Wat is de Cosmo Peel Forte?

De Cosmo Peel Forte is een diepe medische peeling die de huid egaliseert, verbetert en verstrakt. Dit is een intensieve peeling met verschillende werkzame ingrediënten, namelijk: 20% TCA, 10% Phenol en 10% Glycolzuur. Het effect van de peeling zal zijn dat diepere rimpels verminderen en het volume in de huid weer toeneemt.

Voor wie is de Cosmo Peel Forte geschikt?

De Cosmo Peel Forte is geschikt voor het gehele gelaat, waarbij de verslapping en rimpelvorming aanwezig is of toe neemt. Daarnaast is deze peeling ook geschikt voor een rokershuid of een doffe huid.

Het is belangrijk om je goed te laten adviseren door een huidtherapeut of de Cosmo Peel Forte voor jouw huid geschikt zou zijn. Voorafgaand moet de huid voorbereidt worden met thuisproducten voor het optimale resultaat. Daarnaast is de Cosmo Peel Forte helaas niet voor elk huidtype geschikt. Wanneer je een oudere, fragiele huid heb waarbij snel wondjes ontstaan is het niet verstandig om deze behandeling te ondergaan.

Wat doen de ingrediënten van de Cosmo Peen Forte (TCA, glycolzuur en Phenol) voor jouw huid?

De unieke combinatie van TCA, glycolzuur en Phenol zorgt dat de peeling optimaal in de diepte kan werken. De werking van de zuren zijn als volgt:

  • TCA zorgt voor het stollen van de eiwitten, hierdoor vindt de vervelling in de eerste huidlaag plaats. Daarnaast worden bindweefselcellen geactiveerd tot de aanmaak van nieuw collagenevezels, elastinevezels en hyaluronzuur.  De TCA kan de diepere huidlagen bereiken in combinatie met glycolzuur en Phenol.
  • Glycolzuur heeft een heel klein molecuulstructuur waardoor deze diep in de huid kan doordringen. Ook heeft glycolzuur een verwekende werking op de huidcellen, waardoor de doorlaatbaarheid van de huid verbeterd.
  • Phenol zorgt ervoor dat de TCA dieper in de huid kan komen. Daarnaast werkt Phenol verdovend, hierdoor wordt de behandeling niet al pijnlijk ervaren.

Hoe bereid ik mijn huid voor op een behandeling?

Het is noodzakelijk om de huid voor te bereiden met cosmeceuticals van Dermaceutic en een mildere peeling. In de cosmeceuticals zitten werkzame ingrediënten om de doorlaatbaarheid van de huid te verbeteren en daarnaast te laten wennen aan zuren. Dit zodat de huid voorbereidt is op de peelings, de reactie/ het resultaat is daardoor beter. Na 2-4 weken voorbereiding middels de  producten vindt er een mildere peeling plaats om de huid nog sneller te laten vernieuwen en hierdoor op een veilig herstel van de huid. Vervolgens 2-4 weken later kan de Cosmo Peel Forte plaats vinden.

Hoe is het herstel na de behandeling?

Het herstel van de huid is per persoon verschillend. Op de dag zelf ontstaat er een klein beetje warmte in de huid, dit neemt in de eerste uren na de behandeling af. Na de 1e nacht ontstaat er zwelling en deze zwelling kan tot 3 dagen na de behandeling toenemen. Vanaf dag 2-3 gaat de huid afschilferen en het is verboden om hier zelf aan te gaan trekken. Dit is een reactie van de peeling die de nieuwe huidcellen versnelt aanmaakt. De schilfering duurt gemiddeld 4-7 dagen. Daarna kan de huid nog licht roze/rood zijn. De aanmaak van collageen is gestimuleerd en het uiteindelijke resultaat is 6 maanden na de behandeling zichtbaar. Tot die tijd wordt het resultaat steeds mooier!

Wil jij weten of de Cosmo Peel Forte voor jou geschikt is? Je kunt vrijblijvend een consult afspraak inplannen.

© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat