Littekens verwijderen: behaal snel resultaat!

Veel mensen hebben littekens waar ze met regelmaat last van ondervinden. Zowel cosmetisch als fysiek kan dit klachten geven. Het verwijderen van littekens door middel van een laserbehandeling is een goede optie die snel resultaat biedt. Daarnaast is de behandeling veilig en doelgericht.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste consult met een van onze huidspecialisten. Tijdens dit consult kijken we naar jouw situatie en beantwoordt de huidspecialist al je vragen. Maak direct een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

030-214 5909Lees onze reviews
Bel ons nuLees onze reviews

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Littekens verwijderen in beeld

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Waarom littekens laseren?

Een littekens ontstaat na een verwonding van de huid die vrij diep is geweest. Na de genezing van de wond ontstaat er littekenweefsel wat zorgt voor een litteken. Het litteken kan cosmetisch storend zijn, maar het kan ook medische klachten opleveren. Fysieke klachten als pijn, jeuk of bewegingsbeperking komen regelmatig voor bij littekens.

Welke soorten littekens zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten littekens. De meest voorkomende littekens liggen plat op de huid en voelen daardoor wat stugger aan dan het omliggende weefsel. De vorm en structuur verschilt per litteken, net als de kleur. Littekenweefsel kan van wit tot rood of donkerpaars gaan. Bij een litteken wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende soorten:

Hoe veel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen dat nodig is voor het gewenste resultaat hangt af van het soort litteken en de hoeveelheid weefsel. Gemiddeld zijn er 3 tot 4 behandelingen nodig om tot het optimale resultaat te komen. In de meeste gevallen is het volledig verwijderen van een litteken niet mogelijk, wel zorgen we ervoor dat het zo veel beter wordt dat het niet meer opvalt.

Voor- en nazorg bij de behandeling

Bij ieder litteken komt een andere voor- en nazorg van de behandeling kijken. Er zijn altijd een aantal voorbereidingen die je in iedere situatie kunt treffen. Dat is:

–          Zorg dat het gebied voor de behandeling niet zongebruind is.

–          Vermijd de zon vanaf 4 tot 6 weken voor de behandeling.

Na de behandeling voelt de huid wat branderig aan. Wanneer je hier last van hebt, mag je de huid koelen met een coolpack. Het gebied dat behandeld is kan wat bloeden of er kan wat wondvocht ontstaan. De kleine korstjes die hierdoor ontstaan zullen na 3 tot 4 dagen herstellen en na 1 tot 2 weken zal de huid volledig hersteld zijn.

Hoe ontstaan littekens?

Wanneer de huid aan de oppervlakte is beschadigd, zal dit in de meeste gevallen herstellen zonder littekens. Diepere beschadigingen aan de huid zorgt voor het ontstaan van littekens. De oorzaak van een litteken kan verschillende redenen hebben:

 • Ongelukken
 • Snijwonden
 • Operaties
 • Huidaandoeningen zoals acne of waterpokken

Huid heeft de tijd nodig om te herstellen. Soms is de wond van de huid zo diep dat er bindweefsel ontstaat om de huid te dichten. In dit geval ontstaan er dus littekens. Hier is het zo dat hoe groter de wond, des te meer er sprake is van ontwikkeling van bindweefsel. Hoe meer bindweefsel, hoe groter het litteken. Wanneer je een litteken wilt laten verwijderen, kun je het beste contact opnemen met een van onze huidspecialisten.

Kan een litteken helemaal verwijderd worden?

De garantie voor het volledig verwijderen van een litteken kunnen wij helaas niet geven. Door de laserbehandeling wordt het litteken minder opvallend en zal de kleur en structuur aanzienlijk verbeteren. Het resultaat van de behandeling is afhankelijk van jouw situatie. Het resultaat van de behandeling is altijd dat het litteken vervaagt, zal verminderen of in sommige gevallen helemaal zal verdwijnen. Dankzij onze 13 verschillende lasers kunnen wij voor iedere situatie de juiste laser gebruiken voor optimaal resultaat.

Wordt de behandeling volledig vergoed door mijn verzekering?

De verzekering vergoed niet alle behandelingen, de reden van de behandeling geeft de doorslag voor een verzekeraar om de behandeling wel of niet te behandelen. Wanneer het om een cosmetische reden gaat, zal de verzekeraar de behandeling niet vergoeden. Als het om medische redenen is, dan gebeurt dat in de meeste gevallen wel. Lees vooraf goed je polis door en neem bij twijfel contact op met je verzekeraar. Wanneer je twijfelt kunnen onze huidspecialisten je meer informatie meegeven tijdens het intakegesprek.

Wat kost het verwijderen van een litteken?

Wij staan voor duidelijkheid en transparantie, daarom zijn wij graag eerlijk over de prijzen die wij rekenen voor de behandeling. Deze prijzen zijn voor iedereen hetzelfde. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het litteken en je huid. Tijdens het intake consult met een van onze huidspecialisten stellen we een persoonlijk plan op waarin we ook het aantal behandelingen bespreken. De vaste tarieven die wij rekenen zijn als volgt:

 • Litteken(s) verminderen of verwijderen: ≤ 5 cm² = € 125,00
 • Litteken(s) verminderen of verwijderen: ≤ 10 cm² = € 150,00
 • Litteken(s) verminderen of verwijderen: ≤ 15 cm² = € 175,00
 • Litteken(s) verminderen of verwijderen: ≤ 20 cm² = € 200,00
 • Litteken(s) verminderen of verwijderen: ≤ 25 cm² = € 225,00
 • Litteken(s) verminderen of verwijderen: ≤ 40 cm² = € 250,00
 • Litteken(s) verminderen of verwijderen: ≤ 80 cm² = € 275,00
 • Litteken(s) verminderen of verwijderen: > 80 cm² = persoonlijke offerte op maat

Wij behandelen je littekens graag

Wij vinden het belangrijk dat wij je kunnen helpen bij alle huidproblemen. Wij staan dan ook voor een transparante en heldere werkwijze. In een gratis gesprek met onze huidspecialist stellen we gezamenlijk een persoonlijk behandelplan op. De basis voor een goede samenwerking met ons zit in de volgende punten:

 • Begrijpelijke taal
 • Duidelijke verwachtingen over littekens verwijderen
 • Gespecialiseerde lasers voor littekens verwijderen
 • Vaste tarieven voor littekens verwijderen
 • BIG-geregistreerde huidtherapeuten

Voor het verwijderen van je littekens kun je terecht bij onze vestigingen in Almere, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven-Best of Utrecht. Hier zal een van onze huidspecialisten met je meekijken naar jouw situatie, uitleg geven over de behandeling en alle tijd nemen om je vragen te beantwoorden. Naast het verwijderen van littekens kun je hier ook terecht voor het verwijderen van moedervlekken of om littekenweefsel te laten behandelen.

Je kunt een afspraak maken door te e-mailen naar info@lasercentrumbiltstraat.nl of door telefonisch contact op te nemen via 030-2145909. Het is ook mogelijk om onderstaand contactformulier in te vullen, daarna nemen onze huidspecialisten zo snel mogelijk contact met je op.

Jarenlange ervaring

Onze huidtherapeuten hebben al veel mensen geholpen met een behandeling waarbij de littekens verwijderd of verminderd zijn. Wil je meer weten over de ervaringen met littekens verwijderen of littekenweefsel verwijderen en hier voorbeelden van zien? Bekijk dan de pagina over ervaringen met littekenbehandelingen. Hier zie je verschillende voorbeelden.

Behandelingen voor/ na

Litteken voor de behandeling - Littekens verwijderen - Lasercentrum BiltstraatLitteken behandeling na
Hypertrofisch litteken voor de behandeling - Littekens verwijderen - Lasercentrum BiltstraatLitteken behandeling na
Acne litteken voor de behandeling - Acne en Littekens verwijderen - Lasercentrum Biltstraatsteelwrat na

Welkom bij Lasercentrum Biltstraat!

Utrecht

Biltstraat 405
3572 AV Utrecht
Gratis parkeren

Tel: 030-2145909

Amsterdam

Staringplein 16hs
1054 VL Amsterdam
Betaald parkeren

Tel: 020-6187201

Almere

Antilopestraat 45
1338 KP Almere
Gratis parkeren

Tel: 036-5490064

Den Haag

Kamperfoeliestraat 193
2563 KG Den Haag
Gratis parkeren

Tel: 070-2002230

Eindhoven-Best

De Ronde 12-14
5683 CZ Best
Gratis parkeren

Tel: 040-2092023

Haarlem

Kruisweg 68-A
2011 LE Haarlem
Betaald parkeren

Tel: 030-2145909

Litteken behandelingen

Normaal litteken behandelen - Littekens verwijderen - Lasercentrum Biltstraat

Normaal litteken behandelen

Met een ‘normaal’ litteken bedoelen we een litteken dat vlak op de huid ligt. Vaak ontstaat een dergelijk litteken vanwege een chirurgische ingreep, of op traumatische wijze (vallen bijvoorbeeld). Het litteken is wit tot donkerpaars van kleur.

Lees meer
Hypertrofisch litteken (verheven litteken) behandelen - Littekens verwijderen - Lasercentrum Biltstraat

Hypertrofisch litteken behandelen

Een hypertrofisch litteken, ook wel verheven litteken genoemd, is een overschot aan weefsel waardoor het litteken boven het normale huidniveau komt te liggen. Je litteken voelt hard aan en kan soms vervelend jeuken. Het litteken heeft vaak een rode kleur, omdat er een overschot is aan bindweefselcellen en hoge bloedvoorziening.

Lees meer
Keloid litteken behandelen - Littekens verwijderen - Lasercentrum Biltstraat

Keloïd litteken behandelen

Bij een keloïd litteken wordt er te veel littekensweefsel aangemaakt. Het littekenweefsel dat wordt aangemaakt is dusdanig veel dat het buiten de grens treed van je originele litteken. Het litteken kan rood tot donkerpaars kleuren.

Lees meer
Atrofisch litteken behandelen - Littekens verwijderen - Lasercentrum Biltstraat

Atrofisch litteken behandelen

Een atrofisch litteken houdt in dat het weefsel onder het litteken is verminderd. Hierdoor is er een deukje of putje ontstaan dat zichtbaar is op de huid. De kleur van een atrofisch litteken is vaak gelijk aan de huid. Maar het kan ook voorkomen dat de kleur rood-roze is.

Lees meer
Acne littekens verwijderen - Littekens verwijderen - Lasercentrum Biltstraat

Acné littekens verwijderen

Tijdens je jeugd, maar ook erna, kun je last krijgen van acné. Soms is de acné zo hardnekkig dat er ontstekingen ontstaan die uiteindelijk resulteren in acné littekens. Ook krabben en pulken aan de acné kan cosmetisch storende littekens tot gevolg hebben.

Lees meer

Tevreden klanten / reviews

Tarieven littekens verminderen

De hieronder gegeven de litteken laserbehandeling prijs ter indicatie voor littekens laseren.

Littekens verwijderen kosten

cm² litteken≤ 5 cm²≤ 10 cm²≤ 15 cm²≤ 20 cm²≤ 25 cm²≤ 50 cm²≤ 100 cm²≤ 500 cm²≤ 1000 cm²
Prijs per behandeling€ 125,-€ 150,-€ 175,-€ 200,-€ 225,-€ 250,-€ 275,-€ 300,-Offerte

Combinatie therapie

GebiedBehandelingPrijs per behandelingDuur
Acné/littekensPeelingv.a. € 100,-20-60 minuten

Ontvang onze gratis brochure

Jouw huid is onze zorg!

Een succesvolle behandeling begint met de juiste laser!

Daarom beschikken wij over 13 verschillende lasers. Dat maakt ons uniek.

Met welk huidprobleem je ook zit; wij kunnen het behandelen. Welke kleur je tattoo ook heeft, of wat je huidskleur ook is, wij beschikken over de juiste lasers om jou te helpen. Onze lasers in combinatie met onze zeer goed opgeleide en vakkundige huidtherapeuten zorgen al jarenlang voor super resultaten en tevreden klanten.

 • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
 • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
 • Persoonlijke behandeling op maat
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten

 • 20+ jaren ervaring