Rimpels verminderen zonder botox: is er een alternatief?

Op een bepaald moment is het zover. Dan kijk je in de spiegel en zie je ineens rimpels bij je ogen, op je voorhoofd of bij je mond. Dat is schrikken, want daar heb je de leeftijd toch nog niet voor en helemaal niet omdat je nog zo jong van geest bent.

Botox of een alternatief?

Het eerste wat misschien in je opkomt, is botox. Je moet aan de botox om dit proces van huidveroudering te stoppen. Of toch niet? Er zijn namelijk ook goede alternatieven om rimpels te verminderen zonder botox als je liever geen botoxbehandeling wilt ondergaan. Lasercentrum biedt daarom verschillende behandelingen die gericht zijn op rimpels verminderen met aandacht voor huidverjonging en huidvernieuwing.

Rimpels verminderen: huidverjonging

Fijne lijntjes en rimpels zijn met het verouderen van je huid niet te voorkomen. Het is wel mogelijk om je huid te verjongen en de conditie van je huid te verbeteren. Onze huidtherapeuten van Lasercentrum hebben verschillende behandelmogelijkheden om je huid te verjongen en rimpels te verminderen. Het hangt van de diepte van je rimpels af welke methode het beste bij je past. Daarom bieden wij je ook altijd een gratis consult aan ter kennismaking, en om een behandelplan voor te stellen dat bij jouw situatie past.

Microneedling: verbetert je huid en vermindert fijne lijntjes

Een van de alternatieven voor botox is een combinatiebehandeling om rimpels te verminderen. Deze behandeling bestaat bijvoorbeeld uit een combinatie van microneedling met peeling. Microneedling is een behandeling, waarbij onze huidtherapeut minuscule naaldjes gebruikt om de aanmaak van collageen en elastine te bevorderen. Deze methode zorgt voor vernieuwing van je huidcellen. Dat maakt je huid strakker en egaler en vermindert de fijne lijntjes in je gezicht. Een waardevolle aanvulling op microneedling is een peeling voor een extra frisse en gladde huid.

Peeling voor een gladde en frisse huid

Een peeling kan onderdeel uitmaken van de behandeling voor rimpels verminderen. Bij deze behandelmethode zorgt de peeling voor het van binnenuit stimuleren van huidvernieuwing. Dat heeft effect op de lijntjes in je gezicht die hierdoor verminderen. Bovendien zijn oneffenheden eveneens met een peeling te verminderen. Het voordeel is dat je huid extra glad aanvoelt en je gezicht er fris uit komt te zien.

Behandeling voor diepe rimpels

Misschien heb jij je lange tijd niet gestoord aan rimpels in je gezicht, maar merk je dat je huid nu toch wel echt oud wordt. Ook dan is het nog niet te laat en zijn diepe rimpels in je gezicht door een van onze huidtherapeuten te behandelen. Dat gebeurt dan met een speciale CO2 fractional laser of met een Dermaceutic Cosmo Peel Forte behandeling. In dat geval is er dan sprake van huidvernieuwing en zie je er na de behandeling veel jonger uit dan voorheen.

Na de behandeling

Na een behandeling voor het verminderen van rimpels wil je natuurlijk direct resultaat zien. Dat snappen wij, maar je huid heeft natuurlijk wel even tijd nodig om te herstellen van de behandeling. Bij het verminderen van fijne lijntjes door middel van microneedling mag je bijvoorbeeld verwachten dat je gezicht er tot vierentwintig uur na de behandeling rood uitziet. Dat hoort er gewoon bij en is te zien als een normale reactie. Na een behandeling met een CO2 laser en Cosmo Peel Forte is de hersteltijd wat langer. In plaats van kleine velletjes verschijnt er een flinke zwelling en ontstaan er korstjes. Houd wat dat betreft maar rekening met ongeveer een week downtime.

Niet krabben

Het komt voor dat er als gevolg van het ledigen van comedonen of puistjes kleine korstjes ontstaan. Dat geldt dus ook voor de behandeling met CO2 laser en Cosmo Peel Forte. Krab er vooral niet aan, want anders loop je het risico dat er een littekentje op die plek komt. Na een peeling is het overigens heel gebruikelijk dat je huid eerst een paar dagen droog of misschien wel schilferig aanvoelt. As je huid helemaal is hersteld, is het resultaat natuurlijk mooi zichtbaar en zie je er door de rimpelvermindering jonger uit.

Wat kost het om rimpels te verminderen zonder botox?

De kosten van het verminderen van rimpels zijn onder meer afhankelijk van de behandelmethode. Het maakt eveneens verschil of er sprake is van fijne lijntjes of diepe rimpels. Er zijn in elk geval doorgaans meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te behalen. Lasercentrum is uiteraard graag transparant en voorziet daarbij ook in een indicatief prijsoverzicht met tarieven voor uiteenlopende behandelingen.

Bel voor een afspraak

Het eerste consult is bij ons gratis en daarbij voorziet het voorgestelde behandelplan in een concreet kostenoverzicht. Je zit dus nog nergens aan vast als je voor het eerst in een van de vestigingen van ons Lasercentrum langskomt. Maak daarom alvast een geheel vrijblijvende afspraak en bel naar ons algemene nummer 030 214 5909 of vul het online formulier in om een consult te reserveren.

 

 

Categorie: Rimpels
© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat