« Sluit menu
peelings
peelings
peelings
"'Mijn huid straalt weer helemaal na een peeling'"
"'Mijn huid straalt weer helemaal na een peeling'"

Huidaandoening behandelen met een peeling: vast tarief!

Bij sommige aandoeningen is een laserbehandeling geen (geschikte) optie en bied een behandeling met peeling beter resultaat. In onze kliniek werken wij met verschillende peelings van Dermaquest. Bij een Derma Peeling gebruiken we een vloeistofoplossing die de bovenste laag van de huid (de dode huidcellen) er af ‘peelt’, waardoor de frisse en jonge huidcellen daaronder zichtbaar zijn. Er zijn verschillende peelings variërend van lichte ‘lunchpauze peelings’ die subtiele resultaten boekt en slechts een kleine herstelperiode heeft tot de diepe peelings die een zeer duidelijk resultaat laten zien, maar een langere herstelperiode hebben. Er zijn verschillende peels: voor anti-huidveroudering, tegen acne of door acne beschadigde huid, tegen rosacea, voor het herstel van pigmentatiestoornissen in de huid of als ‘oppepper’ voor de huid.

Welke bijwerkingen kan ik verwachten na een peeling? Wat moet ik vermijden gedurende het herstel proces?

Afhankelijk van het soort peeling dat wordt toegepast zal je in meer of mindere mate de volgende bijwerkingen ervaren na de behandeling: prikkeling, jeuk en irritatie, roodheid, zwelling, huidspanning, schilfering en korstvorming. Na een milde peeling zullen deze bijwerkingen minimaal zijn en 3 tot 5 dagen aanhouden. Bij een diepere peeling kunnen deze bijwerking meer aanwezig zijn en 7 tot 10 dagen aanhouden. Roodheid kan, indien gewenst, worden gecamoufleerd met Lycogel

Wat moet ik vermijden gedurende het herstel proces?

Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met een SPF50 zonbescherming voor minimaal 14 dagenna de peelprocedure om hyperpigmentatie te voorkomen. 48 Uur na de peeling dienen zon, zweet, zware inspanning, hete baden/douches/sauna en haarkleuring te worden vermijden. Totdat de huid compleet hersteld is (na een sterke peeling is dit na ongeveer 7 dagen), dienen scrubben en pulken te worden vermeden, dit kan leiden tot litteken vorming.

Welke Derma Peeling is het beste voor mij?

Wij voeren verschillende peelings uit door middel van de methode en producten van DermaQuest. Tijdens een consultgesprek zullen we samen bepalen welke peeling voor jouw huid en wensen het beste volstaat. Peelings zijn alleen in kuurverband mogelijk en worden ondersteund door de juiste verzorgingsproducten voor thuisgebruik. Je krijgt hierover een uitgebreid advies van de huidtherapeut voor een optimaal resultaat. Onderstaand een beschrijving van de peelings die bij ons in de kliniek worden gebruikt.

Primary of Power Pumpkin Peels

Beide peelings zijn ‘milde’ peelings die glycolzuur, melkzuur, salicylzuur en pumpkin extract bevatten. Zoals de namen al doen vermoeden bevat de Power Pumpkin hogere percentages van deze werkzame stoffen dan de Primary Pumpkin. Deze peelings zijn uitermate geschikt voor huidveroudering, acne behandelen en hyperpigmentatie. De hydratatie en barrièrefunctie van de huid wordt verbetert, ontstekingen worden onderdrukt, rimpels worden verzacht en hyperpigmentatie verminderd. 

Salicylic Acid Resurfacer

Deze sterke peeling bevat 20% salicylzuur. Deze peeling is geschikt bij acne, vette en/of glimmende huiden en rosacea. De buitenste laag van de opperhuid lost op waardoor de huid een zachter en gladder oppervlak krijgt. Verstopping in de talgklier worden gereduceerd en hierdoor worden ontstekingen en andere uitingen van acne voorkomen.

Modified Jessners Peeling

Deze sterke peeling bevat hoge percentages melkzuur (14%), salicylzuur (14%) en resorcinol (14%).  Deze peeling wordt met name ingezet bij acne, rosacea, huidveroudering en pigmentproblemen.  De bovenste laag van de opperhuid wordt opgelost waardoor de huid gladder en zachter wordt. Fijne lijntjes en rimpels worden verminderd, de huidkleur egaliseert en acne en ontstekingen worden vermindert.

TCA / Salicylzuur Peeling

Deze sterke peeling bevat 7% TCA en 2% salicylzuur. De combinatie van deze zuren versterken elkaar en daarom valt deze peeling onder de sterkere peelings. De bovenste laag van de opperhuid wordt opgelost waardoor de huid gladder en zachter wordt. De algehele textuur en huidspanning verbeteren. Deze peeling wordt dan ook voornamelijk ingezet tegen huidveroudering. Tevens verbetert deze peeling hyperpigment door zonschade wat veel gezien wordt bij een verouderde huid. 

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist