« Sluit menu
bovenlip-ontharen-met-laser
bovenlip-ontharen-met-laser
bovenlip-ontharen-met-laser
"Boek resultaat bij ontharen bovenlip"
"Boek resultaat bij ontharen bovenlip"

Ontharen bovenlip: vrijblijvend intakegesprek!

Ongewenste haargroei op de bovenlip komt bij veel vrouwen voor. Velen kiezen dan ook voor ontharen van de bovenlip. Die vervelende haartjes op de bovenlip kunnen dan snel verleden tijd zijn. Bij ons kun je ongewenste haargroei laten verwijderen met behulp van een laserbehandeling met een van onze 13 gespecialiseerde lasers. Alle huidtherapeuten zijn BIG-geregistreerde huidtherapeuten. Wij garanderen het beste resultaat in een zo’n kort mogelijke tijd door het laseren van de bovenlip.

Hoe ziet het proces eruit voor een bovenlip ontharen?

Om je zo goed mogelijk een beeld te geven van het proces van een bovenlip ontharen delen we het proces op in drie stappen.

Stap 1: Vrijblijvend intakegesprek

Wij vinden het belangrijk om een transparante samenwerking op te starten als je last hebt van ongewenste haartjes op de bovenlip. Daarom kom je eerst langs voor een vrijblijvend intakegesprek. Hierin bespreek je samen met de huidtherapeut de mogelijkheden voor het ontharen van de bovenlip en stellen jullie gezamenlijk een persoonlijk behandelplan op. Onze huidtherapeuten geven informatie over de bovenlip ontharen behandeling, het aantal behandelingen en het verwachte resultaat. Daarnaast is het ook mogelijk om een proefbehandeling te doen zodat je weet hoe laseren bovenlip aanvoelt.

Stap 2: De bovenlip ontharen behandeling

Voordat de bovenlip laseren behandeling start zijn er een aantal voorbereidingen die je moet treffen:

 • 4 weken voor de eerste behandeling de haartjes niet harsen of epileren
 • Zon en zonnebank 4 tot 6 weken voor de behandeling vermijden
 • Het is belangrijk dat er een stoppeltje zichtbaar is, scheer de haartjes een aantal dagen voordat de behandeling start
 • Gebruik geen parfum of make-up op uw bovenlip
 • Voorkom dat het behandelende gebied zongebruind is

De behandeling om de bovenlip te ontharen is vrijwel pijnloos. Het kan vergeleken worden met een speldenprikje. Tijdens de bovenlip ontharen behandeling wordt de opperhuid gekoeld met een koelsysteem dat is ingebouwd in onze lasers. Zo is er weinig ongemak terwijl het maximale resultaat wordt behaald. De bovenlip laseren werkt als volgt:

 • De lasers geven een intense lichtbundel af op de bovenlip
 • De donkere haar absorbeert de lichtbundel en zet deze energie om in warmte
 • Warmte wordt afgegeven aan het haarzakje
 • De warmte vernietigt het haarzakje waardoor er geen nieuw haartje meer kan groeien

Omdat haren in verschillende fases groeien zijn er altijd meer behandelingen nodig om een maximaal resultaat te behalen. Gemiddeld zijn er tussen de 6 tot 15 ontharen bovenlip behandelingen nodig.

Stap 3: Nabehandeling

Na de laser ontharen behandeling kan de huid wat rood en licht gezwollen zijn. Ook kan de huid licht branderig aanvoelen. Vaak is dit binnen 2 a 3 uur weer verdwenen. Houd daarnaast rekening met het volgende:

 • Vermijd overmatige zonblootstelling of de zonnebank na de behandelingen
 • Gebruik een hoge factor zonnebrand, minimaal factor 30
 • Nieuwe haargroei rondom de bovenlip mag je niet harsen op epileren, je mag het wel scheren
 • Douchen na een behandeling is toegestaan

Waardoor ontstaat ongewenste haargroei op de bovenlip?

Haargroei op de bovenlip kan cosmetisch storend zijn. Veel vrouwen laten dit weghalen door de bovenlip te laseren. Maar men wil ook graag weten waardoor ongewenste haargroei op de bovenlip ontstaat. Er kunnen verschillende oorzaken zijn:

 • Erfelijke aanleg
 • Verhoogde hormoonproductie
 • Verandering van hormonen (zwangerschap, overgang, anticonceptiepil)
 • Bepaald medicijngebruik
 • Bepaalde medische aandoeningen

Veel gestelde vragen over bovenlip laseren

Hoeveel ontharen bovenlip behandelingen zijn er nodig?

Om de bovenlip definitief te ontharen zijn er gemiddeld 6 tot 15 behandelingen nodig. Het haarzakje wordt vernietigd op het moment dat de haar onder in het haarzakje zit. Omdat onze haren in verschillende fases groeien zitten nooit alle haren onder in het haarzakje. Daarom zullen er altijd meer dan één ontharen bovenlip behandeling nodig zijn.

Doet een bovenlip laseren pijn?

De meeste mensen ervaren het laseren van de bovenlip als kleine speldenprikjes door het opwarmen van het haartje. Tijdens de behandeling wordt de huid gekoeld met koude lucht. Hierdoor wordt het omliggende weefsel beschermt maar ondervindt je ook weinig pijn.

Kan elk type haar worden behandeld?

Er kunnen vele verschillende haartypen worden behandelt met onze gespecialiseerde lasers. Echter is het niet mogelijk om elk haartype te behandelen. Haar moet namelijk voldoende pigment bevatten om gelaserd te worden. Witte, rode en grijze haren bevatten niet genoeg pigment en zijn hierdoor niet behandelbaar. Dunne donshaartjes zijn ook bijna niet behandelbaar met lasertherapie omdat deze ook weinig pigment bevatten. Wij kunnen de volgende lichaamsdelen behandelen:

Kan elk type huid worden behandeld?

Het is mogelijk om bij elk huidtype de bovenlip te laseren. Wij hebben 13 gespecialiseerde lasers waarmee we elk huidtype kunnen behandelen. Zo hebben wij de Nd:YAG laser voor de donkere huiden en de Alexandrite laser voor de lichtere huiden.

Een goede match met Lasercentrum Biltstraat

Wij staan voor een heldere en transparante samenwerking. Het is voor ons belangrijk dat er duidelijkheid is over onze werkwijze en het verwachte resultaat. Tijdens een vrijblijvend gesprek met onze huidtherapeuten informeren wij je hier graag over. Profiteer van een fijne samenwerking:

 • Helder behandelplan voor haren bovenlip definitief verwijderen
 • Vaste tarieven voor haren bovenlip definitief verwijderen
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten
 • 13 gespecialiseerde lasers voor elk huidtype
 • Vrijblijvend intakegesprek

Wij zijn actief in de regio Utrecht, Amsterdam en Almere. Wil je haren bovenlip definitief verwijderen? Onze huidtherapeuten ontharen je bovenlip met behulp van onze gespecialiseerde lasers. Neem nu contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek door het contactformulier in te vullen, te bellen naar 030 214 59 09 of te mailen naar info@lasercentrumbiltstraat.nl.

Wat zijn de tarieven voor het ontharen bovenlip

Voor het ontharen van de bovenlip staan gemiddeld 6 tot 15 behandelingen gepland. In overleg met onze huidtherapeuten wordt gekeken hoeveel bovenlip laseren behandelingen er nodig zijn. Voor een laserbehandeling voor ontharen bovenlip geldt het volgende tarief:

 • Bovenlip €80,-
 • Bovenlip & kin behandeling = €130,-

Meer weten over bovenlip ontharen tarieven? Bekijk dan snel de tarievenpagina.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist