Litteken verwijderen, kan dat?

Littekens kunnen door verschillende oorzaken ontstaan zoals trauma’s, chirurgische ingrepen en bijvoorbeeld ook door het zetten van een piercing. Het is mogelijk dat er zich littekenweefsel vormt na het zetten, waardoor de plek niet mooi geneest. Als je op een later moment besluit om je piercing weer te verwijderen dan blijft er bovendien in je huid een gaatje achter. Wil je van het litteken af? Huidzorg laserklinieken behandelt allerlei soorten littekens en het is mogelijk om een piercing litteken te verminderen.

Waarom ontstaat een litteken?

Een piercing doorboort je huid en er ontstaat dan ook een wond. Op het moment dat de wond te diep is, kan er bindweefsel ontstaan om je huid dicht te maken. Er ontstaat dan een litteken als gevolg van de piercing. De mate van ontwikkeling van bindweefsel bepaalt het formaat van het litteken. Je krijgt dan ook een groter litteken naarmate er meer bindweefsel ontstaat.

Zichtbaarheid piercing litteken verminderen

Het doel van een behandeling betreffende een litteken verwijderen, is de zichtbaarheid zoveel mogelijk te verminderen. Een laserbehandeling en/of microneedling zorgt er niet voor dat een piercing litteken 100% verdwijnt. Dit geldt overigens voor alle soorten littekens, want dit zijn defecten van de huid die een obstructie vormen. Het hangt af van de conditie en de leeftijd van je litteken net als van de conditie van je huid. Een voordeel van onze behandeling is dat je litteken na afloop nauwelijks nog te zien is en helemaal niet meer opvallend aanwezig is.

Laserbehandeling voor littekens

Wij hebben voor het minder zichtbaar maken van littekens uiteenlopende lasers beschikbaar, zoals een Erbium Glass laser, CO2 laser en Pulsed Dye laser. Daarnaast maken wij ook gebruik van microneedling. Onze huidtherapeut stelt graag een persoonlijk en gericht behandelplan op.

Het littekenweefsel bevindt zich in de bovenste huidlaag. Een Erbium Glass laser is bijvoorbeeld geschikt om op een nauwkeurige en selectieve wijze de bovenste huidlaag te vernieuwen. Het littekenweefsel verdampt en stimuleert de aanmaak van collageen. Dit heeft als voordeel dat ook de kwaliteit van je huid verbetert. Een gefractioneerde Erbium Glass laser is wat dat betreft ideaal om een litteken van een piercing vlakker te maken. De Erbium Glass laser maakt warmtekanaaltjes aan door gefractioneerde banen in de huid te schieten. De rode kleur van het litteken en de activiteit in de vaten vermindert. Bij de toepassing van een CO2 laser is er sprake van het creëren van kleine wondjes in de huid van het litteken. Er ontstaan met de pulsen van de laser minuscule gaatjes. Hierdoor ontstaat er nieuw bindweefsel en dat zorgt voor het egaliseren van de huid.

Daarnaast is microneedling een alternatieve behandeloptie. Microneedling is een mechanische techniek welke ingezet kan worden om vele huidproblemen te verbeteren. Tijdens de behandeling gaan we met de I’M microneedling pen over de huid. Doormiddel van 36 miniscule naaldjes worden kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Dit bevordert de collageen- en elastine aanmaak. Hierdoor ontstaat er nieuw bindweefsel waardoor een litteken ten gevolge van een piercing minder opvalt.

3 tot 6 behandelingen nodig met nazorg

Bij het verminderen van de zichtbaarheid van piercing littekens zijn er gemiddeld drie tot zes behandelingen nodig. Het exacte aantal behandelingen is daarbij onder meer afhankelijk van de kleur, grootte van het litteken en de behandeltechniek. Je ontvangt van onze huidtherapeut informatie over het verzorgen van je huid na de behandeling. Zo is het onder meer belangrijk om na een behandeling gedurende zes weken je huid tegen de zon te beschermen. Dit voorkomt dat er sprake is van ongewenste pigmentvorming. Het is bovendien aan te raden om gedurende twee weken een nazorgcrème te gebruiken om je huid te verzorgen. Uiteraard adviseert onze huidtherapeut je hier eveneens over.

Wat mag je van ons verwachten?

Wil je een piercing litteken laten verwijderen dan ben je bij onze huidtherapeuten in uitstekende handen. Onze huidtherapeut schept in begrijpelijke taal duidelijkheid over de verwachtingen van een piercing litteken verwijderen. Daarbij maken wij gebruik van gespecialiseerde lasers en hanteren wij vaste tarieven. Al onze huidtherapeuten zijn bovendien BIG-geregistreerd en ervaren in het werken met lasers en behandelen van allerlei soorten littekens. Wij hebben meerdere vestigingen in Nederland waar je terecht kan voor een piercing litteken verwijderen.

Reserveer een gratis en vrijblijvend consult

Reserveer geheel vrijblijvend en kosteloos eerste consult voor het verwijderen van je piercing litteken. Onze huidtherapeut bespreekt je wensen en beoordeelt het litteken van je piercing om daarna een persoonlijk behandelplan op te stellen. Je krijgt alle ruimte en gelegenheid om vragen te stellen en ontvangt uitgebreide informatie over de behandeling. Je hoeft pas na het consult te bepalen of je het piercing litteken door ons wilt laten verwijderen.

Kies een vestiging van je voorkeur

Een gratis consult is naar keuze te reserveren in een van onze vestigingen. Bijvoorbeeld in Almere, maar ook in Utrecht, Eindhoven-Best, Den Haag en Amsterdam. Contact opnemen bij vragen is natuurlijk altijd mogelijk. Wij helpen je graag verder. Je kan bellen naar 030-2145909 of een berichtje sturen naar info@huidzorgklinieken.nl. Er is eveneens een contactformulier beschikbaar.

Categorie: Laser
© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat