lait vlekken zijn goedaardige vlekken die aangeboren zijn en over het hele lichaam kunnen zitten. Deze donkere vlekken worden ook vaan koffievlek op de huid genoemd en zijn vaak ovaalvormig en kunnen cosmetisch erg storend zijn. Wat positief is, is dat deze vlekken goed behandeld kunnen worden door middel van laserbehandeling.

Lees meer

Tevreden klanten / reviews

Pigmentvlekken verwijderen tarieven

Gemiddeld zijn 1 tot 4 behandelingen nodig om je pigmentvlekken te verwijderen. Dit is afhankelijk van het soort en de diepte van het pigment. We communiceren graag transparant over het behandelplan en de bijbehorende tarieven. Zodoende weet je altijd waar je aan toe bent. De prijs voor het verwijderen van pigmentvlekken is afhankelijk van de volgende factoren:
 1. De grootte van de pigmentvlekken
 2. Het aantal vlekken dat je wilt verwijderen
Heb je last van kleine pigmentvlekjes dan zijn de volgende tarieven van toepassing:
Stuks pigment ≤ 5 ≤ 10 ≤ 20 ≤ 40 ≤ 60 ≤ 100 > 100
Prijs per behandeling € 115,- € 150,- € 175,- € 200,- € 230,- € 255,- Offerte
 

Waarom Huidzorg Laserklinieken?

 • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
 • Gevestigd in Almere, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Haarlem en Utrecht
 • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
 • Persoonlijke behandeling op maat
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten
 • 20+ jaren ervaring

Meer weten over onze behandelingen?
Vraag de gratis brochure aan.

"*" geeft vereiste velden aan

*

Volg ons op Instagram

Op de hoogte blijven van nieuws & ontwikkelingen rondom onze kliniek? Volg ons dan op Instagram of bekijk #huidzorgklinieken.

© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat