« Sluit menu
oksel-ontharen-met-laser
oksel-ontharen-met-laser
oksel-ontharen-met-laser
"Okselhaar weglaseren"
"Okselhaar weglaseren"

Oksels laseren met gespecialiseerde lasers voor elk huidtype!

Veel mensen ervoor kiezen voor oksels laseren. Zowel mannen als vrouwen ontharen hun oksels. Okselhaar verwijderen bij vrouwen is een van de meest voorkomende laserbehandelingen. Maar we laseren ook regelmatig okselhaar bij mannen. Met een van onze 13 gespecialiseerde lasers kunnen we de oksels laseren zodat het best mogelijke resultaat wordt gerealiseerd. Je wordt altijd geholpen door een BIG-geregistreerde huidtherapeut. Wij garanderen hiermee dat onze huidtherapeuten worden bijgeschoold en op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen op het gebied van huidbehandelingen.

Wat kan er behandeld worden bij oksel laserbehandeling

Als je kiest voor een oksel laserbehandeling kan dit verschillende redenen hebben. Het kunnen zowel cosmetisch als medische redenen zijn. De meest voorkomende redenen om oksels te laseren zijn:

 • Oksels ontharen 
 • Ontstoken haarzakje oksel 
 • Rode vlekken onder oksel 
 • Oksels vlekken verwijderen

Een laserbehandeling bij de oksels kan dus verschillende redenen hebben. Maar er zijn verschillende oorzaken die hiervoor kunnen zorgen:

 • Ongewenste haargroei 
 • Overbeharing door hormonen 
 • Ontstekingen 
 • Haargroei bij geslachtsverandering

De behandeling

Wij zijn graag transparant over onze werkwijze bij het behandelen van de oksels. Of het nu om oksels ontharen om cosmetische of medische redenen, een transparant beleid staat voorop. Het behandelen van oksels kunnen we opdelen in drie fases.

Fase 1: Het intakegesprek

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek met een van onze huidtherapeuten bespreken jullie jouw persoonlijke situatie. Gezamenlijk wordt er een persoonlijke plan van aanpak opgesteld. Daarnaast kun je alle vragen kwijt aan de huidtherapeut over de behandeling en alle zaken omtrent de behandeling. Zo geven zij een duidelijk beeld over het verwachte resultaat en het aantal benodigde behandelingen. Tijdens het intakegesprek is het ook mogelijk om een testbehandeling te doen zodat je weet hoe de laser aanvoelt.

Fase 2: De behandeling

Als je het intakegesprek hebt gehad en gaat beginnen met de behandeling zijn er aantal zaken die je moet voorbereiden:

 • Hars of epileer het te behandelen gebied 4 weken voor de behandeling niet 
 • Vermijdt de zonnebank of blootstelling aan de zon 4 tot 6 weken voor de behandeling 
 • Voor oksels ontharen is het belangrijk dat er een stoppeltje zichtbaar is, het is daarom toegestaan om de haartjes een aantal dagen voor de behandeling te scheren 

Vervolgens kom je bij ons langs voor de eerste behandeling. De laserbehandeling werkt als volgt:

 1. De laser geeft een intense lichtbundel af 
 2. Deze lichtbundel wordt geabsorbeerd door de donkere haren
 3. Het haartje geeft de warmte af aan het haarzakje. 
 4. De warmte vernietigt het haarzakje waardoor er geen nieuwe haartjes terug kunnen groeien

Fase 3: De nabehandeling

Nadat de oksel is behandeld zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

 • Vermijdt blootstelling aan de zon 
 • Ga niet onder de zonnebank na de behandelingen 
 • Gebruik een hoge factor zonnebrand als je toch de zon in gaat, minimaal factor 30 
 • Na de behandeling mag je nog steeds niet epileren of harsen rondom de oksel, scheren is geen probleem
 • Douchen en sporten is toegestaan

De oksel kan na de behandeling wat geïrriteerd aanvoelen en rood zijn. Indien gewenst kan de huid gekoeld worden met een koelelement.

Oksels laseren, hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Oksels kunnen om verschillende redenen gelaserd worden. Voor het laseren van okselhaar zijn er gemiddeld 6 tot 15 behandelingen nodig.

Doet het laseren pijn?

Het laseren van de okselhuid wordt door velen niet als pijnlijk ervaren, alleen wat gevoelig. Door de warmteontwikkeling voelt de laserbehandeling aan als kleine speldenprikjes. Tijdens de behandeling wordt de omliggende huid gekoeld waardoor het dit weefsel wordt beschermd en de pijn wordt verminderd.

Kunnen jullie elk type huid laseren?

Wij hebben 13 gespecialiseerde huidlasers. Dit betekent dat wij elk huidtype kunnen behandelen. Er zijn 6 verschillende huidtypes variërend van blank/wit tot donker/zwart. Onze Alexandrite laser is bijvoorbeeld perfect voor de lichtere huiden en onze Nd:YAG laser voor de donkere huidtypes. Daarnaast kunnen we de volgende lichaamsdelen behandelen:

Waarom Lasercentrum Biltstraat

Een transparante werkwijze is voor ons zeer belangrijk. Een transparante werkwijze hoort daarbij. Het is duidelijk hoe de behandeling van het oksel ontharen of vlekken verwijderen eruit ziet. Daarnaast vertellen wij graag meer over onze werkwijze en waarom je bij ons aan het juiste adres bent:

 • Helder behandelplan gepersonaliseerd op jouw persoonlijke situatie 
 • Vaste tarieven voor het laseren van oksels 
 • Huidtherapeuten die BIG-geregistreerd en HBO geschoold zijn 
 • Gespecialiseerde lasers waarmee we elk huidtype kunnen behandelen 
 • Een vrijblijvend intakegesprek om de mogelijkheden te bespreken

Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten in de regio Utrecht, Amsterdam, Almere of Eindhoven/Best. Vul het contactformulier, bel naar 030 214 59 09 of mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl. Onze huidtherapeuten staan klaar om jou te helpen met alle ongewenste haargroei, ook speciale gevallen zoals Sinus Pilonidalis.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist