Huidveroudering, huidverslapping, lijntjes en rimpels verminderen? Ons antwoord: de Fractionele CO2 laser voor huidvernieuwing

Fijne lijntjes in je gezicht zijn de eerste tekenen van huidveroudering. Het verouderen van je huid is een natuurlijk proces en gebeurt bij iedereen. Maar wat als de fijne lijntjes dieper worden en het je gezicht er ouder uit laten zien da jij je voelt? Of je voelt je er niet meer prettig bij?

Rimpels kunnen de uitstraling en levendigheid van je gezicht veranderen. Zo kan je er minder blij uitzien of zelfs wat boos of verdrietig ogen. Huidveroudering waaronder rimpels/lijntjes en verslapping van de huid storen je wellicht elke keer als je in de spiegel kijkt. Daar is gelukkig wat aan te doen met onze effectieve aanpak op basis van huidvernieuwing. Je huid vernieuwd waardoor rimpels en lijntjes verminderen en je huid strakker wordt.

Fractionele CO2 laser stimuleert aanmaak van collageen

Collageen is een natuurlijk eiwit in je lichaam en is belangrijk om je huid van stevigheid te voorzien. Bij het ouder worden, vermindert de aanmaak van collageen en wordt collageen sneller afgebroken. Dit proces versnelt naarmate je ouder wordt. Om deze reden kan je huid in een korte periode stevigheid verliezen en ontstaan er rimpels. Om de diepere rimpels te verminderen, is het belangrijk om collageen te stimuleren. Dat is precies wat onze fractionele CO2 laser doet, net als het stimuleren van elastine, waardoor je huid vernieuwt en daardoor strakker zal worden.

Kleine gaatjes in je huid

Bij het gebruik van een CO2 laser komen er hele kleine gaatjes in je huid, waardoor er een “gecontroleerde” wond ontstaat. Het lichaam reageert hierop door de wondgenezing in gang te zetten onder andere door aanmaak van collageen en elastine.
Door middel van de kleine gaatjes verspreidt de energie van de laser zich in de huid waardoor de groeifactoren worden gestimuleerd. Het voordeel van deze behandelmethode is dat de huid tussen de kleine gaatjes intact blijft en dus niet beschadigd raakt. De fractionele laser, behandeld “fracties” van de huid waardoor de hersteltijd verkort en de risico’s minimaal zijn. In het verleden werd er nog niet fractioneel behandeld maar de volledige huid gecoaguleerd waardoor er een grote kans op complicaties was met een lange herstelperiode.

Tot op de tienden van millimeters nauwkeurig

Door de vele mogelijkheden qua kopgrootte en intensiteit van de fractionele CO2 laser, maakt dit het mogelijk om tot op de millimeter en zelfs tienden daarvan nauwkeurig te werken. Er is dan ook in alle opzichten sprake van een gecontroleerde en zorgvuldige behandeling.

Zijn er dan helemaal geen risico’s?

Onze huidtherapeuten zijn opgeleid en werken professioneel en vakkundig. Wij hebben meer dan twintig jaar ervaring met het uitvoeren van laserbehandelingen. Het is echter zo dat er aan iedere cosmetische ingreep risico’s verbonden zijn. Wij doen er natuurlijk alles aan om de risico’s zo klein mogelijk te houden, door een uitgebreid consult, voorlichting, adviezen en nazorg. Huidvernieuwing met de fractionele CO2 laser wordt alleen uitgevoerd door onze geschoolde en BIG-geregistreerde huidtherapeuten.

Diepe rimpels verminderen met langdurig resultaat

Als je (diepe) rimpels wilt verminderen en je huid er strakker uit wilt laten zien dan is het belangrijk dat er sprake is van een langdurig resultaat. Bij het juiste aantal behandelingen en in combinatie met de juiste huidverzorging, kan dit jaren zichtbaar blijven. Uiteraard zal de huid niet stoppen met verouderen maar we kunnen dit proces wel vertragen.

Wat gebeurt er na de laserbehandeling?

Na de behandeling voor huidvernieuwing om je rimpels te verminderen, voelt je huid doorgaans branderig aan. Ook zal er zwelling optreden en kan er wat wondvocht ontstaan dat opdroogt en zich tot een korstje vormt. Na een paar dagen verdwijnen deze korstjes weer. Dat geldt eveneens voor de zwelling die na twee tot drie dagen verdwijnt, maar de roodheid kan wel drie tot veertien dagen aanwezig blijven. De indicatie en intensiteit van de behandeling hebben invloed op de duur van de roodheid.
Voorafgaand zal je behandelend huidtherapeut alle voorbereidingen treffen om het herstel zo voorspoedig te laten verlopen.

Huid goed blijven verzorgen

Huidvernieuwing voor het verminderen van lijntjes en rimpels met onze fractionele CO2 laser vereist een goede nazorg. Het is belangrijk dat je tot veertien dagen na de behandeling het behandelde gebied nazorg biedt met de juiste crèmes die antibacterieel en herstellend werken. Tevens dien je een anti-zonnebrandcrème gedurende 3 maanden na de laserbehandeling te gebruiken. De huidtherapeut kan hierin een advies geven.

Reserveer een gratis consult met kennismakingsgesprek

Heb je interesse in huidvernieuwing? Wil je de lijntjes en rimpels verminderen op een veilige maar effectieve manier? Reserveer dan een gratis consult met een kennismakingsgesprek. Onze huidtherapeut stelt op basis van jouw situatie een persoonlijk behandelplan op en jij hebt alle gelegenheid om vragen te stellen. Uiteraard krijg je tijdens het gesprek uitgebreide informatie over de behandeling, leefregels en nazorg. Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos.

 

Categorie: Laser
© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat