Kun je ouderdomsvlekken verwijderen met citroen?

Ouderdomsvlekken, iedereen krijgt ze op den duur, maar niemand is er blij mee. Het is tenslotte het bewijs dat je lichaam ouder wordt. Ouderdomsvlekken komen zoals de naam al zegt veel voor bij mensen die ouder worden. Met het verstrijken van de tijd kan de huid donkere vlekjes gaan vertonen.

Huid die veel en vaak is blootgesteld aan de zon krijgt sneller ouderdomsvlekken. Vooral het gezicht en de handen zijn vatbaar voor deze donkere verkleuringen. Ouderdomsvlekken komen net zoveel voor bij mannen als bij vrouwen. Gelukkig verschijnen ze vaak pas vanaf je 50e levensjaar. Echter hebben sommige mensen minder geluk en in uitzonderlijke gevallen kunnen deze ouderdomsvlekken al ontstaan vanaf je 30e levensjaar.

Het verwijderen van ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken worden soms als storend ervaren. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de leeftijd waarop je ze krijgt. Omdat de vlekken vaak op zichtbare plekken ontstaan kan het zijn dat je de behoefte voelt om deze te laten verwijderen. Hier zijn natuurlijk verschillende manieren voor.

Zo kun je direct op zoek naar een professionele huidkliniek waar je de ouderdomsvlekken kunt laten verwijderen met behulp van diverse lasertechnieken. Wij bieden deze technieken ook aan om jouw ouderdomsvlekken op een professionele manier te verwijderen. Het voordeel hiervan is dat ouderdomsvlekken vaak goed te behandelen zijn, waardoor het aantal behandelingen dat nodig is relatief laag ligt.

Na de behandeling is het belangrijk om altijd een goede zonnebrandcrème te gebruiken wanneer je naar buiten gaat. Dit doe je natuurlijk om het ontstaan van nieuwe vlekken te voorkomen.

 

Het verwijderen van ouderdomsvlekken met citroen

Ouderdomsvlekken ontstaan bij iedereen geleidelijk. Het is dus niet zo dat je er ineens heel veel hebt. Als je er enkele hebt of gewoon niet direct naar een huidkliniek wil gaan bestaan er ook andere manieren om van ouderdomsvlekken af te komen.

Er zijn voldoende huis-tuin-en-keukenmiddeltjes om zelf aan de slag te gaan met het verwijderen van ouderdomsvlekken. Zo kan het sap van verschillende vruchten een blekende werking hebben, wat ervoor zorgt dat ouderdomsvlekken minder zichtbaar worden of zelfs verdwijnen.

Denk bijvoorbeeld aan het sap van een citroen. Door de aanwezige fruitzuren in citroensap wordt de aanmaak van pigment afgeremd en daardoor het ontstaan van ouderdomsvlekken verminderd. Of ze echt ouderdomsvlekken verwijderen is nog maar de vraag en dit werkt op iedere huid natuurlijk anders.

Let wel op: door de hoge zuurtegraad in dit sap kan de huid ook snel geïrriteerd raken. Wanneer dit gebeurt kun je het beste stoppen met het gebruik van citroensap.

Diagnose van ouderdomsvlekken

Ook al zijn ouderdomsvlekken voor veel mensen heel herkenbaar, het is toch belangrijk om naar de huisarts te gaan voordat je aan de slag gaat met het verwijderen ervan. Huidkanker kan namelijk ook zichtbaar worden door bepaalde vlekken die soms worden aangezien voor ouderdomsvlekken.

Om dit uit te sluiten is het belangrijk een huisarts naar je ouderdomsvlekken te laten kijken. Wanneer geconstateerd is dat deze vlekken goedaardig zijn kun je rustig gaan oriënteren op een eventuele manier om deze te – laten – verwijderen.

Categorie: Laser
© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat