Moedervlekken verwijderen op een veilige manier

Een moedervlek kan door sommige als storend worden ervaren, zeker wanneer deze in het zicht zit. Ondanks dat een moedervlek meestal goedaardig is, snappen wij dat je van een moedervlek af wilt.

Een goedaardige moedervlek is dan ook eenvoudig te verwijderen met lasertherapie. Dankzij onze gespecialiseerde lasers is het tegenwoordig een goed alternatief om moedervlekken te laten laseren voor een mooi en effectief resultaat!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste consult met een van onze huidspecialisten. Tijdens dit consult kijken we naar jouw situatie en beantwoordt de huidspecialist al je vragen. Maak direct een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Het aantal behandelingen hangt natuurlijk af van de moedervlek, daarbij is vooral de diepte van het pigment belangrijk. Gemiddeld hebben wij 1 tot 4 behandelingen nodig om de moedervlek met 60 tot 100% te verlichten van kleur. De behandeling vindt hierbij 1 keer in de 4 weken plaats, zodat de huid en het lichaam goed kunnen herstellen.

Hoe ontstaat een moedervlek?

Een moedervlek ontstaat door een ophoping van pigmentcellen in je huid. De oorzaak daarvan kan erg verschillen. Dat kunnen zijn:

 • Zonschade (pas op latere leeftijd zichtbaar)
 • Erfelijke belasting
 • Hormonen
 • Aangeboren

Onafhankelijk van de oorzaak kan een moedervlek in de meeste gevallen verwijderd worden. Meestal wordt er gekozen voor het verwijderen van een moedervlek als deze in het gezicht zit. Tijdens het eerste vrijblijvende consult kijkt onze huidspecialist graag met je mee naar de mogelijkheden.

Nee, door middel van laserbehandeling doet het verwijderen van de moedervlek geen pijn. Het kan aanvoelen als een klein speldenprikje en na de behandeling voelt het wat branderig aan. Dat branderige gevoel zal binnen enkele uren weer verdwijnen. Je zult na de behandeling wel een klein korstje krijgen, maar dat zal geen klachten geven.

Dit is afhankelijk van de diepte van je pigment. Het eindresultaat komt gemiddeld neer op een reductie van 60 tot 100%. Ben voorzichtig als een kliniek de volledige 100% garandeert, dit is namelijk onmogelijk te garanderen.

Een reductie van 60% betekent al een enorm verschil in zichtbaarheid! Vraag naar de voorbeelden tijdens je 1e gratis consult.

Nee, de behandeling met een laser zorgt ervoor dat er geen litteken achterblijft. Er wordt niets weggesneden of gehecht, waardoor je een mooi resultaat hebt. De moedervlek wordt altijd lichter van kleur of verdwijnt zelfs helemaal. Het eindresultaat hangt namelijk altijd af van de diepte van het pigment. Met onze behandeling kunnen wij moedervlekken met 60 tot 100% laten verlichten van kleur.

Nee, wij kunnen alleen moedervlekken verwijderen die cosmetisch storend zijn. Deze moedervlekken moeten altijd gelijk zijn aan de huid en mogen niet opliggend zijn. Opliggende moedervlekken worden altijd verwijderd door een dermatoloog waar wij nauw mee samenwerken. Wanneer een moedervlek kwaadaardig is of hier een vermoeden van is, gaat dit altijd via een huisarts of dermatoloog.

Het verwijderen van een moedervlek kan snel en efficiënt gedaan worden. De kosten zijn daarbij vooral afhankelijk van de grootte van de moedervlek. De prijzen voor het verwijderen van een moedervlek zijn als volgt:

 • Minder dan 5 moedervlekken weghalen tot ≤ 1,0 cm²: € 105,00 per behandeling
 • Minder dan 20 moedervlekken tot ≤ 1,0 cm²: € 155,00 per behandeling
 • Eén grote moedervlek laten verwijderen tot ≤ 10 cm: € 130,00 per behandeling

Ben je benieuwd hoeveel behandelingen we verwachten nodig te hebben voor jouw moedervlek? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze huidspecialisten.

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door je verzekeraar. Wij kunnen namelijk alleen moedervlekken verwijderen die cosmetisch storend zijn. Als een moedervlek vanwege een medisch probleem verwijderd moet worden, kunnen wij dat niet doen door middel van onze lasers.

Voor en nazorg is erg belangrijk voor een goed resultaat van de behandeling. Daarom is het belangrijk om voor de behandeling ervoor te zorgen dat het gebied niet zongebruind is en je de zon en zonnebank 4 tot 6 weken voor de behandeling vermijdt. Na de behandeling is het belangrijk om dagelijks zonbescherming met een hoge factor te gebruiken. Zo voorkom je nieuwe sproetjes en moedervlekken.

Bij elke medische ingreep, hoe eenvoudig dan ook, bestaat een kleine kans op bijwerkingen. Enkel HBO geschoolde en BIG geregistreerd huidtherapeuten voeren de behandelingen uit. Hierdoor is de kans op het ontstaan van eventuele risico’s zo klein mogelijk.

Ja, wij kunnen op ieder lichaamsdeel de moedervlek weglaseren. Dankzij onze gespecialiseerde lasers kunnen wij zelfs moedervlekken op het gezicht verwijderen.

Lasercentrum Biltstraat is in meerdere regio’s actief, we verwelkomen je dan ook graag in Almere, Amsterdam, Eindhoven, Den Haag of Utrecht. Naast moedervlekken helpen we je ook graag met de volgende behandelingen en huidproblemen:

 • Sproetjes behandelen
 • Ouderdomsvlekken verwijderen
 • Zwangerschapsmasker na bevalling
 • Café-au-lait vlekken
 • Post Inflammatoire Hyperpigmentaties

Wij helpen je natuurlijk graag bij het verwijderen van je moedervlek en het oplossen van andere huidproblemen. Transparantie en duidelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel en dat mag je dan ook van ons verwachten. Hier lees je over meer voordelen die je geniet wanneer je kiest voor het verwijderen van je moedervlek bij Lasercentrum Biltstraat:

 • 13 verschillende (gespecialiseerde) lasers: veel andere huidtherapeuten gebruiken slechts 1 laser. Doordat wij meerdere verschillende lasers hebben kunnen wij een beter een langdurig resultaat garanderen.
 • We maken een inzichtelijk plan van aanpak.
 • Vaste tarieven, zodat je weet waar je aan toe bent.
 • BIG-geregistreerde huidspecialisten die continu bezig zijn met bijscholingen.

Wil jij van je moedervlekken af? Onze huidspecialisten kijken graag naar wat de beste mogelijkheden zijn. Voor een afspraak met een van onze huidspecialisten kun je terecht in Almere, Amsterdam, Eindhoven of Utrecht. Voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek maak je een afspraak door het contactformulier in te vullen, te e-mailen naar info@lasercentrumbiltstraat.nl of door te bellen naar 030-2145909.

Tijdens het consult geeft de huidtherapeut je alle informatie m.b.t. de behandeling. Als aanvulling hebben wij leefregels opgesteld. Wij adviseren iedereen om dit voorafgaand aan de behandeling door te nemen.

Download leefregels (PDF)

Moedervlek(ken) verwijderen in beeld

Visia Huidanalyse

Benieuwd hoe het met je huid gesteld is? Visia huidanalyse weet exact wat jouw huid nodig heeft. Meer weten?

Naar Visia huidanalyse

Moedervlek(ken) verwijderen resultaten

Bezoek één van onze klinieken

Lasercentrum Utrecht

Biltstraat 405
3572 AV Utrecht
Telefoon: +31 (0)30 - 214 5909
Gratis parkeren

Lasercentrum Amsterdam

Staringplein 16hs
1054 VL Amsterdam
Telefoon: +31 (020) 618 7201
Betaald parkeren

Lasercentrum Almere

Antilopestraat 45
1338 KP Almere
Telefoon: +31 (0)36-549 0064
Gratis parkeren

Lasercentrum Den Haag

Kamperfoeliestraat 193
2563 KG Den Haag
Telefoon: +31 (0)70-200 2230
Gratis parkeren

Lasercentrum Eindhoven-Best

De Ronde 12-14
5683 CZ Best
Telefoon: +31 (0)40-209 2023
Gratis parkeren

Lasercentrum Haarlem

Kruisweg 68-A
2011 LE Haarlem
Telefoon: +31 (0)30-214 5909
Betaald parkeren

Lasercentrum Den Bosch

Van Broeckhovenlaan 93
5213 HZ Den Bosch
Telefoon: +31 (0)73-205 3005
Gratis parkeren

Tevreden klanten / reviews

Moedervlek(ken) verwijderen tarieven

Tijdens het consultgesprek bespreken we een helder behandelplan en het aantal behandelingen dat wordt verwacht. Zo weet je dus van tevoren hoeveel behandelingen nodig zijn en wat voor resultaat hier tegenover staat. De prijs voor het verwijderen van pigment is afhankelijk van het aantal moedervlekken. Het gemiddeld aantal behandelingen voor moedervlek verwijderen is 1 tot 4 keer.
Aantal moedervlekken d.m.v. lasertherapie ≤ 5 ≤ 10 ≤ 20 ≤ 40 ≤ 60 ≤ 100 > 100
Prijs per behandeling € 115,- € 150,- € 175,- € 200,- € 230,- € 255,- Offerte
Coagulatie/curetteren van huidafwijkingen kleiner dan 1cm² ≤ 5 ≤ 10 ≤ 20 ≤ 40 ≤ 60 ≤ 100 > 100
Prijs per behandeling € 115,- € 150,- € 175,- € 200,- € 230,- € 255,- Offerte
Coagulatie/curetteren van huidafwijkingen groter dan 1cm² 1 t/m 3 4 t/m 10 11 t/m 15 16 t/m 20
Prijs per behandeling € 150,- € 225,- € 300,- € 350,-
Shave excisie door de dermatoloog bij verdikte moedervlekken 1 stuk 2 t/m 3 4 t/m 6 7 t/m 10
Prijs per behandeling € 195,- € 225,- € 295,- €395,-

Waarom Huidzorg Laserklinieken?

 • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
 • Gevestigd in Almere, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Haarlem en Utrecht
 • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
 • Persoonlijke behandeling op maat
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten
 • 20+ jaren ervaring

Meer weten over onze behandelingen?
Vraag de gratis brochure aan.

"*" geeft vereiste velden aan

*

Volg ons op Instagram

Op de hoogte blijven van nieuws & ontwikkelingen rondom onze kliniek? Volg ons dan op Instagram of bekijk #huidzorgklinieken.

Moedervlekken verwijderen met een laserbehandeling, hoe werkt dat?

Allereerst beginnen we natuurlijk met een intake gesprek. Hierin overleggen we met je wat het beste behandeltraject is voor jouw wensen en jouw type huid.

Hierna maken we een behandelplan en krijg je gelijk antwoord op de vraag hoeveel behandelingen je nodig heeft voor het beste resultaat.

Door de energie in de laserpuls wordt het pigment in de huid uit elkaar “geschoten” en gefragmenteerd. Het lichaam voert de kleine deeltjes daarna af als afvalstoffen. Tijdens de behandeling houdt de huidtherapeut de huid nauwlettend in de gaten om te kijken hoe deze reageert op de behandeling. Zo kan de huidtherapeut de laser optimaal instellen. Na de behandeling krijg je een verkoelende crème opgesmeerd en uitgebreid advies over hoe je de huid thuis het beste kunt verzorgen.

© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat