« Sluit menu
keloid
keloid
keloid
"Laat met plezier je benen zien"
"Laat met plezier je benen zien"

Keloïd litteken behandelen: helder behandelplan + vast tarief

Bij een keloïd litteken wordt er te veel littekensweefsel aangemaakt. Het littekenweefsel dat wordt aangemaakt is dusdanig veel dat het buiten de grens treed van het originele litteken. Een keloïd litteken kan rood tot donkerpaars kleuren. Het kan bij iedereen voorkomen maar het wordt voornamelijk gezien bij kinderen of bij mensen met een donkere huid. Door middel van verscheidene behandelingen kunnen we het litteken gladder krijgen en verfraaien qua structuur en kleur.

Lasertherapie

Door een behandeling met een gefractioneerde Co2 laser worden kleine gaatjes in het litteken aangebracht en energie verspreid zich onder de opperhuid. Aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt de gehele structuur van het litteken beïnvloed wat zorgt voor een vlakker en soepeler litteken. Tevens wordt de kleur van het litteken verbeterd waardoor het kleurverschil met de omliggende huid minder wordt.

Doordat er met een gefractioneerde laser wordt gewerkt is de downtime aanzienlijk verkleind ten aanzien van vroeger. Er wordt als het ware in een rastervorm behandeld waardoor naast de behandelde huid ook delen onbeschadigd blijven. Hierdoor is de kans op complicaties minimaal en het herstel van de huid veel sneller. Na 7 tot 14 dagen is huid weer volledig hersteld. Afhankelijk van het litteken zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig om het maximale resultaat te bereiken. Na 3 tot 6 maanden is het resultaat van een behandeling zichtbaar en kan, indien nodig, de vervolg behandeling plaats vinden.

Siliconentherapie

Uit verscheidene wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat siliconen een gunstig effect hebben op keloïd littekens. Het maakt een litteken zachter, soepeler en vlakker. Daarnaast kan het de roodheid in een litteken verminderen. Tevens heeft silicone een positief effect op eventuele jeuk van een litteken. Deze behandeling is goed thuis toe te passen. De therapeut in onze kliniek kan siliconenpleisters of siliconengel voorschrijven en geeft uitleg over het gebruik hiervan. De producten worden volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Dermatoloog

In onze kliniek werken we samen met een dermatoloog. Wanneer behandeling bij een keloïd litteken niet gedaan kan worden door onze therapeuten wordt er een doorverwijzing gedaan naar de dermatoloog. Hij kan bijvoorbeeld door neuraaltherapie of door het inspuiten corticosteroïden een hypertrofisch litteken behandelen. Je kan bij ons ook atrofische littekens verminderen.

Consultafspraak

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jou voor litteken verwijderen? Bel of mail ons om een consultafspraak* in te plannen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 030-2145909 of stuur een email naar  info@huidzorgklinieken.nl.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Bel 030-214 59 09
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist