Littekens verwijderen: behaal snel resultaat!

Veel mensen hebben littekens waar ze met regelmaat last van ondervinden. Zowel cosmetisch als fysiek kan dit klachten geven. Het verwijderen van littekens door middel van een laserbehandeling is een goede optie die snel resultaat biedt. Daarnaast is de behandeling veilig en doelgericht.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste consult met een van onze huidspecialisten. Tijdens dit consult kijken we naar jouw situatie en beantwoordt de huidspecialist al je vragen. Maak direct een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Een littekens ontstaat na een verwonding van de huid die vrij diep is geweest. Na de genezing van de wond ontstaat er littekenweefsel wat zorgt voor een litteken. Het litteken kan cosmetisch storend zijn, maar het kan ook medische klachten opleveren. Fysieke klachten als pijn, jeuk of bewegingsbeperking komen regelmatig voor bij littekens.

Er zijn veel verschillende soorten littekens. De meest voorkomende littekens liggen plat op de huid en voelen daardoor wat stugger aan dan het omliggende weefsel. De vorm en structuur verschilt per litteken, net als de kleur. Littekenweefsel kan van wit tot rood of donkerpaars gaan. Bij een litteken wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende soorten:

Het aantal behandelingen dat nodig is voor het gewenste resultaat hangt af van het soort litteken en de hoeveelheid weefsel. Gemiddeld zijn er 3 tot 4 behandelingen nodig om tot het optimale resultaat te komen. In de meeste gevallen is het volledig verwijderen van een litteken niet mogelijk, wel zorgen we ervoor dat het zo veel beter wordt dat het niet meer opvalt.

Bij ieder litteken komt een andere voor- en nazorg van de behandeling kijken. Er zijn altijd een aantal voorbereidingen die je in iedere situatie kunt treffen. Dat is:

–          Zorg dat het gebied voor de behandeling niet zongebruind is.

–          Vermijd de zon vanaf 4 tot 6 weken voor de behandeling.

Na de behandeling voelt de huid wat branderig aan. Wanneer je hier last van hebt, mag je de huid koelen met een coolpack. Het gebied dat behandeld is kan wat bloeden of er kan wat wondvocht ontstaan. De kleine korstjes die hierdoor ontstaan zullen na 3 tot 4 dagen herstellen en na 1 tot 2 weken zal de huid volledig hersteld zijn.

Wanneer de huid aan de oppervlakte is beschadigd, zal dit in de meeste gevallen herstellen zonder littekens. Diepere beschadigingen aan de huid zorgt voor het ontstaan van littekens. De oorzaak van een litteken kan verschillende redenen hebben:

 • Ongelukken
 • Snijwonden
 • Operaties
 • Huidaandoeningen zoals acne of waterpokken

Huid heeft de tijd nodig om te herstellen. Soms is de wond van de huid zo diep dat er bindweefsel ontstaat om de huid te dichten. In dit geval ontstaan er dus littekens. Hier is het zo dat hoe groter de wond, des te meer er sprake is van ontwikkeling van bindweefsel. Hoe meer bindweefsel, hoe groter het litteken. Wanneer je een litteken wilt laten verwijderen, kun je het beste contact opnemen met een van onze huidspecialisten.

De garantie voor het volledig verwijderen van een litteken kunnen wij helaas niet geven. Door de laserbehandeling wordt het litteken minder opvallend en zal de kleur en structuur aanzienlijk verbeteren. Het resultaat van de behandeling is afhankelijk van jouw situatie. Het resultaat van de behandeling is altijd dat het litteken vervaagt, zal verminderen of in sommige gevallen helemaal zal verdwijnen. Dankzij onze 13 verschillende lasers kunnen wij voor iedere situatie de juiste laser gebruiken voor optimaal resultaat.

De verzekering vergoed niet alle behandelingen, de reden van de behandeling geeft de doorslag voor een verzekeraar om de behandeling wel of niet te behandelen. Wanneer het om een cosmetische reden gaat, zal de verzekeraar de behandeling niet vergoeden. Als het om medische redenen is, dan gebeurt dat in de meeste gevallen wel. Lees vooraf goed je polis door en neem bij twijfel contact op met je verzekeraar. Wanneer je twijfelt kunnen onze huidspecialisten je meer informatie meegeven tijdens het intakegesprek.

Wij staan voor duidelijkheid en transparantie, daarom zijn wij graag eerlijk over de prijzen die wij rekenen voor de behandeling. Deze prijzen zijn voor iedereen hetzelfde. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het litteken en je huid. Tijdens het intake consult met een van onze huidspecialisten stellen we een persoonlijk plan op waarin we ook het aantal behandelingen bespreken. De vaste tarieven die wij rekenen zijn als volgt:

 • Litteken(s) verminderen of verwijderen: ≤ 5 cm² = € 125,00
 • Litteken(s) verminderen of verwijderen: ≤ 10 cm² = € 150,00
 • Litteken(s) verminderen of verwijderen: ≤ 15 cm² = € 175,00
 • Litteken(s) verminderen of verwijderen: ≤ 20 cm² = € 200,00
 • Litteken(s) verminderen of verwijderen: ≤ 25 cm² = € 225,00
 • Litteken(s) verminderen of verwijderen: ≤ 40 cm² = € 250,00
 • Litteken(s) verminderen of verwijderen: ≤ 80 cm² = € 275,00
 • Litteken(s) verminderen of verwijderen: > 80 cm² = persoonlijke offerte op maat

Zie tarieven

Wij vinden het belangrijk dat wij je kunnen helpen bij alle huidproblemen. Wij staan dan ook voor een transparante en heldere werkwijze. In een gratis gesprek met onze huidspecialist stellen we gezamenlijk een persoonlijk behandelplan op. De basis voor een goede samenwerking met ons zit in de volgende punten:

 • Begrijpelijke taal
 • Duidelijke verwachtingen over littekens verwijderen
 • Gespecialiseerde lasers voor littekens verwijderen
 • Vaste tarieven voor littekens verwijderen
 • BIG-geregistreerde huidtherapeuten

Voor het verwijderen van je littekens kun je terecht bij onze vestigingen in Almere, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven-Best of Utrecht. Hier zal een van onze huidspecialisten met je meekijken naar jouw situatie, uitleg geven over de behandeling en alle tijd nemen om je vragen te beantwoorden. Naast het verwijderen van littekens kun je hier ook terecht voor het verwijderen van moedervlekken of om littekenweefsel te laten behandelen.

Je kunt een afspraak maken door te e-mailen naar info@lasercentrumbiltstraat.nl of door telefonisch contact op te nemen via 030-2145909. Het is ook mogelijk om onderstaand contactformulier in te vullen, daarna nemen onze huidspecialisten zo snel mogelijk contact met je op.

Onze huidtherapeuten hebben al veel mensen geholpen met een behandeling waarbij de littekens verwijderd of verminderd zijn. Wil je meer weten over de ervaringen met littekens verwijderen of littekenweefsel verwijderen en hier voorbeelden van zien? Bekijk dan de pagina over ervaringen met littekenbehandelingen. Hier zie je verschillende voorbeelden.

Littekens verwijderen in beeld

Visia Huidanalyse

Benieuwd hoe het met je huid gesteld is? Visia huidanalyse weet exact wat jouw huid nodig heeft. Meer weten?

Naar Visia huidanalyse

Bezoek één van onze klinieken

Lasercentrum Utrecht

Biltstraat 405
3572 AV Utrecht
Telefoon: +31 (0)30 - 214 5909
Gratis parkeren

Lasercentrum Amsterdam

Staringplein 16hs
1054 VL Amsterdam
Telefoon: +31 (020) 618 7201
Betaald parkeren

Lasercentrum Almere

Antilopestraat 45
1338 KP Almere
Telefoon: +31 (0)36-549 0064
Gratis parkeren

Lasercentrum Den Haag

Kamperfoeliestraat 193
2563 KG Den Haag
Telefoon: +31 (0)70-200 2230
Gratis parkeren

Lasercentrum Eindhoven-Best

De Ronde 12-14
5683 CZ Best
Telefoon: +31 (0)40-209 2023
Gratis parkeren

Lasercentrum Haarlem

Kruisweg 68-A
2011 LE Haarlem
Telefoon: +31 (0)30-214 5909
Betaald parkeren

Lasercentrum Den Bosch

Van Broeckhovenlaan 93
5213 HZ Den Bosch
Telefoon: +31 (0)73-205 3005
Gratis parkeren

Litteken verwijderen behandelingen

Normaal litteken behandelen

Een normaal litteken ontstaat doordat je bent geopereerd of bijvoorbeeld na een val. De kleur van het litteken kan verschillen van wit tot donkerpaars en alle kleuren daar tussen in.

Lees meer

Hypertrofisch litteken behandelen

Een verheven of hypertrofisch litteken is een litteken waarbij door een overschot aan weefsel het litteken bovenop de huid komt te liggen. Het litteken voelt hard aan en kan jeuken, heeft vaak een rode kleur. Die rode kleur komt doordat er een overschot is aan bindweefselcellen en die hebben veel bloed nodig.

Lees meer

Keloïd litteken behandelen

Een keloïd litteken is een litteken waarbij teveel weefsel wordt aangemaakt. Het is zelfs zoveel, dat het buiten de grens van het originele litteken groeit. Een keloïd litteken kan rood tot donkerpaars kleuren.

Lees meer

Atrofisch litteken behandelen

Een atrofisch litteken is een litteken waaronder het weefsel is verminderd. Daardoor kan er een deukje ontstaan dat zichtbaar is op de huid.

Lees meer

Tevreden klanten / reviews

Littekens verwijderen tarieven

De hieronder gegeven de litteken laserbehandeling prijs ter indicatie voor littekens laseren.

Littekens verwijderen kosten

cm² litteken ≤ 5 cm² ≤ 10 cm² ≤ 15 cm² ≤ 20 cm² ≤ 25 cm² ≤ 50 cm² ≤ 100 cm² ≤ 500 cm² 1000 cm²
Prijs per behandeling € 135,- € 150,- € 175,- € 200,- € 225,- € 250,- € 275,- € 300,- Offerte

Combinatie therapie

Gebied Behandeling Prijs per behandeling Duur
Acné/littekens Peeling v.a. € 100,- 20-60 minuten
Acné/littekens LED voor littekens € 100,- 20 minuten

Waarom Huidzorg Laserklinieken?

 • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
 • Gevestigd in Almere, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Haarlem en Utrecht
 • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
 • Persoonlijke behandeling op maat
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten
 • 20+ jaren ervaring

Meer weten over onze behandelingen?
Vraag de gratis brochure aan.

"*" geeft vereiste velden aan

*

Volg ons op Instagram

Op de hoogte blijven van nieuws & ontwikkelingen rondom onze kliniek? Volg ons dan op Instagram of bekijk #huidzorgklinieken.

© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat