Je zwangerschapsmasker (melasma) laten verwijderen met peelings of producten van ZO medical of Dermaceutic

Een zwangerschapsmasker is een vlekkerige bruine verkleuring van de huid. In tegenstelling tot wat de naam suggereert, kan een melasma ook ontstaan zonder dat je zwanger bent. Het is een hormonale aandoening waardoor er extra pigment wordt aangemaakt die voor de verkleuring zorgt.

Een laserbehandeling is hier niet altijd de oplossing, omdat een laser het risico heeft op donkerder kleuren van het pigment, waardoor het melasma verergert. Wij adviseren daarom een andere methode voor het behandelen van je zwangerschapsmasker. Met peelings en/of producten van ZO medical of Dermaceutic, kunnen we je masker laten vervagen en soms zelfs helemaal laten verdwijnen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste consult met een van onze huidspecialisten. Tijdens dit consult kijken we naar jouw situatie en beantwoordt de huidspecialist al je vragen. Maak direct een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

030-214 5909Lees onze reviews
Bel ons nuLees onze reviews

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Pigmentvlekken verwijderen in beeld

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Symptomen van een zwangerschapsmasker

Een zwangerschapsmasker kan dus ook voorkomen bij vrouwen die niet zwanger zijn, maar vaker komt het wel voor tijdens de zwangerschap. De pigmentvlekken zijn donkerder dan de huid en vallen daardoor goed op.  Je vindt een zwangerschapsmasker vooral op deze plekken:

 • op de wangen
 • op de neus
 • op het voorhoofd
 • rond de ogen
 • op de bovenlip

Ook na de bevalling kun je een zwangerschapsmasker krijgen.

Zwangerschapsvlekken ontstaan mogelijk door hormonen die een rol spelen bij de zwangerschap. Ook het gebruik van de anticonceptiepil kan een oorzaak zijn, evenals blootstelling aan de zon of zonnebankgebruik. Melasma kan daarnaast erfelijk bepaald zijn. Soms is er helemaal geen oorzaak aan te wijzen.

Hoe ziet de behandeling van een zwangerschapsmasker eruit?

Het melasma kan verspreid in de verschillende lagen van de huid voorkomen. Als de vlekken heel diep liggen, dan raden wij een laserbehandeling af, omdat die de vlekken juist donkerder kan maken. Ligt het melasma vooral aan de oppervlakte dan kan de laser wel uitkomst bieden.

Er zijn daarom drie behandelingen mogelijk.

 • Peelings
  Wij werken met peelings van Dermaquest. Deze peelings bevatten verschillende zuren die goed zijn tegen een zwangerschapsmasker. Welke peeling het meeste effect heeft, bepaalt de huidtherapeut in overleg met jou tijdens de behandeling. De peeling zorgt ervoor dat de huid gaat schilferen, waardoor het pigment wordt afgevoerd en daardoor een verblekend effect heeft op het zwangerschapsmasker.
  Na een milde peeling heb je ongeveer drie tot vijf dagen last van bijwerkingen, zoals afschilfering, prikkeling, jeuk en irritatie van de huid. De roodheid die ontstaat, kan gecamoufleerd worden met een gel. De huidtherapeut vertelt je er meer over tijdens de behandeling.
 • Laserbehandeling
  Een laserbehandeling werkt alleen als het melasma aan de oppervlakte van de huid zit. Meestal is dit niet het geval, omdat de vlekjes zowel aan de oppervlakte als dieper in de huid zitten en daarom zal de laser geen geschikte methode zijn voor het behandelen van het melasma.
 • Crèmes van ZO medical
  Deze crèmes bevatten de belangrijkste ingrediënten tegen pigmentproblemen. In de crèmes zitten antioxidanten, vitamine C en vitamine E in hoge concentraties, evenals retinol, dat ook belangrijk is in de aanpak tegen pigmentproblemen.
  De crèmes van ZO medical bieden bescherming tegen Uv-stralen en luchtvervuiling, zodat ze preventief werken tegen pigmentvlekken. Je kunt deze crèmes alleen kopen bij artsen of huidtherapeuten. Laat je huid regelmatig controleren door onze huidtherapeuten om de werking van de producten te bepalen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dat is moeilijk te zeggen. Dit is afhankelijk van de mate waarin het pigment aanwezig is en de gevoeligheid voor het aanmaken van nieuw pigment. Bij het gebruik van peelings zien we dat er gemiddeld drie tot zes behandelingen nodig zijn om het pigment te verminderen. De kans op terugkomen, blijft aanwezig. In dat geval kunnen we je opnieuw behandelen. Als je de producten van ZO medical gebruikt, dan moet je die continu blijven gebruiken om terugval te voorkomen.

Gaat het zwangerschapsmasker vanzelf over na de bevalling?

In sommige gevallen verdwijnt het melasma vanzelf, zeker als het is ontstaan tijdens de zwangerschap. Als je eenmaal gevoelig bent voor het ontwikkelen van een zwangerschapsmasker, is het aannemelijk dat het sneller terugkeert. We adviseren je dan ook om pigment aanmaak te voorkomen door uit de zon te blijven en niet onder de zonnebank te gaan.  Onze huidtherapeuten adviseren je hier graag over.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van de soort behandeling die wordt toegepast. De peeling kost veelal €100 per keer. Wanneer je de producten van ZO medical gaat gebruiken, dan is dit helemaal afhankelijk van het behandelplan dat je met de huidtherapeut hebt gemaakt.  De kosten worden besproken tijdens het vrijblijvende intakegesprek.

Waarom moet ik naar Lasercentrum Biltstraat?

Bij ons weet je precies waar je aan toe bent, door onze transparante werkwijze. We vertellen je precies wat er gebeurt als je je melasma laat verwijderen.

Bij ons krijg je een duidelijk behandelplan dat specifiek voor jouw situatie wordt opgesteld.

De huidtherapeut heeft een HBO-opleiding gevolgd en heeft een BIG-registratie, wat betekent dat zij steeds bijgeschoold wordt. Zo is ze steeds op de hoogte van de laatste technieken en behandelingen. We hebben vaste tarieven voor het verwijderen van je zwangerschapsmasker en werken met gespecialiseerde lasers zodat we ook jouw huid kunnen behandelen.

Plan een vrijblijvend intakegesprek om de mogelijkheden te bespreken met een van onze huidtherapeuten in Utrecht, Amsterdam, Almere of Eindhoven. Bel 030 214 59 09 of mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl.

Behandelingen voor/ na

Zwangeschapsmasker voor de behandeling - Pigmentvlekken verwijderen - Lasercentrum BiltstraatZwangerschapsmasker na de behandeling - Pigmentvlekken verwijderen - Lasercentrum Biltstraat

Welkom bij Lasercentrum Biltstraat!

Utrecht

Biltstraat 405
3572 AV Utrecht
Gratis parkeren

Tel: 030-2145909

Amsterdam

Staringplein 16hs
1054 VL Amsterdam
Betaald parkeren

Tel: 020-6187201

Almere

Antilopestraat 45
1338 KP Almere
Gratis parkeren

Tel: 036-5490064

Den Haag

Kamperfoeliestraat 193
2563 KG Den Haag
Gratis parkeren

Tel: 070-2002230

Eindhoven-Best

De Ronde 12-14
5683 CZ Best
Gratis parkeren

Tel: 040-2092023

Haarlem

Kruisweg 68-A
2011 LE Haarlem
Betaald parkeren

Tel: 030-2145909

Tevreden klanten / reviews

Tarieven pigmentvlekken verwijderen

Gemiddeld zijn 1 tot 4 behandelingen nodig om je pigmentvlekken te verwijderen. Dit is afhankelijk van het soort en de diepte van het pigment. We communiceren graag transparant over het behandelplan en de bijbehorende tarieven. Zodoende weet je altijd waar je aan toe bent. De prijs voor het verwijderen van pigmentvlekken is afhankelijk van de volgende factoren:

 1. De grootte van de pigmentvlekken
 2. Het aantal vlekken dat je wilt verwijderen

Heb je last van kleine pigmentvlekjes dan zijn de volgende tarieven van toepassing:

Stuks pigment≤ 5≤ 10≤ 20≤ 40≤ 60≤ 100> 100
Prijs per behandeling€ 110,-€ 135,-€ 160,-€ 185,-€ 215,-€ 250,-Offerte

Ontvang onze gratis brochure

Jouw huid is onze zorg!

Een succesvolle behandeling begint met de juiste laser!

Daarom beschikken wij over 13 verschillende lasers. Dat maakt ons uniek.

Met welk huidprobleem je ook zit; wij kunnen het behandelen. Welke kleur je tattoo ook heeft, of wat je huidskleur ook is, wij beschikken over de juiste lasers om jou te helpen. Onze lasers in combinatie met onze zeer goed opgeleide en vakkundige huidtherapeuten zorgen al jarenlang voor super resultaten en tevreden klanten.

 • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
 • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
 • Persoonlijke behandeling op maat
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten

 • 20+ jaren ervaring