« Sluit menu
pigmentlaser
pigmentlaser
pigmentlaser
"Laserbehandeling is de uitgelezen oplossing"
"Laserbehandeling is de uitgelezen oplossing"

Pigmentvlekken verwijderen: BIG-geregistreerde huidtherapeuten

Waarom pigment verwijderen?

Pigment, moedervlekken of sproetjes kunnen cosmetisch storend zijn. De lichaamsdelen die het meeste worden blootgesteld aan de zon, zijn ook vaak de plekken met de meeste pigmentvlekjes. De pigmentvlekken zijn vaak niet schadelijk, maar kunnen wel als storend worden ervaren. Maar ook een veelvoorkomend probleem dat wij tegenkomen is 'help, mijn pigmentvlek wordt groter'. Er bestaan veel verschillende soorten pigment waarvan we het grootse gedeelte goed kunnen verwijderen of verminderen met laser. Om te kijken of we jouw pigment kunnen verwijderen met laserbehandeling kun je een afspraak maken voor een consultafspraak. Pigment wat niet behandelbaar is met lasertherapie kan in soms behandeld worden door middel van peeling of thuistherapie van ZO medical.

Hoe ziet pigmentvlekken verwijderen er in de praktijk uit?

Er bestaan veel verschillende soorten pigment zoals moedervlekken, ouderdomsvlekken (lentigo solaris), cafe-au-lait vlekken of een zwangerschapsmasker (melasma). Of het mogelijk is om pigment te verwijderen is met de laser is afhankelijk van de diepte van het pigment. Tijdens het consult zal de behandelaar met jou bespreken of het mogelijk is om het pigment met laser te behandelen. Wanneer dit niet het geval is kan de behandelaar andere behandelopties met je bespreken. Tijdens de pigment verwijderen behandeling wordt met de laser een intense puls afgegeven op de pigmentplek. De pigmentcellen absorberen de laserpuls en er ontstaat een soort explosie van energie in de pigmentplek. Het pigment valt in kleine stukjes uiteen waardoor het lichaam deze deeltjes kan afvoeren. Na de pigmentvlek verwijderen behandeling kan een klein korstje ontstaan op het pigmentplekje. De behandelaar zal je tijdens de behandeling adviseren hoe je dit het beste kunt verzorgen.

Wil je meer weten over de specifieke behandeling van pigment laseren? Hier lees je meer informatie:

Pigment verwijderen met laser: 1 tot 4 behandelingen

Gemiddeld zullen er 1 tot 4 behandelingen nodig zijn om de pigmentplek te behandelen. Het pigment zal 60 tot 100% lichter zijn na de behandelingen. Het aantal behandelingen en het te verwachten resultaat is afhankelijk van het soort pigment en de diepte van het pigment. Een behandeling vindt 1 maal in de 4 weken plaats. Dit omdat het lichaam tijd nodig heeft om het pigment af te voeren.

Waardoor ontstaat een pigmentvlek?

Pigment en moedervlekken zijn een opeenhoping van pigmentcellen in de huid. De oorzaak hiervan loopt erg uiteen. Het komt ook vaak voor dat een pigmentvlek groter wordt. Oorzaken van pigment en moedervlekken kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Zonschade, vaak is de schade al op gedaan in de jeugd en wordt pas zichtbaar op huid op latere leeftijd.
 • Erfelijke belasting
 • Hormonaal
 • Na een wondje of puistje
 • Aangeboren

Belangrijke aandachtspunten voor & na de behandeling

Zorg dat het te behandelende gebied voor het pigmentvlekken verwijderen niet zongebruind is. Vermijd de zon en zonnebank 4 tot 6 weken voor de eerste behandeling en gebruik geen zelf-bruinende crèmes. Om nieuwe pigmentvlekken te voorkomen is het zeer belangrijk dat je dagelijks zonbescherming met een hoge factor gebruikt. Je krijgt van de behandelaar advies mee hoe je de huid na de pigmentvlekken verwijderen behandeling het beste kunt verzorgen.

Wat zijn de kosten voor pigmentvlekken laseren?

Een pigmentvlek verwijderen kunnen wij met onze gespecialiseerde lasers. Bekijk hieronder de kosten voor pigmentvlekken verwijderen:

 • Minder dan 5 pigmentvlekken verwijderen tot ≤ 1,0 cm² =       € 105,- per behandeling
 • Minder dan 20 pigmentvlekken laseren tot ≤ 1,0 cm² =           € 155,- per behandeling
 • Één grote pigmentvlek verwijderen tot ≤ 10 cm² =                  € 130,- per behandeling

Wil je meer weten over de kosten pigmentvlek verwijderen? Bel gerust naar een van onze vestigingen. Zij kunnen je meer vertellen over de behandelingen en de tarieven.

Veel gestelde vragen over pigment verwijderen

Is de pigmentvlekken laseren pijnlijk?

Nee, het verwijderen van pigment of een moedervlek met laser is niet pijnlijk. Tijdens het pigment laseren voel je kleine warme prikjes. Na de behandeling zal de huid nog licht branderig aanvoelen. Dit gevoel is binnen enkele uren verdwenen. Er zal een paar dagen een korstje zichtbaar zijn maar deze geeft geen klachten.

Wordt deze pigmentvlekken behandelen vergoed door verzekeraars?

Nee, pigmentvlekken laseren wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Met laser kunnen wij alleen pigmentvlekken behandelen die cosmetisch storend zijn. Pigmentvlekken die moeten worden verwijderd vanwege medische problemen kunnen niet worden verwijderd met laser. Hiervoor verwijzen wij altijd door naar de huisarts of dermatoloog. Een pigmentvlek die wordt verwijderd vanwege medische redenen komt wel in aanmerking voor vergoeding.

Kunnen alle pigmentvlekken worden verwijderd met laser?

Nee, met laser kunnen wij alleen pigmentvlekken laseren die gelijk zijn met de huid. Moedervlekken die opliggend zijn kunnen worden verwijderd door de dermatoloog waar wij nauw mee samen werken. Dit gebeurd door middel van coagulatie. pigmentvlekken die kwaadaardig zijn of waarbij twijfel bestaat worden niet verwijderd met laser. In dit geval wordt altijd doorgestuurd naar de huisarts of dermatoloog.

Daarnaast kunnen wij pigment laseren op elk lichaamsdeel, zo kunnen wij pigmentvlekken in het gezicht verwijderen. Er kan soms een beetje angst heersen dat pigmentvlekken in het gezicht verwijderen pijnlijk is. Maar dit is niet het geval, ook hier is de laserbehandeling pijnloos. Als u vragen heeft over pigment laseren, neem dan contact met ons op. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend intakegesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Ontstaat er een litteken na het verwijderen van een pigmentvlek of moedervlek?

Nee, behandeling met laser laat geen litteken achter na de behandeling omdat er niets wordt weggesneden of gehecht. Na de behandeling zal het pigment verdwenen zijn of lichter van kleur zijn. Het eindresultaat is vooral afhankelijk van de diepte van het pigment. Gemiddeld wordt een pigmentvlek of moedervlek 60 tot 100% lichter van kleur.

Voorbeelden pigment verwijderen

Door de jaren heen hebben we duizenden mensen geholpen bij het verwijderen van pigmentvlekken. Hieronder zie je een aantal reviews en voorbeelden van vóór & na de behandeling:

Voorbeeld voor & na foto 1                                               Voorbeeld voor & na foto 2

    

Ervaringen Pigment verwijderen

Review 1
"Handen verraden je leeftijd.... en die van mij zaten vol met pigmentvlekken dus dat zag er niet bepaald jong uit. Na één behandeling waren al meer dan de helft van de vlekken helemaal weg en na de tweede behandeling was er niets meer te zien. Dank jullie wel voor dit mooie resultaat! 

-Fatiha 58 jaar-

Review 2
"Al jaren probeerde ik alles om mijn zwangerschapsmasker te verminderen. Laser werd afgeraden door het lasercentrum maar producten van ZO medical zouden een goede optie zijn. En dat is het zeker. Volledig weg zal het niet gaan maar het is zoveel minder dat ik nu zonder make-up de straat op durf. Ik had voorheen nooit verwacht dat een product zoveel goeds kan doen voor je huid."

-Elke 35 jaar-

Pigment verwijderen in Utrecht - Amsterdam - Almere

Lasercentrum Biltstraat is actief in de regio’s Utrecht, Amsterdam en Almere. Wij helpen je graag bij het behandelen van je specifieke huidprobleem. Onze behandelingen zijn onder te verdelen in de volgende behandelingen:

 • Definitief ontharen
 • Tatoeage verwijderen
 • Huidverjonging
 • Huidvernieuwing
 • Acné
 • Littekens verwijderen
 • Psoriasis
 • Peelings
 • Vaatafwijkingen

Dit zijn de redenen waarom je kiest voor Lasercentrum Biltstraat

Graag helpen we je bij het oplossen van je specifieke huidprobleem. Wij kiezen altijd voor transparantie omtrent onze werkwijze en de te verwachte resultaten voor een pigmentvlek verwijderen. In andere woorden, begrijpelijke taal en heldere verwachtingen die voor beide partijen duidelijk zijn. Hieronder lees je de verschillende voordelen:

 1. 13 verschillende lasers. We gebruiken niet één algemene laser. Per specifiek huidprobleem een specifieke laser voor een beter en langdurig resultaat.
 2. Inzichtelijk plan van aanpak voor pigmentvlekken behandelen
 3. Vaste tarieven = geen onduidelijke kosten pigmentvlekken weglaseren. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent.
 4. Behandeling door BIG geregistreerde huidtherapeuten. Kortom: een continue opleiding waardoor we op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en technieken.

Heb jij last van ongewenste pigmentvlekken en wil je hier wat aan doen? Onze ervaren huidtherapeuten staat klaar om jou hiermee te helpen. Je kunt je pigmentenvlekken verwijderen in Utrecht, Amsterdam of Almere.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis intakegesprek. Bel naar 030-214 59 09, stuur een mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl of vul ons contactformulier in. Onze huidtherapeuten nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist