Is een moedervlek verwijderen pijnlijk?

Een moedervlek is een ophoping van bruine kleurstof in de huid. De meeste moedervlekken zijn onschuldig. Toch kiezen veel mensen er voor om een moedervlek te verwijderen omdat ze lichten klachten veroorzaken of omdat ze op vervelende plekken zitten. Maar is een moedervlek verwijderen pijnlijk? Wij doen het dagelijks en vertellen onze ervaringen.

Waarom zou je een moedervlek verwijderen?

Een moedervlek verwijderen heeft geen medische noodzaak. De vlekken zijn vaak onschuldig. De reden dat mensen er toch voor kiezen om een moedervlek te verwijderen is omdat ze op onfraaie plekken zitten (denk aan het gezicht of de nek) of omdat ze licht jeuken.

Een moedervlek verwijderen is gelukkig een gemakkelijke ingreep. Door middel van lasertechniek is de moedervlek binnen 1 tot 4 behandelingen verdwenen. Onze huidtherapeuten zorgen er bovendien voor dat er geen littekens ontstaan.

Is moedervlek verwijderen pijnlijk?

Het verwijderen van een moedervlek is niet pijnlijk. Het is een relatief simpele ingreep door middel van onze lasertechniek. Door de energie van de laserpuls wordt het pigment in de huid uit elkaar geschoten en gefragmenteerd waardoor het lichaam het pigment kan afvoeren.

De vraag of een moedervlek verwijderen pijnlijk is, is natuurlijk een persoonlijke kwestie. Van de laser voel je vrijwel niets. Na de behandeling krijg je van ons een verkoelende crème opgesmeerd en kan de huid roodheid en zwelling vertonen. Dit kan enkele uren aanhouden.

Uiteraard geven wij na afloop van de behandeling advies over hoe je de huid het beste kunt verzorgen.

Het resultaat

Een moedervlek verwijderen door middel van lasertechniek zorgt voor de beste resultaten. Wij verwijderen je moedervlekken niet alleen pijnvrij, maar ook zonder litteken. Wij werken namelijk alleen met HBO geschoolde en BIG geregistreerd huidtherapeuten. Hierdoor weet je zeker dat alleen professionals het werk uitvoeren.

Categorie: Laser
© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat