« Sluit menu
pigmentlaser
pigmentlaser
pigmentlaser
"Laserbehandeling is de uitgelezen oplossing"
"Laserbehandeling is de uitgelezen oplossing"

Pigment en moedervlekken verwijderen

Waarom pigment en moedervlekken verwijderen?
Pigment, moedervlekken of sproetjes kunnen cosmetisch storend zijn. De lichaamsdelen die het meeste worden blootgesteld aan de zon, zijn ook vaak de plekken met de meeste pigmentvlekjes. De pigmentvlekken zijn vaak niet schadelijk, maar kunnen wel als storend worden ervaren. Er bestaan veel verschillende soorten pigment waarvan we het grootse gedeelte goed kunnen verwijderen of verminderen met laser. Om te kijken of we jouw pigment kunnen verwijderen met laserbehandeling kun je een afspraak maken voor een consultafspraak. Pigment wat niet behandelbaar is met lasertherapie kan in soms behandeld worden door middel van peeling of thuistherapie van ZO medical.

Hoe ziet de behandeling er in de praktijk uit?
Er bestaan veel verschillende soorten pigment zoals moedervlekken, ouderdomsvlekken (lentigo solaris), cafe-au-lait vlekken of een zwangerschapsmakser (melasma). Of pigment behandelbaar is met de laser is afhankelijk van de diepte van het pigment. Tijdens het consult zal de behandelaar met jou bespreken of het mogelijk is om het pigment met laser te behandelen. Wanneer dit niet het geval is kan de behandelaar andere behandelopties met je bespreken. Tijdens de behandeling wordt met de laser een intense puls afgegeven op de pigmentplek. De pigmentcellen absorberen de laserpuls en er ontstaat een soort explosie van energie in de pigmentplek. Het pigment valt in kleine stukjes uiteen waardoor het lichaam deze deeltjes kan afvoeren. Na de behandeling kan een klein korstje ontstaan op het pigmentplekje. De behandelaar zal je tijdens de behandeling adviseren hoe je dit het beste kunt verzorgen.

Wil je meer weten over de specifieke behandeling van pigment? Hier lees je meer informatie:

Moedervlekken en pigment verwijderen met laser: 1 tot 4 behandelingen
Gemiddeld zullen er 1 tot 4 behandelingen nodig zijn om de pigmentplek te behandelen. Het pigment zal 60 tot 100% lichter zijn na de behandelingen. Het aantal behandelingen en het te verwachten resultaat is afhankelijk van het soort pigment en de diepte van het pigment. Een behandeling vindt 1 maal in de 4 weken plaats. Dit omdat het lichaam tijd nodig heeft om het pigment af te voeren.

Waardoor ontstaan pigment en moedervlekken?
Pigment en moedervlekken zijn een opeenhoping van pigmentcellen in de huid. De oorzaak hiervan loopt erg uiteen. Oorzaken van pigment en moedervlekken kunnen bijvoorbeeld zijn:
 • Zonschade, vaak is de schade al op gedaan in de jeugd en wordt pas zichtbaar op huid op latere leeftijd.
 • Erfelijke belasting
 • Hormonaal
 • Na een wondje of puistje
 • Aangeboren
Belangrijke aandachtspunten voor & na de behandeling
Zorg dat het te behandelende gebied niet zongebruind is. Vermijd de zon en zonnebank 4 tot 6 weken voor de eerste behandeling en gebruik geen zelf-bruinende crèmes. Om nieuwe pigmentvlekken te voorkomen is het zeer belangrijk dat je dagelijks zonbescherming met een hoge factor gebruikt. Je krijgt van de behandelaar advies mee hoe je de huid na de behandeling het beste kunt verzorgen.

Wat zijn de tarieven voor het verwijderen van het moedervlekken en pigmentvlekken?
Tijdens het intakegesprek bespreken een helder behandelplan en het aantal behandelingen. Zo weet je dus van tevoren hoeveel behandelingen nodig zijn en wat voor resultaat hier tegenover staat. De prijs voor het verwijderen van pigment is afhankelijk van het aantal moedervlekken of pigmentvlekken.
 • Minder dan 5 moedervlekken tot ≤ 1,0 cm² =       € 105,- per behandeling
 • Minder dan 20 moedervlekken tot ≤ 1,0 cm² =     € 155,- per behandeling
 • Één grote moedervlek tot ≤ 10 cm² =                   € 130,- per behandeling
Indien na beoordeling blijkt dat de moedervlekken niet in aanmerking komen voor lasertherapie dan is het mogelijk om de moedervlekken verwijderen door middel van het wegsnijden, hyfricator (verdampen) of radiofrequentie (coaguleren). Lees hier meer over de kosten om een moedervlek of pigment te verwijderen.

Veel gestelde vragen over pigment en moedervlekken verwijderen
Is de behandeling pijnlijk?
Nee, het verwijderen van pigment of een moedervlek met laser is niet pijnlijk. Tijdens het behandelen voel je kleine warme prikjes. Na de behandeling zal de huid nog licht branderig aanvoelen. Dit gevoel is binnen enkele uren verdwenen. Er zal een paar dagen een korstje zichtbaar zijn maar deze geeft geen klachten.

Wordt deze behandeling vergoed door verzekeraars?
Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Met laser kunnen wij alleen moedervlekken behandelen die cosmetisch storend zijn. Moedervlekken die moeten worden verwijderd vanwege medische problemen kunnen niet worden verwijderd met laser. Hiervoor verwijzen wij altijd door naar de huisarts of dermatoloog. Een moedervlek die wordt verwijderd vanwege medische redenen komt wel in aanmerking voor vergoeding.

Kunnen alle moedervlekken worden verwijderd met laser?
Nee, met laser kunnen wij alleen moedervlekken verwijderen die gelijk zijn met de huid. Moedervlekken die opliggend zijn kunnen worden verwijderd door de dermatoloog waar wij nauw mee samen werken. Dit gebeurd door middel van coagulatie. Moedervlekken die kwaadaardig zijn of waarbij twijfel bestaat worden niet verwijderd met laser. In dit geval wordt altijd doorgestuurd naar de huisarts of dermatoloog.

Ontstaat er een litteken na het verwijderen van een pigmentvlek of moedervlek?
Nee, behandeling met laser laat geen litteken achter na de behandeling omdat er niets wordt weggesneden of gehecht. Na de behandeling zal het pigment verdwenen zijn of lichter van kleur zijn. Het eindresultaat is vooral afhankelijk van de diepte van het pigment. Gemiddeld wordt een pigmentvlek of moedervlek 60 tot 100% lichter van kleur.

Voorbeelden en ervaringen van laserbehandeling ongewenste haargroei
Door de jaren heen hebben we duizenden mensen geholpen bij het verwijderen van pigment en moedervlekken. Hieronder zie je een aantal reviews en voorbeelden van vóór & na de behandeling:

Voorbeeld voor & na foto 1                                               Voorbeeld voor & na foto 2
    

Review 1
"Vroeger heb ik veel te veel in zon gelegen. Helaas heb ik daardoor veel last pigmentvlekken in mijn gezicht en op mijn handen. De huidtherapeut vertelde dat dit pigment goed te verwijderen is. En inderdaad, na 2 behandeling is het pigment volledig verdwenen en ziet mijn huid er weer egaal uit." -Jeanette, 58 jaar-

Review 2
"Een paar moedervlekjes vind ik niet erg. Maar ik zat onder de moedervlekken. Ik had er honderden en daardoor leek mijn huid heel onrustig. Na een paar behandelingen bij Lasercentrum Biltstraat zijn veel van moedervlekken verdwenen of lichter van kleur. Daardoor valt het allemaal minder op en durf ik weer met blote armen en benen de straat op in de zomer." -Peter, 40 jaar-

Moedervlekken en pigment verwijderen in Utrecht - Amsterdam - Almere
Lasercentrum Biltstraat is actief in de regio’s Utrecht, Amsterdam en Almere. Wij helpen je graag bij het behandelen van je specifieke huidprobleem. Onze behandelingen zijn onder te verdelen in de volgende behandelingen:
 • Definitief ontharen
 • Tatoeage verwijderen
 • Moedervlekken verwijderen (pigmentvlekken)
 • Huidverjonging
 • Huidvernieuwing
 • Acné
 • Littekens verwijderen
 • Psoriasis
 • Peelings
 • Vaatafwijkingen

Dit zijn de redenen waarom je kiest voor Lasercentrum Biltstraat
Graag helpen we je bij het oplossen van je specifieke huidprobleem. Wij kiezen altijd voor transparantie omtrent onze werkwijze en de te verwachte resultaten. In andere woorden, begrijpelijke taal en heldere verwachtingen die voor beide partijen duidelijk zijn. Hieronder lees je de verschillende voordelen:
 1. 13 verschillende lasers. We gebruiken niet één algemene laser. Per specifiek huidprobleem een specifieke laser voor een beter en langdurig resultaat.
 2. Inzichtelijk plan van aanpak
 3. Vaste tarieven. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent.
 4. Behandeling door BIG geregistreerde huidtherapeuten. Kortom: een continue opleiding waardoor we op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en technieken.
Heb jij last van ongewenste pigmentvlekken of moedervlekken en wil je hier wat aan doen? Onze ervaren huidtherapeuten staat klaar om jou hiermee te helpen. Je kunt je pigmentenvlekken verwijderen in Utrecht, Amsterdam of Almere.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis intakegesprek. Bel naar 030-214 59 09, stuur een mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl of vul ons contactformulier in. Onze huidtherapeuten nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Bel 030-214 59 09
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist