« Sluit menu
ouderdomsvlekken
ouderdomsvlekken
ouderdomsvlekken
"Geen ontsierende vlekken meer"
"Geen ontsierende vlekken meer"

Ouderdomsvlekken behandelen door BIG-geregistreerde huidtherapeuten

Ouderdomsvlekken zijn jammer genoeg een veel voorkomend verschijnsel bij veel mensen die ouder worden. Met het verstrijken van de tijd kan de huid steeds meer donkere vlekken vertonen. Deze verkleuringen komen voornamelijk voor op de huid die veel wordt blootgesteld aan de zon zoals gelaat en handen. Veel mensen ervaren ouderdomsvlekken als cosmetisch storend en willen dit laten behandelen. Voornamelijk bij ouderdomsvlekken gezicht ondervindt men cosmetische hinder. Met behulp van onze gespecialiseerde lasers kunnen wij je helpen met het verwijderen van ouderdomsvlekken. Wij hebben 13 gespecialiseerde lasers waarmee we ieder huidtype kunnen behandelen.

Hoe ontstaan ouderdomsvlekken?

Een ouderdomsvlek ontstaat door melanocyten (pigmentcellen) waarvan de activiteit is verhoogd. Deze verstoring heeft als gevolg dat er donkere vlekken of pigmentaties vormen op het lichaam. Er zijn een aantal factoren die ouderdomsvlekken in de hand kunnen werken. Denk hierbij aan:

 • Overmatige blootstelling aan de zon (ook in het verleden)
 • Veelvuldig zonnebankgebruik
 • Bij sommige huidaandoeningen die behandeld zijn met PUVA therapie

Er zijn een aantal mogelijkheden om het ontstaan van een ouderdomsvlek te voorkomen:

 • Gebruik dagelijks een hoge zonbeschermingsfactor
 • Draag beschermende kleding in de zomerperiode
 • Vermijd de zonnebank

Wat zijn de symptomen van ouderdomsvlekken en waar kunnen ze ontstaan?

Een ouderdomsvlek komt vooral voor bij volwassenen boven de 40 jaar. Het is mogelijk voor jongere mensen om ze ook te krijgen. De vlekjes kunnen bij ieder huidskleur voorkomen, maar ontwikkelen zich meestal bij mensen met een lichte huidskleur. Een ouderdomsvlek kan je herkennen aan de lichtbruin tot donkerbruine kleur. De pigmentvlek is egaal en plat en is heeft vaak een ovale of grillige vorm. In diameters kan een ouderdomsvlek variëren van enkele millimeters tot enkele centimeters.

Een ouderdomsvlek is voornamelijk te vinden op plekken die langdurig zijn blootgesteld aan de zon. De meest voorkomende plekken voor ouderdomsvlekken op de huid zijn dan ook:

 • Ouderdomsvlekken gezicht
 • Ouderdomsvlekken bovenkant van de handen
 • Ouderdomsvlekken schouders
 • Ouderdomsvlekken bovenrug
 • Ouderdomsvlekken onderarmen
 • Ouderdomsvlekken nek

Het komt ook regelmatig voor dat ouderdomsvlekken op benen verschijnen. Maar dat is ook afhankelijk van de blootstelling aan de zon. Ouderdomsvlekken verwijderen is mogelijk met behulp van een gespecialiseerde laser. Maak vrijblijvend een afspraak met onze huidtherapeut voor een vrijblijvend gesprek.

Ouderdomsvlekken verwijderen: hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Ouderdomsvlekken verwijderen is een goede optie als je de vlekken cosmetisch storend vindt. Wij hebben 13 gespecialiseerde lasers waarmee we alle huidaandoeningen kunnen behandelen. De lasers zijn gespecialiseerd om elk huidtype te kunnen behandelen. Omdat ouderdomsvlekken goed te behandelen zijn ligt het aantal laserbehandelingen relatief laag. In al 1 á 3 behandelingen kun je de ouderdomsvlekken volledig weghalen. Na de behandeling is het echter zeer belangrijk om hoge zonbescherming te gebruiken om nieuwe ouderdomsvlekken te voorkomen.

Naast een laserbehandeling is het ook mogelijk om een ouderdomsvlekken te behandelen met een peeling of met producten van ZO medical. De producten van ZO medical verwijderen overigens niet alleen de ouderdomsvlekken, maar werken ook preventief tegen het ontstaan van nieuwe ouderdomsvlekken.

Valt het onder mijn verzekering?

Nee, behandelingen voor ouderdomsvlekken verwijderen wordt niet vergoed door de zorgverzekering, ook niet vanuit een aanvullend pakket.

Wat zijn de ervaringen met ouderdomsvlekjes verwijderen?

Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere met betrekking tot ouderdomsvlekjes verwijderen? Neem dan eens een kijkje op onze ouderdomsvlekken verwijderen ervaringen pagina. Hier vind je verschillende voorbeelden en ervaringen van mensen die een behandeling hebben ondergaan bij een van onze huidtherapeuten. Hier zie je dat wij ouderdomsvlekjes volledig en efficiënt kunnen verwijderen.

Tarieven ouderdomsvlekken weghalen

Wij staan voor een transparante samenwerking. Daar hoort ook een transparant beleid over de kosten bij. Wij werken met vaste tarieven voor ouderdomsvlekken verwijderen. Als je op intakegesprek komt, dan stel je samen met de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan op om de ouderdomsvlekken weg te halen. De kosten worden daarin opgebouwd op basis van de vaste tarieven:

 • < 5 ouderdomsvlekken = €105 per behandeling
 • < 10 ouderdomsvlekken = €130 per behandeling
 • < 20 ouderdomsvlekken = €155 per behandeling
 • < 40 ouderdomsvlekken = €180 per behandeling
 • < 60 ouderdomsvlekken = €210 per behandeling
 • < 100 ouderdomsvlekken = €235 per behandeling

De prijzen gelden voor ouderdomsplekken verwijderen van maximaal 1 cm groot. Voor grotere ouderdomsvlekken weghalen gelden andere tarieven. Meer weten over de tarieven ouderdomsvlekken verwijderen?

Waarom wij een goede match zijn

Als je van plan bent om ouderdomsvlekken te verwijderen, dan wil je zekerheid hebben dat je dit bij de juiste partij doet. Wij vinden het belangrijk om deze zekerheid te geven. Een transparante en heldere werkwijze staat dan ook aan de basis van een goede match. Wij nodigen je daarom uit voor een geheel vrijblijvend intakegesprek met een van onze huidtherapeuten. Gezamenlijk stellen jij en de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan op. Dit geeft garantie voor een goede samenwerking waarbij beide partijen zich prettig voelen. Daarnaast staan wij voor het volgende:

 • Heldere taal tijdens het gehele proces
 • Duidelijkheid over de verwachte resultaten
 • 13 Lasers gespecialiseerd op specifiek huidtype
 • Vaste tarieven voor de behandelingen
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten

Als je ouderdomsvlekken wilt weghalen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Maar ook voor andere pigmentvlek problemen kunt u bij ons terecht:

Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze huidtherapeuten op een van onze locaties in Utrecht, Amsterdam of Almere. Bel naar 030-214 59 09, vul het contactformulier in of stuur een mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl. Er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen door een van onze huidtherapeuten.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist