« Sluit menu
pigmentlaser
pigmentlaser
pigmentlaser
"Laserbehandeling is de uitgelezen oplossing"
"Laserbehandeling is de uitgelezen oplossing"

Pigment en moedervlekken verwijderen

Pigment, moedervlekken of sproetjes kunnen cosmetisch storend zijn. Er bestaan veel verschillende soorten pigment waarvan we het grootse gedeelte goed kunnen behandelen met laser. Om te kijken of we jouw pigment kunnen verwijderen met laserbehandeling kun je een afspraak maken voor een consultafspraak. Pigment wat niet behandelbaar is met lasertherapie kan in soms behandeld worden door middel van peeling of thuistherapie van ZO medical.

Pigment

Er bestaan veel verschillende soorten pigment zoals moedervlekken, ouderdomsvlekken (lentigo solaris), cafe-au-lait vlekken of een zwangerschapsmakser (melasma). Of pigment behandelbaar is met de laser is afhankelijk van de diepte van het pigment. Tijdens het consult zal de behandelaar met jou bespreken of het mogelijk is om het pigment met laser te behandelen. Wanneer dit niet het geval is kan de behandelaar advies geven wat er mogelijk is om het pigment te behandelen. Tijdens de behandeling wordt er met de laser een intense puls afgegeven op de pigmentplek. De pigmentcellen absorberen de laserpuls en er ontstaat een soort explosie van energie in de pigmentplek. Het pigment valt in kleine stukjes uiteen waardoor het lichaam deze deeltjes kan afvoeren. Na de behandeling kan er een klein korstje ontstaan op het pigmentplekje. De behandelaar zal je tijdens de behandeling adviseren hoe je dit het beste kunt verzorgen.

Aantal laserbehandelingen

Gemiddeld zullen er 1 tot 4 behandelingen nodig zijn om de pigmentplek te behandelen. Het pigment zal 60 tot 100% lichter zijn na de behandelingen. Het aantal behandelingen en het te verwachten resultaat is afhankelijk van het soort pigment en de diepte van het pigment. Een behandeling vindt 1 maal in de 4 weken plaats. Dit omdat het lichaam tijd nodig heeft om het pigment af te voeren.

Voor- en nazorg

Zorg dat het te behandelende gebied niet zongebruind is. Vermijd de zon en zonnebank 4 tot 6 weken voor de eerste behandeling en gebruik geen zelf-bruinende crèmes. Om nieuwe pigmentvlekken te voorkomen is het zeer belangrijk dat je dagelijks zonbescherming met een hoge factor gebruikt. Je krijgt van de behandelaar advies mee hoe je de huid na de behandeling het beste kunt verzorgen.

Wil je meer weten over een specifieke behandeling van pigment? Lees meer:

Consultafspraak

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jou? Bel of mail ons om een consultafspraak in te plannen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 030-2145909 of stuur een email naar info@huidzorgklinieken.nl.