« Sluit menu
wijnvlek
wijnvlek
wijnvlek
"Krijg je natuurlijke huidskleur terug"
"Krijg je natuurlijke huidskleur terug"

Wijnvlek (Naevus Flammeus) behandelen: BIG geregistreerde huidtherapeuten

Een wijnvlek, ook wel naevus flammeus genoemd, is een vaatafwijking waar mensen veel hinder van ondervinden. De wijnvlekken kunnen op verschillende plekken op het lichaam voorkomen, zo ook op het gezicht. Veel mensen met wijnvlekken kiezen dan ook voor een wijnvlek behandeling. Met behulp van onze gespecialiseerde lasers kunnen wij je helpen om van ongewenste wijnvlekken af te komen. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak met een van onze huidtherapeuten voor de mogelijkheden voor wijnvlekken verwijderen.

Wat zijn de oorzaken voor een wijnvlek op de huid?

Een wijnvlek (naevus flammeus) is een aangeboren vaataandoeningen. Ongeveer vier op de duizend kinderen worden geboren met een wijnvlek. Een wijnvlek wordt veroorzaakt door te sterk uitgezette bloedvaatjes in de huid. De oorzaak waardoor een wijnvlek bij geboorte ontstaat is onbekend. De aandoening is niet erfelijk en heeft geen correlatie met eventuele ziektes van de moeder. Daarnaast is gebleken dat medicatie, alcohol, drugs roken of vergiftiging geen risicofactoren zijn voor het ontstaan van een wijnvlek bij geboorte. Wijnvlekken huid komen vaak voor in het gelaat maar ook op andere delen van het lichaam worden regelmatig wijnvlekken gezien.

Hoe ziet een wijnvlek eruit?

Een wijnvlek is een verkleuring op de huid. Deze kleur varieert van roze tot paars. Een wijnvlek is een aangeboren vaatafwijking. Bij de geboorte is de vlek dan ook vaak vlak en roze. Naarmate je ouder wordt kunnen de wijnvlekken donkerder en dikker worden. Dit komt omdat de kans groot is dat de bloedvaatjes dan nog meer uitzetten. Een wijnvlek huid kan over verschillende plaatsen op het lichaam voorkomen, maar komen het meeste voor in het gelaat.

Hoe werkt een behandeling wijnvlek in de praktijk

Een wijnvlek huid kan over het hele lichaam voorkomen en zijn vaak cosmetisch storend. Het is mogelijk om met een aantal laserbehandelingen de wijnvlek te behandelen. Het behandeltraject kan worden opgedeeld in drie fases.

1. Vrijblijvend intakegesprek

Tijdens het intakegesprek stel je samen met de huidtherapeut jouw persoonlijke behandelplan op. Hierin wordt gekeken naar jouw persoonlijke situatie en de verwachte resultaten. Aan de hand hiervan wordt de wijnvlek laseren behandeling gestart.

2. De behandeling

De behandeling voor wijnvlekken verwijderen geeft de beste resultaten wanneer deze behandeld wordt met een Pulsed Dye laser. De laser brengt in een zeer korte tijd heel veel warmte in de actieve bloedvaten waardoor de vaatwanden scheuren en het lichaam deze vaatresten gaat afvoeren. De wijnvlek zal direct door de behandeling paars tot zwart kleuren. Tijdens de naevus flammeus laser behandeling wordt de wijnvlek huid gekoeld met koude lucht. De behandeling wijnvlek is hierdoor niet erg pijnlijk en het omliggende weefsel wordt tevens beschermd. Gemiddeld zijn 4 tot 8 behandelingen nodig om de wijnvlek zo goed mogelijk te verwijderen. Soms kan een wijnvlek huid geheel verwijderd worden, soms wordt de wijnvlek lichter van kleur en kleiner maar is geheel verwijderen niet mogelijk.

3. De nabehandeling

Na de laserbehandeling zal de wijnvlek er een tijdje donkerpaars tot zwart uitzien. De kleur wordt langzaam weer lichter en na ongeveer 10 dagen is de vlek weer bijgetrokken. Mocht de huid wat geïrriteerd aanvoelen alsof het verbrand is mag je de huid koelen met een koelelement. Daarnaast zal de huidtherapeut een crème adviseren om de huid te verzorgen na de behandeling.

Veel gestelde vragen over wijnvlekken verwijderen

Er zijn verschillende vragen die veel worden gesteld door onze cliënten.

Waar op het lichaam komen wijnvlekken voor?

Wijnvlekken huid kunnen op verschillende plekken in het gezicht voorkomen. Echter manifesteren ze het meeste in het gezicht of in de hals.

Valt het onder de verzekering?

Wijnvlekken behandelen kan vergoed worden door de verzekeraar als er medische redenen toe zijn. Om er zeker van te zijn dat dit vergoed wordt is het verstandig om de polis goed door te lezen of contact op te nemen met je verzekeraar. Daarnaast kunnen onze huidtherapeuten meer vertellen over de behandeling wijnvlek tijdens een vrijblijvend intakegesprek.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er zijn gemiddeld zo’n 4 tot 8 laserbehandelingen om wijnvlekken op de huid te verwijderen. Sommige wijnvlekken kunnen volledig verwijderd worden, anderen kunnen lichter en kleiner worden gemaakt. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut met je bespreken wat de verwachtingen zijn.

Is een wijnvlek weghalen pijnloos?

De behandeling van wijnvlekken op de huid is vrijwel pijnloos. De laser voelt aan als een warme speldenprikjes. Tijdens de behandeling wordt het omliggende weefsel beschermd door middel van koude lucht waardoor ook de pijn wordt gereduceerd.

Tarieven behandelen Naevus Flammeus

Wij werken met vaste tarieven om vaataandoeningen zoals een naevus flammeus te behandelen. De tarieven per behandeling voor een wijnvlek/naevus flammeus verwijderen zijn als volgt:

 • Wijnvlek weghalen kleiner dan 5cm2 = €100
 • Wijnvlekken verwijderen kleiner dan 10cm2 = €125
 • Wijnvlekken verwijderen kleiner dan 15cm2 = €150
 • Wijnvlekken verwijderen kleiner dan 20cm2 = €175
 • Wijnvlekken verwijderen kleiner dan 25cm2 = €200
 • Wijnvlekken verwijderen kleiner dan 40cm2 = €225
 • Wijnvlekken verwijderen kleiner dan 80cm2 = €250
 • Wijnvlek weghalen groter dan 80cm2 = offerte

Maak nu een afspraak met onze huidtherapeuten

Wij hebben al ontzettend veel mensen geholpen met het verwijderen van wijnvlekken. Voor ons is een transparante werkwijze ontzettend belangrijk bij een behandeling wijnvlek. Daarom nodigen we je graag uit voor een vrijblijvend intakegesprek met een van onze huidtherapeuten om onze werkwijze te ontdekken:

 • Duidelijkheid over verwachte resultaten
 • Persoonlijk behandelplan
 • Vaste tarieven
 • Gespecialiseerde lasers
 • BIG geregistreerde huidtherapeuten

Neem contact op met een van onze huidtherapeuten om uw wijnvlekken te behandelen of een andere aangeboren afwijking in het gezicht of hals. Maar u kunt ook andere vaatafwijkingen bij ons laten behandelen zoals spataderen verwijderen of Couperose behandelen. Bel 030 214 59 09, stuur een mail naar info@lasercentrumbiltstraat.nl of vul ons contactformulier in. Naast een wijnvlek kunnen we ook een moedervlek verwijderen. Onze huidtherapeuten staan klaar om u te helpen bij al uw huidproblemen.

Contactformulier
Contact & afspraak
Plan uw gratis consult online
Stel uw vraag per e-mail
Spreek direct met een specialist