Laat je ouderdomsvlekken behandelen: niemand hoeft te zien hoe oud je bent!

Ouderdomsvlekken komen veel voor bij mensen die ouder worden. Met het verstrijken van de tijd kan de huid steeds meer donkere vlekken gaan vertonen. Bijna iedereen heeft er mee te maken. De een heeft er meer last van dan de ander.

Huid die veel is blootgesteld aan de zon, zoals het gezicht en de handen, zijn vatbaar voor de donkere verkleuringen. Ouderdomsvlekken verwijderen kan tegenwoordig veilig, snel en pijnloos met een van onze dertien lasers.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste consult met een van onze huidspecialisten. Tijdens dit consult kijken we naar jouw situatie en beantwoordt de huidspecialist al je vragen. Maak direct een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

030-214 5909Lees onze reviews
Bel ons nuLees onze reviews

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Ouderdomsvlekken verwijderen in beeld

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Hoe ontstaan ouderdomsvlekken?

Melanocyten zijn de oorzaak van ouderdomsvlekken. Dit zijn pigmentcellen met een hogere activiteit waardoor donkere vlekken of pigmentaties ontstaan op het lichaam. Er zijn een aantal oorzaken die bijdragen aan het ontstaan van pigmentvlekken:

 • overmatige blootstelling aan de zon (ook in het verleden)
 • vaak naar de zonnebank gaan
 • huidaandoeningen die zijn behandeld met de PUVA therapie

Je kunt ouderdomsvlekken voorkomen door:

 • een (zonnebrand)crème met hoge beschermingsfactor te gebruiken
 • beschermende kleding in de zomerperiode te dragen
 • de zonnebank te vermijden

Symptomen van ouderdomsvlekken en waar krijg je ze?

Ouderdomsvlekken komen vooral voor bij volwassenen boven de veertig jaar. Jongeren kunnen ze ook krijgen. De vlekjes kunnen zich bij elke huidskleur ontwikkelen, maar ze komen vaker voor bij mensen met een lichte(re) huidskleur. Je herkent een ouderdomsvlek aan een licht- tot donkerbruine kleur. Hij is egaal en plat, vaak ovaal of grillig van vorm. IN diameters kan hij variëren van enkele millimeters tot enkele centimeters.

Ouderdomsvlekken komen voornamelijk voor:

 • in het gezicht
 • op de bovenkant van de handen
 • op de schouders
 • op de bovenrug
 • op de onderarmen
 • in de nek

De vlekken komen ook vaak voor op de benen, maar ook dat is afhankelijk van blootstelling aan de zon. Gelukkig kunnen ouderdomsvlekken verwijderd worden met behulp van een laserbehandeling als je ze cosmetisch storend vindt. Wij hebben dertien verschillende lasers, waarmee we ieder huidtype kunnen behandelen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Ouderdomsvlekken zijn goed te behandelen. Daarom ligt het aantal behandelingen relatief laag. Met één tot drie behandelingen kunnen de vlekken al volledig verdwenen zijn. Na de behandeling is het heel belangrijk om een (zonnebrand)crème te gebruiken met een hoge factor om nieuwe vlekken te voorkomen.

Het is ook mogelijk om ouderdomsvlekken te behandelen met ZO medical producten. ZO medical verwijdert niet alleen de vlekken, maar werkt ook preventief tegen het ontstaan van nieuwe ouderdomsvlekken.

Vergoed de verzekering het verwijderen van mijn ouderdomsvlekken?

Nee, de verzekering vergoedt dit niet. Ook niet vanuit een aanvullend pakket.

Wat kost het verwijderen van ouderdomsvlekken?

Wij hanteren vaste tarieven voor het verwijderen van ouderdomsvlekken, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Tijdens het vrijblijvende intakegesprek zal de huidtherapeut daar met je over spreken en samen met jou een behandelplan opstellen.

De kosten zijn als volgt:

 • tot 5 ouderdomsvlekken = €105 per behandeling
 • tot 10 ouderdomsvlekken = €130 per behandeling
 • tot 20 ouderdomsvlekken = €155 per behandeling
 • tot 40 ouderdomsvlekken = €180 per behandeling
 • tot 60 ouderdomsvlekken = €210 per behandeling
 • tot 100 ouderdomsvlekken = €235 per behandeling

Deze prijzen gelden voor het verwijderen van ouderdomsvlekken van maximaal 1 cm groot. Voor het verwijderen van grotere ouderdomsvlekken, gelden andere tarieven.

Waarom moet ik naar Lasercentrum Biltstraat?

Bij ons weet je precies waar je aan toe bent, door onze transparante werkwijze. We vertellen je precies wat er gebeurt als je je ouderdomsvlekken of andere pigmentproblemen laat verwijderen.

Bij ons krijg je een duidelijk behandelplan dat specifiek voor jouw situatie wordt opgesteld. De huidtherapeut heeft een HBO-opleiding gevolgd en heeft een BIG-registratie, wat betekent dat zij steeds bijgeschoold wordt. Zo is ze steeds op de hoogte van de laatste technieken en behandelingen. We hebben vaste tarieven voor het verwijderen van je ouderdomsvlekken en werken met gespecialiseerde lasers zodat we ook jouw huid kunnen behandelen.

Plan een vrijblijvend intakegesprek om de mogelijkheden te bespreken met een van onze huidtherapeuten in Utrecht, Amsterdam, Almere, Den Haag of Eindhoven-Best. Bel 030 214 59 09 of mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl.

Behandeling van ouderdomsvlekken voor en na

Ouderdomsvlekken voor de behandeling - Pigmentvlekken verwijderen - Lasercentrum BiltstraatOuderdomsvlekke na de behandeling - Pigmentvlekken verwijderen - Lasercentrum Biltstraat
Pigmentvlek voor de behandeling - Pigmentvlekken verwijderen - Lasercentrum BiltstraatPigmentvlek na de behandeling - Pigmentvlekken verwijderen - Lasercentrum Biltstraat

Welkom bij Lasercentrum Biltstraat!

Utrecht

Biltstraat 405
3572 AV Utrecht
Gratis parkeren

Tel: 030-2145909

Amsterdam

Staringplein 16hs
1054 VL Amsterdam
Betaald parkeren

Tel: 020-6187201

Almere

Antilopestraat 45
1338 KP Almere
Gratis parkeren

Tel: 036-5490064

Den Haag

Kamperfoeliestraat 193
2563 KG Den Haag
Gratis parkeren

Tel: 070-2002230

Eindhoven-Best

De Ronde 12-14
5683 CZ Best
Gratis parkeren

Tel: 040-2092023

Haarlem

Kruisweg 68-A
2011 LE Haarlem
Betaald parkeren

Tel: 030-2145909

Tevreden klanten / reviews

Tarieven pigmentvlekken verwijderen

Gemiddeld zijn 1 tot 4 behandelingen nodig om je pigmentvlekken te verwijderen. Dit is afhankelijk van het soort en de diepte van het pigment. We communiceren graag transparant over het behandelplan en de bijbehorende tarieven. Zodoende weet je altijd waar je aan toe bent. De prijs voor het verwijderen van pigmentvlekken is afhankelijk van de volgende factoren:

 1. De grootte van de pigmentvlekken
 2. Het aantal vlekken dat je wilt verwijderen

Heb je last van kleine pigmentvlekjes dan zijn de volgende tarieven van toepassing:

Stuks pigment≤ 5≤ 10≤ 20≤ 40≤ 60≤ 100> 100
Prijs per behandeling€ 110,-€ 135,-€ 160,-€ 185,-€ 215,-€ 250,-Offerte

Ontvang onze gratis brochure

Jouw huid is onze zorg!

Een succesvolle behandeling begint met de juiste laser!

Daarom beschikken wij over 13 verschillende lasers. Dat maakt ons uniek.

Met welk huidprobleem je ook zit; wij kunnen het behandelen. Welke kleur je tattoo ook heeft, of wat je huidskleur ook is, wij beschikken over de juiste lasers om jou te helpen. Onze lasers in combinatie met onze zeer goed opgeleide en vakkundige huidtherapeuten zorgen al jarenlang voor super resultaten en tevreden klanten.

 • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
 • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
 • Persoonlijke behandeling op maat
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten

 • 20+ jaren ervaring