Wat is een peeling?

Er zijn verschillende huidproblemen, waarvoor een laser geen uitkomst biedt, maar een peeling wel. Een peeling voor het gezicht bestaat uit een intensieve exfoliatiemethode, waarbij onze huidtherapeut met een specifiek product de bovenste laag van de huid verwijdert. Wij maken gebruik van peelingproducten met verschillende bestanddelen. Zo kan de peeling een beperkt of hoog zuurgehalte hebben. De indicatie bepaalt mede welke peeling wij voor je gezicht gebruiken, waarbij huidverbetering voorop staat. Er zijn peelings die wij toepassen om diepe rimpels in je gezicht te verminderen, maar ook met als doel om te zorgen voor een tightening in de huid.

Peelingproduct: vloeibaar als een lotion

Peelings bestaan uit een vloeibaar product en bevatten een substantie die vergelijkbaar is met een lotion die je aanbrengt op je huid. Peeling gezicht is een behandeling die wij veelvuldig en voor uiteenlopende doeleinden toepassen. Het is namelijk een methode die op een nauwkeurige manier op je gezicht is aan te brengen, zo ook op een gezichtsgebied waar een intensiever bereik nodig is. Bij een hoger benodigde intensiviteit brengt onze huidtherapeut meer peeling aan of blijft deze gedurende een langere tijd zitten.

Zo werkt een peeling

Een peeling voor het gezicht verwijdert de dode huidcellen die aanwezig zijn in de opperste laag van de huid. Er wordt hierdoor ruimte gecreëerd voor een nieuwe huidlaag die van onder de opperste huidlaag omhoog komt. Een peeling zorgt voor huidverbetering, waardoor je huid er niet alleen egaler en strakker, maar tevens frisser uitziet. Dit komt doordat peelings groeifactoren stimuleren.

Peelings voor allerlei indicaties

Peelings voor het gezicht zijn geschikt om toe te passen voor allerlei indicaties. Huidvernieuwing, huidverjonging en huidverbetering zijn daar voorbeelden van, maar ook acne en acne littekens net als eventuele andere littekens zijn ermee te behandelen. Een peeling zorgt bovendien in elk geval altijd voor huidverbetering in het algemeen.

Beste peeling voor jouw indicatie en huidtype

Jouw huidtype en je indicatie bepalen wat de beste peeling is voor de behandeling. Een goede voorbereiding is in elk geval van belang, want dan functioneert de peeling voor je gezicht optimaal. Tijdens een vrijblijvend eerste consult bespreken wij je wensen, beoordelen wij je huidtype en kiezen wij op basis van de indicatie de peeling die in het behandelplan wordt opgenomen. De eerste peeling is doorgaans mild, zodat je huid eraan kan wennen om daarna bij een volgende behandeling een medium of diepe peeling aan te brengen. Onze huidtherapeut spreekt alles met je door en je krijgt eveneens informatie over de nabehandeling en downtime, want deze variëren per type peelings.

Dermaceutic peelings: TCA

Wij maken onder meer gebruik van Dermaceutic peelings voor het gezicht, waaronder een TCA peeling. Dit is een peeling die trichloorazijnzuur bevat van uiteenlopende sterktes met percentages als 12 procent, 15 procent of 18 procent. TCA peelings zijn ideaal om voor huidverbetering te gebruiken. Heb je een huid met zonneschade? In dat geval functioneert een peeling met een hoge concentratie trichloorazijnzuur het beste. Een dergelijke peeling heeft een diepe werking en vermindert bijvoorbeeld ook rimpels net als dat acne littekens er minder zichtbaar mee zijn te maken.

Cosmo Peel Forte

Cosmo Peel Forte is een peeling die uitstekend is toe te passen als er sprake is van een verslapte huid of lijnen rond de ogen. Deze peeling werkt diep in de huid en bestaat uit TCA en uit fenol, waarbij het laatstgenoemde bestanddeel de TCA extra ondersteunt. Deze behandelmethode vereist een goede voorbehandeling en nazorg.

Er zijn voor de nazorg uiteenlopende producten geschikt om je huid goed te verzorgen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je huid de eerste paar dagen oedeem bevat en dat is herkenbaar aan een forse zwelling. Bovendien laten er grote vellen huid van je gezicht los. Na een sterke peeling is het daarom aan te bevelen geen afspraken buitenshuis te plannen. Je huid ziet er de eerste week namelijk wat gehavend uit en geeft tevens enig ongemak.

Mela Peel en Milk Peel

Mela Peel is een peeling voor het gezicht die onder meer te gebruiken is voor zonneschade en melasma. Het is een milde peeling die invloed heeft op pigment, waardoor er verschillende indicaties op milde wijze mee te behandelen zijn. Zo maken wij eveneens gebruik van een andere milde peeling, namelijk Milk Peel die ideaal is om opliggende pigmentvlekken mee te behandelen of om als voorbehandeling te dienen. Deze peeling voor het gezicht is eveneens geschikt om je huid een boost te geven.

Wil jij je huid verbeteren? Boek een vrijblijvend consult

Boek gerust een consult als je graag je huid wilt verbeteren door middel van een peeling. Contact opnemen voor meer informatie kan op meerdere manieren, zoals telefonisch of per email. Bij onze huidtherapeuten ben je altijd in professionele en veilige handen. Je krijgt tijdens het consult alle informatie die nodig is en je kan natuurlijk zelf ook vragen stellen over de behandeling.

Categorie: Laser
© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat