Zo verminder je rimpels met laser techniek

Ouder worden vinden de meeste mensen over het algemeen niet fijn. Niet alleen omdat we vaak fysiek minder sterk worden, ook het zichtbaar worden van lijntjes en rimpels is iets waar mensen moeite mee hebben. Vooral vrouwen maken zich snel druk om oneffenheden in de huid, het minder lekker in hun vel zitten of de rimpels die langzaam maar zeker beginnen te komen.

Dit hoort nu eenmaal bij ouder worden. Het kan zijn dat je deze veranderingen snel genoeg omarmt, maar dit hoeft niet. Er zijn namelijk diverse behandelingen die je kunt ondergaan om zichtbaar ouder worden nog even uit te stellen of te laten verdwijnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het verminderen van je rimpels met lasertechniek? 

Rimpels bij veroudering van je huid

Wanneer je ouder wordt, verslechtert simpelweg de conditie van je huid. Hierdoor kunnen lijntjes of rimpels ontstaan. Een rimpel is in principe een kleine vouw in de huid. Deze ontstaat wanneer we in de huid een tekort hebben aan collageen, elastine en vocht. Helaas vindt dit proces bij iedereen plaats, terwijl eigenlijk niemand hierop zit te wachten.

Vooral wanneer de lijntjes en rimpels zich in het gezicht vertonen is dit voor veel mensen een doorn in het oog. Er zijn echter wel een aantal externe factoren die ook voor rimpels kunnen zorgen. Veel van deze externe factoren heb je zelf in de hand. Door bijvoorbeeld je huid niet teveel bloot te stellen aan de zon en door niet te roken kun je ervoor zorgen dat rimpels en lijnen in je huid langer op zich laten wachten.

Mocht je echter van nature op jonge leeftijd rimpels krijgen, is er gelukkig wel een manier om hier iets aan te laten doen. 

Verminder je rimpels met lasertechniek

Er zijn diverse mogelijkheden om je huid te verjongen en lijntjes en rimpels te verminderen of zelfs te verwijderen. Bij het verjongen van je huid kan gekeken worden naar een combinatie van behandelingen. Deze combinatie bestaat uit microdermabrasie en een peeling van de huid gecombineerd met een laser.

Bij microdermabrasie wordt door middel van fijne kristallen een dun laagje van de huid verwijderd. Hierdoor worden eventuele dode huidcellen verwijderd en de nieuwe celdeling wordt gestimuleerd. Ook stimuleren ze de huid om weer elastine en collageen aan te maken. Een peeling dringt in de huid en zorgt ervoor dat de huid van binnenuit wordt gestimuleerd om te gaan vernieuwen.

Oneffenheden, rimpels en lijntjes worden hierdoor verminderd. Na afloop van de behandeling voelt de huid gladder aan en zorgt dit voor een frisse uitstraling. Wanneer de rimpels dieper liggen zijn er altijd nog andere opties om te proberen. In dit laatste geval is er vaak sprake van een huidvernieuwing. 

Laat rimpels verdwijnen met lasertechniek

Wanneer jij last hebt van de lijntjes en rimpels in je huid zijn er dus diverse technieken om deze te laten verminderen of zelfs te laten verwijderen. Wat ons betreft is het gebruikmaken van een lasertechniek een van de beste oplossingen. De laser weet zich namelijk diep door te dringen in jouw huid en vanuit daar wordt de huid gestimuleerd om te verjongen. 

Categorie: Laser
© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat