« Sluit menu
wijnvlek
wijnvlek
wijnvlek
"Krijg je natuurlijke huidskleur terug"
"Krijg je natuurlijke huidskleur terug"

Wijnvlek (Naevus Flammeus) behandelen: BIG geregistreerde huidtherapeuten

Een wijnvlek, ook wel Naevus Flammeus genoemd, is een vaatafwijking waar veel mensen hinder van ondervinden. Een wijnvlek is een donkere rode of paarse verkleuring in de huid die is aangeboren. De vlekken zijn goedaardig maar kunnen wel cosmetisch storend zijn. Met een aantal laserbehandelingen kunnen we de wijnvlek weg krijgen of verminderen van kleur.

De wijnvlekken kunnen op verschillende plekken op het lichaam voorkomen, zo ook op het gezicht. Veel mensen met wijnvlekken kiezen er dan ook voor om wijnvlekken te behandelen. Met behulp van onze gespecialiseerde laser kunnen wij je helpen om van ongewenste wijnvlekken af te komen. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Wat zijn de oorzaken voor een wijnvlek op de huid?

Wijnvlekken zijn aangeboren vaataandoeningen. Ongeveer vier op de duizend kinderen worden geboren met wijnvlekken. Een wijnvlek wordt veroorzaakt door te sterk uitgezette bloedvaatjes in de huid. De oorzaak waardoor een kind geboren wordt met wijnvlekken is niet bekend. De aandoening is niet erfelijk en heeft geen correlatie met eventuele ziektes van de moeder. Daarnaast is gebleken dat medicatie, alcohol, drugs roken of vergiftiging geen risicofactoren zijn voor het ontstaan van een wijnvlek bij de geboorte. Wijnvlekken zijn het gevolg van een vaataandoening en kunnen in alle soorten vaten ontstaan:

 • Haarvaten
 • Slagaders
 • Normale adres
 • Lymfevaten

Hoe ziet een wijnvlek eruit?

Een wijnvlek is een verkleuring op de huid. Deze kleur varieert van roze tot paars. Een wijnvlek is een aangeboren vaatafwijking. Bij de geboorte is de vlek dan ook vaak vlak en roze. Naarmate je ouder wordt kunnen de wijnvlekken donkerder en dikker worden. Dit komt omdat de kans groot is dat de bloedvaatjes dan nog meer uitzetten. Een wijnvlek kan over verschillende plaatsen op het lichaam voorkomen, maar komen het meeste voor ter hoogte van het gelaat.

Hoe werkt een behandeling wijnvlek in de praktijk

Een wijnvlek kan over het hele lichaam voorkomen en zijn vaak cosmetisch storend. Het is mogelijk om met een aantal laserbehandelingen de wijnvlek te behandelen. Het behandeltraject kan worden opgedeeld in drie fases.

 • Vrijblijvend intakegesprek 

Tijdens het intakegesprek stel je samen met de huidtherapeut jouw persoonlijke behandelplan op. Hierin wordt gekeken naar jouw persoonlijke situatie en de verwachte resultaten. Aan de hand hiervan wordt de behandeling gestart

 • De behandeling
De behandeling van wijnvlekken wordt gedaan met een van onze 13 gespecialiseerde lasers. Tijdens de behandeling wordt de wijnvlek beschenen met laserstralen. De laserstralen worden opgenomen door het bloed. De opgenomen energie wordt omgezet in warmte waardoor de bloedvaten een hoge temperatuur bereiken. Hierdoor verschrompelen de bloedvaten. Als de huid vervolgens weer hersteld is zijn er minder bloedvaten overgebleven. Hierdoor gaat de wijnvlek steeds meer op de omringende normale huid lijken. Er zijn gemiddeld rond de 4 tot 7 laserbehandelingen nodig om een wijnvlek te verwijderen.
 • De nabehandeling 
Na de laserbehandeling zal de wijnvlek er een tijdje donkerpaars uitzien. De kleur wordt langzaam weer lichter en na ongeveer 5 dagen is de vlek weer bijgetrokken. Mocht de huid wat geïrriteerd aanvoelen alsof het verbrand is mag je de huid koelen met een koelelement.

Veel gestelde vragen over wijnvlekken verwijderen

Er zijn verschillende vragen die veel worden gesteld door onze cliënten.

Waar op het lichaam komen wijnvlekken voor?

Wijnvlekken kunnen op verschillende plekken in het gezicht voorkomen. Echter manifesteren ze het meeste in het gezicht of in de hals.

Valt het onder de verzekering?

Wijnvlekken behandelen kan vergoed worden door de verzekeraar als er medische redenen toe zijn. Om er zeker van te zijn dat dit vergoed wordt is het verstandig om de polis goed door te lezen of contact op te nemen met je verzekeraar. Daarnaast kunnen onze huidtherapeuten hier ook meer over vertellen tijdens een vrijblijvend intakegesprek.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er zijn gemiddeld zo’n 4 tot 7 laserbehandelingen om wijnvlekken op de huid te verwijderen.

Is de behandeling pijnloos?

De behandeling van wijnvlekken op de huid is vrijwel pijnloos. De laser voelt aan als een speldenprik. Tijdens de behandeling wordt het omliggende weefsel beschermd doormiddel van koeling. 

Tarieven behandelen Naevus Flammeus

Wij werken met vaste tarieven om vaataandoeningen zoals Naevus Flammeus te behandelen. De tarieven voor een wijnvlek behandeling zijn als volgt:

 • Wijnvlek kleiner dan 5cm2 = €100
 • Wijnvlek kleiner dan 10cm2 = €125
 • Wijnvlek kleiner dan 15cm2 = €150
 • Wijnvlek kleiner dan 20cm2 = €175
 • Wijnvlek kleiner dan 25cm2 = €200
 • Wijnvlek kleiner dan 40cm2 = €225
 • Wijnvlek kleiner dan 80cm2 = €250
 • Wijnvlek groter dan 80cm2 = offerte

Maak nu een afspraak met onze huidtherapeuten

Wij hebben al veel mensen geholpen met hun wijnvlekken verwijderen. Voor ons is een transparant werkwijze ontzettend belangrijk bij een behandeling wijnvlek. Daarom nodigen we je graag uit voor een vrijblijvend intakegesprek met een van onze huidtherapeuten om onze werkwijze te ontdekken:

 • Duidelijkheid over verwachte resultaten
 • Persoonlijk behandelplan
 • Vaste tarieven
 • Gespecialiseerde lasers
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten 

Veel mensen hebben last van een  aangeboren vaatafwijking in gezicht of hals. Neem contact op met een van onze huidtherapeuten om uw wijnvlekken en andere klachten te behandelen. Zo kunt u ook spataderen verwijderen met een gespecialiseerde laser. Bel 030 214 59 09, stuur een mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl of vul ons contactformulier in.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Bel 030-214 59 09
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist