Acne behandelen: eenvoudig met een gespecialiseerde laser

Acne is ook wel bekend als (jeugd)puistjes en is een veel voorkomend huidprobleem. Meestal komt het voor in het gezicht, op de borst of op de rug. Acne kan rode of donkere vlekken veroorzaken en littekens achterlaten. Er is tegenwoordig een eenvoudige manier om van je acne af te komen, wij hebben een nieuw behandelplan opgesteld waarmee je optimaal resultaat behaalt zonder littekens.

Bij ons staat namelijk niet alleen het behandelen van puistjes centraal, wij behandelen ook de vlekken en de littekens die door acne veroorzaakt zijn. Wij maken voor iedereen een persoonlijk behandelplan waarin dieptereiniging, microdermabrasie, peelings en laserbehandeling uitgevoerd worden. Dit stemmen we geheel op de huid af door middel van een grote variatie aan peelings en meerdere gespecialiseerde lasers.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste consult met een van onze huidspecialisten. Tijdens dit consult kijken we naar jouw situatie en beantwoordt de huidspecialist al je vragen. Maak direct een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Acne is een ontsteking van de talgklier. Wanneer er te veel talg aangemaakt wordt, raakt de talgklier verstopt. De acne bacterie die in de talgklier voorkomt, vermenigvuldigt zich heel snel. De bacterie zet de talg om in vrije vetzuren, wat uiteindelijk zorgt voor de ontsteking in de talgklier. Kenmerken die hierbij komen kijken zijn mee-eters, puistjes en rode, pijnlijke bultjes.

Voor het ontstaat van acne zijn meerdere mogelijkheden. Het hangt altijd van verschillende factoren af, we zetten de belangrijkste op een rij:

 • Hormonen: tijdens de pubertijd kunnen hormonen vaak de oorzaak zijn van acne. Het lichaam maakt dan androgeen aan en dat beïnvloedt de talgproductie.
 • Overtollige talgproductie: te veel talg kan ervoor zorgen dat de poriën sneller verstopt raken. Daarnaast is er vaak een snelle verhoorning van de huid, zodat talg meer ophoopt in de huid, waardoor acne sneller ontstaat.
 • Bacteriën: de bacterie Propionibacterium acnes is een bacterie die voorkomt in de talgklier. Deze bacterie reageert heftig op een teveel aan talg. De bacterie vermenigvuldigt zich snel en zet talg om in vrije vetzuren. Dit zorgt uiteindelijk voor een ontsteking in de talgklier.
 • Ontstekingen: bij ontstekingen produceert het lichaam extra witte bloedcellen om ongewenste bacteriën te bestrijden. Deze bloedcellen kunnen zorgen voor zwelling en roodheid bij de puistjes
 • Genen: uit onderzoek is gebleken dat de oorzaak van acne ook voor een deel in de genen kan liggen. Hebben je ouders last van acne gehad? Dan is de kans groot dat jij hier ook last van hebt.
 • Voeding: ondanks dat er nog geen hard bewijs is, wordt steeds duidelijker dat voeding grote invloed kan hebben op acne. Uit studies blijkt dat vooral het eten en drinken van melkproducten en producten met een hoog suikergehalte invloed kunnen hebben op het ontstaan van acne. Gezonde voeding kan dus ook helpen bij acne bestrijden.

Er zijn verschillende vormen van acne. Denk hierbij aan acne vulgaris (jeugdpuistjes), acne conglobata (heftige ontstekingen), acne tarda (acne op oudere leeftijd), acne rosacea of acne inversa (acne in liezen of oksels, ook wel hidradenitis suppurativa genoemd).

De acne kan zich in verschillende vormen uiten. Zo kun je last hebben van gesloten of open comedonen (mee-eters). De meeste mensen kennen vooral de open comedonen, waarbij je een zwart puntje op de huid ziet. Gesloten comedonen hebben geen duidelijke opening van de talgklier en zien eruit als een wit bultje op de huid. Deze zijn vooral voelbaar en zichtbaar wanneer je de huid spant. Naast comedonen kun je ook last hebben van pustels (puistje met wit kopje erop) of papels (grote rode ontsteking). Bij ons kun je terecht voor bijna alle vormen van acne. Neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek en ontdek de mogelijkheden!

Wij staan voor duidelijkheid, een helder behandelplan is daar onderdeel van. Iedere huid is anders en daarom stemt de huidspecialist de behandeling af op jouw huid. De algemene behandeling ziet er als volgt uit:

 • De huid wordt schoongemaakt.
 • De acne wordt verwijderd op een manier die littekens voorkomt.
 • Na het schoonmaken van de huid wordt een microdermabrasie en/of peeling toegepast. Wij werken met verschillende peelings welke we aan kunnen passen op jouw huid en acne.
 • De microdermabrasie en/of peeling verwijderd de bovenste huidlaag waardoor nieuwe celdeling wordt gestimuleerd.
 • Doordat de huid schoon is en de bovenste huidlaag verwijderd is, vermindert de kans op verstopping van de talgklier.
 • We voeren een laserbehandeling uit die ervoor zorgt dat de talgklier kleiner wordt en de groei van acne verminderd.
 • De laserbehandeling zorgt ervoor dat de huid gladder wordt en de poriën minder zichtbaar zijn.
 • Na de behandeling geeft de huidspecialist je advies mee naar huis. Zo wordt aangeraden om gebruik te maken van producten van ZO medical of Dermaceutic.

De behandeling wordt meestal niet standaard vergoed, maar wel vanuit een aanvullend pakket. Wij voldoen aan alle eisen die nodig zijn om de zorgverzekeraar de behandeling te laten vergoeden. Wanneer je twijfelt of de behandeling vergoed wordt, kun je het beste even contact opnemen met de verzekeraar.

Bij elke medische ingreep, hoe eenvoudig dan ook, bestaat een kleine kans op bijwerkingen. Enkel HBO geschoolde en BIG geregistreerd huidtherapeuten voeren de behandelingen uit. Hierdoor is de kans op het ontstaan van eventuele risico’s zo klein mogelijk.

Tijdens het consult geeft de huidtherapeut je alle informatie m.b.t. de behandeling. Als aanvulling hebben wij leefregels opgesteld. Wij adviseren iedereen om dit voorafgaand aan de behandeling door te nemen.

Ben je benieuwd naar voorbeelden en ervaringen van anderen? Hier vind je een aantal foto’s van mensen die wij mochten behandelen. Daaronder vind je een aantal reviews van anderen.

“Ik had allemaal witte bultjes en talg wat zich ophoopte onder de huid. Net als iedereen wilde ik een mooie egale huid, zodat ik zonder make-up de deur uit kan. Na 6 behandelingen is mijn huid mooi glad en rustig geworden. Af en toe ontstaat er nog een puistje, maar daar kan ik goed mee leven. Ik kom iedere 10 weken terug om het te onderhouden en daar ben ik erg tevreden mee.” -Lisa 31 jaar-

“Doordat ik veel krabde aan mijn acneplekjes zijn allemaal donkere vlekjes ontstaan. Het maakte mij erg onzeker. Door de acnebehandeling zijn de vlekjes veel minder en ontstaat er zelden nog een nieuw puistje. En als er een puistje komt, is deze snel weg en hersteld zonder donkere verkleuringen.” -Nora 26 jaar-

Lasercentrum Biltstraat is in meerdere regio’s gevestigd, daarom is er altijd een locatie bij jou in de omgeving. Je bent van harte welkom in Almere, Amsterdam, Eindhoven, Den Haag of Utrecht voor de volgende behandelingen:

Heb jij een specifiek huidprobleem waar je hulp bij zoekt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze huidspecialisten werken met professionele gespecialiseerde lasers, zodat we elk huidprobleem aan kunnen pakken.

Plan een afspraak in voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek met een van onze huidspecialisten. Neem telefonisch contact op via 030-2145909 of stuur een e-mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl.

Bij Lasercentrum Biltstraat kunnen wij jouw acne goed behandelen. Wij staan voor transparantie en duidelijkheid. Vooraf vertellen we je graag meer over het te verwachten resultaat en het aantal behandelingen. Daarnaast brengt een acnebehandeling bij ons nog meer voordelen met zich mee:

–          Gespecialiseerde lasers voor elk huidtype om acne te behandelen.

–          Een duidelijk en persoonlijk plan op maat.

–          Vaste en eerlijke tarieven.

–          BIG-geregistreerde en hbo-geschoolde huidspecialisten die op de hoogte zijn van alle nieuwtjes, trends en mogelijkheden.

Tijdens het consult geeft de huidtherapeut je alle informatie m.b.t. de behandeling. Als aanvulling hebben wij leefregels opgesteld. Wij adviseren iedereen om dit voorafgaand aan de behandeling door te nemen.

Download leefregels (PDF)

Acne behandelen in beeld

Visia Huidanalyse

Benieuwd hoe het met je huid gesteld is? Visia huidanalyse weet exact wat jouw huid nodig heeft. Meer weten?

Naar Visia huidanalyse

Acne behandelen resultaten

Bezoek één van onze klinieken

Lasercentrum Utrecht

Biltstraat 405
3572 AV Utrecht
Telefoon: +31 (0)30 - 214 5909
Gratis parkeren

Lasercentrum Amsterdam

Staringplein 16hs
1054 VL Amsterdam
Telefoon: +31 (020) 618 7201
Betaald parkeren

Lasercentrum Almere

Antilopestraat 45
1338 KP Almere
Telefoon: +31 (0)36-549 0064
Gratis parkeren

Lasercentrum Den Haag

Kamperfoeliestraat 193
2563 KG Den Haag
Telefoon: +31 (0)70-200 2230
Gratis parkeren

Lasercentrum Eindhoven-Best

De Ronde 12-14
5683 CZ Best
Telefoon: +31 (0)40-209 2023
Gratis parkeren

Lasercentrum Haarlem

Kruisweg 68-A
2011 LE Haarlem
Telefoon: +31 (0)30-214 5909
Betaald parkeren

Lasercentrum Den Bosch

Van Broeckhovenlaan 93
5213 HZ Den Bosch
Telefoon: +31 (0)73-205 3005
Gratis parkeren

Acné behandelingen

Actieve acne behandelen

Acne, ook wel (jeugd)puistjes genoemd, is een veel voorkomende huidaandoening. Voorkeurslocaties zijn het gezicht, de borst en de rug. Actieve acne is goed te behandelen.

Lees meer

Acne littekens verwijderen

Acne staat bekend als jeugdpuistjes en komt vaak in de puberteit voor, maar ook daarna kun je er last van krijgen. In sommige gevallen is de acne zo hardnekkig dat er ontstekingen en littekens uit kunnen ontstaan, met cosmetisch storende littekens als gevolg.

Lees meer

Tevreden klanten / reviews

Acne behandelen tarieven

We nodigen je graag uit voor een (vrijblijvend) intakegesprek om te bespreken hoe we jouw acné het beste kunnen behandelen. We stellen een helder plan van aanpak op en bieden meteen duidelijkheid over het aantal behandelingen. Zo is er van te voren duidelijkheid over het aantal behandelingen. Omdat wij werken met vaste tarieven weet je ook direct wat de kosten zijn voor de acné behandeling.

Acnebehandelingen

Behandeling Prijs per behandeling
Acne Milkpeel € 115,-
Actief acne Milkpeel + YAG laser € 175,-
Acnelittekens TCA gelaat € 200,-
Acnelittekens TCA hals en decolleté € 220,-
Acnelittekens LED voor littekens (20 minuten) € 100,-

Fractional CO² Laser t.b.v. Acnelittekens

Gebied Prijs per behandeling
Hele gezicht € 525,-
Hele gezicht
+ 3x LED op dag 3,6 en 10
€ 750,-
Wangen € 350,-
Rond ogen € 275,-
Rondom mond € 275,-

Waarom Huidzorg Laserklinieken?

 • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
 • Gevestigd in Almere, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Haarlem en Utrecht
 • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
 • Persoonlijke behandeling op maat
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten
 • 20+ jaren ervaring

Meer weten over onze behandelingen?
Vraag de gratis brochure aan.

"*" geeft vereiste velden aan

*

Volg ons op Instagram

Op de hoogte blijven van nieuws & ontwikkelingen rondom onze kliniek? Volg ons dan op Instagram of bekijk #huidzorgklinieken.

© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat