Ik heb een bloedblaar op mijn lip, die niet weggaat. Hoe behandel je een bloedblaar?

Een bloedblaar wordt ook wel een venous lake genoemd. Een bloedblaar op de lip komt redelijk vaak voor en is goedaardig, maar kan erg vervelend zijn als het je overkomt. Het is een bloedblaasje dat kan ontstaan wanneer je lip veel blootgesteld is aan de zon. De bloedblaar is een holte gevuld met verwijde bloedvaatjes op de lip, deze kan gevoelig zijn en een voelbaar bultje wat vervelend kan zijn.

Oorzaak bloedblaar op de lip

Er is meestal geen concrete oorzaak aan te wijzen voor het ontstaan van een bloedblaar op de lip. Deze ontstaat in de meeste situaties spontaan, meestal op aan zon blootgestelde plaatsen. Het begint vaak met een klein donker vlekje en daarna worden deze langzaam groter. Het is veel voorkomend en niets om je zorgen over te maken, want het is volledig goedaardig.

Risicofactoren bij ontstaan van bloedblaren in de mond

Er zijn een aantal risicofactoren aan te wijzen die de kans vergroten dat je met een bloedblaar op je lip krijgt. Zoals eerder benoemd komt de bloedblaar voor op een zon blootgestelde plek, waardoor zonblootstelling een risicofactor is. Daarnaast speelt een stukje aanleg in de familie mee of alles wat bloedvaat verwijderd is, denk hierbij aan intensief sporten, veel afwisseling tussen koude en warme ruimtes, pittig eten of alcohol. Dit verwijd namelijk de vaten en mogelijk kunnen deze daarna verwijd blijven.

verwijderen Venous lake-lasercentrum Biltstraat

Bloedblaar behandelen

In sommige situaties kan een bloedblaar op de lip weer spontaan verdwijnen, maar vaak niet en dan is dat natuurlijk heel vervelend. Het is mogelijk dat een bloedblaar snel groeit, waardoor je er extra last van hebt. Een bloedblaar op de lip is goed te behandelen middels lasertherapie.

Algemene vaatafwijking behandelen

Een vaatafwijking is goed te behandelen door onze huidtherapeuten, waarbij gebruik wordt gemaakt van een laser. Verwijding van bloedvaten zorgt voor zichtbare vaatjes en een rode huid en dit is als een vaatafwijking te bestempelen die je vooral op je gezicht als storend kan ervaren. Overigens komt een dergelijke vaatafwijking ook wel voor op de benen. De laserbehandeling voor een vaatafwijking werkt zo dat de laser op je huid een lichtbundel afgeeft. In de vaten bevindt zich oxyhemoglobine die de energie van de laser absorbeert. Dit heeft als effect dat de verwijding van de vaten verdwijnt, want de vaatwanden smelten als het ware weer samen. De vaatrestjes worden door je lichaam afgevoerd.

Bloedblaasjes behandelen

Allerlei vaatafwijkingen zijn te behandelen met een laser, zoals couperose, spinnenkopjes (spider naevus) net als angiomen ofwel bloedblaasjes. Dit zijn bloedblaasjes in de vorm van kleine rode plekjes op het lichaam en komen vaak voor bij oudere mensen vanaf 50 jaar, maar ook jongere mensen kunnen deze krijgen.

Seniele angiomen

Seniele angiomen worden ook wel bloedblaartjes genoemd, maar deze hebben een blijvend karakter en verdwijnen niet spontaan. Het zijn kleine zwellingen van de bloedvaten die doorgaans een paar millimeter groot zijn met een robijnrode kleur. De bloedblaasjes komen vaak voor op de romp en minder vaak op het gezicht of in de nek. Deze bloedblaasjes zijn een gevolg van veroudering van de huid. Ze zijn net zo onschuldig als bloedblaren op de lip. Ervaar je de bloedblaasjes of een andere vaatafwijking als storend dan kan je deze bij Lasercentrum Biltstraat laten behandelen.

Wil je een vaatafwijking laten behandelen? Neem dan contact op met Lasercentrum Biltstraat of boek een gratis consult in een vestiging naar keuze.

 

Categorie: Laser
© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat