Wat kost het verwijderen van moedervlekken?

Moedervlekken komen veel voor, de meeste mensen hebben ze. Vaak zelfs gemiddeld 25! Ze variëren in grootte en komen op verschillende plekken van het lichaam voor. Meestal vind je moedervlekken op je armen, borst en rug. In principe zijn moedervlekken niet kwaadaardig en zolang je er geen last van hebt kun je ze prima laten zitten.

Wanneer ze echter verkleuren of bijvoorbeeld gaan jeuken is het tijd om aan de bel te trekken. Het kan namelijk zijn dat er een medische noodzaak bestaat om je moedervlekken te laten verwijderen. Dit kun je laten doen bij de huisarts of in het ziekenhuis. Het komt echter ook steeds vaker voor dat mensen moedervlekken laten verwijderen om cosmetische redenen.

Ze zitten op een zichtbare plek of je stoort je er simpelweg aan. Als dit laatste het geval is kun je de moedervlekken niet medisch laten verwijderen en moet je op zoek naar een andere oplossing.

Het verwijderen van moedervlekken

Als je moedervlekken wil laten verwijderen om cosmetische redenen ben je bij ons aan het juiste adres. We zijn gespecialiseerd in diverse lasertechnieken die een aantal voordelen bieden voor het verwijderen van moedervlekken. Een goedaardige moedervlek is dan ook eenvoudig te verwijderen.

Dankzij onze gespecialiseerde lasers is het tegenwoordig een goede mogelijkheid om moedervlekken te laten laseren voor een mooi en effectief resultaat. Met onze lasertechniek is het namelijk mogelijk om grotere oppervlakten tegelijk te behandelen. Als je bijvoorbeeld meerdere moedervlekken wil laten verwijderen is dit echt een uitkomst.

Het verwijderen van een of meerdere moedervlekken kost gemiddeld 1 tot 4 behandelingen. Het precieze aantal behandelingen wordt later bepaald tijdens een consult op een van onze locaties. Het verwijderen van moedervlekken is niet pijnlijk en laat gelukkig ook geen littekens achter.

De kosten voor het verwijderen van moedervlekken

De kosten voor het laten verwijderen van moedervlekken om cosmetische redenen lopen nogal uiteen. De prijzen variëren uiteraard als het gaat om de oppervlakten van een moedervlek, maar ook is het belangrijk om te weten hoeveel behandelingen je verwacht nodig te hebben.

De exacte kosten voor het laten verwijderen van moedervlekken worden berekend tijdens een consult op een van onze locaties. Tijdens dit consult wordt ook duidelijk hoeveel behandelingen er waarschijnlijk nodig zijn. Het verwijderen van vijf of minder moedervlekken kost €105 per behandeling.

Dit kan oplopen tot het verwijderen van 100 moedervlekken voor €235 per behandeling. Als je één grote moedervlek hebt of meer dan 100 moedervlekken wil laten verwijderen maken we hier een specifieke offerte voor wanneer je bij ons langskomt.

Worden deze kosten vergoed?

Helaas worden de kosten voor het laten verwijderen van moedervlekken niet vergoed. Wij verwijderen namelijk alleen moedervlekken om cosmetische redenen en die kosten worden helaas niet gedekt door de zorgverzekeraar. Wanneer moedervlekken verwijderd moeten worden om medische redenen worden de kosten wel vergoed.

Dit kan echter niet bij ons. Als we niet zeker weten of de moedervlekken goedaardig zijn zullen wij je ook altijd doorsturen naar een huisarts of de dermatoloog en zelf beginnen we dan ook niet aan de behandeling.

© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat