« Sluit menu
keloid
keloid
keloid
"Laat met plezier je benen zien"
"Laat met plezier je benen zien"

Keloïd litteken behandelen: helder behandelplan + vast tarief

Bij een keloïd litteken wordt er te veel littekensweefsel aangemaakt. Het littekenweefsel dat wordt aangemaakt is dusdanig veel dat het buiten de grens treed van het originele litteken. Een keloïd litteken kan rood tot donkerpaars kleuren. Het kan bij iedereen voorkomen maar het wordt voornamelijk gezien bij kinderen of bij mensen met een donkere huid. Een keloïd therapie bestaat uit verscheidene behandelingen waardoor we het litteken gladder krijgen en verfraaien qua structuur en kleur.

Bij Lasercentrum Biltstraat werken we met vaste tarieven, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Kunnen we je helpen bij het behandelen van een keloïd litteken? Dan maken we een persoonlijk behandelplan voor een optimaal resultaat. Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina vragen? Bel gerust naar 030-214 59 09 of maak gebruik van het contactformulier onderaan de pagina.

Hoe ontstaan keloïd littekens?

Op dit moment is het nog onduidelijk hoe keloïd littekens ontstaan. Wel blijkt uit onderzoeken dat ras en erfelijke factoren meespelen in het ontstaan van de littekens. Zo blijkt dat mensen met een donkere huid in vergelijking met mensen met een blanke huid een verhoogd risico op de vorming van keloïd littekens hebben.

Daarnaast kunnen keloïd littekens bij huidbeschadiging dat optreedt bij bijvoorbeeld een brandwond, tatoeage of acné littekens.

Hieronder staan een aantal symptomen van keloïd littekens op een rijtje:
  • Jeuk aan de huid
  • Een ‘trekkende’ wond/huid
  • Rood tot donkerpaarse kleur
  • Littekenweefsel buiten de grens van originele litteken

Een keloïd litteken kan zorgen voor een pijnlijk gevoel. Wij hebben ervaringen in het verwijderen van keloïd littekens en helpen je graag bij het oplossen van je huidprobleem.

Keloïd litteken behandeling: hoe werkt het in de praktijk?

Door een behandeling met een gefractioneerde Co2 laser worden kleine gaatjes in het litteken aangebracht en energie verspreid zich onder de opperhuid. Aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt de gehele structuur van het litteken beïnvloed wat zorgt voor een vlakker en soepeler litteken. Tevens wordt de kleur van het litteken verbeterd waardoor het kleurverschil met de omliggende huid minder wordt.

Gemiddelde behandelduur: 2 tot 3 behandelingen

Doordat er met een gefractioneerde laser wordt gewerkt, is de downtime aanzienlijk verkleind ten aanzien van vroeger. Er wordt als het ware in een rastervorm behandeld waardoor naast de behandelde huid ook delen onbeschadigd blijven. Hierdoor is de kans op complicaties minimaal en het herstel van de huid veel sneller. Na 7 tot 14 dagen is huid weer volledig hersteld. Afhankelijk van het litteken zijn er 2 tot 4 behandelingen nodig om het maximale resultaat te bereiken.

Het uiteindelijke resultaat is 3 tot 6 maanden na de behandeling zichtbaar. Een vervolg behandeling kan plaats vinden na ongeveer 10 weken. 

Keloïd litteken verwijderen met siliconentherapie

Uit verscheidene wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat siliconen een gunstig effect hebben op keloïd littekens. Het maakt een litteken zachter, soepeler en vlakker. Daarnaast kan het de roodheid in een litteken verminderen. Tevens heeft silicone een positief effect op eventuele jeuk van een litteken.

Deze behandeling is goed thuis toe te passen. De huidtherapeut in onze kliniek kan siliconenpleisters of siliconengel voorschrijven en geeft uitleg over het gebruik hiervan. De producten worden volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Optie: dermatoloog?

In onze kliniek werken we samen met een dermatoloog. Wanneer behandeling bij een keloïd litteken behandeld kan worden door onze therapeuten wordt er doorverwezen naar de dermatoloog. Hij kan bijvoorbeeld door neuraaltherapie of door het inspuiten corticosteroïden een keloïd litteken behandelen. Je kan bij ons ook atrofische littekens verminderen.

Keloïd litteken: kies voor een ervaren behandelaar

Kies voor een ervaren behandelaar die zorgt voor resultaat en daarnaast rekening houdt met je persoonlijke situatie. Hieronder staan een aantal redenen waarom Lasercentrum Biltstraat een geschikte partner is:

  • Zeer ervaren in het behandelen van keloïd littekens
  • Doorverwijzing naar dermatoloog mogelijk indien noodzakelijk
  • Vaste tarieven, zodat je precies weet waar je aan toe bent
  • Alle huidtherapeuten zijn BIG-geregistreerd
  • Altijd een persoonlijk behandelplan!

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jou voor littekens verwijderen? Bel of mail ons om een consultafspraak in te plannen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 030-2145909 of stuur een email naar info@huidzorgklinieken.nl.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist