Hoe weet je of een huidspecialist ook echt een specialist is?

Als je last hebt van een huidprobleem wil je hier van af. Zodra je op zoek gaat naar behandelingen, zijn er veel aanbieders. Maar hoe weet je nu dat je kiest voor een goede huidtherapeut? Waar moet je op letten? Dat leggen we je in dit blog uit.

BIG-geregistreerd

Een huidspecialist dient altijd een BIG-registratie te hebben. Deze registratie staat voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG) en geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van deze partij. Zonder een BIG-registratie mogen er geen behandelingen uitgevoerd worden op het gebied van huidproblemen.

Binnen de BIG-registratie zijn er verschillende normen waarop besloten wordt of iemand de registratie krijgt. Dat is als volgt:

  • Normen voor kwaliteit en vaardigheid: deze kwaliteiten en vaardigheden dienen een bepaald niveau te hebben. Zeker voor cosmetische behandelingen zoals huidproblemen, zijn deze normen van groot belang om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen.
  • Opleiding voor cosmetische behandeling: Er zijn diverse opleidingen en trainingen die gevolgd kunnen worden. Dit komt allemaal ten goede van de kwaliteit en kennis die aanwezig moet zijn.

Wil je een behandeling plannen bij een echte huidspecialist? Controleer dan of er een BIG-registratie is. Zo weet je zeker dat diegene ook zijn of haar werkzaamheden uit mag voeren.

Lasercentrum Biltstraat

Ervaring

Naast een BIG-registratie is ervaring ook een vereiste. Zonder ervaring ben je natuurlijk geen specialist. Hoe lang je actief bent binnen een vakgebied, hoe meer je ziet en leert. Na een aantal jaren kan je jezelf ontwikkelen tot specialist. Binnen de huidproblemen is dat natuurlijk niet anders.

Alle specialisten binnen Huidzorg Klinieken zijn BIG geregistreerd en hebben jarenlange ervaring. Zo weet je zeker dat je bij ons aan het juiste adres bent. Lees de reviews maar. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

© Copyright 2024 - Lasercentrum Biltstraat