Actie laserontharing

Wil jij aankomende zomer niet meer iedere dag je benen, rug, oksels en/of bikinilijn scheren? Dan is dit hét moment om te starten. En dat kan nu ook nog eens heel voordelig met onze nieuwe actie! Het laseren van je ongewenste haren is ideaal als je voorgoed verlost wilt zijn van haargroei in dit gebied. Je hoeft dan niet meer te scheren, waardoor vaak irritatiebultjes ontstaan of met ontharingscrème in de weer te gaan.

Wil je definitief af van ongewenste haargroei, dan is een laserbehandeling een goede optie. Er zijn een aantal aspecten om rekening mee te houden, zoals dat je vooraf niet in de zon mag, maar na de laserbehandeling ook een tijdje niet. De beste tijd om te starten voor het laseren van ongewenste haargroei is nu! Dan profiteer je hier aankomende zomer al van.

Voor welke gebieden geldt de actie?

De actie voor laserontharen is geldig voor de volgende gebieden:
Wenkbrauwen, oren, nek, oksels, vingers, handen, tepelhof, buikstreepje, tenen en voeten, deze actiegebieden in combinatie met een “normale behandeling” kost € 25,00 per keer.

Waarom is het voorjaar de beste periode om te starten met laserontharen?

Waarom het voorjaar de beste periode is om te starten met laserontharen? Dit is een periode waarin je normaal gesproken niet aan het strand of aan het zwembad ligt te zonnebaden. Bij laserbehandelingen is het belangrijk om de huid niet aan de zon bloot te stellen. Houd daarom rekening met een periode van vier tot zes weken voor de behandeling, maar ook na de laserbehandeling. Bovendien krijg je van onze huidtherapeut betreffende de voorzorgsmaatregelen het advies mee om het behandelgebied twee tot vier weken voor de behandeling niet te epileren of te harsen; scheren mag wel. Als je in het voorjaar start met de laserbehandeling voor definitieve ontharing, zie je al een flinke afname in haren in de eerstvolgende zomer.

Waarom is uit de zon blijven belangrijk?

Bij het definitief ontharen is het vermijden van zon en de zonnebank, zowel voorafgaand aan de behandeling als daarna, belangrijk. De laser ziet pigment en maakt over het algemeen geen onderscheid tussen het pigment in de haren of in de huid. Dus wanneer je huid verkleurd is door de zon of zonnebank, zorgt de laserbehandeling ervoor dat je huid te veel energie opneemt. Hierdoor ontstaat er een risico op het ontstaan van pigmentvlekken. Aangezien een zonnebank een vergelijkbaar effect heeft als de zon, wordt eveneens aangeraden om je huid niet op kunstmatige wijze te laten bruinen. Aangezien er voor het laseren ook tussentijds geen blootstelling aan de zon mag zijn, snap je ook waarom het voorjaar de beste periode is om met de behandeling te starten.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het verschilt per persoon hoeveel behandelingen er nodig zijn. Elk individu heeft namelijk een ander huidtype, kleur en hoeveelheid haren. Bovendien verschilt de dikte van de haren eveneens. Het gemiddelde aantal behandelingen ligt tussen de zes en vijftien om tot definitieve verwijdering van de haren te komen. De behandelingen zijn bijzonder efficiënt met een blijvend glad resultaat. 80 tot 90% van de haren blijven definitief weg. Wat betreft het huidtype maken wij gebruik van verschillende lasers. Zo hebben wij voor huidtype 1 tot en met 3 een Alexandrite laser tot onze beschikking, en voor een donkere huid werken wij met een Nd YAG laser.

Zijn alle haarkleuren te behandelen met een laser?

Niet alle haarkleuren zijn te behandelen. Rossige haren hebben, net als lichtblonde en grijze haren, weinig tot geen pigment en hierdoor heeft een laserbehandeling niet het gewenste effect. Er moet namelijk pigment aanwezig zijn van de haren, want de laser geleidt hier energie en warmte door. Als pigment ontbreekt, vindt er geen geleiding van warmte en energie plaats. Het is wel mogelijk om bij twijfel een proefplekje te behandelen om te kijken wat het effect is van de laser op de haar.

Behandeling om de zes weken

Er zijn voor het laseren van het lichaam meerdere behandelingen nodig met steeds een tussenperiode van zes weken. Ook hierom is het aan te raden om in het voorjaar met de laserbehandeling te starten. Je hebt in verband met de tussenperiodes een beetje geduld nodig voordat je het definitieve effect ziet. De pauze tussen behandelingen is nodig, omdat niet alle haartjes in dezelfde fase zitten. Er is namelijk sprake van een groeifase, net als van een overgangsfase en van een uitvalfase. De haren op het lichaam komen terug als deze zich in de overgangsfase of uitvalfase bevinden, maar de haren in de groeifase zijn definitief met de laser te verwijderen.

Boek vrijblijvend een consult

Wil je aankomende zomer definitief verlost zijn van ongewenste haargroei? Boek gratis en vrijblijvend een consult bij een vestiging naar keuze. Contact opnemen als je vragen hebt, is natuurlijk ook altijd mogelijk.

© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat