« Sluit menu
opliggend-littekenweefsel
opliggend-littekenweefsel
opliggend-littekenweefsel
"Professionele en nauwkeurige behandeling"
"Professionele en nauwkeurige behandeling"

Littekens verwijderen: resultaat in 3 tot 4 behandelingen

Veel mensen hebben littekens waar zij last van ondervinden. Dit kan om cosmetische redenen zijn maar littekens kunnen ook fysieke klachten geven. Littekens verwijderen met laser is dan een goede optie. Een veilige en doelgerichte laserbehandeling van littekens kan je situatie sterk verbeteren.

Waarom littekens laseren?

Een litteken ontstaat na een diepere verwonding van de huid. Als de wond genezen is kan littekenweefsel ontstaan. Een litteken kan cosmetisch storend zijn als het op opvallende plekken zitten, bijvoorbeeld littekens in het gezicht. Een andere reden om littekens te laseren zijn fysieke gezondheidsklachten. Denk hierbij aan pijn of jeuk veroorzaakt door de littekens of een bewegingsbeperking als het litteken op een bewegelijke plek zit zoals de knie.

Hoeveel littekens verminderen behandelingen zijn er nodig?

Het aantal littekens verminderen behandelingen is afhankelijk van het soort litteken en de hoeveelheid littekenweefsel wat is gevormd. Gemiddeld zijn 3 tot 4 behandelingen nodig om een litteken te behandelen. Volledig verwijderen van een litteken is meestal niet mogelijk. Een litteken kan wel dusdanig verbeteren waardoor deze minder opvalt.

Welks soorten littekens zijn er?

Er zijn verschillende soorten littekens. De meest voorkomende littekens liggen plat op de huid. Het voelt vaak wat stugger aan dan het omliggende weefsel. De vorm en structuur van een litteken kan per geval verschillen. Daarnaast kan de kleur van littekenweefsel verschillen van wit of rood tot donker paars. Bij een litteken behandelen wordt er een onderscheid gemaakt tussen de volgende soorten littekens:

Voor- en nazorg litteken verwijderen

Per litteken verwijderen behandeling verschilt de voor- en nazorg van het litteken. Maar er zijn een aantal voorbereidingen die je kunt treffen voordat we littekens laseren. Zorg ervoor dat:

 • Het te behandelende gebied niet zongebruind is
 • De zon zoveel mogelijk wordt vermeden 4 tot 6 weken voor de eerste behandeling

Na de litteken verwijderen behandeling voelt de huid twee a drie uur branderig aan. Wanneer dit veel last geeft mag de huid gekoeld worden met bijvoorbeeld coolpacks. Het behandelde gebied kan wat bloeden of er kan wat wondvocht uit de huid komen. Na 1 a 2 dagen ontstaan hele kleine korstjes in de vorm van een raster. Het is van groot belang om hier niet aan te krabben. Na 3-4 dagen begint de huid te herstellen en na 1 a 2 weken zal de huid hersteld zijn.

Veel gestelde vragen over deze behandeling

Hoe ontstaan littekens?

Wanneer de huid aan de oppervlakte is beschadigd zal dit in de meeste gevallen herstellen zonder littekens. Maar wanneer de huid dieper is beschadigd kunnen littekens ontstaan bij het herstel. Littekens kunnen veroorzaakt worden verschillende oorzaken:

 • Ongelukken
 • Snijwonden
 • Operaties
 • Huidaandoeningen zoals acne of waterpokken

Huid heeft de tijd nodig om te herstellen. Soms is de verwonding van de huid zo diep dat er bindweefsel ontstaat om de huid te dichten. In dit geval ontstaan er dus littekens. Hier geldt hoe groter de wond, des te meer ontwikkeling van bindweefsel. Hoe meer bindweefsel, hoe groter het litteken. Wil je jouw litteken verwijderen? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak voor een intakegesprek met een van onze huidtherapeuten.

Kan ik litteken volledig laten verwijderen?

Een littekenbehandeling is helaas geen garantie dat we een litteken volledig kunnen verwijderen. Maar door de laserbehandeling kan het litteken wel minder opvallend worden en vooral qua kleur en structuur aanzienlijk verbeteren. Met een laserbehandeling kunnen wij de littekens vervagen, verminderen of soms volledig weghalen. Het resultaat van een litteken verwijderen behandeling is uiteindelijk afhankelijk van je persoonlijke situatie. Wij hebben 13 gespecificeerde lasers geschikt voor elk huidtype. Onze huidtherapeuten vertellen je graag over alle mogelijkheden voor een litteken weghalen in een vrijblijvend intakegesprek.

Valt het onder de verzekering?

Een veel gestelde vraag over littekengenezing is of het onder de verzekering valt. Voor de verzekeraar ligt de doorslaggevende factor om te vergoeden in de reden waarom je een litteken laat weghalen. Is de reden cosmetisch, dan vergoedt de verzekeraar meestal niet. Is het een medische reden, dan vergoedt de verzekeraar meestal wel. Het is belangrijk om je verzekeringspolis goed door te lezen om te weten of je de kosten zelf moet betalen of dat de verzekeraar je littekenbehandeling vergoedt. Onze huidtherapeuten geven je hier graag meer informatie over tijdens het intakegesprek.

Tarieven litteken weghalen

Wij vinden een transparante samenwerking zeer belangrijk. Wij zijn dan ook graag transparant over de kosten van het weghalen van een litteken. Tijdens het intakegesprek met onze huidtherapeuten stellen we gezamenlijk een gepersonaliseerd behandelplan op. Wij werken met vaste tarieven. Zie hieronder de vaste tarieven:

 • Littekens vervagen of weghalen: ≤ 5 cm² = €125
 • Littekens vervagen of weghalen: ≤ 10 cm² = €150
 • Littekens vervagen of weghalen: ≤ 15 cm² = €175
 • Littekens vervagen of weghalen: ≤ 20 cm² = €200
 • Littekens vervagen of weghalen: ≤ 25 cm² = €225
 • Litteken weghalen of vervagen:≤ 40 cm² = €250
 • Litteken weghalen of vervagen: ≤ 80 cm² = €275
 • Litteken weghalen of vervagen: > 80 cm² = Persoonlijke offerte op maat

Ervaringen met littekenbehandeling

Onze huidtherapeuten hebben veel mensen geholpen met een littekenbehandeling waarbij we littekens verwijderen of littekens verminderen. Wil je meer weten over de ervaringen van littekens verwijderen of littekenweefsel verwijderen en hier voorbeelden van zien? Bekijk dan eens de ervaringen littekenbehandeling pagina. Hier zie je verschillende voorbeelden van littekenbehandelingen.

Waarom wij een goede match zijn

Wij vinden het belangrijk dat wij je kunnen helpen bij alle huidproblemen. Wij staan dan ook voor een transparante en heldere werkwijze. In gesprek met onze huidtherapeuten stellen we gezamenlijk een persoonlijk behandelplan voor je op. Dit is voor ons de basis van een goede samenwerking:

 • Begrijpelijke taal
 • Heldere verwachtingen over littekens verwijderen
 • Gespecialiseerde lasers voor littekens verwijderen
 • Vaste tarieven voor littekens verwijderen
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten

Als je last hebt van ongewenste littekens en je wilt de littekens weghalen? Maak dan nu een afspraak met onze ervaren huidtherapeuten. Het is mogelijk om een afspraak te maken in Amsterdam, Almere of Utrecht. Tijdens het intakegesprek wordt er gekeken naar je persoonlijke situatie en zal ook duidelijk worden of de littekens verwijderen of verminderen mogelijk is.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis intakegesprek. Bel naar 030-214 59 09, stuur een mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl of vul ons contactformulier in. Onze huidtherapeuten nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook als je last hebt van andere huidproblemen kun je gerust contact met ons opnemen. We kunnen ook moedervlekken verwijderen of littekenweefsel behandelen.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist