Hoe voorkom ik acne?

Is je huid gevoelig voor acne? Er zijn verschillende oorzaken voor het uitbreken van puistjes, zoals tijdens de puberteit door hormonen, maar bij volwassen kan acne ook voorkomen. Wil je acne voorkomen tijdens je dagelijkse verzorging dan zijn er verschillende tips die van pas komen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je huid gezond is. Dit voorkomt acne en acnelittekens. Overigens biedt acne behandelen eveneens uitkomst om de bacterie van acne te verminderen en in de kern aan te pakken. Onze huidtherapeuten zijn onder meer gespecialiseerd in het gericht aanpakken van acne met de laser, dieptereiniging en peelings. Naast een behandeling komen onderstaande tips van pas om acne tijdens je dagelijkse verzorging zoveel te voorkomen.

Reinig je huid zorgvuldig

Het is om acne te voorkomen belangrijk je huid iedere dag zorgvuldig te reinigen. Heb je vaak last van acne in je gezicht dan is een goede gezichtsverzorging met zuren en actieve ingrediënten van groot belang. In de ochtend is het bijvoorbeeld mogelijk om je gezicht met een milde cleanser schoon te maken. Een milde cleanser heeft als voordeel dat het je huid niet uitdroogt, maar dat je vuil en talg wel op een gemakkelijke manier verwijdert. Ook in de avond is het voordat je gaat slapen van belang je gezicht weer te reinigen met een cleanser. Laat de verzorging van je gezicht op deze manier onderdeel zijn van je dagelijkse ritueel.

Gebruik regelmatig een peeling product

Naast het dagelijkse ritueel van reinigen is het aan te raden om regelmatig een milde peeling te gebruiken. Bijvoorbeeld een keer per week of tweemaal per week. Er bestaan ook cleansers met een zuur zoals glycolzuur of salicylzuur, waardoor je jouw huid elke dag op een milde manier kan peelen. De peeling zorgt ervoor dat dode huidcellen verdwijnen. Bovendien werkt een peeling antibacterieel en zorgt voor het stimuleren van de aanmaak van nieuwe huidcellen.

Hoe voorkom ik acne-Lasercentrum Biltstraat

Let op met scrubben

Het is soms verleidelijk om met een lekkere gezichtsscrub aan de slag te gaan om onzuiverheden te verwijderen. Als je gevoelig bent voor acne met uitbraken van puistjes en/of mee-eters is het belangrijk om niet te scrubben. Dit werkt namelijk averechts. Het leidt mogelijk tot nieuwe ontstekingen en verergering van je gevoelige huid. Wil je je huid vernieuwen maak dan vooral gebruik van zuren die exfoliëren in plaats van scrubs.

Maak gebruik van crèmes met doelgerichte ingrediënten

Acne preventief behandelen doe je voornamelijk thuis met crèmes met doelgerichte ingrediënten. Kies hierbij een crème die gericht is op het reguleren van de talgproductie voor in de avond en een crème die gericht is op het herstellen en hydrateren van de huid in de ochtend. Hydratie van je huid is wat dat betreft eveneens erg van belang, want daarmee voorkom je een te droge huid, waardoor je huid meer talg produceert.

Let op je voeding

Naast het gebruik van dagelijks doelgerichte ingredienten om acne te voorkomen is het
ook van belang om op je voeding te letten. Gezonde voeding draagt namelijk bij aan een gezonde huid. Het is aan te raden producten met lactose en suiker te vermijden.
Daarnaast zijn er verschillende bronnen om de talgproductie te verminder zoals omega-3 vetzuren en zink (zincotabs).

Acne laten behandelen door ervaren huidtherapeut

Het is helaas niet altijd mogelijk acne te voorkomen ondanks alle tips en adviezen die je misschien opvolgt. Mocht je last hebben van acne en dit als vervelend ervaren, neem dan contact op met Huidzorg Laserklinieken en boek direct een consult in een vestiging bij je in de buurt. Onze huidtherapeut gaat tijdens een eerste gratis consult met je in gesprek en beoordeelt je huid om vervolgens een persoonlijk behandelplan op te stellen. Het behandelplan bestaat uit de volgende behandelmethoden:

  • Huid voorbereiden met thuisbehandelingsproducten
  • Peeling: zoals Amandelzuur peeling, Azelaïnezuur peeling, Crystal Peel of de Power pumpkin peel.
  • Dieptereiniging
  • Acne laser

Onze huidtherapeuten zijn ervaren en deskundig, zodat je in vertrouwde handen bent om je acne op professionele wijze te laten behandelen.

Wil je een acne laten behandelen? Neem dan contact op met Lasercentrum Biltstraat of boek een gratis consult in een vestiging naar keuze.

 

 

 

Categorie: Laser
© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat