« Sluit menu
moedervlekken
moedervlekken
moedervlekken
"Een veilige en effectieve behandeling"
"Een veilige en effectieve behandeling"

Moedervlek verwijderen: Gespecialiseerde lasers

Waarom moedervlekken verwijderen?

Moedervlekken kunnen cosmetisch storend zijn. Moedervlekken zijn vaak niet kwaadaardig, maar kunnen wel als storend worden ervaren. Als een moedervlek goedaardig is en gelijk aan de huid is kan deze vaak behandeld worden met lasertherapie. Plan een afspraak voor een gratis consultgesprek om te kijken of we jouw moedervlekken kunnen behandelen met laser. Wij hebben gespecialiseerde lasers waarmee we elk huidtype kunnen behandelen. Een moedervlek laseren is dan ook eenvoudig en zeer efficiënt.

Moedervlekken verwijderen met laser: 1 tot 4 behandelingen

Gemiddeld zijn 1 tot 4 behandelingen nodig zijn om moedervlekken te verwijderen. Het pigment zal 60 tot 100% lichter zijn na de behandelingen. Moedervlekken kunnen we net als andere pigmentvlekken verwijderen met een laserbehandeling. Het aantal behandelingen en het te verwachten resultaat van een moedervlek verwijderen is afhankelijk van de diepte van het pigment. Een behandeling vindt 1 maal in de 4 weken plaats. Dit omdat het lichaam tijd nodig heeft om het pigment van de moedervlek af te voeren.

Waardoor ontstaan moedervlekken?

Moedervlekken zijn een opeenhoping van pigmentcellen in de huid. De oorzaak hiervan loopt erg uiteen. Oorzaken van moedervlekken kunnen bijvoorbeeld zijn:
 • Zonschade, vaak is de schade al op gedaan in de jeugd en wordt pas zichtbaar op huid op latere leeftijd.
 • Erfelijke belasting
 • Hormonaal
 • Aangeboren
Wat de oorzaak ook is, een moedervlek weghalen is meestal mogelijk. Neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om een moedervlek in het gezicht te verwijderen. Tijdens het intakegesprek word je volledig voorgelicht over het laseren van een moedervlek. Daarnaast bespreken jullie ook het te verwachte moedervlek laseren resultaat.

Moedervlek weghalen: aandachtspunten voor & na de behandeling

Zorg dat het te behandelende gebied waar we de moedervlekken weghalen niet zongebruind is. Vermijd de zon en zonnebank 4 tot 6 weken voor de eerste behandeling en gebruik geen zelf-bruinende crèmes. Om nieuwe moedervlekken en sproeten te voorkomen is het zeer belangrijk dat je dagelijks zonbescherming met een hoge factor gebruikt. Je krijgt van de behandelaar advies mee hoe je de huid na de moedervlek verwijderen behandeling het beste kunt verzorgen.

 

Veel gestelde vragen over moedervlek weghalen

Is een moedervlek weghalen pijnlijk?

Nee, het verwijderen van een moedervlek met laser is niet pijnlijk. Tijdens het behandelen voel je kleine warme prikjes. Na de behandeling zal de huid nog licht branderig aanvoelen. Dit gevoel is binnen enkele uren verdwenen. Er zal een paar dagen een korstje zichtbaar zijn maar deze geeft geen klachten.

Wordt de moedervlek verwijderen behandeling vergoed door verzekeraars?

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Met laser kunnen wij alleen moedervlekken laseren die cosmetisch storend zijn. Moedervlekken die moeten worden verwijderd vanwege medische problemen kunnen niet worden verwijderd met laser. Hiervoor verwijzen wij altijd door naar de huisarts of dermatoloog. Een moedervlek die wordt verwijderd vanwege medische redenen komt wel in aanmerking voor vergoeding.

Kan ik elk type moedervlek weg laten halen met een laser?

Nee, met laser kunnen wij alleen moedervlekken verwijderen die gelijk zijn met de huid. Moedervlekken die opliggend zijn kunnen worden verwijderd door de dermatoloog waar wij nauw mee samen werken. Dit gebeurd door middel van coagulatie. Moedervlekken die kwaadaardig zijn of waarbij twijfel bestaat worden niet verwijderd met laser. In dit geval wordt altijd doorgestuurd naar de huisarts of dermatoloog.

Ontstaat een litteken na het verwijderen van een moedervlek?

Nee, behandeling met laser laat geen litteken achter na de behandeling omdat er niets wordt weggesneden of gehecht. Wij kunnen een moedervlek verwijderen zonder litteken. Na de behandeling zal de moedervlek verdwenen zijn of lichter van kleur zijn. Het eindresultaat is vooral afhankelijk van de diepte van het pigment. Gemiddeld is het resultaat 60 tot 100% lichter van kleur na een moedervlek laseren.

Wat zijn de moedervlek laten verwijderen kosten?

Wij hanteren een vast prijs voor moedervlekken verwijderen. Je kunt onze tarieven pagina bekijken, maar verder onderaan de pagina vind je ook een handig overzicht met de moedervlek weglaseren kosten. Je zult ook zien dat de moedervlek weg laten halen kosten afhankelijk zijn van de grootte van de moedervlek en het aantal behandelingen dat nodig is om het gewenste resultaat te behalen.

Is het weglaseren van een moedervlek op elk lichaamsdeel mogelijk?

Ja, het is mogelijk om een moedervlek op elk lichaamsdeel weg te laseren. Ook een moedervlek op het gezicht weghalen is mogelijk. Onze lasers zijn hiervoor geschikt.

Ervaringen van moedervlekken weghalen met laser

Door de jaren heen hebben we duizenden mensen geholpen bij het verwijderen van moedervlekken. Hieronder zie je een aantal reviews en voorbeelden van vóór & na de moedervlek verwijderen behandeling:

"Midden in mijn hals zat een grote moedervlek. Ik kreeg er vaak opmerkingen over. De huidtherapeut bij het lasercentrum heeft mij heel goed en professioneel geholpen. Ze was duidelijk over wat ik kon verwachten. Het eindresultaat is erg mooi geworden. Mijn moedervlek is niet meer zichtbaar en er ontstaat zelfs geen litteken."
-Mariëlle 29 jaar

"Ik had een paar donkere moedervlekken op mijn buik en vond ze niet mooi. Ik wilde daarom graag mijn moedervlekken weghalen. Door de behandelingen zijn de moedervlekken veel lichter geworden en vallen ze bijna niet meer op. Dit had ik jaren eerder moeten doen!"
-Sam 38 jaar-

Moedervlekken verwijderen in Utrecht - Amsterdam - Almere

Lasercentrum Biltstraat is actief in de regio’s Utrecht, Amsterdam en Almere. Wij helpen je graag bij het behandelen van je specifieke huidprobleem. Naast moedervlekken laseren, behandelen we ook de volgende pigmentvlekken:

Onze behandelingen zijn onder te verdelen in de volgende behandelingen:

 • Definitief ontharen
 • Tatoeage verwijderen
 • Moedervlekken verwijderen (pigmentvlekken)
 • Huidverjonging
 • Huidvernieuwing
 • Acné
 • Littekens verwijderen
 • Psoriasis
 • Peelings
 • Vaatafwijkingen

Moedervlek verwijderen kosten: Bekijk hieronder de tarieven!

Een moedervlek laten verwijderen kunnen wij snel en effectief doen. De moedervlek weghalen kosten zijn afhankelijk van de grootte van de moedervlek. De kosten voor een moedervlek weg laten halen zijn als volgt:

kosten moedervlek verwijderen:
 • Minder dan 5 moedervlekken weghalen tot ≤ 1,0 cm²        moedervlek verwijderen kosten: € 105,- per behandeling
 • Minder dan 20 moedervlekken tot ≤ 1,0 cm²                     moedervlek verwijderen kosten: € 155,- per behandeling
 • Één grote moedervlek laten verwijderen tot ≤ 10 cm²        moedervlek verwijderen kosten: € 130,- per behandeling
De kosten moedervlek verwijderen zijn dus afhankelijk van de grootte van de moedervlek, het aantal behandelingen en aantal moedervlekken. Wil je meer weten over de moedervlek verwijderen kosten? Neem dan geheel vrijblijvend contact op. We vertellen je graag meer over deze behandeling en het totaal aantal behandelingen.

Dit zijn de redenen waarom je kiest voor Lasercentrum Biltstraat

Graag helpen we je bij het oplossen van je specifieke huidprobleem. Wij kiezen altijd voor transparantie omtrent onze werkwijze en de te verwachte resultaten bij het weglaseren van een moedervlek. In andere woorden, begrijpelijke taal en heldere verwachtingen die voor beide partijen duidelijk zijn. Hieronder lees je de verschillende voordelen als je kiest voor moedervlek weglaseren:

 1. 13 verschillende lasers. In tegenstelling tot andere huidtherapeuten gebruiken we niet een algemene laser. Per specifiek huidprobleem een specifieke laser voor een beter en langdurig resultaat.
 2. Inzichtelijk plan van aanpak.
 3. Vaste tarieven. Hierdoor weet je precies wat de kosten moedervlek verwijderen zijn.
 4. BIG geregistreerde huidtherapeuten. Kortom: een continue opleiding waardoor we op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en technieken.

Heb jij last van ongewenste moedervlekken en wil je hier wat aan doen? Onze ervaren huidtherapeuten staat klaar om jou hiermee te helpen. Je kunt je moedervlekken verwijderen in Utrecht, Amsterdam, Almere of Eindhoven. Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis intakegesprek zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken voor jouw moedervlekken laseren. We vertellen je meer over het behandelplan en de kosten voor het weglaseren van een moedervlek.  

Bel naar 030-214 59 09, stuur een mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl of vul ons contactformulier in. Onze huidtherapeuten nemen zo snel mogelijk contact met je op zodat we jouw moedervlekken kunnen weghalen.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist