Pigmentvlekken verwijderen op natuurlijke manier

Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment in de huid. Hoewel ze niet bepaald fraai zijn, kunnen ze geen kwaad. Pigmentvlekken ontstaan door veelvoudige blootstelling aan zon, maar ook door hormonen of littekens. Er zijn meerdere manieren om pigmentvlekken te verwijderen. Je kunt pigmentvlekken verwijderen op natuurlijke manier of met een laserbehandeling.

Pigmentvlekken verwijderen op natuurlijke manier

Door uit de zon te blijven, een hoed te dragen of zonnebrandcrème te gebruiken kun je pigmentvlekken voorkomen, maar helaas zijn de meeste pigmentvlekken moeilijk te voorkomen. Zeker wanneer we ouder worden krijgen we er steeds meer last van.

Je kunt daarom ook pigmentvlekken (laten) verwijderen. Je kunt pigmentvlekken verwijderen met een laser, maar ook op natuurlijke manier.

#1 Yoghurt

Yoghurt bevat melkzuur. Melkzuur helpt bij het afstoten van de dode huidcellen. Je kunt pigmentvlekken verwijderen door yoghurt aan te brengen op de pigmentvlekken. Het melkzuur maakt de donkere plekken lichter. Je kunt de yoghurt ook mengen met honing om een masker te maken.

#2 Rauwe aardappel

Het klinkt niet zo smakelijk, maar voor pigmentvlekken verwijderen op natuurlijke manier zijn aardappelen een prima optie. Aardappelen bevatten namelijk catecholase (een enzym) dat de huid lichter maakt. Laat een rauw aardappelschijfje ongeveer 10 minuten op de pigmentvlek zitten.

#3 Kurkuma

Kurkuma is een krachtig kruid. Het heeft uitstekende blekende en antibacteriële eigenschappen. In India en delen van Midden-Amerika wordt kurkuma gebruikt bij het verminderen van ontstekingen. Daarnaast is het aangetoond dat kurkuma de melanineproductie van de huid remt. Mix de kurkuma met honing en eventueel wat citroensap.

#4 Aloë vera

Aloë vera is altijd goed voor de huid, ongeacht de klachten. Pigmentvlekken verwijderen op natuurlijke manier met aloë vera is een prima optie. Het heeft namelijk een helende werking op de huid. Het helpt dode huidcellen herstellen. Ook handig voor littekens.

#5 Limoen en citroen

Limoen en citroen zijn goede middelen om pigmentvlekken te verwijderen of te verminderen. Biedt bavetten namelijk een zuur dat melanine kan afbreken. Melanine bepaalt de kleur van de huid en wordt aangemaakt in de pigmentcellen. Limoen en citroen staan er om bekend dat ze gezichtsvlekken aanzienlijk kunnen verminderen.

#6 Tomaat

Tomaat smeer je niet in je gezicht, maar moet je regelmatig eten om pigmentvlekken te voorkomen Uit onderzoek blijkt dat tomaat (met olijfolie) bescherming biedt tegen acute en langdurige huidschade veroorzaakt door Uv-straling. Niet alleen erg lekker, maar ook handig!

© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat