Moedervlekken verwijderen op een veilige manier

Een moedervlek kan door sommige als storend worden ervaren, zeker wanneer deze in het zicht zit. Ondanks dat een moedervlek meestal goedaardig is, snappen wij dat je van een moedervlek af wilt.

Een goedaardige moedervlek is dan ook eenvoudig te verwijderen met lasertherapie. Dankzij onze gespecialiseerde lasers is het tegenwoordig een goed alternatief om moedervlekken te laten laseren voor een mooi en effectief resultaat!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste consult met een van onze huidspecialisten. Tijdens dit consult kijken we naar jouw situatie en beantwoordt de huidspecialist al je vragen. Maak direct een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

030-214 5909Lees onze reviews
Bel ons nuLees onze reviews

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Moedervlek(ken) verwijderen in beeld

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om een moedervlek te verwijderen?

Het aantal behandelingen hangt natuurlijk af van de moedervlek, daarbij is vooral de diepte van het pigment belangrijk. Gemiddeld hebben wij 1 tot 4 behandelingen nodig om de moedervlek met 60 tot 100% te verlichten van kleur. De behandeling vindt hierbij 1 keer in de 4 weken plaats, zodat de huid en het lichaam goed kunnen herstellen.

Hoe ontstaat een moedervlek?

Een moedervlek ontstaat door een ophoping van pigmentcellen in je huid. De oorzaak daarvan kan erg verschillen. Dat kunnen zijn:

 • Zonschade (pas op latere leeftijd zichtbaar)
 • Erfelijke belasting
 • Hormonen
 • Aangeboren

Onafhankelijk van de oorzaak kan een moedervlek in de meeste gevallen verwijderd worden. Meestal wordt er gekozen voor het verwijderen van een moedervlek als deze in het gezicht zit. Tijdens het eerste vrijblijvende consult kijkt onze huidspecialist graag met je mee naar de mogelijkheden.

Doet de behandeling pijn?

Nee, door middel van laserbehandeling doet het verwijderen van de moedervlek geen pijn. Het kan aanvoelen als een klein speldenprikje en na de behandeling voelt het wat branderig aan. Dat branderige gevoel zal binnen enkele uren weer verdwijnen. Je zult na de behandeling wel een klein korstje krijgen, maar dat zal geen klachten geven.

Zijn mijn moedervlekken na de behandeling volledig verdwenen?

Dit is afhankelijk van de diepte van je pigment. Het eindresultaat komt gemiddeld neer op een reductie van 60 tot 100%. Ben voorzichtig als een kliniek de volledige 100% garandeert, dit is namelijk onmogelijk te garanderen.

Een reductie van 60% betekent al een enorm verschil in zichtbaarheid! Vraag naar de voorbeelden tijdens je 1e gratis consult.

Blijft er een litteken over na de behandeling?

Nee, de behandeling met een laser zorgt ervoor dat er geen litteken achterblijft. Er wordt niets weggesneden of gehecht, waardoor je een mooi resultaat hebt. De moedervlek wordt altijd lichter van kleur of verdwijnt zelfs helemaal. Het eindresultaat hangt namelijk altijd af van de diepte van het pigment. Met onze behandeling kunnen wij moedervlekken met 60 tot 100% laten verlichten van kleur.

Kan elke moedervlek verwijderd worden door laserbehandeling?

Nee, wij kunnen alleen moedervlekken verwijderen die cosmetisch storend zijn. Deze moedervlekken moeten altijd gelijk zijn aan de huid en mogen niet opliggend zijn. Opliggende moedervlekken worden altijd verwijderd door een dermatoloog waar wij nauw mee samenwerken. Wanneer een moedervlek kwaadaardig is of hier een vermoeden van is, gaat dit altijd via een huisarts of dermatoloog.

De kosten voor het verwijderen van een moedervlek

Het verwijderen van een moedervlek kan snel en efficiënt gedaan worden. De kosten zijn daarbij vooral afhankelijk van de grootte van de moedervlek. De prijzen voor het verwijderen van een moedervlek zijn als volgt:

 • Minder dan 5 moedervlekken weghalen tot ≤ 1,0 cm²: € 105,00 per behandeling
 • Minder dan 20 moedervlekken tot ≤ 1,0 cm²: € 155,00 per behandeling
 • Eén grote moedervlek laten verwijderen tot ≤ 10 cm: € 130,00 per behandeling

Ben je benieuwd hoeveel behandelingen we verwachten nodig te hebben voor jouw moedervlek? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze huidspecialisten.

Wordt het verwijderen van een moedervlek vergoed door mijn verzekeraar?

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door je verzekeraar. Wij kunnen namelijk alleen moedervlekken verwijderen die cosmetisch storend zijn. Als een moedervlek vanwege een medisch probleem verwijderd moet worden, kunnen wij dat niet doen door middel van onze lasers.

Belangrijk voor en na de behandeling!

Voor en nazorg is erg belangrijk voor een goed resultaat van de behandeling. Daarom is het belangrijk om voor de behandeling ervoor te zorgen dat het gebied niet zongebruind is en je de zon en zonnebank 4 tot 6 weken voor de behandeling vermijdt. Na de behandeling is het belangrijk om dagelijks zonbescherming met een hoge factor te gebruiken. Zo voorkom je nieuwe sproetjes en moedervlekken.

Is de behandeling gevaarlijk? Wat zijn de risico’s?

Bij elke medische ingreep, hoe eenvoudig dan ook, bestaat een kleine kans op bijwerkingen. Enkel HBO geschoolde en BIG geregistreerd huidtherapeuten voeren de behandelingen uit. Hierdoor is de kans op het ontstaan van eventuele risico’s zo klein mogelijk.

Kan een moedervlek op iedere plek weggehaald worden?

Ja, wij kunnen op ieder lichaamsdeel de moedervlek weglaseren. Dankzij onze gespecialiseerde lasers kunnen wij zelfs moedervlekken op het gezicht verwijderen.

Ervaringen van anderen

Door de jaren heen hebben wij veel ervaring op mogen doen door het helpen van duizenden mensen. Hier lees je een aantal reviews van anderen die een moedervlek weg hebben laten halen.

“Midden in mijn hals zat een grote moedervlek. Ik kreeg er vaak opmerkingen over. De huidtherapeut bij het lasercentrum heeft mij heel goed en professioneel geholpen. Ze was duidelijk over wat ik kon verwachten. Het eindresultaat is erg mooi geworden. Mijn moedervlek is niet meer zichtbaar en er ontstaat zelfs geen litteken.”
-Mariëlle 29 jaar

“Ik had een paar donkere moedervlekken op mijn buik en vond ze niet mooi. Ik wilde daarom graag mijn moedervlekken weghalen. Door de behandelingen zijn de moedervlekken veel lichter geworden en vallen ze bijna niet meer op. Dit had ik jaren eerder moeten doen!”
-Sam 38 jaar-

In meerdere regio’s actief

Lasercentrum Biltstraat is in meerdere regio’s actief, we verwelkomen je dan ook graag in Almere, Amsterdam, Eindhoven, Den Haag of Utrecht. Naast moedervlekken helpen we je ook graag met de volgende behandelingen en huidproblemen:

 • Sproetjes behandelen
 • Ouderdomsvlekken verwijderen
 • Zwangerschapsmasker na bevalling
 • Café-au-lait vlekken
 • Post Inflammatoire Hyperpigmentaties

Waarom je moedervlek verwijderen bij Lasercentrum Biltstraat?

Wij helpen je natuurlijk graag bij het verwijderen van je moedervlek en het oplossen van andere huidproblemen. Transparantie en duidelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel en dat mag je dan ook van ons verwachten. Hier lees je over meer voordelen die je geniet wanneer je kiest voor het verwijderen van je moedervlek bij Lasercentrum Biltstraat:

 • 13 verschillende (gespecialiseerde) lasers: veel andere huidtherapeuten gebruiken slechts 1 laser. Doordat wij meerdere verschillende lasers hebben kunnen wij een beter een langdurig resultaat garanderen.
 • We maken een inzichtelijk plan van aanpak.
 • Vaste tarieven, zodat je weet waar je aan toe bent.
 • BIG-geregistreerde huidspecialisten die continu bezig zijn met bijscholingen.

Wil jij van je moedervlekken af? Onze huidspecialisten kijken graag naar wat de beste mogelijkheden zijn. Voor een afspraak met een van onze huidspecialisten kun je terecht in Almere, Amsterdam, Eindhoven of Utrecht. Voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek maak je een afspraak door het contactformulier in te vullen, te e-mailen naar info@lasercentrumbiltstraat.nl of door te bellen naar 030-2145909.

Behandelingen – voor/ na verwijderen van moedervlekken

Moedervlekken voor de behandeling - Pigmentvlekken verwijderen - Lasercentrum BiltstraatMoedervlekken na de behandeling - Pigmentvlekken verwijderen - Lasercentrum Biltstraat
moedervlekken voormoedervlekken na

Welkom bij Lasercentrum Biltstraat!

Utrecht

Biltstraat 405
3572 AV Utrecht
Gratis parkeren

Tel: 030-2145909

Amsterdam

Staringplein 16hs
1054 VL Amsterdam
Betaald parkeren

Tel: 020-6187201

Almere

Antilopestraat 45
1338 KP Almere
Gratis parkeren

Tel: 036-5490064

Den Haag

Kamperfoeliestraat 193
2563 KG Den Haag
Gratis parkeren

Tel: 070-2002230

Eindhoven-Best

De Ronde 12-14
5683 CZ Best
Gratis parkeren

Tel: 040-2092023

Haarlem

Kruisweg 68-A
2011 LE Haarlem
Betaald parkeren

Tel: 030-2145909

Tevreden klanten / reviews

Tarieven moedervlek verwijderen

Tijdens het consultgesprek bespreken we een helder behandelplan en het aantal behandelingen dat wordt verwacht. Zo weet je dus van tevoren hoeveel behandelingen nodig zijn en wat voor resultaat hier tegenover staat. De prijs voor het verwijderen van pigment is afhankelijk van het aantal moedervlekken.

Het gemiddeld aantal behandelingen voor moedervlek verwijderen is 1 tot 4 keer.

Aantal moedervlekken d.m.v. lasertherapie≤ 5≤ 10≤ 20≤ 40≤ 60≤ 100> 100
Prijs per behandeling€ 110,-€ 135,-€ 160,-€ 185,-€ 215,-€ 250,-Offerte
Coagulatie/curetteren van huidafwijkingen kleiner dan 1cm²≤ 5≤ 10≤ 20≤ 40≤ 60≤ 100> 100
Prijs per behandeling€ 110,-€ 135,-€ 160,-€ 185,-€ 215,-€ 250,-Offerte
Coagulatie/curetteren van huidafwijkingen groter dan 1cm²1 t/m 34 t/m 1011 t/m 1516 t/m 20
Prijs per behandeling€ 150,-€ 225,-€ 300,-€ 350,-
Shave excisie door de dermatoloog bij verdikte moedervlekken1 t/m 34 t/m 67 t/m 10
Prijs per behandeling€ 195,-€ 275,-€ 350,-

Ontvang onze gratis brochure

Jouw huid is onze zorg!

Een succesvolle behandeling begint met de juiste laser!

Daarom beschikken wij over 13 verschillende lasers. Dat maakt ons uniek.

Met welk huidprobleem je ook zit; wij kunnen het behandelen. Welke kleur je tattoo ook heeft, of wat je huidskleur ook is, wij beschikken over de juiste lasers om jou te helpen. Onze lasers in combinatie met onze zeer goed opgeleide en vakkundige huidtherapeuten zorgen al jarenlang voor super resultaten en tevreden klanten.

 • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
 • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
 • Persoonlijke behandeling op maat
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten

 • 20+ jaren ervaring

Moedervlekken verwijderen met een laserbehandeling, hoe werkt dat?

Allereerst beginnen we natuurlijk met een intake gesprek. Hierin overleggen we met je wat het beste behandeltraject is voor jouw wensen en jouw type huid.

Hierna maken we een behandelplan en krijg je gelijk antwoord op de vraag hoeveel behandelingen je nodig heeft voor het beste resultaat.

Door de energie in de laserpuls wordt het pigment in de huid uit elkaar “geschoten” en gefragmenteerd. Het lichaam voert de kleine deeltjes daarna af als afvalstoffen. Tijdens de behandeling houdt de huidtherapeut de huid nauwlettend in de gaten om te kijken hoe deze reageert op de behandeling. Zo kan de huidtherapeut de laser optimaal instellen. Na de behandeling krijg je een verkoelende crème opgesmeerd en uitgebreid advies over hoe je de huid thuis het beste kunt verzorgen.