« Sluit menu
atrofisch-litteken
atrofisch-litteken
atrofisch-litteken
"Laat met plezier je benen zien"
"Laat met plezier je benen zien"

Atrofisch litteken behandelen: Vaste en voordelige tarieven!

Bij een atrofisch litteken is het weefsel onder het litteken verminderd en is er een deukje of putje zichtbaar op de huid. Deze littekens zien we veelal ontstaan na de waterpokken of als gevolg van acne. De kleur is vaak gelijk aan de huid maar kan ook rood-roze zijn. Door middel van laserbehandeling kunnen we deze littekens aanzienlijk verminderen.

Laserbehandeling

Wanneer de littekens behandeld wordt met lasertherapie maken we gebruik van de een gefractioneerde Co2 laser. Deze laser maakt minuscule gaatjes in het litteken en verspreid warmte vlak onder de opperhuid. Elastine en collageen worden geactiveerd en zorgen dat de littekens vlakker worden. De kleur van de littekens normaliseren en de omvang van de littekens kunnen verkleinen. Direct na de behandeling zal de huid rood en gezwollen zijn. De huid zal tot een paar uur na de behandelingen aanvoelen als een forse zonverbranding. De roodheid en zwelling beginnen na 3-4 dagen af te nemen en zal na ongeveer 14 dagen weer hersteld zijn. Afhankelijk van de diepte van de littekens en het gewenste resultaat zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig om het maximale resultaat te behalen. Het effect van de laserbehandeling werkt 3 tot 6 maanden door na de behandeling, Na 3 tot 6 maanden kan een vervolgbehandeling plaats vinden. Bij minder diepe littekens volstaat vaak een combinatiebehandeling (linkje naar acnetherapie).

Voor- en nazorg

De huid mag tijdens de behandeling niet zongebruind zijn. Vermijd zon, zonnebank en zelfbruinende crèmes minimaal 6 weken voor en 6 weken na de behandeling. Wij raden aan om in deze periode een zonbescherming met factor 50 te gebruiken. Een uur voor de behandeling wordt de huid ingesmeerd met een verdovende zalf zodat je de behandeling zonder problemen kan doorstaan. Tot 14 dagen na de behandeling is het van belang dat de huid wordt ingesmeerd met de voorgeschreven crème(s) die je meekrijgt na de behandeling.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult

Wij helpen je graag met alle huidproblemen. Maak nu een vrijblijvende afspraak met onze huidtherapeuten voor een consult. Daarin bespreken we alle mogelijkheden voor de behandeling van jouw aftrofische littekens. Je kunt bij ons ook terecht voor de volgende littekens:

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Bel 030-214 59 09
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist