« Sluit menu
couperose
couperose
couperose
"Geen rode wangen meer!"
"Geen rode wangen meer!"

Couperose behandelen

Couperose verwijderen met laserbehandeling in 1-3 behandelingen

Couperose is de meeste voorkomende vaatafwijking die wij zien in onze kliniek. Couperose is de term voor een verwijd bloedvaatje aan de oppervlakte van de huid. De medische term voor een verwijd vaatje is teleangiëctastie. Wanneer deze vaatjes in een netwerk bij elkaar voorkomen wordt dit couperose genoemd. In de meeste gevallen zijn deze verwijde vaatjes roodkleurig, maar een blauwe of paarse kleur komt ook voor. Couperose is een onschuldige huidaandoening die helaas niet uit zichzelf verdwijnt. Gemiddeld zijn 1 tot 3 laserbehandelingen nodig om couperose te verwijderen.

Heb je last van couperose? Wees gerust, de vaatjes zijn goed te behandelen met een laserbehandeling. Neem geheel vrijblijvend contact op. Samen stellen we een behandelplan op met het totaal aantal behandelingen en verwachte resultaat. Zo weet je altijd waar je aan toe bent bij een couperose behandeling.

Op welke plekken komt couperose het meeste voor?

Couperose komt met name voor in het gezicht. Ook in de hals en decolleté kan couperose ontstaan. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. De volgende plekken op het gezicht kan couperose aanwezig zijnL

 • Couperose neus
 • Couperose wangen
 • Couperose kin
 • Couperose voorhoofd

Met name couperose neus en couperose wangen komt vaak voor. Couperose benen is ook mogelijk, maar wanneer de vaatjes op de benen verwijd zijn spreken niet meer van couperose maar van besenreiser en spataderen.

Couperose kan een van de klachten zijn bij rosacea. Rosacea gaat vaak gepaard met andere klachten zoals een branderige of jeukende huid, veel blozen en puistjes. Met name bij temperatuurverschillen ontstaan deze klachten.

Belangrijk: verschil tussen couperose en rosacea

Voor we overgaan tot een behandeling couperose nemen we eerst de tijd om te kijken naar de specifieke huidaandoening. Bij couperose is er sprake van een rode/paarse verkleuring van de huid, ontstaan door gesprongen adertjes. Hoewel rosacea vaak gepaard gaat met couperose is dit niet hetzelfde. Bij rosacea is vaak sprake zwellingen, puistjes en een branderige of jeukende huid. Couperose en rosacea zijn beide goed te behandelen.

Couperose behandeling: hoe ontstaat het?

Een veel gestelde vraag is “hoe ontstaat couperose” en “is dit iets wat ik in de toekomst kan vermijden?” Couperose ontstaat doordat de wanden van de bloedvaten verslapen waardoor de vaatjes kunnen verwijden. Denk bij oorzaken aan een of een combinatie van de volgende factoren:

 • Overmatige blootstelling aan de zon
 • Grote omschakelingen tussen warm / koud
 • Lichte huid: mensen met een lichte huidtype hebben sneller last van couperose
 • Erfelijk: als couperose veel voorkomt binnen een familie dan is de kans groot dat je hier ook last van krijgt
 • Bepaalde medicatie

Wij begrijpen dat je wellicht nog meer vragen hebt omtrent het ontstaan van couperose en de nazorg hier van. Onze ervaren huidtherapeuten lichten dit graag uitgebreid toe tijdens het intakegesprek en de behandeling.

Couperose behandeling: hoe ziet het er in de praktijk uit?

Allereerst nemen we graag de tijd om je specifieke huidprobleem te bespreken. Hieruit volgt een concreet behandelplan en te verwachten resultaat. Zo weet je precies wat je van ons kan verwachten. Gemiddeld zijn 1 tot 3 behandelingen nodig om couperose te verwijderen. Dit is afhankelijk van je huidtype en de afmeting van de couperose.

Tijdens de couperose behandeling
Tijdens de behandeling wordt met de laser een puls afgeven op de huid. Deze energie wordt geabsorbeerd door het oxyhemoglobine in het vaatje. Door de warmte in het bloedvat worden de vaatwanden als het ware aan elkaar ‘vastgeplakt’. Gelijktijdig wordt de huid gekoeld om het omliggende weefsel te beschermen. De meeste mensen omschrijven het gevoel van de pulsen van de laser als een ‘klein speldenprikje’. De vaatrestanten worden door het lichaam zelf afgevoerd. Na 4 tot 6 weken zal het resultaat van de laserbehandeling zichtbaar zijn. De couperosebehandeling wordt uitgevoerd door onze BIG-geregistreerde huidtherapeuten.

Na de couperose behandeling
Na de behandeling kan het zijn dat de huid licht gezwollen is. Deze zwelling trekt in de regel binnen enkele uren weg. Direct na de behandeling zal je zien dat de meeste vaatjes weg zijn. Soms zijn de vaatjes eerst juist wat donkerder van kleur door het gestolde bloed. Sauna, een warme bad of een hete douche en intensief sporten dienen zoveel mogelijk vermeden te worden. Dit zorgt voor een verwijding van de vaten en de kans is groter dat het vaatje weer terug komt. Tevens is van het belang de eerste dagen voorzichtig om te gaan met het behandelde gebied om stoten o.i.d. te voorkomen. Na de behandeling is het belangrijk om de zon in het behandelde gebied 4 tot 6 weken te vermijden. Voor en na de behandeling ontvang je hier uitgebreid voorlichting over van de huidtherapeut.

Couperose verwijderen: Aantal behandelingen + tijdsindicatie
Gemiddeld zijn bij Lasercentrum Biltstraat 1 tot 3 behandelingen nodig voor het verwijderen van couperose. Kleine vaatjes zullen na de 1e behandeling verdwijnen. Indien er sprake is van een uitgebreid couperose met grotere vaten kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Een behandeling vindt om de 4 tot 6 weken plaats.

Tarief voor couperose laseren

In het intakegesprek bespreken we het concrete behandelplan en het aantal couperose behandelingen. We hebben vaste prijzen voor onze behandelingen. Hierdoor weet je na het intakegesprek dus direct waar je aan toe bent. De kosten voor couperose laseren is afhankelijk van het gebied van dat behandeld wordt.

 • Neus                                 € 130,- per behandeling
 • Wangen                            € 150,- per behandeling
 • Neus & wangen                € 175,- per behandeling
 • Neus & wangen & kin       € 195,- per behandeling
 • Hele gelaat                       € 225,- per behandeling

Wil je meer weten over onze tarieven voor couperose verwijderen? Bekijk de kosten couperose behandelen hier.

Voorbeelden laserbehandeling couperose

Door de jaren heen hebben we duizenden mensen geholpen met couperose verwijderen. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van vóór & na de couperose behandeling:

Voorbeeld couperose verwijderen voor & na foto 1            Voorbeeld couperose verwijderen voor & na foto 2

       

Ervaringen couperose laseren

Wij delen graag de ervaringen met onze behandeling couperose van de cliënten die u voor zijn gegaan.

"De rode vaatjes op mijn wangen waren altijd goed zichtbaar. Na 2 behandelingen ziet mijn huid er zo goed uit, ook mij omgeving zegt dat ik er goed uit zie."

-Rowina 33 jaar-

"Ineens ontstond er een rode plek op mijn neus. Een spider naevus of spinnetje wisten ze te vertellen bij Lasercentrum Biltstraat. De couperose behandeling duurde maar een paar minuten en ik voelde er bijna niets van. Na deze behandeling was het spinnetje weg. Had ik dit maar veel eerder laten doen."

-Dustin 45 jaar-

Voordelen van couperose laseren bij Lasercentrum Biltstraat

Wij helpen mensen graag bij het oplossen van een specifieke huidaandoening. Bij Lasercentrum Biltstraat beschikken we over 13 verschillende lasers. Op deze manier kunnen we per specifiek huidprobleem behandelen met de best mogelijk laser. In andere woorden, we gebruiken niet één algemene laser voor alle behandelingen, maar behandelen je huidaandoening op een specialistische manier. Hieronder lees je de belangrijkste voordelen van couperose laseren bij Lasercentrum Biltstraat:

 1. Per specifiek huidprobleem een specifieke laser: langdurig resultaat!
 2. Helder in behandelplan & te verwachten resultaten
 3. Vaste prijzen voor couperose verwijderen: hierdoor kom je nooit voor verrassingen te staan
 4. BIG-geregistreerde huidtherapeuten: onze therapeuten staan officieel geregistreerd en volgen continue opleidingen waardoor zij op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en ontwikkelingen, naast couperose verwijderen wij ook op het gebied van bijvoorbeeld bloedblaasjes, Rosacea en moedervlek verwijderen!

Couperose verwijderen in Utrecht, Amsterdam of Almere

Kies voor een vestiging dicht bij je in de buurt. Het is mogelijk om couperose te verwijderen in Utrecht, Amsterdam of Almere. Hieronder tref je de adressen van onze vestigingen:

Lasercentrum Biltstraat                       Lasercentrum Amsterdam                       Lasercentrum Almere
Biltstraat 405                                       Staringplein 16 hs                                  Antilopestraat 45
3572 AV Utrecht                                 1054 VL Amsterdam                               1338 KP Almere
T: 030-214 59 09                                 T:020-6187201                                       T:036-549 00 64
E: info@lasercentrumbiltstraat.nl         E: info@huidzorgklinieken.nl                   E:info@huidzorgklinieken.nl

Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze specialisten in een vestiging naar keuze. Onze ervaren huidtherapeuten helpen je graag bij het oplossen van je huidprobleem.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist