Hoe wordt een steelwratje verwijderd?

Een steelwratje is een fibroom en herkenbaar aan een uitstulping van je huid met een grootte van doorgaans enkele millimeters. Het aantal en de grootte van de huiduitstulpingen in de vorm van een steeltje met een bolletje varieert per persoon. Het zijn veelal de warme plekken van je lichaam waar steelwratjes spontaan verschijnen. Je leeftijd speelt een rol net als dat hormonale schommelingen en overgewicht een mogelijke oorzaak vormen. Je kan hinder ondervinden van de huiduitstulpingen, zoals in je oksels, onder borsten bij het bh-bandje of rand van kleding. Het kan ook zijn dat de steelwratjes op een zichtbare plek zitten, zoals in je hals of op je armen. Als je dit niet mooi vindt, heb je de gelegenheid om ze te laten verwijderen. Steelwratjes verwijderen is met een eenvoudige behandeling bij ons mogelijk.

Steelwratjes verwijderen

Er zijn verschillende manieren voor het verwijderen van steelwratjes, zoals huis- tuin- en keukenmiddelen die niet altijd even succesvol zijn. Bijvoorbeeld met het gebruik van appelazijn. Er is geen wetenschappelijk bewijs aanwezig voor het succes van deze methode. Een andere methode is het toepassen van een pleisterklem. Maak je hier gebruik van dan is er sprake van het afsluiten van de bloedtoevoer naar het steelwratje. Het nadeel is dat je wel zes dagen met een pleisterklem moet rondlopen.

Verder is een steelwratje verwijderen mogelijk met een aanstipmethode in de vorm van cryotherapie. Bij deze methode bevries je als het ware het steelwratje. Ga je hier zelf mee aan de slag dan krijg je veelal een beschermpleister geleverd bij het zelfzorgproduct. Er is geen medische reden om de steelwratjes te verwijderen, maar je kan er eventueel mee naar de huisarts gaan. Is er sprake van een groot steelwratje dan is er bij het wegknippen een plaatselijke verdoving mogelijk. Een andere methode is het wegschrapen van de huiduitstulping en hierbij wordt de huid rondom het steelwratje verdoofd. Wil je liever op een andere betrouwbare, succesvolle en professionele manier je steelwratjes laten verwijderen dan kan je bij onze huidtherapeut terecht.

Steelwratjes laten verwijderen door huidtherapeut

Steelwratjes laten verwijderen door onze huidtherapeut gebeurt aan de hand van de Zapper of door toepassing van cryotherapie. De Zapper is een compact apparaatje dat werkzaam is op laagstroom, waarbij er verhitting ofwel verdamping van de huid plaatsvindt. Er ontstaat een klein korstje na de behandeling, waarna je huid na een week weer volledig is hersteld. Steelwratjes zijn maar heel klein en je ondervindt verder geen gevolgen van de behandeling anders dan het korstje dat op het wondje ontstaat. Nadat het korstje eraf is, blijft je huid op het behandelde plekje nog wat lichtroze van kleur, maar je huid herstelt zich weer volledig. Bij het gebruik van de Zapper vindt er een proces van coagulatie plaats door de verhitting. Het puntje van de Zapper komt in aanraking met het steelwratje dat hierdoor verschrompelt en een donkere kleur krijgt. Je voelt tijdens de behandeling een warmtesensatie en kan daarbij een korte prikkeling ervaren.

Aantal benodigde behandelingen

Er is doorgaans maar een enkele behandeling nodig of twee behandelingen om steelwratjes te verwijderen. De duur van de behandeling varieert van vijftien minuten tot een half uur. Dit is afhankelijk van het aantal steelwratjes. Indien er meer dan één behandeling nodig is dan zit er tussen de behandelingen altijd een paar weken tussen.

Bescherm je huid voor en na de behandeling tegen de zon

Het is bij een steelwratje verwijderen belangrijk om voor en na de behandeling de zon te mijden en niet onder de zonnebank te gaan. Wij adviseren om deze richtlijn te volgen vanaf zes weken voor de behandeling. Bovendien is het aan te raden om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor, minimaal SPF30 te gebruiken. Je krijgt voorafgaand aan het starten van een behandeling overigens uitgebreide informatie en advies van onze huidtherapeut. Dit ter voorbereiding op de behandeling en in het kader van nazorg.

Steelwratjes groeien door

Laat je steelwratjes niet verwijderen dan heb je kans dat deze doorgroeien en dus groter worden. Het is dan net even wat lastiger om ze te verwijderen. Bovendien is de kans groot dat er meer steelwratjes ontstaan naarmate je ouder wordt. Je kan als er steelwratjes ontstaan deze naar wens zo snel mogelijk door onze huidtherapeut laten verwijderen.

Boek een gratis consult

Wil je een steelwratje laten verwijderen of meerdere steelwratjes tegelijk weg laten halen, boek dan nu een gratis consult bij Huidzorg Laserklinieken. Wij hebben meerdere locaties in Nederland en het eerste consult is gratis te boeken in een vestiging naar keuze. Je kan online je boeking voor een consult doorgeven met je voorkeur voor een datum en tijdstip. Onze huidtherapeut bekijkt tijdens het eerste consult je steelwratjes en stelt een behandelplan op. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en je hoeft daarna pas te laten weten of je de behandeling wilt starten.

© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat