Bikinilijn laseren, wanneer de beste tijd?

Het laseren van je bikinilijn is ideaal als je voorgoed verlost wilt zijn van haargroei in dit gebied. Je hoeft dan niet meer te scheren, waardoor vaak bultjes ontstaan of met ontharingscrème in de weer te gaan. Wil je definitief af van ongewenste haargroei rond je bikinilijn dan is een laserbehandeling een goede optie. Het is alleen de vraag wat de beste tijd is om je bikinilijn te laseren. Er zijn namelijk een aantal aspecten om rekening mee te houden, zoals dat je vooraf niet in de zon mag, maar na de laserbehandeling ook een tijdje niet. De beste tijd om te starten voor het laseren van je bikinilijn is daarom in de herfst of vroeg in de winter.

Beste tijd bikinilijn laseren: vanaf de herfst tot in de winter

Waarom de herfst en winter de beste periode zijn om je bikinilijn te laseren? Dit is een periode, waarin je normaal gesproken niet aan het strand of aan het zwembad ligt te zonnebaden. Bij je bikinilijn laseren, is het belangrijk om de huid niet aan de zon bloot te stellen. Houd daarvoor maar rekening met een periode van vier tot zes weken voor de behandeling, maar ook na de laserbehandeling. Bovendien krijg je van onze huidtherapeut betreffende de voorzorgsmaatregelen het advies mee om je bikinilijn twee tot vier weken voor de behandeling niet te epileren of te harsen, je mag wel scheren. Als je in de herfst of vroeg in de winter start met de laserbehandeling voor definitief ontharen, ben je in de eerstvolgende zomer verlost van de haartjes rond je bikinilijn.

Waarom uit de zon blijven?

Bij het definitief ontharen van je bikinilijn is, voorafgaand aan de behandeling en daarna, het vermijden van zon en de zonnebank belangrijk. Als je huid door de zon is verkleurd, zorgt de laserbehandeling ervoor dat je huid te veel energie opneemt. Hierdoor ontstaat er een risico op het ontstaan van pigmentvlekken. Aangezien een zonnebank een vergelijkbaar effect heeft als de zon, wordt eveneens aangeraden om je huid niet op kunstmatige wijze te laten bruinen. Aangezien er voor het laseren van je bikinilijn ook tussentijds geen blootstelling aan de zon mag zijn, snap je ook waarom de herfst en winter de beste seizoenen zijn om met de behandeling te starten.

laser ontharen-lasercentrum biltstraat

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het verschilt per persoon hoeveel behandelingen er nodig zijn. Elk individu heeft namelijk een ander huidtype, kleur en hoeveelheid haren. Bovendien verschilt de dikte van de haren rond de bikinilijn eveneens. Voor wat betreft het huidtype maken wij van verschillende lasers gebruik. Zo hebben wij voor huidtype 1 tot en met 3 een Alexandrite laser tot onze beschikking en werken wij voor een donkere huid met een Nd YAG laser. Het gemiddelde aantal behandelingen ligt tussen de zes en vijftien om tot definitieve verwijdering van de haren rond de bikinilijn te komen. De behandelingen om je bikinilijn te laseren zijn bijzonder efficiënt met een blijvend glad resultaat. 80 tot 90% van de haren blijven definitief weg.

Zijn alle haarkleuren te behandelen met een laser?

Niet alle haarkleuren zijn te behandelen. Rossige haren hebben net als lichtblonde en grijze haren weinig tot geen pigment en hierdoor heeft een laserbehandeling niet het effect dat je wenst. Er moet namelijk pigment aanwezig zijn van de haren rond je bikinilijn, want de laser geleidt hier energie en warmte door. Als pigment ontbreekt, vindt er geen geleiding van warmte en energie plaats. Het is wel mogelijk om bij twijfel een proefplekje te behandelen om te kijken wat het effect is van de laser op de haar.

Behandeling om de zes weken

Er zijn voor het laseren van je bikinilijn meerdere behandelingen nodig met steeds een tussenperiode van zes weken. Ook hierom is het aan te raden om in oktober, november of december met de laserbehandeling te starten. Je hebt in verband met de tussenperioden een beetje geduld nodig voordat je het definitieve effect ziet. De pauze tussen behandelingen is nodig, omdat niet alle haartjes van de bikinilijn in dezelfde fase zitten. Er is namelijk sprake van een groeifase net als van een overgangsfase en van een uitvalfase. De haren rond je bikinilijn komen terug als deze zich in de overgangsfase of uitvalfase bevinden, maar de haren in de groeifase zijn definitief met de laser te verwijderen.

Boek vrijblijvend een consult

Wil je de aankomende zomer een gladde bikinilijn en definitief verlost zijn van ongewenste haargroei in dit gebied? Boek gratis en vrijblijvend een consult bij een vestiging naar keuze. Contact opnemen als je vragen hebt, is natuurlijk ook altijd mogelijk.

© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat