Blijven haren altijd weg na laserontharing?

Ongewenste haargroei is iets wat we het liefst allemaal zouden voorkomen. Niemand wil ongewenste haren in het gezicht of ergens anders op het lichaam. Een manier om daar vanaf te komen is laserontharing en een veelgestelde vraag daarbij is: ‘is laserontharing definitief?’ Op die vraag geven we je graag antwoord.

Blijven haren altijd weg na laserontharing?

Laser ontharen is een van de meest effectieve manier om van ongewenste haargroei af te komen. Na de behandelingen zijn alle haartjes op die plek definitief weg, maar haargroei zal nooit 100% verdwijnen. Dat is met geen enkele behandeling mogelijk. De haartjes blijven dus niet voor altijd weg?

Nu denk je wellicht: ‘Wat voor nut heeft een laserbehandeling dan?’ Meer dan je denkt!

Is laserontharing definitief?

Het verwijderen van haartjes met een laser is effectief, maar niet definitief. Net als met scheren, harsen of epileren groeien haartjes na verloop van tijd weer terug. Bij laser ontharen duurt dat echter veel langer.

Met een laserbehandeling worden haarzakjes verhit. Dat voorkomt dat er nieuwe haren groeien. Wanneer en hoeveel haar er terug groeit is onder andere afhankelijk van de haarkleur, haardikte, huidskleur en je gezondheid. Als de haren terug groeien, zijn het er minder én ze zijn lichter waardoor het resultaat van laser ontharen dus veel beter is dan bij scheren, harsen of epileren.

Dus is laserontharing definitief? Nee. Dat niet, maar het is wel de beste manier om de meeste haren te verwijderen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

100% ontharen is niet mogelijk, maar met onze behandelingen heeft u wel het beste resultaat. Gemiddeld zijn er 6 tot 15 behandelingen nodig om de haren te verwijderen. Sommige cliënten hoeven na een laserbehandeling 5 jaar niet te scheren. Andere komen het liefst ieder jaar terug om het bij te werken of wanneer ze denken dat het nodig is. Hoe en wanneer de haren terug groeien is afhankelijk van de huid.

Zijn alle type haar te laseren?

Een vraag die wij veel krijgen is of alle haren weg te laseren zijn? Dat is niet zo. Een haar moet namelijk pigment bevatten. Als dat het niet heeft, heeft laseren weinig nut. Witte, grijze en rode haren bevatten geen pigment en zijn daardoor niet te behandelen. Ook dunne donsharen weglaseren is geen optie.

Wat kost laserontharing?

Het laten weglaseren van ongewenste haartjes is al mogelijk vanaf €80. De precieze kosten zij afhankelijk van het lichaamsdeel dat je wil laten laseren en het aantal behandelingen die nodig zijn. Een overzicht met de prijzen vind je hier.

© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat