« Sluit menu
moedervlekken
moedervlekken
moedervlekken
"Een veilige en effectieve behandeling"
"Een veilige en effectieve behandeling"

Moedervlekken verwijderen: Gespecialiseerde lasers

Waarom moedervlekken verwijderen?

Moedervlekken kunnen cosmetisch storend zijn. Moedervlekken zijn vaak niet kwaadaardig, maar kunnen wel als storend worden ervaren. Als een moedervlek goedaardig is en gelijk aan de huid is kan deze vaak behandeld worden met lasertherapie. Plan een afspraak voor een gratis consultgesprek om te kijken of we jouw moedervlekken kunnen behandelen met laser.

Moedervlekken verwijderen met laser: 1 tot 4 behandelingen

Gemiddeld zijn 1 tot 4 behandelingen nodig zijn om moedervlekken te behandelen. Het pigment zal 60 tot 100% lichter zijn na de behandelingen. Moedervlekken kunnen we net als andere pigmentvlekken verwijderen met een laserbehandeling. Het aantal behandelingen en het te verwachten resultaat is afhankelijk van de diepte van het pigment. Een behandeling vindt 1 maal in de 4 weken plaats. Dit omdat het lichaam tijd nodig heeft om het pigment af te voeren.

Waardoor ontstaan moedervlekken?

Moedervlekken zijn een opeenhoping van pigmentcellen in de huid. De oorzaak hiervan loopt erg uiteen. Oorzaken van moedervlekken kunnen bijvoorbeeld zijn:
 • Zonschade, vaak is de schade al op gedaan in de jeugd en wordt pas zichtbaar op huid op latere leeftijd.
 • Erfelijke belasting
 • Hormonaal
 • Aangeboren

Belangrijke aandachtspunten voor & na de behandeling

Zorg dat het te behandelende gebied niet zongebruind is. Vermijd de zon en zonnebank 4 tot 6 weken voor de eerste behandeling en gebruik geen zelf-bruinende crèmes. Om nieuwe moedervlekken en sproeten te voorkomen is het zeer belangrijk dat je dagelijks zonbescherming met een hoge factor gebruikt. Je krijgt van de behandelaar advies mee hoe je de huid na de behandeling het beste kunt verzorgen.

Kosten verwijderen moedervlekken: hieronder staan de tarieven:

 • Minder dan 5 moedervlekken tot ≤ 1,0 cm²        € 105,- per behandeling
 • Minder dan 20 moedervlekken tot ≤ 1,0 cm²      € 155,- per behandeling
 • Één grote moedervlek tot ≤ 10 cm²                    € 130,- per behandeling

Lees hier meer over moedervlek verwijderen kosten.

Veel gestelde vragen over moedervlekken verwijderen

Is de behandeling pijnlijk?

Nee, het verwijderen van een moedervlek met laser is niet pijnlijk. Tijdens het behandelen voel je kleine warme prikjes. Na de behandeling zal de huid nog licht branderig aanvoelen. Dit gevoel is binnen enkele uren verdwenen. Er zal een paar dagen een korstje zichtbaar zijn maar deze geeft geen klachten.

Wordt deze behandeling vergoed door verzekeraars?

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Met laser kunnen wij alleen moedervlekken behandelen die cosmetisch storend zijn. Moedervlekken die moeten worden verwijderd vanwege medische problemen kunnen niet worden verwijderd met laser. Hiervoor verwijzen wij altijd door naar de huisarts of dermatoloog. Een moedervlek die wordt verwijderd vanwege medische redenen komt wel in aanmerking voor vergoeding.

Kunnen alle moedervlekken worden verwijderd met laser?

Nee, met laser kunnen wij alleen moedervlekken verwijderen die gelijk zijn met de huid. Moedervlekken die opliggend zijn kunnen worden verwijderd door de dermatoloog waar wij nauw mee samen werken. Dit gebeurd door middel van coagulatie. Moedervlekken die kwaadaardig zijn of waarbij twijfel bestaat worden niet verwijderd met laser. In dit geval wordt altijd doorgestuurd naar de huisarts of dermatoloog.

Ontstaat een litteken na het verwijderen van een moedervlek?

Nee, behandeling met laser laat geen litteken achter na de behandeling omdat er niets wordt weggesneden of gehecht. Na de behandeling zal de moedervlek verdwenen zijn of lichter van kleur zijn. Het eindresultaat is vooral afhankelijk van de diepte van het pigment. Gemiddeld wordt een moedervlek 60 tot 100% lichter van kleur.

Ervaringen van moedervlekken behandelen met laser

Door de jaren heen hebben we duizenden mensen geholpen bij het verwijderen van moedervlekken. Hieronder zie je een aantal reviews en voorbeelden van vóór & na de behandeling:

"Midden in mijn hals zat een grote moedervlek. Ik kreeg er vaak opmerkingen over. De huidtherapeut bij het lasercentrum heeft mij heel goed en professioneel geholpen. Ze was duidelijk over wat ik kon verwachten. Het eindresultaat is erg mooi geworden. Mijn moedervlek is niet meer zichtbaar en er ontstaat zelfs geen litteken."
-Mariëlle 29 jaar

"Ik had een paar donkere moedervlekken op mijn buik en vond ze niet mooi. Door de behandelingen zijn de moedervlekken veel lichter geworden en vallen ze bijna niet meer op. Dit had ik jaren eerder moeten doen!"
-Sam 38 jaar-

Moedervlekken verwijderen in Utrecht - Amsterdam - Almere

Lasercentrum Biltstraat is actief in de regio’s Utrecht, Amsterdam en Almere. Wij helpen je graag bij het behandelen van je specifieke huidprobleem. Naast moedervlekken behandelen we ook de volgende pigmentvlekken:

Onze behandelingen zijn onder te verdelen in de volgende behandelingen:

 • Definitief ontharen
 • Tatoeage verwijderen
 • Moedervlekken verwijderen (pigmentvlekken)
 • Huidverjonging
 • Huidvernieuwing
 • Acné
 • Littekens verwijderen
 • Psoriasis
 • Peelings
 • Vaatafwijkingen

Dit zijn de redenen waarom je kiest voor Lasercentrum Biltstraat

Graag helpen we je bij het oplossen van je specifieke huidprobleem. Wij kiezen altijd voor transparantie omtrent onze werkwijze en de te verwachte resultaten. In andere woorden, begrijpelijke taal en heldere verwachtingen die voor beide partijen duidelijk zijn. Hieronder lees je de verschillende voordelen:

 1. 13 verschillende lasers. In tegenstelling tot andere huidtherapeuten gebruiken we niet een algemene laser. Per specifiek huidprobleem een specifieke laser voor een beter en langdurig resultaat.
 2. Inzichtelijk plan van aanpak
 3. Vaste tarieven. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent.
 4. BIG geregistreerde huidtherapeuten. Kortom: een continue opleiding waardoor we op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en technieken.

Heb jij last van ongewenste moedervlekken en wil je hier wat aan doen? Onze ervaren huidtherapeuten staat klaar om jou hiermee te helpen. Je kunt je moedervlekken verwijderen in Utrecht, Amsterdam of Almere.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis intakegesprek. Bel naar 030-214 59 09, stuur een mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl of vul ons contactformulier in. Onze huidtherapeuten nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Bel 030-214 59 09
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist