« Sluit menu
psoriasis-laser
psoriasis-laser
psoriasis-laser
"Geen vervelende plekken meer"
"Geen vervelende plekken meer"

Psoriasis behandelen met laser: Persoonlijk plan van aanpak!

Psoriasis is een veel voorkomende huidziekte waarbij de voornaamste klachten roodheid, schilfering, jeuk en/of pijn zijn. Het is een chronische aandoening waarbij nieuwe huidcellen te snel worden geproduceerd en oude huidcellen niet afstoten. Hierdoor ontstaat een dikke schilferende plaque. Er zijn een aantal voorkeurslocaties zoals de behaarde hoofdhuid, ellebogen, knieën en schenen. Maar ook elders op het lichaam kunnen de plekken voorkomen.

Behandeling met de Pulsed Dye Laser (PDL)

Helaas is psoriasis een chronisch aandoening en is de oorzaak niet precies bekend. Maar gelukkig kan een laserbehandeling wel aanzienlijke verbetering geven. Een psoriasis plaque bevat veel en vergrote bloedvaten. Deze geven voeding aan de plaque waardoor de verhoogde celdeling actief blijft. Tijdens de laser behandeling worden deze voedende vaten vernietigd waardoor de celdeling wordt genormaliseerd. Het omliggende weefsel wordt gedurende de behandeling gekoeld zodat dit niet beschadigd wordt. Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig met tussenposen van 4 tot 6 weken.

Gedurende de behandelperiode wordt de schilfering minder. Het effect van de laserbehandeling werkt nog door tot 6 maanden na de laatste behandeling. Uiteindelijk kunnen de plekken volledig weg gaan. Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat het resultaat tot 5 jaar kan aanhouden.

Dermatoloog

Soms is het noodzakelijk om naast de laserbehandeling te behandelen met medicatie. Wij werken nauw samen met onze dermatoloog die de geschikte medicatie kan voorschrijven.

Voor- en nazorg

Zorg dat het te behandelende gebied niet zongebruind is. Vermijd de zon en zonnebank 4 tot 6 weken voor de eerste behandeling en na de laatste behandeling en gebruik geen zelf-bruinende crèmes. Ook tussen de behandelingen door is het van belang om de UV straling en zelf-bruinende crèmes in het behandelde gebied te vermijden.

Consultafspraak

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jou? Bel of mail ons om een consultafspraak in te plannen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 030-2145909 of stuur een email naar info@huidzorgklinieken.nl.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist