« Sluit menu
tatoeagelaser
tatoeagelaser
tatoeagelaser
"Professionele en nauwkeurige behandeling"
"Professionele en nauwkeurige behandeling"

Tatoeage en permanente make-up verwijderen

Meestal zijn tatoeages opzettelijk ter verfraaiing aangebracht in de huid bijvoorbeeld een afbeelding of permanente make-up. Maar het is ook mogelijk dat een “tatoeage” per ongeluk is ontstaan, bijvoorbeeld door metaal oxidatie van sieraden of na een ongeluk op het asfalt. Tevens krijgen sommige mensen tatoeagepuntjes op de huid aangebracht ter markering als er bestralingstherapie moet worden toegepast.

De behandeling

Wij hebben 3 lasers in huis van verschillende frequenties om alle kleuren tatoeages littekenvrij te kunnen verwijderen. De laser geeft een zeer intense korte puls waardoor een soort explosie van energie wordt veroorzaakt in de inkt van de tatoeage. De inkt zal hierdoor in allemaal kleine inktdeeltjes opsplitsen en daardoor kan het lichaam de inktdeeltjes zelf gaan afvoeren. Dit gebeurt door middel van een lichaamseigen functie om afvalstoffen in ons lichaam te verwerken. Tijdens de behandeling wordt de opperhuid gekoeld waardoor het omliggende weefsel wordt gekoeld en hier geen schade kan ontstaan. Na de behandeling kunnen er korstjes of blaartjes ontstaan. De behandelaar zal je tijdens de behandeling adviseren hoe je dit het beste kan verzorgen.

Picolaser

De huidzorgklinieken heeft beschikking over traditionele tatoeagelasers en de allernieuwste Picolaser: de Discovery. De Picolaser kan tatoeages tot een keer zo snel verwijderen ten opzichte van de traditionele tatoeagelasers. In 2013 is de eerste Picolaser op de markt gebracht; de Picosure. Omdat de Picosure niet alle kleuren goed verwijderd is in 2015 een verbeterde variant op de markt gekomen; de Picoway. De Discovery, waarmee wordt gewerkt in onze kliniek, is een verbeterde versie van de Picoway en door nieuwe technologieën een keer zo krachtig. Sinds het najaar 2015 is deze laser op de markt. 

 

Voor- en nazorg

Zorg dat het te behandelende gebied niet zongebruind is. Vermijd de zon en zonnebank 4 tot 6 weken voor de eerste behandeling en tussen de behandelingen door of plak de tatoeage af met een pleister en gebruik geen zelf-bruinende crèmes. Na de behandeling wordt de tatoeage preventief ingesmeerd met een antibioticazalf. Je krijgt van de behandelaar advies mee hoe je de huid na de behandeling het beste kan behandelen.

Wil je meer weten over een specifieke behandeling voor het verwijderen van een tatoeage? Lees hier meer over:

Consultafspraak

Je kunt ons altijd bellen voor vragen of meer informatie. Bel of mail ons om een consultafspraak voor het tatoeageverwijdering te maken. Bel op 030-2145909 of mail naar info@huidzorgklinieken.nl.