Hoe kun je acne behandelen, zonder het erger te maken?

Heb je last van acne dan heeft dit mogelijk een hormonale oorzaak, maar ook erfelijkheid of medicatie spelen zijn als oorzaak te benoemen. Als je acne als storend ervaart dan zijn er verschillende behandelmogelijkheden beschikbaar. Onze huidtherapeuten behandelen acne met als doel om de conditie van je huid te verbeteren, zodat er minder ontstekingen plaatsvinden. Wij richten ons dan ook op het verminderen van acne. Het is wel belangrijk om acne op de juiste manier te behandelen, want anders loop je het risico dat het erger wordt. Onze professionele huidtherapeuten beoordelen altijd eerst je huid om de mogelijke behandelopties met je te bespreken.

Heb je al eerder acne laten behandelen?

Wij krijgen in onze kliniek vaker te maken met mensen die al allerlei manieren geprobeerd hebben om acne te verminderen. Veelal treden er dan korte termijneffecten op, maar blijft de acne een hardnekkig probleem. Onze aanpak verschilt, omdat wij de aandacht richten op het dieper in de huid aanpakken van acne. Huidverbetering is een belangrijk onderdeel in het proces van acne behandelen. Een gezondere huid functioneert nu eenmaal beter om er onder meer voor te zorgen dat talgafscheiding vermindert. Het is bij acne bekend dat er sprake is van een verhoogde mate van afscheiding van talg. Zo is het eveneens mogelijk dat er een bacterie aanwezig is, zoals P. Acnes bacterie. Wij pakken deze oorzaken aan, waardoor je huid een stuk rustiger wordt.

Voorbereiding bij behandeling acne

Het is uiteraard niet de bedoeling van een acne behandeling dat het erger wordt in plaats van dat er verbetering optreedt. Daarom zorgen wij ervoor dat de behandeling op jou persoonlijk is afgestemd en geven wij advies over thuisbehandeling. De voorbereiding is namelijk van groot belang, omdat dit invloed heeft op het resultaat. Kom je bij ons voor een acne behandeling dan is het belangrijk te weten dat je huid al twee weken vooraf voorbereid dient te zijn. Uiteraard krijg je van onze huidtherapeut advies over de thuisbehandeling om ervoor te zorgen dat je huid zo rustig mogelijk is voordat je bij ons komt voor de acne behandeling. Het rustig maken van je huid zorgt ervoor dat deze gaat exfoliëren. Voordat de behandeling bij ons van start gaat, is het ideaal als het bovenste huidlaagje al op milde wijze is verwijderd. Dit is nodig om de acne in de diepte aan te pakken tijdens de behandeling.

Verschillende behandelingen voor actieve acne

Er zijn verschillende behandelingen toe te passen om acne te verminderen. Wij maken bijvoorbeeld voor een aanpak in de diepte van talgklieren onder meer gebruik van peelings en zuren. Deze werkwijze zorgt voor het verminderen van de activiteit van zowel de talgklieren als de bacterie. Er zijn meerdere soorten peelings en wij kijken naar jouw huid en acne om de meest effectieve peeling toe te passen. Afhankelijk van je persoonlijke situatie voegen wij eventueel vitamine C toe aan de acne behandeling. Het verwijderen van de bovenste huidlaag en schoonmaken van de huid zorgt voor het verkleinen van de kans dat talgklieren verstopt raken.

Acne behandelen in gelaat of op ander lichaamsdeel

Acne die als storend wordt ervaren, komt het vaakst voor op het gelaat. Je kan het echter ook hinderlijk vinden als acne op je rug voorkomt. Wij boeken wat dat betreft doorgaans de beste resultaten bij het behandelen van acne in het gelaat of op de rug. Het is bij ons eveneens mogelijk om acne op andere lichaamsdelen te behandelen, zoals op je decolleté. Mocht je over het hele lichaam last hebben van acne dan is het mogelijk dat er van binnenuit sprake is van een stoornis. Wij bekijken dan of het verstandig is om je een bezoek te laten brengen aan een dermatoloog om de oorzaak te achterhalen en de interne stoornis te behandelen.

Is ernstige acne ook te behandelen?

Er zijn uiteraard verschillende gradaties van acne, maar wij behandelen inderdaad ook ernstige acne. Bijvoorbeeld indien er sprake is van grote cystes, zoals bij acne conglobata. Overigens vindt de behandeling dan veelal wel gecombineerd met medicatie plaats om het effect te versterken en te zorgen voor het verminderen van activiteit in de huid.

Behandeling van acne littekens

Heb je te maken van acne littekens die je als hinderlijk ervaart dan hebben wij daarvoor eveneens verschillende behandelingen beschikbaar. Wij werken bijvoorbeeld onder meer met een laser om de zichtbaarheid van acne littekens te verminderen, zoals met een CO2 laser net als met een Erbium Glass laser. Daarnaast maken wij gebruik van microneedling om acne littekens minder zichtbaar te maken.

Wil je acne op een professionele wijze laten behandelen?

Voorkom dat acne erger wordt door je op professionele wijze te laten behandelen. Bij onze huidtherapeuten ben je in vakkundige, vertrouwde en veilige handen. Wil je contact opnemen om een consult te boeken te boeken? Dit is gratis en vrijblijvend.

 

Categorie: Laser
© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat