« Sluit menu
opliggend-littekenweefsel
opliggend-littekenweefsel
opliggend-littekenweefsel
"Professionele en nauwkeurige behandeling"
"Professionele en nauwkeurige behandeling"

Littekens

Een litteken ontstaat op de huid na het genezen van een wond. Bij een oppervlakkige wond zal geen litteken ontstaan maar wanneer de huid dieper beschadigd is zal een wond herstellen met een litteken. Een litteken kan cosmetisch storend zijn maar kan ook klachten geven zoals pijn of jeuk of een bewegingsbeperking veroorzaken. Helaas kunnen we een litteken in de meeste gevallen niet helemaal verwijderen maar door behandeling kunnen littekens wel minder opvallend worden en verbeteren qua kleur en structuur.

Soorten littekens

Vaak zien we dat een litteken plat op de huid ligt. Het kan wat stugger aanvoelen dan het omliggende weefsel. De kleur van een litteken kan variëren van wit tot rood tot donker paars. Naast de vlakke littekens zijn er ook littekens die anders zijn van vorm of structuur. Hier lees je meer over de verschillende littekens en de behandeling hiervoor:

Voor- en nazorg

Afhankelijk van de behandeling verschilt de voor- en nazorg van een litteken. Per litteken wordt specifieke voor- en nazorg beschreven. Een belangrijk advies voor alle littekens is om zonblootstelling zoveel mogelijk te vermijden. Vooral een nieuw litteken verbrandt snel door de zon waardoor een litteken uiteindelijk minder mooi herstelt. Zeker het eerste jaar is zonbescherming erg belangrijk.

Consultafspraak

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jou? Bel of mail ons om een consultafspraak in te plannen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 030-2145909 of stuur een email naar info@huidzorgklinieken.nl.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Bel 030-214 59 09
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist