« Sluit menu
zo-medical
zo-medical
zo-medical

ZO Medical producten: Behandel je huidproblemen effectief!

ZO medical is een productlijn ontwikkelt door dokter Zein Obagi, een dermatoloog uit Amerika. Zijn visie over de huid is anders dan andere merken. Hij behandeld een huidprobleem niet als losstaande aandoening maar vanuit de gedachte de gehele huid gezond te maken en goed te laten functioneren. Met de producten van ZO medical zijn meerdere huidaandoening te behandelen al dan niet in combinatie met een laserbehandeling.

 

 

Medische huidverzorging

De producten van ZO medical mogen niet verkocht worden in de vrije verkoop. Door de hoge werkzame stoffen die gebruikt worden in de producten is verkoop alleen toegestaan door artsen of huidtherapeuten. Het is belangrijk regelmatig door de huidtherapeut te worden gezien zodat de huid gecontroleerd kan worden en producten daar waar nodig aangepast kunnen worden. Tijdens de eerste, therapeutische fase, wordt de huid regelmatig gecontroleerd. Wanneer de huid op het gewenste niveau is start de onderhoudsfase om het gewenste resultaat te behouden.

Hydrateren

Al jaren lang hydrateren de meeste mensen de huid met een crème. De huid is hierdoor lui geworden en heeft niet meer de neiging om zelf te hydrateren. De huid wordt daardoor droog, verouderd sneller en er ontstaan huidproblemen. De producten van ZO medical zorgen ervoor dat onze huid weer zelf gaat werken en een probleemhuid op die manier weer gezond maakt.

Indicaties

ZO medical heeft voor elke huid geschikte producten. Zowel voor de gezonde huid als een huid waar problemen bij worden ondervonden. Problemen waar je aan kan denken zijn:

Actieve ingrediënten


Huidveroudering

Een zeer belangrijk ingrediënt in de producten tegen huidveroudering is retinol (vitamine A-zuur). Retinol stimuleert het natuurlijke wederopbouwproces van de huid. Collageen en elastine worden  gestimuleerd en de huid wordt daardoor gladder en strakker. Tevens heeft retinol een gunstige invloed op pigmentvlekken. In de producten tegen huidveroudering is retinol in een hoge dosis aanwezig waardoor het ook werkelijk effectief is.

Naast de retinol zijn de antioxidanten vitamine C en vitamine E in hoge concentratie aanwezig in de producten van ZO medical. Deze antioxidanten beschermen tegen vrije radicalen zoals Uv-straling, roken, alcoholgebruik en luchtverontreiniging. Deze ingrediënten werken daardoor preventief op de huidveroudering.

Acne en rosacea

De belangrijkste actieve ingrediënten in de producten van ZO medical tegen acne zijn salicylzuur, benzoylperoxide en retinol. Salicylzuur heeft een exfoliërende werking wat betekent dat dode huidcellen van de opperhuid worden verwijderd. Hierdoor kunnen minder snel verstoppingen ontstaan. Benzoylperoxide werkt licht exfoliërend maar zijn belangrijkste werking zit in de aanpak van de bacterie pripioni acnes en de vermindering van de talgproductie. Deze bacterie is een belangrijke veroorzaker bij het uitbreken van acne. Retinol heeft een exfoliërende werking en verminderd de talgproductie.

Pigment

Retinol, antioxidanten en uv-bescherming zijn de belangrijkste ingrediënten in de producten tegen pigmentproblemen zoals een zwangerschapsmasker (melasma) of sproetjes. Naast de werking van retinol op de huidveroudering pakt het ook effectief hyperpigmentatie aan. Retinol is in een hoge concentratie aanwezig in de producten van ZO medical waardoor de effectiviteit hiervan zeer hoog is. Vitamine C en vitamine E zijn antioxidanten die in een hoge concentratie aanwezig zijn.

Deze beschermen tegen vrije radicalen zoals Uv-straling en luchtverontreiniging waardoor het een preventieve werking heeft op pigment. Tevens is een zonbescherming met een UVA- en UVB filter van belang om nieuwe hyperpigmentatie te voorkomen.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist