Wat is het resultaat na het weglaseren van een tattoo

Iedereen heeft zijn eigen reden om een tattoo te verwijderen. Het is uit met de liefde van je leven, er staat een spelfout in je tattoo of je vindt je eerste tattoo toch niet meer zo cool als toen je 16 was. Wat de reden ook is; je wilt er van af. Een tattoo weglaseren kan, maar hoe ziet het er na de behandeling uit. En is het pijnlijk? Wat kost het verwijderen van een tattoo? Op al deze vragen geven wij graag antwoord.

Je hoorde het je moeder nog zeggen: ‘een tatoeage is voor altijd!’. Hoewel daar zeker een kern van waarheid in zát, is dat vandaag de dag niet helemaal waar. Je kunt kiezen voor een cover-up. Maar wat als je helemaal af wilt van je tattoo? Dat kan!

Een tattoo verwijderen

Een tattoo verwijderen is vandaag de dag helemaal niet zo spannend. Het komt vaker voor dan je denkt. Gelukkig zijn er genoeg goede technieken om een tatoeage te verwijderen. De meest gangbare is de lasertechniek.

Je tatoeage verwijderen met een laser

De meeste mensen kiezen er voor om een tatoeage te verwijderen met een laser. Het kan ook door middel van operatie, maar dat kan alleen bij tatoeages van 2 centimeter of kleiner. Met een laser kun je alle tatoeages verwijderen.

De laser geeft een korte puls met veel energie. Dat zorgt ervoor dat de inkt van de tatoeage zich splitst in kleinere inktdeeltjes die het lichaam zelf afvoert. De tatoeage is overigens niet in één keer weg. Dat is afhankelijk van de grootte, maar ook van de kleur, de diepte van de tattoo of hoe lang de tatoeage er al zit. Meestal zijn er zo’n 5 tot 15 sessies nodig.

Wat is het resultaat na weglaseren tattoo?

Een tatoeage laten verwijderen doe je omdat je de tatoeage zelf niet mooi meer vindt. Dan is het belangrijk dat het resultaat ná het verwijderen van de tattoo ook mooi is. Gelukkig is het prima mogelijk om een tatoeage te verwijderen, vrij van littekens.

Wel is het resultaat afhankelijk van de diepte van hoe diep de tattoo is gezet en hoeveel inkt er is gebruikt. Onze ervaring is echter dat een tatoeage bijna altijd helemaal verdwijnt.

Is een tattoo weglaseren pijnlijk?

Een van de meest gestelde vragen is of een tattoo weglaseren pijnlijk is. Helemaal pijn vrij is het niet. We werken namelijk met een laser. Toch ervaren veel mensen het niet als pijnlijk. Een tatoeage laten zetten is ook niet echt pijnlijk, het is meer een ‘zeurderige’ pijn. Een tattoo weglaseren is qua pijn vergelijkbaar met het zetten van tatoeage.

Net als bij het laten zetten van een tatoeage, wordt het pijnlijke gevoel minder, naarmate de sessie langer duurt. Uiteraard houden we het proces goed in de gaten en koelen we de huid rondom de tatoeage.

Wat kost het weglaseren van een tattoo?

Wij vinden het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij het verwijderen van je tattoo. Daarom kom je eerst bij ons op gesprek om samen te kijken hoe we de tatoeage verwijderen.

Het starttarief bij ons is €75. De kosten voor het weglaseren van en tattoo is afhankelijk van de grootte van de tatoeage en het type laser. We gebruiken de Ruby Laser voor groenblauwe inkt. De Q plus Yag Laer gebruiken we voor zwart, grijs en rode inkt. Sinds 2016 gebruiken we ook een PICO laser die de inkt in nog kleinere deeltjes schieten waardoor de behandelduur nog korter  is. Een overzicht van onze prijzen vind je hier.

Categorie: Laser
© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat