« Sluit menu
gezichtshaar-weglaseren
gezichtshaar-weglaseren
gezichtshaar-weglaseren
"Ongewenste haargroei in gezicht"
"Ongewenste haargroei in gezicht"

Laserbehandeling gezicht: door BIG geregistreerde huidtherapeuten

Veel mensen hebben last van ongewenste haargroei in het gezicht. Het is een veelvoorkomend probleem bij voornamelijk vrouwen, maar ook worden regelmatig mannen bij ons in de kliniek behandeld tegen ongewenste haargroei. Ongewenste haren kunnen overal op het gezicht voorkomen. Een laserbehandeling in het gezicht is daarom een veel gekozen optie om haren in het gezicht te verwijderen. Met onze gespecialiseerde lasers kunnen wel elk huidtype behandelen.

Waarom gezichtshaar verwijderen?

De meeste redenen om gezichtshaar te verwijderen zijn cosmetisch, maar het kan ook een medische reden hebben als er sprake is van ontstekingen door de haargroei. Veel vrouwen, maar ook mannen, kiezen voor gezichtshaar verwijderen vanwege:

 • Ongewenste haargroei op verschillende plekken op het gezicht. Denk hierbij aan:
  • Kinharen verwijderen
  • Bovenlip haren verwijderen
  • Wangharen verwijderen
  • Neusharen verwijderen
  • Oorharen verwijderen
 • Ongewenste haargroei door hormonen
 • Haargroei gezicht verwijderen in verband met een geslachtsverandering
 • Ontstekingen door ingegroeide haren
De volgende ontharings behandelingen komen ook veel:

Behandeling gezicht ontharen

Gezichtshaar verwijderen kunnen wij snel doen met onze lasers. De pijnbeleving is bij meeste mensen minimaal. Wij kunnen elk huidtype behandelen met onze lasers:

 • Wij gebruiken een Alexandrite laser om overbeharing bij een blanke huid te verwijderen.
 • Wij gebruiken een Nd:YAG laser om overbeharing bij een getinte of donkere huid te verwijderen.

De lasers werken als volgt om het gezicht te laser ontharen. Ze geven een intense lichtbundel af. Deze lichtbundel creëert energie dat wordt geabsorbeerd door de donkere haren, waardoor de haar naar een hoge temperatuur opwarmt. Deze warmte wordt afgegeven aan het haarzakje wat hierdoor vernietigd wordt. Dit zorgt ervoor dat er geen nieuw haartje meer kan groeien. Tijdens de behandeling wordt de opperhuid gekoeld met het koelsysteem van de laser. Op deze manier heb je zo min mogelijk ongemak tijdens de laser gezichtsbehandeling en wordt het omliggende weefsel beschermd. Er zijn gemiddeld tussen de 6 tot 15 behandeling nodig om gezichtshaar te verwijderen.

Voor- en nazorg gezicht laseren

Het gezicht laseren is niet alleen de behandeling zelf. Er is ook het een en ander aan voor- en nazorg nodig. Let hierop voordat je start met de behandeling:

 • Zorg dat je 3 tot 4 weken voor de laserbehandeling niet harst, epileert of blondeert.
 • Zorg dat je de zon 4 tot 6 weken voor de behandeling vermijdt. Ook de zonnebank mag je niet gebruiken. Gebruik ook geen zelf-bruinende crèmes.
 • Het is van belang dat er een stoppeltje zichtbaar is tijdens de behandeling. Scheer het gebied dat behandeld wordt een paar dagen voor de laserbehandeling van het gelaat (haren laten staan mag ook).
 • Gebruik geen parfum of make up op het gedeelte van gezicht dat behandelt wordt.

Na de behandeling moet je op het volgende letten:

 • Vermijd zonblootstelling zoveel mogelijk. Ga niet onder de zonnebank en gebruik dagelijks een antizonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor (minimaal 25).
 • Na de behandeling mag niet behandelde haargroei niet worden geëpileerd. Scheren mag wel.
 • Na de behandeling mag je douchen en/of sporten.

Voordelen van een laserbehandeling gelaat bij Lasercentrum Biltstraat

Wij garanderen het beste resultaat in een korte periode. Dit doen door het gebruik van professionele apparatuur die worden bediend door BIG-geregistreerde huidtherapeuten. Zo weet je zeker dat je in goede handen bent bij Lasercentrum Biltstraat. Hieronder lees je nog een aantal voordelen van een laser gezichtsbehandeling:

 1. Vaste tarieven per specifieke behandeling
 2. Persoonlijk behandelplan: zo weet je precies waar je aan toe bent
 3. 13 verschillende lasers = per specifiek huidtype een specifieke laser voor een effectieve behandeling en langdurig resultaat
 4. Vrijblijvend en gratis intakegesprek

Onze huidtherapeuten nemen uitgebreid de tijd om al je vragen te beantwoorden. Wil je het liefst nu al iemand spreken? Bel gerust naar 030-214 59 09.

Prijzen voor laserbehandeling gezicht

De tarieven voor het ontharen van een gezicht zijn afhankelijk van de plek in het gezicht. Hieronder vind je de tarieven.

 Gebied  Prijs in €  Opmerkingen 
 Bovenlip   80,00  
 Kin  80,00  
 Wenkbrauwen (2)  80,00  Actie* € 17,50 
 Oren  80,00  Actie* € 17,50 
 Nek  80,00  Actie* € 17,50 
 Bovenlip & Kin  130,00  
 Hals  100,00  Actie* € 17,50 
Bakkebaarden 100,00  
 Wangen  130,00  
 Bovenlip & Kin & Wangen & Bakkebaarden  160,00  
 Bovenlip & Kin & Wangen & Bakkebaarden & hals  175,00  
 Gezicht geheel excl. hals  175,00  
 Gezicht geheel incl. hals  200,00  

Na vijf behandelingen ontvang je 10% korting. Gemiddeld zijn er 6 tot 15 behandelingen nodig. Dit is per persoon verschillend. Tijdens een gratis intakegesprek vertellen onze huidtherapeuten je hier graag meer over.

Bekijk hier het complete overzicht met alle prijzen voor definitief ontharen.

Ervaringen van onze klanten: behandeling definitief ontharen

Inmiddels hebben we al veel mensen mogen helpen bij het weg laseren van gezichtshaar. Graag delen we de ervaringen van onze klanten:

Rachelle (32 jaar): “Ik kamp al jaren met haartjes op mijn bovenlip. Ik schaam me erg hiervoor en ben was er continu op gefocust of een ander mijn snorretje niet zag. Ik heb 7 behandelingen gehad bij lasercentrum Biltstraat en ben enorm blij met het eindresultaat. Weg schaamte, weg onzekerheid!”

Dominique (48 jaar): “Ik ben in transitie en mijn mannelijke haargroei is natuurlijk verschrikkelijk aangezien ik mij helemaal vrouw voel. Na 1 behandeling was al meer dan de helft van haren verdwenen. Ik moet nog een paar behandelingen ondergaan maar ben al zo blij dat de haren bijna niet meer opvallen. Zo voel ik met nog meer vrouw.”

Tom (29 jaar): “Ik kwam bij lasercentrum Biltstraat omdat ik veel puistjes in mijn hals heb. In dacht dat het acne was maar de huidtherapeut vertelde mij dat deze puistjes ontstekingen zijn als gevolg van ingegroeide haren. We zijn gestart met het ontharen van mijn hals en mijn huid is nu helemaal rustig en mooi glad. De huidtherapeuten zijn erg professioneel en stellen je goed op je gemak.”

Wil je meer ervaringen met Lasercentrum Biltstraat bekijken? Lees deze ervaringen met definitief ontharen.

Veel gestelde vragen over laserbehandeling gezicht

Door de jaren heen hebben we veel mensen mogen helpen bij het verwijderen van gezichtshaar door middel van een laserbehandeling. Om je een beter beeld bij de behandeling te geven, lees je hieronder de antwoorden op veel gestelde vragen omtrent gezichtshaar laseren.

Doet een gezicht laseren pijn?

De meeste mensen die het gezichtshaar laten laseren omschrijven het gevoel van de laser als een ‘speldenprikje’. Je voelt dus wel een prikje maar verder doet het geen pijn. Voorafgaand aan de behandeling kan onze huidtherapeut een proefpuls doen met de laser, zodat je precies weet wat je kan verwachten.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor gezicht ontharen?

Per persoon verschilt het hoeveel behandelingen er nodig zijn. Gezichtshaar weghalen is afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt de kleur en dikte van haren bijvoorbeeld een rol.

Gemiddeld gezien zijn 6 tot 15 behandelingen nodig voor het ontharen van een gezicht. Tijdens het intakegesprek vertelt de huidtherapeut je meer over je persoonlijke behandelplan en te verwachte resultaat. Zo weet je dus altijd waar je aan toe bent!

Valt het onder de verzekering?

Het ontharen van het gezicht wordt door veel zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Wij voldoen aan alle eisen van de zorgverzekeraars om in aanmerking te komen voor vergoeding. Bekijk je polisvoorwaarden of neem contact op met je zorgverzekeraar om na te gaan of je recht hebt op vergoeding voor het ontharen van het gelaat.

Wij garanderen het beste resultaat in een zo kort mogelijke tijd

Vanwege onze jarenlange expertise weten we zeker dat we goed resultaat kunnen realiseren op korte termijn. Door het gebruik van de juiste laser bij ieder huidtype boeken we zo snel mogelijk resultaat. Wil je naast ongewenste haargroei op het gezicht meer weten over onze behandelmogelijkheden zoals een moedervlek weghalen? Bel geheel vrijblijvend naar 030-214 59 09 of plan een gratis consult in door onderstaand contactformulier in te vullen.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist