« Sluit menu
zwangerschapsmakser
zwangerschapsmakser
zwangerschapsmakser
"Geniet van een mooie, egale huid"
"Geniet van een mooie, egale huid"

Zwangerschapsmasker (melasma) verwijderen ZO medical of peelings

Heb je last van een zwangerschapsmasker? Wij zijn zeer bedreven in het behandelen van een zwangerschapsmasker. In vaktermen wordt een zwangerschapsmasker ook wel een melasma genoemd. Een melasma geeft een vlekkerige bruine verkleuring. Veel mensen denken dat een zwangerschapsmasker alleen ontstaat bij een zwangerschap. Helaas kan een zwangerschapsmasker ook ontstaan zonder dat je zwanger bent. Veelal heeft een zwangerschapsmasker een hormonale oorzaak en dankt zijn naam daarom aan de zwangerschap.

Meestal is een zwangerschapsmasker niet goed te behandelen met laser omdat het risico om donkerder kleuren van pigment aannemelijk is. Daarom adviseren wij een zwangerschapsmasker niet te behandelen met laser tenzij het pigment alleen in de oppervlakte aanwezig is. Vaak ligt het pigment verspreid in de oppervlakkige en diepere lagen in de huid. Met peelings en/of producten van ZO medical kunnen we een zwangerschapsmasker laten vervagen en soms zelfs helemaal verdwijnen. Twijfel je over welke behandeling het meest geschikt is? Onze huidtherapeuten nemen graag de tijd om samen naar je huidaandoening te kijken.

Waar komt een zwangerschapsmasker veel voor? (symptomen)

Een zwangerschapsmasker kan dus ook voorkomen bij vrouwen die niet zwanger zijn. Desondanks komt een zwangerschapsmasker vaak voor tijdens de zwangerschap. De pigmentvlekken zijn vaak donker van kleur en opvallend te onderscheiden in de huid. Een zwangerschapsmasker komt veelal voor:

 • Op de wangen
 • Op de neus
 • Op het voorhoofd
 • Rond de ogen
 • Op de bovenlip
Het is ook mogelijk om een zwangerschapsmasker na de bevalling te krijgen. 

Hoe ontstaan zwangerschapsvlekken?

We weten dat bij een zwangerschapsmasker hoogstwaarschijnlijk hormonale factoren een rol spelen in het ontstaan. Daarom wordt een zwangerschapsmasker ook vaak gezien tijdens de zwangerschap maar ook bijvoorbeeld door het gebruik van een anticonceptiepil. Daarnaast speelt een teveel aan zonblootstelling en zonnebankgebruik een grote rol. Melasma kan erfelijk bepaald zijn. In sommige gevallen is geen duidelijke oorzaak aan te wijzen.

Omdat het pigment vaak in de diepere lagen van de huid voorkomt is laserbehandeling meestal geen geschikte behandeloptie. Behandeling met peelings en/of producten van ZO medical bieden vaak een betere oplossing.

Hoe ziet een behandeling voor het laten verwijderen van een zwangerschapsmasker er uit?

Afhankelijk van de diepte van de zwangerschapsvlekken stellen we samen een helder behandelplan op. In de praktijk betekent dit dat er drie behandelingen mogelijk zijn:

 • Peelings

Wij werken met meerdere peelings van Dermaquest. Er bestaan verschillende zuren die een goede werking hebben om het behandelen van een zwangerschapsmasker. Welke peeling het meest geschikt is zal de huidtherapeut samen met jou bepalen tijdens de behandeling. De peeling zal de celdeling versnellen waardoor de huid gaat afschilferen. Hierbij is het doel dat ook het pigment wordt afgevoerd en zo een blekende werking heeft op het zwangerschapsmasker.

Na een milde peeling heb je ongeveer 3 tot 5 dagen last van bijwerkingen zoals afschilfering, prikkeling, jeuk of irritatie van de huid. Roodheid van de huid kan worden gecamoufleerd met een gel. Onze huidtherapeuten nemen graag de tijd om je hier meer over te vertellen.

 • Laserbehandeling

In vergelijking met andere behandelaars beschikken we niet over 1 specifieke laser, maar over 13 specifieke lasers. Hierdoor kunnen we ieder huidtype goed behandelen. Een laserbehandeling werkt alleen als de zwangerschapsvlekjes aan de oppervlakte van de huid aanwezig zijn. Meestal zit het pigment in zowel de oppervlakte van de huid als dieper in de huid en zal een laserbehandeling geen geschikte optie zijn.

 • Crèmes van ZO-medical

De crèmes van ZO-medical bevatten de belangrijkste ingrediënten tegen pigmentproblemen die resulteren in de vorm van een zwangerschapsmasker. Zo zijn de antioxidanten vitamine C en vitamine E in hoge concentratie aanwezig in deze crèmes. Ook retinol is een belangrijk ingrediënt in de aanpak tegen pigment.

De crèmes van ZO-medical bieden bescherming tegen UV-straling en luchtvervuiling waardoor het een preventieve werking heeft op pigment. Deze producten zijn alleen verkrijgbaar bij artsen of huidtherapeuten. Laat de huid regelmatig door onze huidtherapeuten controleren om de werking van de producten te bepalen.

Onze huidtherapeuten nemen graag de tijd om al je vragen omtrent je huidprobleem en specifieke behandelingen te beantwoorden. Maak geheel vrijblijvend een afspraak.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Hoeveel behandeling nodig zijn is moeilijk te zeggen. Dit is erg afhankelijk van de mate van het pigment en de gevoeligheid om nieuw pigment aan te maken. Bij het behandelen met peelings zien we gemiddeld dat 3 tot 6 behandelingen nodig zijn om het pigment te verminderen of verwijderen maar de kans op het terugkomen van het pigment is aanwezig. In dit geval kan opnieuw behandeld worden. Wanneer het gebruiken van de producten van ZO medcial wordt geadviseerd moeten deze vaak continu worden gebruikt om terugval te voorkomen.

Zwangerschapsmasker na bevalling: gaat het vanzelf over?

In sommige gevallen verdwijnt een zwangerschapsmasker na bevalling vanzelf, zeker als dit ontstaan in tijdens de zwangerschap. Maar als je eenmaal gevoelig bent om een zwangerschapsmasker te ontwikkelen is de kans aannemelijk dat terugkeer op het pigment ontstaat (hier vind je meer informatie over pigmentvlekken). Het advies is om stimuli van pigmentaanmaak te voorkomen, zo zorg je dat de kans op een zwangerschapsmasker na bevalling het kleinste is. Denk dan met name aan de blootstelling aan van zonlicht en zonnebank.

Onze huidtherapeuten nemen graag de tijd om naar je zwangerschapsmasker na de bevalling te kijken. Neem geheel vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel naar 030-21 45 909.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van de soort behandeling die wordt toegepast. Een peeling kost veelal €100,- per keer. Wanneer producten van ZO medical worden geadviseerd is dit geheel afhankelijk van het persoonlijk protocol wat je gaat volgen. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek met onze huidtherapeut wordt verteld welke behandeling het meest geschikt is bij jouw zwangerschapsmasker/zwangerschapsvlekken en worden hierbij de kosten besproken.

Voordelen van zwangerschapsvlekken verwijderen bij Lasercentrum Biltstraat

Wij zijn zeer bedreven in het oplossen van huidproblemen. Graag helpen we je bij het verwijderen van zwangerschapsvlekken. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat je voorafgaand aan een behandelingen precies weet waar je aan toe bent. Maak een afspraak voor een gratis consult in Utrecht, Almere, Amsterdam of Eindhoven. Wij nemen rustig de tijd om al je vragen te beantwoorden en alle stappen van het behandelplan door te nemen. Hieronder een aantal voordelen van een samenwerking met Lasercentrum Biltstraat:

 • BIG geregistreerde huidtherapeuten: alle huidtherapeuten zijn bevoegd om medische handelingen toe te passen. Tevens zijn zij up-to-date van de hedendaagse ontwikkelingen en oplossingen.
 • Op maat gemaakt behandelplan: per persoon een specifiek behandelplan. Voorafgaand aan de behandelingen weet je precies waar je aan toe bent.
 • 13 specifieke lasers i.p.v. 1 laser: wij gebruiken niet één laserapparaat, maar beschikken over 13 verschillende lasers. Hierdoor kunnen we ieder huidtype goed behandelen.
 • Naast de laserbehandelingen zijn we zeer ervaring in het oplossen van zwangerschapsmaskers met peelings en producten van ZO-medical.Bovendien zijn we gespecialiseerd in moedervlek laten verwijderen, café au lait vlekken weghalen of Postinflammatoire hyperpigmentatie.
 • Heldere taal: géén vakjargon of onduidelijke taal, maar simpelweg meedenken in oplossingen en dat op een begrijpelijke manier.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis intakegesprek. Onze huidtherapeuten denken graag mee in het zoeken naar een oplossing voor het verwijderen van je zwangerschapsvlekjes. Bel naar 030-214 59 09 of vul het contactformulier in.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist