Keloïd litteken behandeling met een laser

Een keloïd litteken behandeling is een behandeling van een litteken waarbij teveel weefsel wordt aangemaakt. Het is zelfs zoveel, dat het buiten de grens van het originele litteken groeit. Een keloïd litteken kan rood tot donkerpaars kleuren.

Het kan bij iedereen voorkomen, maar wordt vooral gezien bij kinderen en mensen met een donkere huidskleur. De behandeling van een keloïd litteken bestaat uit een aantal behandelingen waarbij het litteken gladder wordt. Ook wordt de structuur en de kleur verbeterd.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste consult met een van onze huidspecialisten. Tijdens dit consult kijken we naar jouw situatie en beantwoordt de huidspecialist al je vragen. Maak direct een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

030-214 5909Lees onze reviews
Bel ons nuLees onze reviews

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Gratis eerste consult?

Reserveer nu direct!

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Tijd
:
*

Keloid Littekens verwijderen in beeld

Veel gestelde vragen en antwoorden over deze behandeling

Hoe ontstaan keloïd littekens?

Dat is nog onduidelijk. Uit onderzoek blijkt dat afkomst en erfelijke factoren meespelen met het ontstaan van dit soort littekens. Mensen met een donkere huid hebben meer kans op deze littekens dan mensen met een blanke/witte huid. Keloïd littekens kunnen ook ontstaan bij een huidbeschadiging zoals brandwonden, tatoeages of littekens door acne.

Symptomen van keloid littekens zijn:

  • jeuk aan de huid
  • een trekkende wond of huid
  • rood tot donkerpaarse kleur
  • littekenweefsel buiten de grens van het originele litteken

Een keloid litteken kan pijnlijk zijn. Wij helpen je graag bij het verwijderen van een keloïd litteken.

De behandeling van keloïd littekens

We behandelen je litteken met een zogenaamde gefractioneerde CO2 laser. Deze laser maakt kleine gaatjes in het litteken, zodat de energie verspreid kan worden onder de opperhuid. Dat stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Deze eiwitten zorgen ervoor dat je litteken soepeler en vlakker wordt. De kleur van het litteken wordt ook verminderd, zodat er minder verschil is met de omliggende huid. Afhankelijk van de grootte van het litteken zijn er twee tot vier behandelingen nodig om het maximale resultaat te bereiken. Drie tot zes maanden na de behandeling is het resultaat zichtbaar.

Een keloïd litteken verwijderen met siliconentherapie

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat siliconen een gunstig effect hebben op keloïd littekens. Siliconentherapie maakt het litteken zachter, soepeler en vlakker. Daarnaast kan de roodheid in het litteken verminderd worden. Ook heeft de therapie een gunstig effect op de eventuele jeuk in het litteken.

Je kunt deze therapie thuis doen met behulp van siliconenpleisters en –gel. De huidtherapeut kan je hierover adviseren en geeft uitleg over het gebruik van de producten. Deze producten worden volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Als een keloïd litteken niet kan worden behandeld door onze huidtherapeuten, dan kunnen we je doorverwijzen naar de dermatoloog waarmee wij samenwerken. Hij kan met behulp van neuraaltherapie of door het inspuiten van corticosteroïden een keloïd litteken behandelen.

Waarom moet ik naar Lasercentrum Biltstraat?

Bij ons weet je precies waar je aan toe bent, door onze transparante werkwijze. We vertellen je precies wat er gebeurt als je je keloïd litteken laat verwijderen.

Bij ons krijg je een duidelijk behandelplan dat specifiek voor jouw situatie wordt opgesteld. De huidtherapeut heeft een HBO-opleiding gevolgd en heeft een BIG-registratie, wat betekent dat zij steeds bijgeschoold wordt. Zo is ze steeds op de hoogte van de laatste technieken en behandelingen. We hebben vaste tarieven voor het verwijderen van je keloïd litteken en werken met gespecialiseerde lasers zodat we ook jouw huid kunnen behandelen.

Plan een vrijblijvend intakegesprek om de mogelijkheden te bespreken met een van onze huidtherapeuten in Utrecht, Amsterdam, Almere, Den Haag of Eindhoven-Best. Bel 030 214 59 09 of mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl.

Wat kost het om mijn littekens te verwijderen?

Welkom bij Lasercentrum Biltstraat!

Utrecht

Biltstraat 405
3572 AV Utrecht
Gratis parkeren

Tel: 030-2145909

Amsterdam

Staringplein 16hs
1054 VL Amsterdam
Betaald parkeren

Tel: 020-6187201

Almere

Antilopestraat 45
1338 KP Almere
Gratis parkeren

Tel: 036-5490064

Den Haag

Kamperfoeliestraat 193
2563 KG Den Haag
Gratis parkeren

Tel: 070-2002230

Eindhoven-Best

De Ronde 12-14
5683 CZ Best
Gratis parkeren

Tel: 040-2092023

Haarlem

Kruisweg 68-A
2011 LE Haarlem
Betaald parkeren

Tel: 030-2145909

Tevreden klanten / reviews

Tarieven littekens verminderen

De hieronder gegeven de litteken laserbehandeling prijs ter indicatie voor littekens laseren.

Littekens verwijderen kosten

cm² litteken≤ 5 cm²≤ 10 cm²≤ 15 cm²≤ 20 cm²≤ 25 cm²≤ 50 cm²≤ 100 cm²≤ 500 cm²≤ 1000 cm²
Prijs per behandeling€ 125,-€ 150,-€ 175,-€ 200,-€ 225,-€ 250,-€ 275,-€ 300,-Offerte

Combinatie therapie

GebiedBehandelingPrijs per behandelingDuur
Acné/littekensPeelingv.a. € 100,-20-60 minuten

Ontvang onze gratis brochure

Jouw huid is onze zorg!

Een succesvolle behandeling begint met de juiste laser!

Daarom beschikken wij over 13 verschillende lasers. Dat maakt ons uniek.

Met welk huidprobleem je ook zit; wij kunnen het behandelen. Welke kleur je tattoo ook heeft, of wat je huidskleur ook is, wij beschikken over de juiste lasers om jou te helpen. Onze lasers in combinatie met onze zeer goed opgeleide en vakkundige huidtherapeuten zorgen al jarenlang voor super resultaten en tevreden klanten.

  • Meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd
  • 13 verschillende lasers (geschikt voor elk huidtype)
  • Persoonlijke behandeling op maat
  • BIG geregistreerde huidtherapeuten

  • 20+ jaren ervaring