Pigmentvlekken verwijderen zonder pijn?

Heb je last van pigmentvlekken in je gezicht of op een ander lichaamsdeel? Het kan zijn dat je deze als cosmetisch storend ervaart, maar nog twijfelt over een behandeling omdat je denkt dat het pijn doet. Wij nemen deze twijfel graag bij je weg. Onze huidtherapeuten behandelen je huid met de grootste zorg en verwijderen je pigmentvlekken zonder pijn. Overigens komen pigmentvlekken bij allerlei mensen voor en zijn er verschillende oorzaken voor aan te wijzen, zoals hormonale factoren, blootstelling aan de zon en het natuurlijk proces van veroudering.

Allerlei soorten pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn een clustering van pigmentcellen in je huid, waardoor er een onregelmatige verkleuring van je huid ontstaat. Dit heet hyperpigmentatie en komt door overproductie van melanine, waardoor er op je huid donkere vlekken ontstaan. Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken te onderscheiden, zoals ouderdomsvlekken of een zogenoemd zwangerschapsmasker dat melasma heet. Er zijn voor het ontstaan van pigmentvlekken verschillende oorzaken aan te wijzen.

Waardoor zijn jouw pigmentvlekken ontstaan?

Hormonaal

Bij iedere persoon is er een oorzaak aan te wijzen voor het ontstaan van pigmentvlekken. Dat kan onder meer komen door hormonale factoren. Ben je zwanger of gebruik je een anticonceptiepil? Dan is het zomaar mogelijk dat hormonale veranderingen de oorzaak zijn van je pigmentvlekken.

Zonschade

Ben je in je jeugd vaak blootgesteld aan de zon zonder de nodige bescherming? Of heb je vaak onder de zonnebank gelegen? In beide gevallen is het mogelijk dat zonschade verantwoordelijk is voor het ontstaan van pigmentvlekken. Overigens kan zonschade zich lange tijd verborgen houden om pas op latere leeftijd zichtbaar te worden.

Erfelijkheid, aangeboren en PIH

Erfelijke belasting is eveneens als mogelijke oorzaak te noemen net als dat het aangeboren kan zijn. Verder zijn er wondjes of puistjes die voor pigmentvlekken kunnen zorgen als gevolg van post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH).

Natuurlijk verouderingsproces

Ouderdomsvlekken zijn een voorbeeld van pigmentvlekken die ontstaan door een natuurlijk verouderingsproces. Overigens kan erfelijkheid hierbij eveneens een rol spelen net als zonschade door Uv-stralen. Heb je een lichte huid? Dan heb je een hogere kans op het ontwikkelen van deze pigmentvlekken.

Wij behandelen je zonder pijn: laser, peeling of thuistherapie

Er zijn voor het verwijderen of verminderen van pigmentvlekken verschillende pijnloze behandelingen beschikbaar, zoals met een laser, peeling of thuistherapie. De laserbehandeling is toe te passen als je pigmentvlek gelijk ligt met je huid.

Laserbehandeling: voelt als klein speldenprikje

De pijnloze laserbehandeling betekent niet dat je er helemaal niets van voelt. Het zijn slechts hele kleine prikjes die warm aanvoelen en qua gevoel te vergelijken zijn met een speldenprikje. Als de behandeling is afgelopen, heb je geen napijn, maar kan je wel een branderig gevoel ervaren. Dat duurt hooguit enkele uren.

Ook niet pijnlijk in je gezicht

Pigmentvlekken verwijderen in je gezicht met een laser laat je misschien denken dat het daar wel pijn doet. De huid van je gezicht is wat dat betreft gevoeliger dan bijvoorbeeld op je been. Wij stellen je graag gerust, want onze laserbehandeling voelt niet anders, als het gaat om het verwijderen van pigmentplekken in je gezicht.

Peeling of thuistherapie

Het hangt van het type pigmentvlek af welke pijnloze behandeling het beste is toe te passen. Naast dat wij in laserbehandelingen voorzien, kan het zijn dat het in jouw situatie beter is om je pigmentvlekken met een peeling te behandelen. Zo is het eveneens mogelijk dat wij een thuistherapie adviseren, zoals Dermaceutic of ZO medical.

Te verwachten resultaat: 60% tot 100% lichter

Uiteraard is het doel om je pigment te verwijderen, zodat je weer de natuurlijke huidskleur te zien krijgt. Het hangt echter van de diepte van het pigment af, wat het uiteindelijke resultaat is. Zo kan het ook zijn dat je pigmentvlek niet helemaal te verwijderen is, maar wel veel lichter gemaakt kan worden en daardoor minder zichtbaar is. Een pigmentvlek is na een behandeling gemiddeld 60% tot 100% lichter van kleur.

Eerste gratis consult voor behandelplan

Als je pigmentvlekken wilt verwijderen zonder pijn dan is het voor te stellen dat je graag uitgebreid geïnformeerd wilt worden. Tijdens het eerste gratis consult dat wij je bieden, laten wij je kennismaken met onze transparante werkwijze. Zo vertellen wij je wat er precies gebeurt tijdens de behandeling en hoe dat aanvoelt. Bovendien is het eerste gratis consult het moment om een persoonlijk behandelplan gericht op jouw specifieke situatie op te stellen.

In vertrouwde handen

Laat je pigmentvlekken verwijderen door een van onze BIG-geregistreerde huidtherapeuten dan ben je in vertrouwde handen. Er zijn door ons in de afgelopen twintig jaar al meer dan 125.000 laserbehandelingen uitgevoerd. Reserveer daarom direct je eerste gratis consult.

 

Categorie: Laser
© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat